Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוצא חן בעיני טויוטה ראנקס

2003

לנסיעה יום יומית בעיר

יורד מגיפים(טרופר ומיצובישי)

יש משהו עדיף במאה אלף?

איך המאזדה 3 סטיישן?

(החדשה כמובן)

תודה לכל היועצים

עדי

פורסם

תלוי מה הצרכים שלך. פרט מה אתה מחפש ברכב ונוכל לעזור יותר. אם אתה מחפש משפחתית קומפקטית אז ה-RUNX או ה-3 האצ'בק הן טובות מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לי יש מזדה 3(האצ'בק) ולחבר טוב יש קורולה (סאדן, אבל זה אותו רכב לא?) ואני יכול לומר בוודאות שהמזדה הרבה יותר מהנה לנהיגה (ויותר יפה לדעתי) אך הקורולה קצת יותר נוחה. לפי דעתי לך על המזדה.

פורסם

שים לב, המאזדה צפופה מאחור.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

תודה למי שעוזר אני ממש חדש בתחום

מעולם לא נהגתי ב4X2 ביום יום והחלטתי לנסות גיפ לשבת ורכב רגיל ליום יום

אני נוסע 35 בשנה בגוש דן

מחפש משהו ממשנוח צעיר ולא זולל דלק

אשמח לקבל הצעות בתקציב של 100000 גמיש

חשבתי גם על המאזדה 3 הסטיישן

ניראה נחמד

איך הנתונים של הראנקס מבחינת תזוזה?נוחות ?מנוע מספיק חזק?

או רכב אחר

תודה אנשים טובים

חג שמח

פורסם

אין לך מה לדאוג בקטע הזה, הקורולה היא המשפחתית 1600 אוטומט הכי מהירה וזריזה שיש. כפי שכבר אמרו לך, היא הרבה יותר מרווחת מה-3 וגם דיי נוחה.

אם אתה נוסע 35K ק"מ בשנה הייתי שוקל לעבור לדיזל (יש גם קורולה דיזל).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא הייתי מציע לו ללכת על דיזל, בגלל הקירבה הרבה שבמחירים בין הבנזין לדיזל(הבדל של כ-1 ש"ח לליטר). ההבדל לא מצדיק את ההשקעה הרבה יותר במכונית דיזל, וכמו כן הנסיעה ברכב דיזל לא נעימה כ"כ(עדיין, למרות הטכנולוגיה המתקדמת) כמו ברכב בעל מנוע בנזין.

פורסם

אני בכיוון של בנזין אולי עוד כמה שקלים בחודש אבל טיפולים ותיקונים זולים יותר

אז מה עושים?

אולי גולף?

או לחפש ראנקס?

תודה שוב

פורסם

עברתי את ההתלבטות בין RunX למאזדה 3 עם אבא שלי, לפני שנה (רכב חדש).

בסיכומן של נסיעות מבחן ובדיקות מרווח פנימי עלתה התמונה הבאה:

• אם אתה מחפש נהיגה ספורטיבית יותר, הגה מתקשר וכו' - לך על המאזדה. המחיר יהיה בנסיעה קצת יותר קשה מהטויוטה (במיוחד בעיר) ספסל אחורי צפוף יותר, ותחושה "סגורה" ברכב.
  • אם אתה מחפש נוחות, רכות ומרווח בספסל האחורי - לך על הטויוטה. המחיר יהיה באופי פחות ספורטיבי, אבל עדיין הביצועים והמנוע הם כל מה שאדם נורמלי צריך.

לפי התיאור שלך (נסיעות בגוש דן וכו'), ניראה שהטויוטה היא הבחירה המתאימה יותר. זו גם היתה הבחירה של אבי, והוא לא מצטער לרגע.

מילה אחרונה לגבי הגולף - אני עלול להזמין עכשיו התקפות זועמות של חלק מהפורום, אבל לדעתי אין הצדקה לשלם פרמיית מחיר עבור מותג שאין לו כיסוי, ביחוד באמינות בפועל.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

גם בלי התקפה רבתי,הגולף החדשה היא מכונית טובה בהרבה מהקורולה והמזדה גם יחד,רק חבל ששערו הגבוה של האירו גרם למחירה להפוך ללא מציאותי.ובנוגע לאמינות,גם הקורולה בראשית דרכה בארץ לא הפגינה אמינות מדהימה,בלשון המעטה...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
[*]אם אתה מחפש נוחות, רכות ומרווח בספסל האחורי - לך על הטויוטה. המחיר יהיה באופי פחות ספורטיבי, אבל עדיין הביצועים והמנוע הם כל מה שאדם נורמלי צריך.

