Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מזה כשנתיים שברולט אורלנדו דיזל 2015. הרכב עם כ 62000 ק"מ ולפני כשבוע בעת שעמדתי במקום שמתי לב שהרעש מנוע השתנה. הרמתי מכסה מנוע ושמתי לב שאני חש מעין דפיקות קלות מאזור הטיימינג, אם כי אני לא ממש בטוח שזה משם. ביקשתי מאשתי שתיתן קצת גז בכדי שאוכל לשמוע אם זה מתגבר אך כשהיא נותנת גז גם אם זה ממש קצת אני לא מסוגל להבחין ברעש. פניתי למוסך שאני מטפל בו וחוק מרפי פעל והוא טען שהמנוע נשמע בריא לחלוטין אבל הרעש ממשיך להציק לי. אולי יש לרכב הזה מחלה כלשהי? מישהו נתקל במקרה דומה? אולי משהו משוחרר או שמדובר בשסתום דופק? החלטתי לפרסם את המקרה ליתר ביטחון וכמובן שאמשיך לעקוב.

פורסם

טוב זה לא תושבות מנוע. המנוע עצמו מרעיש ולאחר התייעצות עם המכונאי במוסך הוא טוען שהרעש מגיע מהמרימי שסתומים האידרואלים. לטענתו אפשר לנסוע ככה עוד 150 אלף קילומטר בלי בעיה בכלל ושלא כדאי לי להיכנס לתיקון כזה כי זה יקר. אני מצרף וידאו שתוכלו להתרשם מהרעש. מה דעתכם?

פורסם

רעש חמור מאוד נשמע כמו מותחן שרשרת.

כדאי לפרק את רצועת האביזרים ולהתניע ולבדוק אם הרעש עדיין קיים אז הבעיה מכיוון השרשרת.

כמובן לבדוק מפלס שמן מנוע ולבדוק את מסנן השמן שמורכב באופן נכון ושהאטמים שלו מורכבים במקומם כי גם לחץ שמן נמוך יגרום לשרשרת להרעיש בצורה הזו.

פורסם
האם במוסך השתמשו בסטטוסקופ מוסכים, כמו שבתמונה המוקטנת (אולי אין להם בכלל כזה דבר)

שבעזרתו ניתן לשמוע הרעשים טוב יותר מהיכן הם נובעים.

בברכה - רפי לין

תודה. שמעתי על המכשיר הזה אך לצערי הוא לא השתמש במכשיר כזה ואין לי מושג אם יש ברשותו מכשיר כזה.

רעש חמור מאוד נשמע כמו מותחן שרשרת.

כדאי לפרק את רצועת האביזרים ולהתניע ולבדוק אם הרעש עדיין קיים אז הבעיה מכיוון השרשרת.

כמובן לבדוק מפלס שמן מנוע ולבדוק את מסנן השמן שמורכב באופן נכון ושהאטמים שלו מורכבים במקומם כי גם לחץ שמן נמוך יגרום לשרשרת להרעיש בצורה הזו.

תודה. אני בהחלט אעשה זאת. הרכב אחרי טיפול ואמנם אני לא מטפל במוסך מורשה, אבל אחרי הטיפול הקודם שהתבצע באותו מקום בדיוק נסעתי 15 אלף קילומטר עם אפס תקלות מהבחינה הזו, כך שאני לא מאמין שהוא התרשל. ניגשתי אליו בכדי לספר לו על הבעיה והוא טוען שלדעתו מדובר באינג'קטור סתום ואז לא מגיע מספיק סולר ולכן המנוע מרעיש וזו גם הסיבה שכשאני נותן קצת גז הרעש מפסיק ולא מתגבר.

האם אתה ממליץ להחליף סוג שמן ופילטר ולמעשה לעשות טיפול מחדש רק בכדי לוודא שלא זו הסיבה? האם יש עוד משהו שיכול לגרום ללחץ שמן נמוך? ואם מדובר במתחן שרשרשת, האם זה יקר לתקן דבר כזה? אני מניח שכן, אבל אולי יש לך הערכה לעלות של דבר כזה.

פורסם

מכיוון שהרכב עם ק"מ נמוך ושנתון יחסית גבוה, לא רואה סיבה למה לא לטפל במוסך מורשה.

הטיפולים השגרתיים אינם יקרים באופן מהותי, מה גם שאתה נהנה משימוש בחלפים מקוריים.

(גם שתרצה למכור את הרכב בעתיד, זה רק יועיל לך.)

