Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא עניין של הבנה , אלא של לימוד נכון.

אף מפקד לא ישלח חייל להסתער על יעד מבוצר ללא טירונות קרבית.

לעומת זאת את הנהגים החדשים שולחים אל הכביש לאחר לימודים לטסט - משהו כמו מטווח של 3 כדורים.

טוב (אולי) לאיפוס כוונות , לא למלחמה...:?

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדעה שלי שמה שצריך כדי להוריד את מניין ההורגים זה לעשות טיולים כיתתים מכל בית ספר בארץ לבית לויינשטין ולהראות לנערים את התוצאה של המעשים שלהם וגם ללמד נהיגה דרך בית ספר במשך שנה, ככה שלכולם יהיה רישיון באותו הזמן בערך והם ילמדו את הנהיגה גם בצורה תיאורטית וגם לחייב קורס בסיסי של נהיגה מתקדמת וכמובן להוריד את העלויות שלו ע"י מימון/סיבסוד מהמדינה.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
הדעה שלי שמה שצריך כדי להוריד את מניין ההורגים זה לעשות טיולים כיתתים מכל בית ספר בארץ לבית לויינשטין ולהראות לנערים את התוצאה של המעשים שלהם וגם ללמד נהיגה דרך בית ספר במשך שנה, ככה שלכולם יהיה רישיון באותו הזמן בערך והם ילמדו את הנהיגה גם בצורה תיאורטית וגם לחייב קורס בסיסי של נהיגה מתקדמת וכמובן להוריד את העלויות שלו ע"י מימון/סיבסוד מהמדינה.

שתי הערות:

1. האנשים שבבית לוינשטיין הם לא חיות בספארי שעומדות לתצוגה יומיומית בפני קהל המבקרים.

2. על חשבון מי המדינה תסבסד שיעורי נהיגה, על חשבון משפחות חד הוריות או על חשבון סל התרופות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הפחדה , גם אם לא נקרא לסיור בבית לוינשטיין כך , לא עוזרת בקטע הזה. אנשים מדחיקים.

לימוד נכון וענישה מתאימה (מתאימה ,לא מה שהולך היום) הן הדרכים היחידות להתמודד עם הנושא.

אה ,כן , ותשתיות - אבל זה לא קשור לשרשור.

פורסם

מה הקשר ? בצבא יש עונשים מאוד חמורים על כל דבר, אז ככה שרוב החיילים צייתנים.

גם ככה צריך להיות בכביש, ולדעתי צריך לעלות את גיל קבלת הרישיון ל 18, ככה שהנהג לא יהיה קטין ויהיה אפשר לתת לו את העונשים החמורים ביותר אם צריך, כולל מאסר.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

עובדה שבאמת בצבא הצליחו להוריד באופן משמעותי את כמות התאונות של נהגים צבאיים. גם ענישה (לפעמים גם מוגזמת - בית דין צבאי לתעבורה זו פשוט משחטה, סרט נע של שלילות רישיון וקנסות גבוהים), אבל גם חינוך, כנסי נהגים מדי חודש, קורסי נהיגה מונעת לנהגים, אותי לקחו מהצבא למגרש החלקה להשתלמות... די משקיעים בקטע הזה בסה"כ.

פורסם
שתי הערות:

1. האנשים שבבית לוינשטיין הם לא חיות בספארי שעומדות לתצוגה יומיומית בפני קהל המבקרים.

2. על חשבון מי המדינה תסבסד שיעורי נהיגה, על חשבון משפחות חד הוריות או על חשבון סל התרופות?

אני בטוח שהרבה מהאנשים בלוינשטיין יסכימו לתרום מזמנם כדי להציל לפחות אדם אחד בכביש ממה שקרה להם.

והמדינה לא ממש צריך לסבסד את הקורס נהיגה מתקדמת, הקורס כיום עולה 800 שקל זאת אומרת שאם כל אחד שעושה רישיון יהיה מחויב בתעודה של עובר קורס כזה אז יהיו פי 1000(הערכה גסה) יותר אנשים אז המחיר אוטומטית יכול לרדת לסביבות 500 (יותר לקוחות=מחיר נמוך יותר), ואז כל מה שהמדינה צריכה לעשות זה לתת הטבות מס שיוזילו את הקורס בעד 100-150 שקלים חדשים כמו שהיא נותנת לכל ההייטק.

ואז מה שיוצא לנו זה קורס נהיגה מתקדמת במחיר שנע בין 350-400 ש'ח שזה מחיר סביר לכל כיס ולכל אדם שרוצה לעשות רישיון(טיפה יותר מהמחיר של טסט).

וכמובן עונשים, עונשים חמורים כי אף אחד לא אוהב שהוא עומד בצומת ללא תנועה נכנסים בו ובורחים.:-(

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
אני בטוח שהרבה מהאנשים בלוינשטיין יסכימו לתרום מזמנם כדי להציל לפחות אדם אחד בכביש ממה שקרה להם.

