Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, נדלקה לי נורה אדומה במנוע בסמל של מצבר,

משיטוט קצר בפורום ראיתי שבדר"כ מדובר באלטרנטור.

דיברתי עם כמה מוסכים שמגיעים עד הבית והמחיר של כולם היה זהה- כ1000 שקל (באחד מהם זה כולל מע"מ והוא זכה ב"יצאת צדיק")

אז רק לברר:

1. האם טיפול במוסך יהיה משמעותית יותר זול ששווה לי לסוע?

2. האם זה מחיר סביר?

3. (רק לוודא) האם באמת זה בדר"כ קשור לאלטרנטור הסימן הזה?

תודה!

פורסם
באיזה רכב מדובר?

אכן נורת טעינה מצביעה על בעיה ברוב המקרים באלטרנטור עצמו.

באמת שכחתי לציין - מדובר ביונדאי גטס

פורסם

היי

ביונדאי גטס (וברכבים נוספים קוריאנים) נדלקת נורה של מצבר, לעיתים גם עם נורה נוספת של STOP (של הבלם יד) והדבר מעיד על חוסר טעינה או טעינה לקויה של האלטרנטור.

האם הנורה נדלקת קבוע? או לסירוגין ומדי פעם נעלמת?

אם התופעה אכן כך, כפי שרשם קודמי - מדובר בפחמים שהלכו לעולמם. הפחמים הללו (שניים במספר) יושבים על יחידת הוסת של האלטרנטור ונוגעים בלחץ מול ציר של האלטרנטור, סביר להניח שהלכו ויש להחליפם.

אם אתה הולך למוסך, סביר להניח שתצא בן 700 ל1200 שח לאלטרנטור. סכום לא מבוטל. לעיתים קרובות ישפצו לך אותו ואני לא מאלה שאוהדים את יכולת השיפוץ הישראלית המצויה.

לגבי השאלה על הסכום, בשבילי הוא מאוד גבוה. ביחס לעבודה המבוצעת.

יש לך אפשרות לרכוש את הוסת במלואו בסכום של כ 55 דולר כולל משלוח לישראל , ראה לינק

http://www.koraps.com/shop/item.php?it_id=392497

במידה ותרצה ללכת על החלפת הפחמים בלבד,

יש לך אפשרות לרכוש צמד כאלו חדשים מקוריים ב10 דולר בערך כולל משלוח לישראל. ראה לינק

http://www.koraps.com/shop/item.php?it_id=1425863

נוכל לסייע לך בהחלפה אם תצטרך.

מצורפת תמונה של פחמים תקינים ברמות שונות מול חדש,

20170514_103059.jpgIMG-20170706-WA0129 (2).jpg

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

כל הקטע של משלוח מחו"ל במקרה של תקלות כאלה מאוד בעייתי כי אי אפשר לנסוע ברכב עד שהחלקים מגעים.

מי יודע איפה אפשר לקנות בארץ פחמים ווסת?

פורסם

קודם כל תודה, החכמתי.

לצערי לא יכולתי לחכות כמה ימים עד שיגיעו החלפים אז פשוט הזמנתי אחד מהמוסכים והוא החליף לי אלטרנטור לאחד משופץ, העלות היתה אלף ש"ח כולל מע"מ, נשמע שזה ממוצע למחיר הישראלי המצוי (שהוא מאוד גבוה כמו שכתבת)

סתם שאלה, למה באמת אף אחד לא הציע לי בשום מוסך להחליף רק את הפחמים/הווסת? לא עושים תיקון כזה בארץ?

פורסם
כל הקטע של משלוח מחו"ל במקרה של תקלות כאלה מאוד בעייתי כי אי אפשר לנסוע ברכב עד שהחלקים מגעים.

מי יודע איפה אפשר לקנות בארץ פחמים ווסת?

במקרה יש ברשותי סט של פחמים, כי שפצתי את האלטרנטור של גטס.

אם צריך פחמים ליונדאי, יש ברשותי ומוכן להביא לציבור הפורום בעלות של משלוח בדואר.

