Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יעזור כמה שנכתוב לבחור שהוא לא בסדר זה יחזיק כמה קות או מקסימום ימים.

מניסיון!!

מקרה ראשון:

ליפני כ 5 שנים נהרג לי חבר שיצא עם 3 חברים מהמרכז לאומן שבירושלים להנות מסוף שבוע (אני לא בקיא בפרטים אבל ממה שידוע לי:) הנהג איבד שליטה על הרכב בסיבובים שבעליות לירושלים, ונכנס בו רכב מסחרי בצד ימין, החברים שישבו ברכב הספיקו לשמוע את החבר צועק עודלעזרה אבל לצערנו הוא נהרג לפני שהגיעו כוחות ההצלה. והחברים האחרים שישבו ברכב יצאו עם מכות יבשות וטראמה לכל החיים.

ההלם החזיק כמה חודשים ואח"כ חזרתי לנהוג כהרגלי.

מקרה שני:

לפני כשנה וחצי בערך בן דודה שלי שקטן ממני ב3 חודשים יצא מאשקלון אסף את החברה מדימונה ונסעו לסוף שבוע באילת בדרך לאילת הם איבדו את השליטה על ה-205 ונכנסו במשיאת בה נהג הדוד של החברה.

המשפחות הרוסות. אומרים שהדוד לא נוהג יותר על משאית מאז.

הכאב מורגש כל יום אצלי בסובארו (שבסמלון) המאפרה נמצאת בחלק העליון של הדש... ומהסיבה שאני לא מעשן יש בה דפים (כמו הקטנים שיש במשרדים) והדף הראשון הוא מצד אחד תפילת הדרך ומצד שני תמונה של הזוג. כל פעם שאני מאבד את הכיוון ומתחיל לנסוע לא כחוק אני רואה את התמונה ומוריד את הרגל מהגז.

צירוף מקרים מעניין התמונה במאפרה מזכירה בזמן כתיבת שורות אלה לי את הפסוק:

"מעפר אתה ולעפר תשוב" נקודה מעניינת למחשבה...

נסיעה מהירה היא לא תמיד הגורם לתאונות אלא נהיגה לא זהירה ובחוסר ריכוז, אי התאמה בין הנסיעה לתנאי הדרך. אי הכרת הכב ומגבלותיו!!! תתחילו לנהוג חכם ולא ע"פ אינסטינקטים שימרו על עצמכם ומשפחותיכם. לראות משפחה ששכלה אדם בתאונה זה דבר הכי מזעזע אחרי הלוויה של הרוגים.

בקשה לקוראים:

חישבו לפחות פעם אחת לפני שאתם עושים משהו בכביש. לא לראות את רק הרכב שלפניכם שימו לב מה קורה לפניו.

שמות לא נכתבו כדי לא לפגוע בפרטיות המשפחות.

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סבתא שלי, עליה השלום, הייתה תמיד אומרת:" מי שהולך לישון עם כלבים, שלא יתפלא שהתעורר על קרציות!". אם החלטת לסכן את כל הסובבים אותך ולקחת את החוק לידיים, אל תבוא ותבכה לי שעצר אותך שוטר, זה בכלל לא מעניין אותי. אני רק מצטער שזה היה מגבניק ולא שוטר תנועה שהיה גורם לך להפרד לשלום מהרשיון שלך.

תרשה לי בבקשה רק לשאול אותך משהוא... אם אתה מצפצף על החוק במודע, למה בכלל תרחת לעשות תאוריה ושיעורי נהיגה וטסט? זה סתם ארוך, מייגע ויקר.

יכלת פשוט להכנס לאוטו ולנסוע!

ולכל הסנגורים היקרים שלו, אתם כנראה סובלים מאותה קלות דעת של כותב ההודעה ובודאי חולקים את אותו שנתון פחות או יותר. אח"כ אתם מתפלאים למה משטרת תנועה רודפת אתכם.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ל- bagira אני גם חולק שנתון זהה(פחות משנה על הכביש), אבל אני לא מסכים עם כל אלה שמנסים להגן עליו!

הוא עשה טעות, טעות שלא צריכה לקרות וחבל שלא לקחו לו את הרישיון, אולי הוא יבין הפעם ואולי שעוד חודש נשמע על צעיר שנהרג נידע מי הוא.

אסור לעקוף בשוליים, זה לא עוד אחד מהחוקים המפגרים שיש במדינה, הפעם הוא יצא במזל וכלום לא קרה אבל בשנייה הוא יכל לאבד את החיים שלו ושל הסובבים אותו אם היה רכב תקוע בשוליים.