לרוב האנשים בבית לוינשטיין לא ממש איכפת (או לפחות כך זה נראה כלפי הסביבה) ממה או ממי שמבקרים אותם...:?

פורסם

לא קורס נהיגה ולא הפרחת בלונים באוויר - צריך להאריך את חוק המלווה לשנה ראשונה - ועד תום המועד הנהג יסגל נהיגה רגועה (בעיקר בסביבת אבא-אמא) ויצבור נסיון!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
לא קורס נהיגה ולא הפרחת בלונים באוויר - צריך להאריך את חוק המלווה לשנה ראשונה - ועד תום המועד הנהג יסגל נהיגה רגועה (בעיקר בסביבת אבא-אמא) ויצבור נסיון!!!

בחלום בלילה.

חוק המלווה הינו שטות מוחלטת לדעתי - במקום ללמד את הילדים לנהוג - מגלגלים את האחריות אל הוריהם שבעצמם לא מבינים דבר וחצי דבר בנהיגה.

פורסם
מה הקשר ? בצבא יש עונשים מאוד חמורים על כל דבר, אז ככה שרוב החיילים צייתנים.

גם ככה צריך להיות בכביש, ולדעתי צריך לעלות את גיל קבלת הרישיון ל 18, ככה שהנהג לא יהיה קטין ויהיה אפשר לתת לו את העונשים החמורים ביותר אם צריך, כולל מאסר.

יתכן מאוד שאתה צודק בדבריך... אבל אתה לא יכול להכליל. רוב הצעירים אם לא כולם מחכים לרגע הנכסף של קבלת הרשיון בכליון עיניים. ניתן לחשוב על המון עונשים, אבל אני די בטוח (לא לגמרי :wink: ) שגם אתה חיכית לרגע הזה- תשים את עצמך במקום - מה דעתך לא היית מתנגד?

לתשומת לבך!

פורסם

אחחח...חברים חברים,אתם מדברים פה דברים פשוטים "חתך אותי בכביש...,נסע מהר..."

לא שאני מזלזל חלילה אבל אתם צריכים לראות מה אני עובר ורואה כל בוקר ובחזרה בדרכי לעבודה

על הכביש שמחבר בין צומת מסמיה לצומת זכריה כביש 383[כן..כן.. זה שהאופנוענים אוהבים].

נהגי משאיות יוצאים לעקיפות במקומות שאני עם אורווה של 172 סוסים חושב פעמיים,"פול טריילרים" שלוקחים סיבובים ושמים את העגלה בהיגוי יתר שיובל מלבד יוכל ללמוד ממנו משהו,משאית שעוקפת משאית בפס לבן ללא שדה ראיה [פס לבן הוא ליופי בכביש הזה] רק מה? אין למשטרה איפה לעמוד בשול הכביש בכדי לראות את המופע המדהים הזה .

אומנם אני קצת ציני בתיאורים אבל הכל אמיתי ומפחיד ופה מדובר על משאיות ,גדולות,עמוסות,עשויות פלדה וברזל בשפע :? .

אני אישית מאוד נהנה מהכביש [מעדיף את נס הרים..] ומהרכב אבל פס לבן זה פס לבן וכשאין שדה ראיה לא עוקפים! זה מתכון בטוח למוות. תאמינו לי..ואם אתם לא אז תמשיכו לקרוא..

לפני 3 שנים בערך בחזרה מאימון חי"ר בדרום ניסיתי לשכנע חבר, קצין ביחידה שיחזור איתי הביתה [הוא גר בישוב לידי] הוא סירב ואמר שהוא נוסע ברכב צבאי ליחידה ואז הוא ייצא הביתה.

על אותו הכביש שמוזכר למעלה קרתה תאונת דרכים שבה פגעה משאית מסוג טריילר חזיתית בטויוטה שבה נהג חברי דניאל אהרונוביץ ז"ל ומחצה אותה לתעלה שבשול [לנהג המשאית היו 70! עברות קודמות].

ואם כל זה לא מספיק,לפני כשנה באותו הכביש ובאותו מקום [בהפרש של 100 מ'+\- מהתאונה של דניאל ז"ל,בשעה מוקדמת של הבוקר בדרכי לעבודה חברי מעיר אותי למחזה מצמרר שבו אנו נקלעים לסצינה של "אודי A4" מרוסקת ללא דלתות קידמית,אחורית וקורה מחברת בינהן, סביבה 4 ילדים מפוזרים ומדממים בזמן שאמם כלואה ברכב בין המושב לכרית האויר ,התמונה הזו קישרה אותנו למשאית שראינו 300 מ' קודם הפוכה בשדה והנהג שמסתלק מאיזור התאונה ברגל[שוב ערבי,אני יודע שלא ציינתי קודם ואני ממש לא בקטע של גזענות אבל עליהם אני מדבר כשאני מתאר את הביצועים בבוקר אולי זה מיקרי אבל זו עובדה].