אני מחזיק אורלנדו 2014 בנזין, היה לי רעש מאחד הרצועות.

במוסך לא מורשה (הרכב לא נלקח על דעתי), החליפו מותחן ורצועה, אבל הבעיה לא נפתרה.

לקחתי את הרכב למוסך מורשה מרכזי בראשל"צ, שם אבחנו מיד את התקלה.

היה מדובר על גלגל מחזיר שמן, או משהו כזה.

גם זמן ועצבים שווים לא מעט כסף.

כדאי לדעתי ללכת למוסך מורשה, מכיוון שהרכב די חדש עם ק"מ נמוך. סביר שיאבחנו את הבעיה בצורה מקצועית יותר.

פורסם
מכיוון שהרכב עם ק"מ נמוך ושנתון יחסית גבוה, לא רואה סיבה למה לא לטפל במוסך מורשה.

הטיפולים השגרתיים אינם יקרים באופן מהותי, מה גם שאתה נהנה משימוש בחלפים מקוריים.

(גם שתרצה למכור את הרכב בעתיד, זה רק יועיל לך.)

אני מחזיק אורלנדו 2014 בנזין, היה לי רעש מאחד הרצועות.

במוסך לא מורשה (הרכב לא נלקח על דעתי), החליפו מותחן ורצועה, אבל הבעיה לא נפתרה.

לקחתי את הרכב למוסך מורשה מרכזי בראשל"צ, שם אבחנו מיד את התקלה.

היה מדובר על גלגל מחזיר שמן, או משהו כזה.

גם זמן ועצבים שווים לא מעט כסף.

כדאי לדעתי ללכת למוסך מורשה, מכיוון שהרכב די חדש עם ק"מ נמוך. סביר שיאבחנו את הבעיה בצורה מקצועית יותר.

טיפול סטנדרטי במוסך מורשה עולה כ- 800 שקל בו בזמן שאני משלם עליו כ- 350 שקל במוסך שלי ומקבל בדיוק את אותה העבודה. לדעתי זה קצת יותר מפי-2 במחיר. מה גם שאין מוסך מורשה בעיר שלי. איפה שאני מטפל נותנים לי לעמוד ליד הרכב ולראות מה עושים ואילו במוסך מורשה מבקשים ממני לגשת לחדר נהגים. יש דברים שאפשר לאבחן ואפילו לתקן במוסך מורשה, אני לא פוסל לגמרי, אבל לרוב משתדל להתרחק כמו מאש. היה לי סיפור עם צינור טורבו שנסדק. במוסך מורשה רצו כ- 2000 שקל כולל מע"מ + איזה 800 שקל על עבודה. סיפור של כ- 3000 שקל. הזמנתי את החלק מחו"ל, קיבלתי אחריות על החלק ל- 5 שנים (לדעתי יותר טוב מהחלק המקורי) והרכבתי בכ- 200 ש"ח. סגרתי את כל הסיפור בכ- 800 ש"ח. פחות משליש מהמחיר במוסך מורשה.

פורסם
טיפול סטנדרטי במוסך מורשה עולה כ- 800 שקל בו בזמן שאני משלם עליו כ- 350 שקל במוסך שלי ומקבל בדיוק את אותה העבודה. לדעתי זה קצת יותר מפי-2 במחיר. מה גם שאין מוסך מורשה בעיר שלי. איפה שאני מטפל נותנים לי לעמוד ליד הרכב ולראות מה עושים ואילו במוסך מורשה מבקשים ממני לגשת לחדר נהגים. יש דברים שאפשר לאבחן ואפילו לתקן במוסך מורשה, אני לא פוסל לגמרי, אבל לרוב משתדל להתרחק כמו מאש. היה לי סיפור עם צינור טורבו שנסדק. במוסך מורשה רצו כ- 2000 שקל כולל מע"מ + איזה 800 שקל על עבודה. סיפור של כ- 3000 שקל. הזמנתי את החלק מחו"ל, קיבלתי אחריות על החלק ל- 5 שנים (לדעתי יותר טוב מהחלק המקורי) והרכבתי בכ- 200 ש"ח. סגרתי את כל הסיפור בכ- 800 ש"ח. פחות משליש מהמחיר במוסך מורשה.

דיברתי על טיפולים שגרתיים.

האם ב 350 שח אתה מקבל את אותם חלפים מקוריים?

קח בחן שטיפול שגרתי הוא כל 15k. וההפרש הוא לא הוצאה חודשית קבועה.

תיקונים מעבר לכך, אתה צודק שצריך לבדוק כל דבר לגופו.

