Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממליץ על כמה מפגשים עם מטפל רגשי כלשהו.

רק בשביל לקבל כלים לשיפור הבטחון העצמי והעמידה על שלך בחברה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מצטרף להמלצת החבר מעליי.

סופרמן, תאמין לי- אתה יותר חזק ממה שאתה חושב את עצמך.

ואם תצליח לשים בצד את "מנטליות הקורבן", תראה שהרגשה הכללית שלך תשתפר.

"מנטליות הקורבן": הכל קורה לי, ורק לי, ורק דברים רעים, לא באשמתי.

מישהו חתך אותך בתור.

אפשרות 1: להעיר לו.

אפשרות 2: לשתוק ולתת לו (מסיבות שונות ומשונות- אין כח לעימות, פוחד מדקירה כמו שהעירו פה, לא רוצה לדבר, הוא נראה מסכן, אוותר הפעם וכולי)

אפשרות 3: מחשבות כגון למה הוא חתך אותי? מה אני עשיתי לו שגרם לו? למה זה קורה רק לי?

רציתי להעלות תמונה אחת, אבל במקום זה, אתן את הלינק לגיגול- רק תראה כמה אנשים שונים מכל העולם הגיעו לאותו סנטימנט.

אני אחד מהם, אגב. החיים לאחרונה עשו לי 50 גוונים של שחור בעיניים.

אסיים בנימה אופטימית...

give-me-coffee-to-change-the-things-i-can-change-23069199.png

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מכיר את זה... אתה בנאדם טוב שלא אוהב להיכנס לעימותים ובגלל זה מפסיד דברים.

כנראה יש לך חזות חיצונית שמראה חוסר ביטחון עצמי, אם זה בהליכה, בדיבור, תנועות גוף וכו.

פשוט תגיד מה שבא לך ואל תימנע מעימותים, בלי עימותים יטפסו עליך.

אם זה בתור אז להיות נחרץ ולשמור על המקום שלך ולא לתת לעבור, אם זה בקניות לוודא מחיר ולבדוק. גם בעבודה אם אומרים לך משהו שלא נראה לך, אל תוריד את הראש, פשוט תענה מה שעובר לך בראש.

כמובן לא לשחק אותה קורבן נעלב אלא לעמוד על שלך, המקום שלך.

אם מגיעיעם לעימות פיזי אז תוותר...

פורסם

סופרמן,

לדעתי לא (ת)נצליח לתקן את הבריות, גם לי היו מחשבות אוטופיות פעם שהתאדו

להם ממזמן,

מה שכן ניתן לעשות זה שינוי מנטליות, שזה תהליך של זמן שמתחיל קודם כל בחינוך (יש לי

הרבה השגות על מערכת החינוך) וממשיך מאיתנו, דוגמא, כפי שנאמר אני אוותר בכביש, אתן

לאנשים להשתלב אוותר על זכות בשאיפה שהם גם ינהגו כך לנהגים האחרים. ככה מתהווה מנטליות

של אדיבות בכביש.

לגבי נותני שרות, אין אחד מכאן כולל אותי שלא יכול לספר לך חוויות רעות כלקוח, אני כלקוח תמיד משתדל

לפני הרכישה לעשות שני דברים,

להינעל על מוצר ספיציפי ולעשות ש''ב על מחירו. ככה להגיע לחנות.

ברגע שמוכר רואה אותך מבולבל סביר להניח שהוא יערבב אותך עם המותגים שלו וגם במחיר.

ממש אל תחשוב שמראה חיצוני מעיד על פרייר או לא.

אני, עקב בעיה בריאותית מסויימת לא עובד בשנה וחצי האחרונות.

אמרתי אם יש לי פנאי נעשה רשימה של כל החברות שאני משלם להם ויש

מעל לתריסר חברות (רלוונטיות)כאלה.

לא יאומן כמה אתה יכול להוזיל עלויות בפניה איליהם והגעה למח' שימור הלקוחות.

וזה מרגיז אותי גם אחרי קבלת ההנחה: למה שילמתי הרבה יותר עד היום? למה אחרים משלמים יותר ואחרים פחות?

למה אין בארץ תרבות של FIX PRICE כמו שנהוג ביפן למשל....למה השיטה הזו של לקוח שמאיים בניתוק מועבר

לשימור לקוחות ומקבל תנאים והנחות והטבות שונות?

