Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני מעט יותר משנה הסתיים שיפוץ בבניין שבו אני גר.

בחדר המדרגות הותקנה תאורת לד בכל הקומות.

בזמנו נאמר לנו ע"י הקבלן שכדאי להשאיר את התאורה דולקת תמיד ולא להשתמש בטיימר שמשאיר את האור דולק מספר דקות בכל פעם.

הוא טען שאורך החיים של גופי התאורה יתקצר מכיבויים והדלקות רבים.

לאחר השיפוץ הופעלו האורות כפי שהיו בעבר עם הטיימר, בניגוד לעצתו.

לפני כחודש גוף תאורה אחד חדל לעבוד והיום עוד אחד נפח את נשמתו.

האם יש צדק במה שהקבלן אמר וייתכן קשר בין ההדלקות והכיבויים לאורך החיים הקצר של גופי התאורה?

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

חד משמעית לא.

מניסיוני בתור חברה לניהול ואחזקת מבנים.

אז אני רואה מספיק בניינים כדי להעיד על כך

לד שדלוק רצוף חי פחות.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לתאורת רציפה יתרונות אחרים, לא פחות חשובים - מספקת ביטחון ובטיחות. במקום ציבורי ומסוכן סיבה מספקת להשארתם פועלים ברציפות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יכול להיות שהדריוור של הנורה התקלקל בגלל איכות לא מספקת.

אם האור דולק קבוע דווקא נראה לי שהוא מתחמם יותר ויתקלקל מהר יותר.

במקום שאני עובד החליפו לפני שנה נורות פנימיות מPL לגופי לד, אחרי כמה חודשים ראיתי כבר שכמה התקלקלו, כנראה יצור לא טוב.

אורך חיים של הגופים האלו הם בין 15000 ל 30000 שעות בתיאוריה. (שנתיים לארבע שנים בעבודה רצופה).

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

תיכף תקבל תשובה מוסמכת מאלקטרונאי הפורום, אבל תרומתי הצנועה בינתים היא, שלנו, ביום עיון בנושא תאורת לד, שאוסרם ערכו לפני איזה 10 שנים, נאמר שאחד היתרונות המובהקים של הלד על פני נורות הcfl הוא, שהן אינן רגישות בכלל לכיבוי והדלקה.

(אגב- אמרו לנו באותו כנס שלדים לא נשרפים אלא דועכים לאיטם עם הזמן, מה שכמובן הוכח כלא נכון, אז לך תאמין...)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

הלד עצמו לא רגיש בכלל לכיבוי והדלקה (בכדי לשלוט על עוצמת התאורה של הלדים מהבהבים אותם בקצב של מאות או אלפי פעמים בשנייה). א-ב-ל ספק הכח של הלדים בהחלט רגיש להדלקות מרובות.

:turn-l:
פורסם

תודה על התגובות.

בשני הגופים שהפסיקו לעבוד יש עדיין נקודה קטנה של אור בתחילת פס הלדים שנמצא בהיקף הגוף.

האם זה יכול להיות סימן למקור הבעיה? (לדים או דרייבר)

האם בדיקת הדרייבר במולטי מטר תיתן אינדיקציה מהימנה למצבו? האם הוא עלול להיות תקול ועדיין לספק מתח של 12 וולט?

תודה שוב לכולם

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Magenta Workshop

פורסם

בדרך כלל מדובר בספק (דרייברים)

קשה מאוד להשיג איכותיים

מצד שני הם גם מאוד זולים סדר גודל של 1-2 דולר אצל דוד עלי

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

מכיוון שלד הוא במהותו דיודה, ואינו יכול לווסת את הזרם שעובר דרכו, משתמשים בדרייברים מסוג "זרם קבוע" ולא "מתח קבוע", ולכן למתח הנמדד במוצא אין יותר מידי משמעות.

ע"מ להוציא את מקסימום הבהירות (והמחיר), הסינים נוטים להעביר דרכם זרם גבוה יותר במחיר קיצור משמעותי בחייהם.

כמו כן, הרצת הלדים בזרם גבוה חוסכת מהייצרן הסיני את צורך למיין את הלדים שמחוברים לאותו דרייבר לפי כמו האור בזרם נתון.

זה מסביר את הפער בין אורך החיים התיארטי של הדיודה, לזה המעשי.

בשימוש בדרייבר מתאים וקירור נאות, לד יכול להחזיק הרבה מאוד שנים.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

מעניין.

כלומר (ותהיו סבלניים כלפי ההבנה המוגבלת שלי בחשמל (-: ) , אם יש לי נורת לד של 10w (שאני יודע להעריך כמה אור זה אמור לתת), אם היא סינית, אז היא תהיה במתח נמוך יותר ובזרם גבוה יותר מנורה 10w איכותית של אוסרם?

מה זה נותן לסינים?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

למתח אין משמעות פה.

לצורך הדוגמה (ידוע שלד נדרש לכ-20-30 מיליאמפר), ע"מ להגיע ל-10W אפשרי להשתמש ב-5 לדים ולהריץ אותם ב-2W ללד, או להשתמש ב-10 לדים ולהריץ אותם רק ב-1W.

פורסם (נערך)

לדים שמשמשים לתאורה כבר מזמן לא עובדים על 20 מיליאמפר אלא על הרבה יותר (בסדר גודל).

לשאלה המקורית- אין בעיה עקרונית לכבות ולהדליק תאורות לדים וגם את הדרייברים שלהם. הבעיה היא באיכות נמוכה של הלדים והדרייברים הסיניים. מנגנוני הכשל של המערכות האלה רבים ומגוונים (לדעתי כיבוי והדלקה לא מאיצים אותם גם בסיניים). החל מפיזור חום לא מספק, ייצוב זרם לא טוב, רכיבים זולים שכושלים מהר ועוד ועוד.

לדים של חברה מכובדת כמו אוסרם, עם דרייבר של חברה כמו Meanwell שהורכבו בתכנון תרמי נכון יחזיקו שנים רבות.

תתחיל מלבדוק אם הכשל הוא בלדים או בדרייבר.

אגב ניתן להפעיל לדים בפולסים בזרמים גבוהים משמעותית מהזרם הנומינלי. חלק מהיצרנים כמו אוסרם גם התחילו לציין נתונים לגבי הפעלה בפולסים במוצרים מסויימים. כמובן שזה תלוי ב- duty cycle. מכל מקום זה לא ממש רלוונטי לתאורת סביבה, אבל בהחלט ישים ליישומים תעשיתיים.

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

אכן מדובר בדרייבר מסוג constant current.

צירפתי תמונה של הנ"ל - תוכלו לעזור לי למצוא חלופי לקניה?

בחיפוש של 8-18w אני מוצא רק דרייברים עם זרם חזק יותר וחיפוש של 100-110mA לא מחזיר שום תוצאות.

אביב - כיצד בודקים האם הכשל בדרייבר או בלדים?

ואם כבר נכנסנו לעניין - מדוע יש דרייברים שהם constant voltage?

תודהe83bb4e20ef2bc66f370b1df1d8d8017.jpge492b0e3286296d6d1b5739393f18974.jpg

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Magenta Workshop

• תוכן חדש...