בכל אופן במקרים שצריך אבחנה מדוייקת כדאי לקחת חוות דעת מקצועית של מוסך כדוגמת מורשה. (גם מורשה לא תמיד מאבחן נכון, אך הסיכויים שכן גבוהים יותר).

פורסם
דיברתי על טיפולים שגרתיים.

האם ב 350 שח אתה מקבל את אותם חלפים מקוריים?

קח בחן שטיפול שגרתי הוא כל 15k. וההפרש הוא לא הוצאה חודשית קבועה.

תיקונים מעבר לכך, אתה צודק שצריך לבדוק כל דבר לגופו.

בכל אופן במקרים שצריך אבחנה מדוייקת כדאי לקחת חוות דעת מקצועית של מוסך כדוגמת מורשה. (גם מורשה לא תמיד מאבחן נכון, אך הסיכויים שכן גבוהים יותר).

האמת שקיבלתי פילטר שמן מקורי, פילטר אוויר מקורי אך השמן לא מקורי אלא של חברת Castrol שלדעתי הוא שמן לא רע בכלל.

באופן כללי אני מסכים איתך שההפרש לטיפול שגרתי לא גדול במיוחד, אבל עדיין מדובר ביותר מ- 50% הפרש בכסף בשנה או כל 15K, ויש גם את העניין שלא מאפשרים לך בכל מוסך מורשה לעמוד ליד הרכב ולי באופן אישי זה מאוד חשוב.

פורסם
האמת שקיבלתי פילטר שמן מקורי, פילטר אוויר מקורי אך השמן לא מקורי אלא של חברת Castrol שלדעתי הוא שמן לא רע בכלל.

באופן כללי אני מסכים איתך שההפרש לטיפול שגרתי לא גדול במיוחד, אבל עדיין מדובר ביותר מ- 50% הפרש בכסף בשנה או כל 15K, ויש גם את העניין שלא מאפשרים לך בכל מוסך מורשה לעמוד ליד הרכב ולי באופן אישי זה מאוד חשוב.

ראשית חשוב לוודא שהשמן עומד בתקן dexos2

גם שמנים איכותיים לא תמיד עומדים בתקן הזה, אלא רק סדרה מסויימת שהם מיצרים.

כתוב בפירוש בספר הרכב שאי שימוש בשמן הנ"ל עלול לגרם נזק למנוע בטווח הארוך, לכן שים לב לכך.

מדוע חשוב לך להיות ליד הרכב? שלא ירמו אותך?

הרי מדובר סהכ בטיפול, ולא חושב שמוסך מרכזי יתעסק בכסף הקטן הזה.

מה גם, שבמוסך בראשלצ לדוגמא אפשר לראות את הטיפול ברכב, אולם לא קרוב מדי, אבל גם משהו אם זה ממש חשוב לך.

פורסם

חשוב מאוד להיות נוכח ולראות מה עושים עם הרכב, אני לא אומר שמרמים (למרות שגם זה קרה לי) אבל מחליקים, לא תמיד עושים מה שמחייבים , לא תמיד יש קשר במוסכים הגדולים בין המכונאים ברצפת טיפולים לבין הפקידות שמוציאות את החשבוניות, וגם המכונאים בלחץ עבודה שלהם שמים לפעמים מי ברז במיכל מגבים, שמן לא בהכרח מתאים או בכמות גדולה/קטנה, ועוד...ובמיוחד שיש תקלות לא פעם הרבה יותר קל להם וגם רווחי להחליף מכלול שלם, להתקשר ללקוח להגיד אנחנו חייבים להחליף X חלק מקורי שעולה לא מעט ולהעמיד אותו בפני עובדה מוגמרת וכשהלקוח במוסך הוא יכול לשאול יש חלק מפירוק, אולי לא מקורי ואולי בכלל לא חייבים להחליף או שאפשר לשפץ, או לתקן מרכיב מסויים מתוך כל המכלול, בקיצור כדאי מאוד להיות נוכח,אני בכלל לוקח את זה למקומות אחרים, אני פשוט הולך רק למוסכים קטנים מכיר את הבעלים והפועלים, נמצא שם במוסך, מנסה לעזור עם הרכב, בפעם האחרונה אפילו הזמינו אותי לאכול עם הפועלים צהריים. מתעניין בעבודה שלהם כמובן בלי להעיק מדי, נותן טיפ למכונאי שעבד על הרכב,ואז בחשבון זה נהיה מחיר של חבר.

• תוכן חדש...