Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי סרטונים ביוטיוב על החלפת סוללות ניקל קדמיום לסוללות ליתיום במברגות.

יש למישהו ניסיון עם זה?

איזה סוללות לקנות - יצרן , עוצמה , גודל- ועל מה להקפיד .

יש לי שתי מברגות אחת בוש ואחרת זולה מהום סנטר שפשוט לא בשימוש בגלל עלות החלפת סוללות שלא משתלמת.

אשמח לייעוץ.

פורסם

הבעיה היא לא השימוש.

הבעיה היא ההטענה שלהם.

אתה צריך סוללות 18650. עם לשוניות הלחמה.

לקחת חשבון שהן 3.7V

3 סוללות בטור. כאשר יש 2 במקביל נותן לך 11.1V על כ 3 אמפר. (לפי סוללה של בערך 1.5 אמפר.)

4 סוללות יגיעו ל14.8V. ולבנות מעגל ביציאה של12V.

זה הבמידה ויש לך 12V. מברגה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

התחלתי פרוייקט כזה די מזמן, ונטשתי באמצע, מחוסר זמן.

כמו שנכתב, הבעייה היא הטעינה. סוללות ליתיום דורשות מטען חכם ומתאים, לא תוכל להמשיך להשתמש במטען המקורי. אם תשים לב, בסרטונים ביוטיוב, לסוללות המוסבות מוציאים לרוב קונקטור שמחובר ל BALANCE CHARGER דוגמת iMax B6, הטוען כל תא בנפרד.

לגבי המתח - מנוע עובד בתחום מתחים. מהניסיונות שערכתי, מברגה 12V עובדת בצורה יפה עם 3 תאים בטור (כ-11.1 וולט) ועוד יותר יפה עם ארבעה (14.8 וולט. לא הרגשתי התחממות או נזק כתוצאה ממתח היתר, אבל לא השתמשתי באופן מאסיבי).

:turn-l:
פורסם

תודה

המברגה של בוש אכן 12V

האם יש לך המלצה לסוללות מסוג ומייצרן מסויים ?

ראית שמחברים גם מעגל מודפס שהבנתי שתפקידו למנוע טעינת יתר של הסוללות.

באחד האתרים קראתי שהיום יש סוללות עדיפות על 18650 , ידוע לך משהו על זה?

פורסם (נערך)

אני עשיתי את הניסויים שלי על 18650 שפורקו מסוללות ישנות של לפטופים, ומדדתי את "נפחן" ומצבן באמצעות אותו B6.

אפשר לרכוש סוללות 18650 חדשות ואיכותיות, אבל אז הפרוייקט שלך יפסיק להיות כדאי כלכלית, בהשוואה לקניית מברגת ליתיום חדשה.

לדעתי מעגל הגנה למניעת הטענת יתר הוא מיותר, אם אתה טוען את הסוללות עם מטען דוגמת ה B6 (שעושה את העבודה הזו בדיוק). מה שכן, חלק מהפרוייקטים שמים הגנה מפני פריקת יתר, שעלולה אף היא להזיק לסוללה. אני לא מתכוון לממש.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם (נערך)

אני חיברתי סוללות ליתיום למברגה ישנה באמצעות הלחמה פשוטה והארכת חוטים. לא טרחתי לחבר אותן בצורה מקצועית. במקום זה הצמדתי אותן בעזרת גומיה לגוף המברגה, חיצונית. את הטעינה אני מבצע בעזרת מטען מבוקר זרם ומתח. מגביל את זרם הטעינה לנניח 1 אמפר ואת המתח המכסימלי ל4.2 וולט לסוללה כפול מספר הסוללות. אחרי פעם פעמיים בהם עקבתי בקפידה אחרי הטמפרטורה של הסוללות אני די בטוח שהן לא תתפוצצנה. הבא בחשבון שככל שמתח התאים מתקרב ל-4.2 וולט, זרם הטעינה יורד ומשך הטעינה גדל. ניתן להעלות במעט את המתח המכסימלי אבל זה יותר מסוכן.

מצד שני ולאחר שהתרגלתי להשתמש במברגות מודרניות עם פוטר אוטומטי (כזה שיש לו טבעת נעילה לסגירה ידנית ללא צורך להחזיק ביד השנייה את חלקו האחר של הפוטר כלומר לא צריך 2 ידיים לפעולת הנעילה), כל שימוש במוצר העתיק מאד לא נוח.

אם אתה מבצע, כמוני, שימוש בכמה מקדחים בו זמנית (נניח קדח מוביל דק למניעת סדיקה, קדח שחרור יותר גדול כדי שהחלק המוצמד רק יהודק בלי שהבורג יתברג בתוכו ומקדח יחסית גדול כדי ליצור שקע לראש הבורג) אז גם גרוטאה ישנה מועילה.

אחרת רד מהרעיון.

דרך אגב, מניסיון, משור חרב למשל צורך זרם כה גבוה שסוללות ממחשב נייד מתרוקנות כמעט מיד והן לא שימושיות.