אבל בגלל שאנחנו חולקים את אותו השנתון גם אני נוהג ב"קלות דעת" יחסית אבל תמיד שאני עושה את זה אני לבד באוטו כי אני לא מוכן לסכן את החיים של חברים שלי ואם בגללי יהיה מצב של תאונה עם רכב אחר אני אנסה להיכנס בעמוד, וזה בגלל שאני יכול לקבל את זה שעשיתי תאונה או אפילו נהרגתי אבל אני לא יכול לקבל שהרגתי ילדה קטנה שבקושי נולדה.

אל תחשבו על מה שיקרה לכם, תחשבו מה יקרה למי שפגעתם בו. ואיכשהו רוב הזמן מי שנפגע נהרג ולא הפוגע, צחוק הגורל.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
yoelbe,

לענייננו:

1)האם לדעתך פותח השרשור מעוניין בעזרה ע"מ להחלץ ממשטרת ישראל ולעולם לא יעקוף יותר מהשוליים? (אגב, אם כבר, מדוע לא עקף מצד שמאל?)

2)כפי שכבר ציינתי, כוונתי לא הייתה להיכנס בו ולגעור בו כמה מגיע לו , פשוט אני סבור שהכוונה מלטפת כפי שאתה מציע ניתנה לו בעת ששקד על ספר התיאוריה :bugeyed:

וכעת עלינו לעזור לו לצאת מזה תוך מתן תחושה של "לא בסדר" ולא תחושה של קח את זה בקלות

3) כן המטאפורה מקורית, נכתבה לראשונה ברגע של כתיבה סוחפת על גבי הת'רד הזה

4) הייתי שמח אם תספר לי מתי עקיפה מימין על השוליים היא מוצדקת מועילה ולא מסכנת את שאר הנהגים

דן.

1. את השאלה הזאת אני מפנה לפותח השרשור, למה באמת עקפת מימין ולא משמאל, כחוק?

2. נהיגה נבנית לאורך זמן, הרבה אחרי הוצאת הרישיון.

4. אני אתן דוגמא אחת, פותח השרשור לא ציין את פרטי המקרה המדובר.

אם אתה עוקף פקק מימין כדי להגיע לפניה ימינה, זה אמנם לא כשר אבל לא מסכן אף אחד ואפילו יכול להועיל.

כל הטענות על רוכבי אופניים שנפגעו בשוליים וכו' לא רלוונטיות, כיוון שאני לא מדבר על נהג שיורד לשוליים בפתאומיות ונותן גז ללא התייחסות לסביבה, אלא על נהיגה רצינית ושקולה, שלעיתים חורגת מגבולות החוק אבל עם היגיון.

באגירה, אתה אמנם אתה חייזר ומעולם לא נסעת מול אורט בנימינה מעל 60 קמ"ש (50 כשקיבלתי שם דו"ח על 98, פשוט נסעתי כמו כולם), אך אתה מפריז לחלוטין בהתייחסות שלך לשאר הנהגים, בני האנוש.

dirty old man

need love too

פורסם
1.

באגירה, אתה אמנם אתה חייזר ומעולם לא נסעת מול אורט בנימינה מעל 60 קמ"ש (50 כשקיבלתי שם דו"ח על 98, פשוט נסעתי כמו כולם), אך אתה מפריז לחלוטין בהתייחסות שלך לשאר הנהגים, בני האנוש.

וואללה, אני רואה שכבר מכירים אותי באזור...... מסוכן :-P

אם נסעתי שם חמישים זה בטח בגלל שהייתי בדרך למיקי עם מנוע על 2 בוכנות:wink:

אין בעיה לעקם קצת את החוק. אין בעיה להפריז קצת.

אני לא חייזר ולא קדוש, גם אני עובר על החוק מידי פעם. אבל, לנסוע 120 במקום 90,זה באמת שטויות. לעקוף מצד ימין תוך ירידה לשוליים זאת עברה מסוכנת ביותר אשר נעשית בכוונה תחילה (ולא בטעות כמו שניסו לסנגר עליו) ולעניות דעתי, העונש עליה צריך להיות שלילה מיידית.

לא ל 60 יום או 80 יום. תגיד שלום לרשיון, חביבי.

בקשר לזה שתפסו אותך על 98.

1. אתה עוד לא מכיר את המקום הזה? אמבוש קבוע של המשטרה שם.

2. למה אין לך גלאי? (ועכשיו אולי תבין למה עברתי ליידך ב 50).

