Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

Zopex זה מוכר שמוטול מבלבלים את הלקוחות שהשמן שלהם יותר סינטטי משמנים אחרים.

בפועל, סדרת x-cess ו x-clean שלהם זה שמן הידרוקראק קבוצה 3 כמו כל שמן מיינסטרים אחר שכתוב עליו סינטטי מלא.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם
Max.M עצוב לך גם על זה שיש פה הרבה מהנדסי מכונות?

או ששמנים זה נושא מיוחד שרק מהנדס כימיה יכול לדבר עליו?

לראות הרבה פורנו לא הופך אותך לכוכב פורנו .

ודי לחכימא ברמיזה .

מה נסיונו של כבודו בשמנים? גוגל? בוחן? בודק שמנים?

אם צריך לאכול את הכובע... אני בהיכון עם מלח.

פורסם
Max.M עצוב לך גם על זה שיש פה הרבה מהנדסי מכונות?

חבר יקר, גם אנוכי מהנדס מכונות עם ניסיון של יותר מ-20 שנה בתכנון מכני ואין שום קשר ישיר בין היותך מהנדס מכונות להבנה בשמני מנוע חוץ מאשר חישובים פשוטים של סיכה גבולית ומירווחים נדרשים בתכנון של חלקים נעים המופרדים על-ידי שכבת שמן בזמן תנועה בתחשב בתנאי העבודה של החלקים ובחירה על סמך זה את צמיגות השמן.

שמנים חומרי סיכה הם תורה בפני עצמה ומעבר לתיאוריה והמידע שנכתב באינטרנט על ידי 'יודעי דבר' קיים המון מידע נסיוני של ייצרני השמן ומהנדסי הרכב שלא תמצא באינטרנט.

קריאה של מיליון ואחד תקנים לא הפכה שום אדם ליידען גדול.

איזה כייף לי :)

פורסם

בארץ אין שום התעניינות בנושא, לכן הידע מגיע מפורומים בחו"ל שמתעסקים בשמנים. כל פורום מסתמך בעיקר על תוצאות מעבדה, ויש עובדות שתוצאות המעבדה קובעות. דנים, משווים, מגיעים למסקנות. בפורומים האלה חברי פורום על חשבונם שולחים דגימות שמן לבדיקה, ומפרסמים אותם בפומבי ביחד עם פרטי הרכב שהשמן היה בו. יש מאות בדיקות כאלה שנעשו, כמעט על כל שמן שיצא לך להתקל בו בחנויות שמנים. לכן זה המאגר הכי גדול בעולם שמפורסם בצורה פומבית ועליו אפשר להסתמך. כמובן שיש מדריכים שכל אחד יכול לקרוא וללמוד להבין את תוצאות המעבדה.

בסופו של דבר ההמלצות שאני נותן הם במסגרת המלצות היצרן והיבואן ולא נוגדות אותם, לכן אין שום סיכון בזה.

היבואן ממליץ על תקן מסויים, אך יש מספר שמנים שאפשר להשתמש. אז עד לא מזמן רוב ההמלצות היו מצוצות מהאצבע. כשאנשים שאלו, למה שמן כזה ולא שמן אחר, אז התשובה הנפוצה היא "כל שמן שעומד בתקן" כי אף אחד לא ידע להסביר למה.

אני לא מתיימר להיות מהנדס כימיה, אבל כן יש לי סוג 1 במכונאות אז אני יכול להבין את החומר הנלמד. לא מבין למה עצוב לך שיש פה אנשים שמנסים ללמוד את הנושא ולנסות לענות על השאלות שעד עכשיו אף אחד בפורום לא ידע לענות עליהם?

פורסם

היבואן ממליץ על תקן מסויים, אך יש מספר שמנים שאפשר להשתמש. אז עד לא מזמן רוב ההמלצות היו מצוצות מהאצבע. כשאנשים שאלו, למה שמן כזה ולא שמן אחר, אז התשובה הנפוצה היא "כל שמן שעומד בתקן" כי אף אחד לא ידע להסביר למה.

אני לא מתיימר להיות מהנדס כימיה, אבל כן יש לי סוג 1 במכונאות אז אני יכול להבין את החומר הנלמד. לא מבין למה עצוב לך שיש פה אנשים שמנסים ללמוד את הנושא ולנסות לענות על השאלות שעד עכשיו אף אחד בפורום לא ידע לענות עליהם?

דיונים על שמנים סינטטים מינרלים תקנים ומפרטים היו כאן עוד לפני שהצטרפת לפורום והתשובות בחלקן נמצאות בפורום וניתן למצוא אותם במנוע החיפוש של הפורום.

אתה מרבה להתייחס למפרטים של הייצרן VAG קרי VW502/504/507 השאלה שלי האם ראית בפועל את התקן והדרישות שלו ? האם קראת את התקן המקורי ?