נסעתי כשעה במושב האחורי של RUNX לא מזמן. הוא אכן מרווח יותר משל המאזדה וגם טוב לכשעצמו, אבל נוחות הנסיעה היא בינונית ביותר - המכונית מקפצצת בכביש עירוני ובין עירוני ולא משרה אווירה נינוחה. זה גם לא נורא, אבל למי שמסתובב הרבה שעות ביום בכבישי גוש דן המצולקים, יש בחירות עדיפות מבחינת נוחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
גם בלי התקפה רבתי,הגולף החדשה היא מכונית טובה בהרבה מהקורולה והמזדה גם יחד,רק חבל ששערו הגבוה של האירו גרם למחירה להפוך ללא מציאותי.ובנוגע לאמינות,גם הקורולה בראשית דרכה בארץ לא הפגינה אמינות מדהימה,בלשון המעטה...

פרחי, עם כל הכבוד (ויש כבוד) המחירים באירופה של הגולף והאסטרה כמעט זהים, בארץ יש הפרש של לפחות 30K ש"ח בין 2 הגרסאות הכי פשוטות (שלא נדבר על הגרסאות הרציניות יותר). תפיל את זה על היבואן, תפיל את זה על תדמית אבל אל תזרקו את התירוץ הקבוע של האירו ...

פורסם

הגירסה הפשוטה ביותר של האסטרה עולה 130,000 שקל בעוד הגולף עולה 143,000 שקל,כך שההפרש קטן יותר.לעיתים היצרן בא קצת יותר לטובת היבואן,ולעיתים פחות.

פורסם
הגירסה הפשוטה ביותר של האסטרה עולה 130,000 שקל בעוד הגולף עולה 143,000 שקל,כך שההפרש קטן יותר.לעיתים היצרן בא קצת יותר לטובת היבואן,ולעיתים פחות.
אז בוא נתחיל את ההשוואה:

ב-131K ש"ח אתה מקבל גולף ידנית כאשר ממול יש ב-130K ש"ח אסטרה עם המנוע 1600 סמ"ק אבל עם הגיר איזיטרוניק החצי אוטומט (אין אפשרות לגיר ידני או אוטומט), ואכן בקטע של הגיר האסטרה נופלת מהגולף. אבל למנוע של הגולף 102 כ"ס לעומת 105 כ"ס למנוע 1600 סמ"ק של האסטרה (שלפי דעתי הוא באמת לא מספיק חזק). בשביל גיר אוטומט עם אותו מנוע תצטרך לשלם 143K ש"ח שבסכום הזה אתה כבר עולה לאסטרה 1.8 אוטומט (125 כ"ס, מנוע שיושב על האסטרה הרבה יותר טוב) כאשר מנגד יש גולף עם מנוע 1.6 אוטומט עייף (102 כ"ס).

בשביל מנוע טיפה יותר נורמלי בגולף (1.6 FSI עם 115 כ"ס) תצטרך לשלם 155K ש"ח, שזה כבר קפיצת מדרגה רצינית (15K ש"ח יותר מהאסטרה 1.8 ).

רוצה לדבר על גרסאות הקצה, אסטרה 2 ליטר טורבו (170 כ"ס, הגרסא המוחלשת והמתורבתת של המנוע שמגיע בעוד 2 ורסיות) עם קסנון וכל האבזור האפשרי 190K ש"ח, כאשר מנגד גולף 2 ליטר FSI אוטומט (150 כ"ס) ב-180K ש"ח.

מצטער חן אבל ב-143K ש"ח אני הייתי הולך על אסטרה 1.8 שמגיעה עם גיר אוטומט מלא (ב-140K ש"ח) ואת ה-3K ש"ח הנותרים הייתי משקיע בסאנרוף נחמד (או מוסיף עוד 2K ש"ח ומוסיף ריפודי עור) ...

פורסם

את האמת,לא הייתי קונה מכונית מ UMI גם תחת איומיי רובה צייד...וגם לא מצ'מפיון מוטורס,לפחות עד שלא יילמדו להעניק שירות ראוי.המחירים שנקבתי היתייחסו לגירסאות האוטומטיות ונילקחו מנט-קאר.ולא,האיזיטרוניק הוא לא גיר אוטומטי,אלה ידני עם אפשרות דחוקה לשימוש אוטומטי.

• תוכן חדש...