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם אתה מתכוון לכך שאני רשמתי שהוא עשה זאת בטעות לא ניסתי לסנגר עליו. רשמתי שלעניות דעתי צריך לקחת לו את הרישיון וחבל שלא אבל כך אולי, ע"י הכנסה לראש שלו שהוא ביצע טעות אולי הוא לא יעשה אותה שוב וכולנו נוכל לנסוע בכבישים בטוחים יותר.

פורסם

בקשר לזה שתפסו אותך על 98.

1. אתה עוד לא מכיר את המקום הזה? אמבוש קבוע של המשטרה שם.

2. למה אין לך גלאי? (ועכשיו אולי תבין למה עברתי ליידך ב 50).

יניב

זה שאני מכיר לא מנע ממני גם לקבל על עצור מול בית הקברות... אבל מקרים אלו קרו לפני שנות האלפיים.

אבל החלק היותר מעניין של הסיפור זה שהשוטר לא ויתר לי בגלל שהייתי מקום ראשון, ומקום שני היה 87 קמ"ש, ממש הרגע, וההפרש בינינו גדול...

בבית, סיפרתי לאבא על הדו"ח, הוא אמר לי שזה ממש צירוף מקרים כי הוא קיבל דו"ח באותו מקום, באותה שעה, על 87 קמ"ש...

dirty old man

need love too

פורסם

אני חושב שמה שכתבתי ממצה את הרעיון:

עד שזה לא קרוב מאוד אליך אתה לא שם לב!!!

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

אבל בגלל שאנחנו חולקים את אותו השנתון גם אני נוהג ב"קלות דעת" יחסית אבל תמיד שאני עושה את זה אני לבד באוטו כי אני לא מוכן לסכן את החיים של חברים שלי ואם בגללי יהיה מצב של תאונה עם רכב אחר אני אנסה להיכנס בעמוד, וזה בגלל שאני יכול לקבל את זה שעשיתי תאונה או אפילו נהרגתי אבל אני לא יכול לקבל שהרגתי ילדה קטנה שבקושי נולדה.

אל תחשבו על מה שיקרה לכם, תחשבו מה יקרה למי שפגעתם בו. ואיכשהו רוב הזמן מי שנפגע נהרג ולא הפוגע, צחוק הגורל.

עכשיו הצחקת אותי!!

מכל התגובות בשרשור הזה זו אולי הכי (אמממ... איך לכתוב במילים עדינות כדי שהמנהלים לא ימחקו?) חסרת אחריות. אתה באמת חושב שאתה יכול לשלוט על תאונה? זה אינסטינקטים! וככל שיש יותר ניסיון כך הם יותר טובים (מה השנתון שלך שאתה מרשה לעצמך להתפרע על הכביש?)

אם אתה יכול לשלוט עליה אז מן הסתם לא היית עושה אותה מלכתחילה. לא תמיד אפשר להתחמק מרכב אחר, בעיקר כשאנשים כמוך עושים שטויות על הכביש. בנוסף, לא כל התאונות הן מול רכב אחר. תאונות רבות הן פגיעה בהולכי רגל, אחרי שתוריד את אותו ילד שאתה אומר בכנות שלא היית רוצה להרוג מאוד תרצה להחזיר את הגלגל אחורה, אבל זה לא יעזור. לא לילד, לא לך ולכן גם אני מתעצבן מזה.

וזה עוד לפני שמתסכלים על כל הבעיות בתיאוריה שלך כמו שעמודים נוטים ליפול וזה יכול לקרות באמצע הכביש ולגרום לתאונה, או על תחנת אוטובוס עמוסה או על עוברי אורח.

הפואנטה: התירוץ הזה שאתה עושה את זה רק כשאתה לבד ברכב הוא לא מקובל. אתה אולי חס על חברים שלך אבל ממשיך לסכן את הילד הקטן שיתפרץ לך לכביש (וזה קל מאוד להגיע לסיטואציה כזו כשמשתוללים). גם אני פעם הייתי משתולל ורק המחשבה בכל רגע ורגע שאני עלול לפגוע בהולך רגל הרגיעה אותי. תחשוב על זה בפעם הבאה שאתה על ההגה, תביט על המכוניות החונות ועל כל שאר המקומות מהם יכול לצוץ הולך רגל בריצה, או איזה אופנוען משוגע.

דן.

פורסם

לא אמרתי שאני יכול לשלוט על תאונה, ניסיתי להגיד שאם כבר אני אגיע למצב של תאונה אני אנסה למנוע מצב של נפגעים למרות שאני אפגע בעצמי.