פורסם

אפשר עדיין למצוא חשמלאי רכב שמשפצים במקום. אחד מהם שיש לי ניסיון טוב איתו הוא יוסי שמש מרח' האלוף דוד מרכוס בפתח-תקוה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בדרך כלל האלטרנטורים של הגטסים דיי עמידים. להבא תדע שיש לך את האופציה אפילו להביא אחד מפירוק בעלות של סביב ה 200-300 שח ולהרכיבו בעצמך. היית חוסך פה 2 שליש הוצאה.

פורסם

ב I30 שלי וגם בגטס שיפצתי אלטרנטור אצל חשמלאי רכב באיזור ה 800 ש"ח ועוד לפני כן באפלאוז ולא חזרתי אליו שוב לתיקונים חוזרים.מדובר על בני כרמלי באיזור חיפה/קריות לצפוניים שבינינו-1,000 ש"ח זה יחסית יקר.

בלי קשר,באלטרנטור,אף פעם אי אפשר לדעת בדיוק היכן התקלה-אם תחליף פחמים ותרכיב,המנורה יכולה להידלק ואז יתברר שווסת מתח פגום למשל ואז שוב יש לפרק הכל ולכן חשמלאי הרכב אינם לוקחים סיכון,מפרקים ומשפצים הכל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בלי קשר,באלטרנטור,אף פעם אי אפשר לדעת בדיוק היכן התקלה-אם תחליף פחמים ותרכיב,המנורה יכולה להידלק ואז יתברר שווסת מתח פגום למשל ואז שוב יש לפרק הכל ולכן חשמלאי הרכב אינם לוקחים סיכון,מפרקים ומשפצים הכל.

יש סטנדים לבדיקת אלטרנטורים, אצל משפצי אלטרנטורים אמורים להיות כאלה.

5223032.jpeg

פורסם
קודם כל תודה, החכמתי.

לצערי לא יכולתי לחכות כמה ימים עד שיגיעו החלפים אז פשוט הזמנתי אחד מהמוסכים והוא החליף לי אלטרנטור לאחד משופץ, העלות היתה אלף ש"ח כולל מע"מ, נשמע שזה ממוצע למחיר הישראלי המצוי (שהוא מאוד גבוה כמו שכתבת)

סתם שאלה, למה באמת אף אחד לא הציע לי בשום מוסך להחליף רק את הפחמים/הווסת? לא עושים תיקון כזה בארץ?

למה? כי יותר קל להחליף אחד שלם בחדש / משופץ ולהרוויח יותר. בנוסף , אני משער שלא לקחת את האלטרנטור הישן שלך ממנו, (כמו רוב הלקוחות) מה שיעשה הבחור, ישלח אותו לשיפוץ פחמים או וסת (או שניהם במקרה הזה שכמו שהצגתי - זו יחידה אחת) וימכור אותו לבעל היונדאי הבא.

אם לקחת את הישן, ואתה רוצה לשפץ אותו בעצמך, אשמח לסייע.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
ב I30 שלי וגם בגטס שיפצתי אלטרנטור אצל חשמלאי רכב באיזור ה 800 ש"ח ועוד לפני כן באפלאוז ולא חזרתי אליו שוב לתיקונים חוזרים.מדובר על בני כרמלי באיזור חיפה/קריות לצפוניים שבינינו-1,000 ש"ח זה יחסית יקר.

הסיכוי שוסת מתח ימות הוא נמוך מאוד. וסת מתח הוא גשר דיודות תלת פאזי. רכיב פשוט ואמין ביותר.
פורסם
הסיכוי שוסת מתח ימות הוא נמוך מאוד. וסת מתח הוא גשר דיודות תלת פאזי. רכיב פשוט ואמין ביותר.

לא נכון. דיודות היישור נפרדות מווסת המתח. אורך החיים של דיודות היישור הוא ארוך בהרבה מווסת המתח ובדרך כלל אתה יכול פעמים או שלוש ווסת מתח לפני מותם של הדיודות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...