Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
דרך אגב, מה היה הסיפור עם הצינור טורבו?

הצינור טורבו נסדק והיה בורח משם אוויר וזה שיגע את הרכב. עלות החלפת החלק במוסך UMI מעל 2000 שקל כולל עבודה. אני הזמנתי את החלק מחו"ל והרכבתי במוסך פרטי ועלה לי פחות מ- 800 שקל כל הסיפור ומאז זה מחזיק מעמד הרבה זמן. אגב, החלק הגיע ישירות מהמפעל בחו"ל עם 5 שנות אחריות וסביר להניח שהוא גם יותר איכותי מהצינור המקורי שהיה מורכב מהיצרן.

ממה שהבנתי הצינורית לא עומדת בלחץ ובשלב מסויים מתחיל סדק. עלות צינורית בחו"ל ₪250 אם איני טועה.

קצת יותר יקר, משהו כמו 450 ש"ח כולל משלוח.

חשוב מאוד להיות נוכח ולראות מה עושים עם הרכב, אני לא אומר שמרמים (למרות שגם זה קרה לי) אבל מחליקים, לא תמיד עושים מה שמחייבים , לא תמיד יש קשר במוסכים הגדולים בין המכונאים ברצפת טיפולים לבין הפקידות שמוציאות את החשבוניות, וגם המכונאים בלחץ עבודה שלהם שמים לפעמים מי ברז במיכל מגבים, שמן לא בהכרח מתאים או בכמות גדולה/קטנה, ועוד...ובמיוחד שיש תקלות לא פעם הרבה יותר קל להם וגם רווחי להחליף מכלול שלם, להתקשר ללקוח להגיד אנחנו חייבים להחליף X חלק מקורי שעולה לא מעט ולהעמיד אותו בפני עובדה מוגמרת וכשהלקוח במוסך הוא יכול לשאול יש חלק מפירוק, אולי לא מקורי ואולי בכלל לא חייבים להחליף או שאפשר לשפץ, או לתקן מרכיב מסויים מתוך כל המכלול, בקיצור כדאי מאוד להיות נוכח,אני בכלל לוקח את זה למקומות אחרים, אני פשוט הולך רק למוסכים קטנים מכיר את הבעלים והפועלים, נמצא שם במוסך, מנסה לעזור עם הרכב, בפעם האחרונה אפילו הזמינו אותי לאכול עם הפועלים צהריים. מתעניין בעבודה שלהם כמובן בלי להעיק מדי, נותן טיפ למכונאי שעבד על הרכב,ואז בחשבון זה נהיה מחיר של חבר.

אני לגמרי איתך אבל אני מחלק כל מקרה לגופו. אין לי מוסך קבוע ש"מכיר" את הרכב. אני מטפל נקודתית היכן שאני בוחר לנכון ובהתאם להבנתי, ובנוסף יש לי ייעוץ צמוד מחבר קרוב מאוד שאמנם לא מתעסק בזה כיום, אבל הוא עבר הרבה מאוד דברים בחיים שלו מבחינה של מכונאות והעצות שלו חוסכות לי הרבה מאוד כסף.

עריכה אחרונה על ידי asafmoraz
פורסם

טוב חברים, היה שרשור מעניין מאוד אבל הגיע הזמן לספר לכם מה עשיתי ומה התקלה של הרכב. אז ככה, היום הייתי חופשי (לא עובד בימי שישי) ונסעתי לבאר שבע לאחד מהמוסכים של UMI (לא רוצה לעשות שיימינג) כבר בהתחלה הרגשתי שמנסים לסחוט ממני כסף כי אמרו לי שרק בתור התחלה צריך לשלם 450 ש"ח על בדיקה ויכול מאוד להיות שאף יותר בהמשך במידה ולא ימצאו את הבעיה ויצטרכו להמשיך הלאה. הגישה עצמה לא נראתה לי אז הלכתי למוסך אחר שכבר ביקרתי בו בעבר וכנראה שאמשיך לבקר אצלו אם יהיו בעתיד לרכב בעיות לא ידועות או גדולות מידי עבור החאפר המצוי.

נכנסתי למוסך פורמולה 1 בבאר שבע וקבלת הפנים הייתה מאוד נעימה. תוך מספר דקות בדקו את הרכב באופן יסודי לאחר שאמרו לי שעלות הבדיקה היא 250 ש"ח ואם אבחר לתקן אצלם הבדיקה תהיה חינם. המכונאי בדק את הרכב בצורה יסודית במשך כ- 45 דקות עד שעה, עבר עם המכשיר כמו של הרופאים ששומעים מהיכן הנקישות, התייעץ עם מנהל העבודה ובסופו של דבר פירק חגורת אביזרים ולאחר מספר דקות קבע שהתקלה נובעת מהפולי מנוע.

החלפה של החלק כולל החלפת רצועה (רצועה חליפית) עולה כ- 2560 ש"ח. לאחר ייעוץ עם חבר טוב שמבין במכונאות והיות ואני לחוץ בזמן לפני טיסה בחו"ל המועד, סגרנו שאני מגיע למוסך ביום ראשון וגומר עם הבעיה הזו אחת ולתמיד.

פורסם

450 שח לבדיקה נראה לי מוגזם.

אתה לא אמור לשלם יותר משעת עבודה

על פי התעריף המקובל.

בדקת לגבי חלפיים מקוריים?

ולו רק במידה והרעש לא יחלוף,

שלא יאשימו את החלפים.

פורסם
450 שח לבדיקה נראה לי מוגזם.

אתה לא אמור לשלם יותר משעת עבודה

על פי התעריף המקובל.

בדקת לגבי חלפיים מקוריים?

ולו רק במידה והרעש לא יחלוף,

שלא יאשימו את החלפים.

כתבתי שבסוף יצאתי מהמוסך הזה, משהו שם לא היה נראה לי, אז הלכתי למוסך אחר ושם קיבלתי את התוצאה הסופית של בדיקה בעלות של 250 ש"ח עם קיזוז מחיר הבדיקה כי תיקנתי אצלם. אתמול תיקנו לי את הרכב לשביעות רצוני תוך שעתיים והרעשים חלפו. אם פספסת אז היה מדובר בפולי מנוע (גלגלת של גל ארכובה).

פורסם
מצויין. סוף טוב :-)

דרך אגב, האם רעשים כגון אלו, יכולים להצביע על כך שהפולי עלול להישבר?

לי נאמר במוסך שאם הייתי ממשיך לנסוע במצב הזה גל הארכובה יכול היה בסופו של דבר להישבר.

• תוכן חדש...