רוב הזמן אני עושה את זה בכבישים ריקים ובאמצע הלילה כדי להוריד את הסיכון אבל הוא תמיד קיים, אי אפשר לבטל אותו וזו הייתה הכוונה שלי.

פורסם

מהסוף להתחלה-

מי שהולך לישון עם כלבים לא יתפלא כשיתעורר עם פשפשים.

פתגם מורכב יותר של מה שבישלת תאכל.

לעניין עצמו- כל הכבוד על האומץ לכתוב זאת כאן הכאה על חטא היא הבנה של הטעות ויותר מחצי הדרך להפנמתה.

אף אחד כאן לא מושלם זה ברור אבל בשאיפה:-)

בכל הנוגע לשוטר זה לא נראה רציני ואין לך מה לדאוג.

אני נגד הפחדה של משטרה זו גישה מוטעית וגם הקישור המידי של העבירות עם תאונות. לאו דווקא קשור כיוון שתאונות קורות גם למאן דהוא שיוצא לעבודה ..כן כן גם לכל שכן שלנו שיוצא לעבודתו זה יכול לקרות ולאו דווקא בקטע של עבירה מכוונת או השתוללות.

בני אדם טועים נקודה.

מטעות לומדים.

מזל שכאן יש לאן לקחת את הלקח.

אין דרך אחרת.

נהיגה היא מסוכנת ואנשים נפגעים אך החברה הסכימה לשכון עם הסכנה הזו בשל התרומה שלה לכלל החברה.

המטרה- צמצום התאונות.

אי אפשר ככל הנראה למגר אותן לחלוטין זו רעה חולה שכל עוד בני אדם הם בני אדם ובעיקר כל עוד הממסד מתייחס לתאונות כאל "מלחמה" על כל המובנים של כזו כולל לחימה בנהג לא יבוא לציון גואל.

וכלפי הממסד גם יש להוסיף את המערכת הטכנית של הכבישים וחינוך בסיסי.

חבל על כל מילה זה נופל על אוזניים ערלות.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

תשובה לשאלתך משוטר!

אתה לא צריך להגיע אלא אם הוא נתן לך זימון לבירור\ משפט אצל קצין\בוחן.

זה דף לבן בגודל של חצי דף ורשום עליו פרטיך ופרטי תיק.

בעניין אותו שוטר\חייל

הוא הראה לך תעודת שוטר\מתנדב???

הוא היה במדים?? היה לו תג שמי??

כי אם מדובר בשוטר שהוא לא באגף התנועה והוא לא קצין אסור לו להזמין אותך למשפט או בירור הרי זה לא תפקידו ואם רצה היה יכול לבקש סיוע בקשר ממשטרת תנועה אך לא עשה זאת.

יש כמה דברים "מסריחים" שהוא עשה אך עשה אותם בצדק ובשיקול דעת! אני הייתי עושה אותו דבר אך רק כשאני באזור סמכותי! ואני מציע לך לא לעקוף בשוליים!! לא סתם זה חוק! וזה אחד מהחוקים שבאמת לא נועדו לעבור עליהם!!!

אז אני מציע לך אם תרצה להמשיך לנהוג ללא נקודות אל תעשה שטויות כאלו זה יזיק לך ולסובבים אותך!

פורסם

לגבי השאלה שלך, המשטרה לא תעשה לך כלום.

והנה למה חשוב לנהוג נכון: בגיל 17.5 כשרכבתי על אופניים, נהגת שלא עצרה בעצור ולא הבחינה בי דרסה אותי. עברתי 3 ניתוחים אורטופדיים, 2 קוסמטיים שנתיים פיזיוטרפיה, ולפני שנתיים (8 שנים אחרי התאונה) עוד ניתוח.

אז למען הסביבה שלכם, תנהגו נכון!

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

דוגמא נוספת לעקיפה מסוכנת על השוליים.

אתמול אני נוסע בעליות לירושלים וכרגיל..פקק. חכמולוג אחד החליט שהוא עוקף את כולם מימין על השוליים ועבר לנתיב של השוליים בלי להביט במראה (כנראה). הוא לא ראה שהיה אופנוע שנסע מימין לכולם ועלה כך את העליות מבלי שהוא מפריע לאף אחד.

התוצאה- נהג האופנוע הופתע מאוד ולא הספיק לבלום. האופנוע התנגש ברכב בצד האחורי .

המסקנות- נוצר פקק גדול יותר לכלל הנהגים ועיכוב משמעותי לנהג שעקף בשוליים

כמובן שלנהג לא קרה כלום אבל את נהג האופנוע פינו לבית החולים.

דן.

• תוכן חדש...