פורסם

אם הדיונים האלה התקיימו לפני יותר מ 8 שנים, במינימום הם מיושנים. מאז השתנו אלף ואחד דברים בעולם השמנים, התקנים ותקני יורו.

vw אלה התקנים שהכי מעניינים אותי, כי יש לי vag. לכן, אני בעיקר בודק אותם. ראיתי כמה תקנים והדרישות, ראיתי גם מצגות, בדקתי גם איזה בדיקות הם עוברים על מנועים אמיתיים.

הבנתי מה שיכלתי להבין, אבל עיקר ההבדלים הוסברו על ידי המומחים והבעלי מקצוע בתחום השמנים במילים פשוטות יותר.

בתור חובב רכב, כמו שכבר אמרתי, אני לא מתיימר להיות מהנדס כימיה ולא מתכוון להכנס לפרטי פרטים. אין צורך בכך.

אני יכול להכנס ולקרוא את המפרט, להבין את תוצאות הבדיקה, לבדוק אם תקן אחד מחמיר יותר מתקן אחר ובמה.

זה עדיף מהמלצה עיוורת על כל שמן שעומד בתקן, וזה מספיק בשביל להשוות שמן אחד מול שמן אחר ברמת צרכן.

פורסם
אם הדיונים האלה התקיימו לפני יותר מ 8 שנים, במינימום הם מיושנים. מאז השתנו אלף ואחד דברים בעולם השמנים, התקנים ותקני יורו. - התיאוריה מאחורי השמנים נשארה בדיוק כמו שהייתה מלפני 8 שנים הדבר היחיד שהשתנה הדרישות משמנים למנועים מודרנים ותקני זיהום יותר מחמירים.

vw אלה התקנים שהכי מעניינים אותי, כי יש לי vag. לכן, אני בעיקר בודק אותם. ראיתי כמה תקנים והדרישות, ראיתי גם מצגות, בדקתי גם איזה בדיקות הם עוברים על מנועים אמיתיים. - סבבה אני איתך לכול אורך הדרך.

זה עדיף מהמלצה עיוורת על כל שמן שעומד בתקן- זה מספיק ומספק את כול נהג רכב.

שאלתי שאלה פשוטה האם ראית או קראת את הדרישות המקוריות של קונצרן VAG תקני VW502/504/507 ?

לדעתי לא קראת (חומר מקורי) ולא ראית איך הייצרן VAG בודק את איכות השמנים והתאמתם למנועים ושאר הדרישות אלא קראת פרסומים של צד שליש תקן אותי אם הטועה.

הפרסומים של הייצרן VAG הם מנימליסטים המתאימים בדיוק לנהגים.

הקובץ המצורף מתאים לכול נהג (אפילו ל-MAX :-P) בכדי לבחור שמן מתאים לרכבי קונצרן VAG עד שנתון 2006 מבלי לבלבל את העיגולדים :-P

קצר וקולע.

Choosing the right oil for your 1998–2006 Volkswagen.pdf

פורסם

אני לא מוצא עכשיו את המצגת, אבל הנה דומגא למידע קצת יותר פנימי של סוגי בדיקות של עושים.

1d26a7cs-960.jpg

fc7894es-960.jpg

הדוגמא השניה מייצגת את הבדיקת 650H שעובר שמן vw504, בין הבדיקות המחמירות ביותר. בדיקה כזאת עולה בערך 80 אלף דולר לכל שמן שרוצה לקבל אישור. בשביל לקבל תקן vw502 נדרשות בדיקות ממש בסיסיות, אפילו לא צריך את ה250h הקצר יותר.

לגבי המסמך של הדרישות, ראיתי מסמך של ACEA. אני מניח שהוא דומה לאלה של VW. סך הכל כתוב שם באיזה פרמטרים לפי סטנדרטים של תעשיית הבדיקות הכימיות השמן הזה צריך לעמוד. קשה להסתכל ככה על הדרישות ולהשוות, לכן יש את זה מפושט בגרפים של לובריזול.

פורסם

השמן שעדיף הוא זה שנקבע על ידי יצרן הרכב שלך כמתאים לרכב שלך.

עם כל הכבוד ל"מדענים החובבים" בפורום הזה - הם מציפים כאן במידע שגוי.

מבחינת תקנים a3 ו-c3 הם אינם ברי השוואה כטובים יותר או פחות אחד מן השני מן הסיבה שהם ליעודים שונים.

בעוד שמן בתקן a3 מיועד בעיקר למנועים של רכבי נוסעים קונבציונאלים, שמן בתקן c3 מיועד לרכבים בעלי רכיבים לטיפול נוסף בקטליטים בפליטה.

זה שיש לא מעט מוסכים בארץ ששמים שמן בתקן c3 לכמעט כל רכב שנכנס בלי קשר למה שרשום לו בספר רכב זה לא הופך את השמן הזה למיועד לרכבי נוסעים מן המניין. כבר יצא לי לשמוע ממספר בעלי מוסכים שהם עושים את זה כי "זה שמן הכי טוב ולכן מתאים לכל הרכבים" - דבר שכאמור הקשר בינו למציאות תלוש.

• תוכן חדש...