בכלל, מדוע אני צריך להשוות מחירים??? מדוע אינני יכול לרכוש מה שאני חפץ מבלי להכין ש''ב לפני......

יש המוני דוגמאות.... ואני הבנתי שכדי לא לצאת/ להרגיש פרייר צריך פשוט לעבוד קשה לפני רכישה.

לסיכום הבעיה היא לא אתה. ולא אני. הבעיה היא בחינוך לקוי ובמנטליות שעדיין טעונה שיפור.

פורסם

שלום חברים.

קראתי את כל התגובות. תגובה תגובה.

כנראה הגזמתי קצת עם כפתור התודה, ונעלמה לי האפשרות. אז גם מי שלא עשיתי לו תודה - תודה!

ברווז - אני אקח איתי את המשפט שלך לחיים. מקווה גם להצליח להבין אותו כשצריך, במצבים, וליישם אותו. שגם אני אהיה בעד עצמי.

אנשים הם לא נגדך. אנשים הם בעד עצמם.

תודה לכולכם על הזמן שהקדשתם לקרוא להגיב ולייעץ. שבוע טוב.

ההודעה נראית כאילו אני מסכם את הנושא. למי שיש מה להוסיף מוזמן בשמחה. רק רציתי להודות לכל החברים היקרים על הזמן שהקדישו.

פורסם

להיות נחמד ואדיב זה לא חלק מהבעיה. אני דוקא בעד.

חלק מהאנשים (בעיקר נשים) לצערי מפרשים נחמדות/אדיבות כחיזור או כ

''שיט הבן אדם ככ נואש לחבר או מעוניין להיות בקשר או להתקרב''

ואז מתרחקים.

וזו ממש טעות לדעתי.

פורסם

מחזק, נחמדות ואדיבות היא לא הבעיה.

מזכיר לי סיפור לפני אי אילו שנים שהפלאפון נפל לי לכיור ונרטב.

עמדתי בתור באורנג (לפני עידן הסמארטפון).

הבחור מלפני עם בדיוק אותה בעיה התחיל לחרטט ולהתעצבן ו״קראי למנהל״ וסיים עם לשלם מחיר על מכשיר מחודש.

אני הגעתי באדיבות וישירות ואמרתי לה - תשמעי - נרטב לי המכשיר , אני מודע לזה שזו אשמתי ואין אחריות אבל אם אפשר לעשות משהו אשמח לדעת.

קבלתי מכשיר ללא עלות אחרי שהנציגה על דעת עצמה הלכה ואישרה עם המנהל.

הלי דרמה

בלי וויכוחים - חיוך , אדיבות , בבקה ותודה

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ראיתי משהו במקרה היום איפה שהוא ונזכרתי בשירשור.

quote.png

פורסם

שרשור מקסים והמון המון תגובות נהדרות.

כיף שאפשר לבוא לפורום, להיפתח ולקבל כאלו חיזוקים ועצות.

מסכים עם כל מה שנאמר ומוסיף חיזוק בשנקל - חשבת אולי לנסות לעבוד קצת לעבוד במכון כושר על מסת שריר?

תוך תקופה קצרה יחסית עבודה נכונה ושינוי כזה יכולה להשפיע קצת על החזות, הרבה על היציבה וחשוב משניהם - על התחושה הפנימית.

פורסם

חשבתי. וגם ניסיתי.

לא רע. זה באמת עושה טוב ואני ממליץ לכל מי שלא עושה או לא ניסה.

לפחות רק בשביל ההתנסות לחוות את זה, שזה באמת עושה משהו שעדיף להרגיש מאשר לכתוב במילים.

אני מתכון להרגשה שאחרי האימון. במיוחד אם האימון היה אימון טוב וכמובן להקפיד על שינה ותזונה לפני. לא לזלזל.

לי אישית זה לא הסתדר כל כך. מכל מיני סיבות. אבל אולי באמת צריך מתי שהוא לחזור לזה.

אני זוכר גם בתקופה של המכון כושר באמת פתאום היו הרבה סיטואציות ששונות לי.

אין ספק שזה מעלה את הביטחון העצמי שלך. משהו בלי שתדבר משדר את זה.

אישית בגלל שאני נחשב 'שחיף' אז ראיתי גם תוצאות די מהר. אבל התאכזבתי שאני לא מצליח לעלות במאסה (דור כזה שאוהב הכל כאן מהר ועכשיו).