לא יכולנו לעשות הרבה, עשינו מה שיכולנו עד שמד"א הגיע,שני ילדים היו פצועים קל [חתכים עמוקים בגפיים] ילד אחד קטן מכחיל ונושם לסירוגין ללא הכרה [עד כמה שידוע לי הילד בתרדמת ואני מאחל לשלומו ואחלמתו] ועוד ילדה כבת10 ללא רוח חיים יהיה זכרה ברוך.

סעו בזהירות ויותר חשוב בערנות אנשים עושים טעיות של בית קברות ,ראו את המתרחש כמה צעדים קדימה כשמשאית מגיעה בסיבוב מהר יש סיכוי מספיק גדול שהנהג מחפש דיסק שנפל,שולח SMS,מגרד בתחת או כל דבר אחר..שימנע ממנו להפנות את ההגה אל תוך הסיבוב, מספיק שהוא מפספס שניה והרי לכם תאונה חזיתית מצמררת.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם
אתם צודקים שלעשות שטויות בכביש זה ממש דבילי ומסוכן...אבל אתם שוכחים דבר אחד שפעם גם אנחנו היינו עושים שטויות ומיתפרעים בכבישים ככה הראש עובד בתחילת הדרך ואחרי זה נירגעים ...לפחות ככה זה היה אצלי ואצל עוד אנשים שאני מכיר..... פשוט זה צעירות והורמונים ויש אנשים שזה לא עוזב אותם והם לא מתחשבים באחרים על הכביש ולא מבינים שיש להם נשק ביד ועושים שטויות אבל גם אנחנו היינו כאלה רק אנחנו ידענו מתי להפסיק והם לא..... פשוט צריך למזער את התופעה בעזרת הדברים שנאמרו בתרד כגון ענישה,מסלולים(עדיף),חינוך יותר נכון(לא ממש יעזור לדעתי).....
אל תכליל בבקשה.

אני לא נוהג כמו ערס/צעיר/מה שתרצה להוסיף פה.

לעומת חברי לשכבה ואפילו לעומת סבתא שלי (באמת, סבתא שלי חושבת שהיא בתחרות כל הזמן) אני נוהג כמו "סבתא"*. אין שום קשר מבחינתי בין הגיל לשטויות שעושים על הכביש. בני נוער שעושים שטויות ומתרצים את זה בגיל, נותנים לעצמם להיות מושפעים מהסטיגמות החברתיות.

*הביטוי סבתא/סבא לפי דעתי מתקשר לנו עם נהגים רגועים, שקולים ופחדנים.

המציאות כיום שונה בהרבה, האוכלוסיה המבוגרת על כבישינו היא מהמסוכנת יותר.

הראיה לא בדיוק בשיא גם אם לא בא לך להודות בזה, כך גם מהירות התגובה וכד'.

ההכשרה של רוב הנהגים האלו אפילו פחותה משל הצעירים כיום, דעתם מושפעת מדיעות שהיו סבורות בעבר, אך כיום נוכחו כשגויות (לדוגמא, המחשבה שהמכוניות האמריקאיות בטוחות יותר מהיפניות).

הנאמר לעיל, אינו אמור לפגוע באף אחד, אלא מייצג את דעתי האישית.

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם

א. אני מסכים אם שמר החוק של המלווה הוא חוק טיפשי מסיבה אחת, יש הרבה מקרים שבהם גם ההורה סובל מאותה בעיה של הילד.(תבינו לבד)

ב. לכל מי שכתב כן שהסיוריים והקורס נהיגה נכונה הם יקרים ואין מי שיממן אותם אני אתן לכם פיתרון: שינוי כל שיטת לימוד הנהיגה בארץ, השיטה הנוככית היא שיטה דפוקה שרק מכניסה כסף למדינה ולמורי נהיגה, בגלל שאם בחור צעיר שמגיעה ללמוד נהיגה שומעה מאחד המורים שלו שבכביש בין עירוני מותר לנסוע מאה כי 90+10 אז אין שום סיבה שהוא לא יעשה זאת אחרי הרישיון כי כך המורה לימד.(יש לי עוד דוגמאות)

גם כל השיטה של הטסטים דפוקה, כל תלמיד שלומד נהיגה ועושה טסט עובר רק אל פי חוות דעת של טסטר אחד שתלוי איך הוא קם בבוקר או אם אישתו לא משגעת אותו, אז יש פה בעיה.

לגבי המימון: במקום שמי "שלומד נהיגה" ישלם ללימוד כזה 3000 ומעלה פשוט ישלם חלק מיזה למימון ההוצאות.

בברכה בן

אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים

פורסם

צריך להציב יותר שוטרים!!!! ולתת יותר דוחות ולעלות את הכסף של הדוחות!!

כל בוקר בדרך לבית ספר אז יש כביש של 5 נטיווים 3 ישר אחד שמאלה ואחד מיתחלף בין השעות 8-9 המתחלף הוא ישר וכל בוקר אני עומד שעה ועל הפקנציפ מצפצף על דברים כאלה צריך לתת דוח שיבינו ויש אלפים כאלה במדינה!!

• תוכן חדש...