עוד נקודה. בגלל ההתנגדות הפנימית הנמוכה מאד של סוללות הליתיום, הזרם שהן מפיקות גבוה מאד. מצד אחד זה מסוכן במקרה של קצר אבל מצד שני המברגה התעוררה לחיים, עם הרבה יותר כוח מזה שהיה לה לפי זיכרוני.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

הרעיון של לחבר סוללות חיצונית נלקח בחשבון. חשבתי לקנות סוללות עם מבנה של מברגה כלשהי, המחיר נע בין 11-22$ לסט המיועד ל 12V ולחבר את המגעים למברגה ולאלתר הצמדה חיצונית למברגה, יוצא יותר זול מאשר לקנות סוללות בתפזורת ולאגד אותן יחד.

יש לי גם מברגה פושטית מהום סנטר וחשבתי להעביר אותה לשימוש ישירות בחשמל. בלאו הכי בכל המקרים שבהם אני משתמש במקדחה חשמלית כבר לא משנה אם גם המברגה תהיה מחוברת לאותו מקור חשמל.

פורסם

במחירים של המברגות היום, ניתן לקנות סט של וורקס מהאינטרנט במחיר זול, לא שווה לעשות את ההמרה הזו.

למשל דיל כזה https://zuzu.deals/%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%97%D7%9D-%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%92%D7%94-%D7%9E%D7%A7%D7%93%D7%97%D7%94-worx-wx129-3-12v-%D7%A2%D7%9D-%D7%A2%D7%9E%D7%93%D7%AA-%D7%98%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%91%D7%99/

פה הדיל נגמר, אבל שווה לעקוב אחרי זה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)

ממליץ שלא לנקוט בבית בשיטותיו של יוסי05. הגבלת מתח כללי לכ 4.2 וולט כפול מספר התאים בטור, איננו מבטיח שהמתח על תא אחד לא יעלה (בהרבה) על 4.2 וולט, ביחוד כשאחד התאים תקול.

מטען יעודי לליתיום הוא דבר זול יחסית. למשל מטען ל 2S / 3S ב-18 ש"ח:

https://www.ebay.com/itm/iMaxRC-iMax-B3-Pro-Compact-2S-3S-Lipo-Balance-Battery-Charger-For-RC-Helicopter/172802158295?hash=item283bcfaed7:m:md94j-rZBa1rIzpfZhTrysQ:rk:1:pf:0

סוללת ליתיום עלולה להיות דבר מסוכן! אל תשאירו סוללות בטעינה ללא השגחה, ולא בסביבה דליקה.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם (נערך)

אחרי 200 שנות פורום אתה עדיין לא נותן לי קרדיט שבדקתי בקפדנות את המתח של כל סוללה בנפרד?

באופן גורף וללא יוצא מהכלל, טעינה של סוללות למברגות וגם של טלפונים סלולריים מתבצעת על שיש או על אריח קרמיקה המונח על שטיח מקיר לקיר. לעולם לא על חומר דליק, וזה כולל את כל המשפחה.

חוץ מזה הרי ציינתי במפורש שהמטען בו אני עושה שימוש מוגבל גם בזרם הטעינה. במצב כזה גם אם סוללה אחת מקוצרת כליל הזרם מוגבל. כשהזרם מוגבל החימום מוגבל אף הוא והיות ואני עוקב תמיד אחרי הטעינה, אין בעייה.

אם המתח מוגבל ואין ירידה הדרגתית בזרם הטעינה (ללא קשר להגבלת הזרם), ברור שמשהו לא תקין.

ואיך בדיוק המטען עליו הצבעת מתחבר לאוסף תאי ליתיום שפורקו מסוללות ישנות של מחשבים ניידים?

ההשקעה במיסוד האילתור לא שווה את ההשקעה. לא מדובר במברגה לשימוש יומיומי ובטח לא לשימוש כבד, אז שיטת החפיף עובדת יופי.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

יוסי, עליך אני סומך ב-200%, ולא פניתי אליך. הבעייה היא שאלו שיפעלו בעצתך עלולים שלא לשים לב לכל הפרטים (כמו מדידת מתח על התאים, שלא ציינת במקור) ואמצעי הזהירות, ואני די בספק אם ברשותם מטען עם הגבלת זרם. אילוץ מתח כללי של 4.2 וולט כפול מספר התאים הוא מסוכן. מטען יעודי מאלץ מתח על כל תא בנפרד.

גם אני אוהב לאלתר ולנסות, ובד"כ נוקט באיסוף מידע מוקדם, בהיגיון ובאמצעי זהירות מתאימים (בשבת שעברה הדגמתי לבן שלי מדוע סוללת ליתיום יון שהחלפתי בטלפון כ"כ מסוכנת), אבל נזהר מלהמליץ לאחרים לעשות כמוני. חומר למחשבה :roll: שבת שלום.

• תוכן חדש...