לא אהבתי גם את האבקה. הרגיש לי טונות של סוכר. יש לה עוד חיסרון נוסף - יקרה מאוד. המליצו לי להזמין מחו"ל. אבל חשובה לי הכשרות.

למרות שאם אני אצטרך לנתח את עצמי. אני לא חושב שהבעיה שלי היא רק ביטחון עצמי.

אלא יותר תפיסות שלי את העולם. את האנשים. אולי אפשר להכניס לפה גם את המילה חינוך.

יש גם שילוב של הדת שאני מדי פעם אומר לעצמי לנסות לתת לזה פחות משקל. אני לא דתי.

אבל אני אוהב את הדת. ובדת יש לנו לדון כל אדם לכף זכות.

מה שלפעמים היה גורם לי בסיטואציות שאתה צריך לעמוד על שלך. בשביל השלב של לפתח עמוד שדרה.

אז היה יותר קל לפתור סיטואציות כאלה בלדון לכף זכות.

שאם זה קרה. כנראה שכך היה צריך לקרות וכנראה יש לזה סיבה.

גם בדת אומרים אם מישהו מבזה אותך או משפיל אותך (לא קרה לי. לצורך ההמחשה) אם אתה שותק אז שכרך גבוה מהמבזה.

אני לא רוצה שהנושא יעבור לדיון סביב הדת. אני גם יודע שזה תמיד מתחלק לבעד הדת, ונגד הדת. רק רציתי להראות סיבה נוספת.

כי כמו שכתבתי. מבחינת ביטחון עצמי איך שהוא אני מרגיש שיש לי ביטחון עצמי.

זה משהו שהוא אצלך בפנים, לא תלוי באחרים או בסממנים חיצונים. כמובן שהוא לא 100%.

כי לא סתם כתבתי לגבי המראה החיצוני. כשהמראה החיצוני יהיה 100% כמו שצריך להיות (משקל תקין לגובה, מסה של אדם בריא)

אז כמובן שזה יוסיף לביטחון העצמי. כמו שתפקיד בכיר יוסיף לאדם שכבר יש לו ביטחון עצמי, יוסיף לו עוד 1%.

אלא יותר החינוך אולי, הערכים, או התפיסה שלי את המצבים ואיך צריך לנהוג.

אם עוקפים אותך, אז בסדר אולי זה צריך להיות. אולי הוא ממהר. סתם בן אדם לא היה מתנהג בצורה אגואיסטית ועוקף אחרים.

דוגמה לגבי עקיפה בתור. אבל יש לי את זה בלא מעט מצבים.

אני חושב שבמקביל לעבוד על עצמי חיצונית. כי עד שאני לא אגיע למה שאני רוצה להגיע - למראה ומשקל של אדם בריא. אני כנראה לא ארגיש שלם.

גם לעבוד מבחינה פנימית. וכאן השתמשתי בהודעה הראשונה שלי במילה 'מניאק'.

אבל אולי, מה שאצלי נתפס כ'מניאק', אצל אחרים לא נתפס ככזה. למשל אם מישהו עוקף אותי

ואני מעיר לו, אז זה ממש לא מניאק. זה סה"כ לעמוד על שלי. התור שלי. הזמן שלי.

פשוט ההתנהגות הזו של לא להיות אדיב, לא לתת ולא לוותר, זה בדר"כ תמיד נראה כמשהו לא טוב. שלילי. מניאקי.

אני חושב שאין לי התנסות עם מצבים כאלה של להיות 'מניאק'. ואולי עד שלא אצבור קצת ניסיון (קצת כמו אדם שמעולם לא חווה "לא")

זה תמיד ירגיש לי כמשהו שלילי, לא טוב, מוזר או קשה. או מניאקי.

אבל זה גם אומר סוג של לעשות ההפך ממה שאני מאמין, ומה שחינכו אותי והראו לי. כי הדת זו רק תוספת.

איך שאני ואנחנו במשפחה מתנהגים, כפי שתיארתי, זה לא רק אני אלא זו הדרך שלנו. ככה אנחנו פשוט מתנהגים. אנחנו לא מכירים דרך אחרת.

ואני סוג של צריך לצאת מהדרך הזאת, שאולי לא כל כך מתאימה פה במדינה (אני די בטוח שלמשל את החוצפה ההישראלית אין לי, ואולי זה לא טוב - אגב זו הסיבה שהזכרתי צבא בהודעה הראשונה. תיארתי לעצמי שמי שאין לו. אולי שם הוא רוכש את זה ועוד כישורים שיעזרו לו בחיים במדינה).

מרגיש סוג של טיפול פסיכולוגי על גבי הפורום, וזה עוד בחינם smile.png

רק מה, אני חשוף לעיני כל הקוראים. אבל יש לזה גם היתרון, אחרים גם יוכלו ללמוד מזה. אם ככה זה שווה את זה.

פורסם

כי עד שאני לא אגיע למה שאני רוצה להגיע - למראה ומשקל של אדם בריא. אני כנראה לא ארגיש שלם.

אוקי. אז, נניח ומחר מישהו ימציא גלולת פלא לאנשים רזים. נניח שהיא בחינם, ולקחת אחת רק כדי לנסות- וקמת בבוקר בנאדם חדש עם מסה מכובדת של משקל ושרירים עליך.

מה אז?

אני מנחש שאז אתה תמצא משהו אחר שיהווה את "הגורם". נניח, "אני לא עשיר".

ונניח וימציאו גלולת פלא גם לזה.

מה אז?

זה מעגל קסמים שלא נגמר עד שלא תעצור אתה את ההתדרדרות בו.

סופרמן, אתה מתייחס לסמפטום כאל הבעייה.

בוא ונלך רגע לדוגמא ממקום אחר.

בכל ימי חיי, אני לא יכול להעיד שראיתי כלב צ'יוואווה רגוע, נינוח ולא תוקפני.

הגזע הזה כל כך קטן, מאיפה יש להם את הביטחון העצמי לנבוח על ולפעמים גם לנשוך רוטווילרים?! ובני אדם?

אין קשר לגודל. אין קשר לצורה. אין קשר בין תחושה (רגש) למימד הפיזי.

אני מכיר אנשים נמוכי קומה שנושאים את עצמם בצורה מעוררת הערצה ושופעים בכריזמה.

אני מכיר אנשים מגודלים, שריריים, ועם חגורה שחורה בקראטה- שקופצים ורצים בבעתה כשהם רואים ג'וק.

סופרמן,

דיברת קצת על הדת בפוסט.

הדת מדברת בגדול על כך שבני האדם הם "יצורים מוארים". מאחר ואתה בן אדם, אתה בהכרח יצור מואר.

אם אתה יצור מואר, מדוע אתה שם דגש גדול כל כך על הופעה חיצונית? הממממ???

אני רוצה לשאול משהו.

אתה מנסה לעשות מעשים טובים? אם כן, אתה כבר יותר טוב מהרבה אנשים שנתקלתי בהם בחיי.

אתה מנסה לא לעשות מעשים רעים, ואף למנוע מהם להתרחש על ידי פעולה? עקפת כבר את רוב האוכלוסייה.

יש לך בסיס מוסרי מעולה. קח את האגו שלך לשבת על כוס קפה לדיבור צפוף. תראה לו את הנקודה הזו, ותסביר לו שהביטחון העצמי שלך צריך לבוא מהנקודה הזו ולא משטויות של מראה חיצוני- משקל של אנשים משתנה (רזים משמינים, כמובן להיפך גם אם כי קשה ונדיר יותר..., המצב חוזר חזרה למשקל הקודם וכולי), אל תשכח קמטים ושערות שיבה שמגיעות להן ככה פתאום וכדומה. למה לבסס משהו על דבר שמשתנה כל הזמן? רק במניות עושים את זה, ושם בעיקר מפסידים לתחושתי:wink:

רק לך יש את הכח לשנות את התפיסה שלך לגבי ה"עצמי" והעולם מסביב. כן, זה מצריך כח, ואנרגיות, ומודעות. אבל לכולנו יש את הכח הזה גם בלי להיות מודעים אליו.

קח לך משימה קטנה.

תפוס דף ועט, ותעשה רשימה של התכונות הטובות שלך. רק הטובות.

תקרא אותה פעם ביום.

כשתסיים לקרוא את הרשימה, תבטיח לעצמך שתנסה להתייחס לבעל התכונות האלו בצורה שאתה חושב שצריך להתייחס למישהו עם התכונות האלו- כמו שהחתימה שלך אומרת. כל יום.

לדעתי אתה תבין מזה משהו :wink:

• תוכן חדש...