Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתמים וצבע דהוי על מכסה המנוע - איך לטפל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היי, יש לי רכב שנת 2008 בצבע אדום, כבר מספר חודשים שהצבע במכסה המנוע הפך לדהוי ואני מתלבט האם לשלוח אותו לצביעה (חלק מהרכב עבר צביעה בעקבות תאונה). אני חושב לצבוע את מכסה המנוע כי זה החלק היחיד שלא עבר צביעה מעולם ברכב ועכשיו זה נראה שיש שינויים בצבע בינו לבין שאר הרכב.

לפני כמה ימים לקחתי את הרכב לשטיפה ידנית ואמרו שהם יכולים לסדר לי את זה עם פוליש ווקס בעלות של 300 ש"ח אבל אני מעוניין להתייעץ איתכם מה לעשות. הצבע על מכסה המנוע נראה ממש דהוי בגלל השמש ולא נראה לי שאפשר לעשות פוליש ווקס בגלל שנראה שכל שכבות הצבע כבר התאדו לגמרי, והפח עצמו ממש עוד מעט נחשף.

מצרף תמונותIMG_6055.jpgIMG_6056.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו התחלה של קילוף לכה. לרוב זה אבוד ורק צביעה מחדש יכולה לעזור.

היות ואצלך זה ממש התחלה הייתי ממליץ לך לגשת לדיטיילר מקצועי

ולהתייעץ איתו על אפשרות לעשות פוליש עדין בשילוב ציפוי (בפועל שכבת לכה נוספת) מעל הקיים

לדעתי זה אפשרי.

אפשרות שנייה היא ללכת לפחח טוב ולבקש ממנו לעשות שכבת לכה נוספת. (כמובן בשילוב פוליש)

העניין הוא שזה לעולם לא יצא ממש מושלם. (במבט כללי אולי לא יראו,בהתעמקות? כן)

אבל עדיף למהר לפני שהיה מאוחר.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו התחלה של קילוף לכה. לרוב זה אבוד ורק צביעה מחדש יכולה לעזור.

היות ואצלך זה ממש התחלה הייתי ממליץ לך לגשת לדיטיילר מקצועי

ולהתייעץ איתו על אפשרות לעשות פוליש עדין בשילוב ציפוי (בפועל שכבת לכה נוספת) מעל הקיים

לדעתי זה אפשרי.

אפשרות שנייה היא ללכת לפחח טוב ולבקש ממנו לעשות שכבת לכה נוספת. (כמובן בשילוב פוליש)

העניין הוא שזה לעולם לא יצא ממש מושלם. (במבט כללי אולי לא יראו,בהתעמקות? כן)

אבל עדיף למהר לפני שהיה מאוחר.

בהצלחה.

תודה, אין לי בעיה לקחת אותו לצביעה, כמה צריך לעלות דבר כזה? מכסה מנוע בלבד. מה שמפחיד אותי זה שיראו הבדלים בצבע....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צביעה איכותית של מכסה מנוע תעלה

450/700 ש"ח בתלות המקום/פחח/איכות עבודה/צבעים איכותיים וכד'.

צבעי טוב יודע להתאים צבע בדיוק קרוב למקור. החכמה זה לא רק מספר צבע

אלא התאמה נוספת בעין לפי גוון הצבע שהשתנה/דהה במהלך השנים. אבל קח בחשבון

שהצבע הנ"ל יותר בעייתי להתאמה היות והוא נוטה לדהות/לשנות גוון יותר מאשר צבעים אחרים.

בהצלחה ותעדכן איך יצא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות.

בצד ימין זה אכן נראה ככה. בצד שמאל זה נראה כמו קילוף.

בכלל כל המכסה נראה מוזר. בצד שמאל היכן שהקורה הצבע נראה טוב

במכסה מנוע? הצבע דהוי וחסר ברק לחלוטין. אולי באמת פוליש הוא הפתרון? (חייב לראות פיזית כדי לדעת בוודאות) גם לא בטוח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תופעה שכיחה במצבעות דרג ג' - התופעה נקראת "כיתום" והיא נגרמת מעודף מקשה בחומר פחחים או בשפכטל הסופי. המקשה מכיל חומר בשם "פראוקסיד" שהעודפים שלו ממיסים את הצבע רק באזור שהיה בו תיקון עם שפכטל. צבעים לא מקצועיים סבורים שאם הם ישימו יותר מקשה, החומר יתייבש מהר יותר! וזו התוצאה! הפתרון היחיד הוא לצבוע מחדש ועם פריימר שיבודד את מקום התיקון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי

לא עשו שום תיקון במכסה מנוע, זה הצבע המקורי, האוטו עומד כל יום בשמש והכתמים האלו נגרמו אחרי ששפכתי עליו קצת מים מהברז כי רציתי לנקות איזה לכלוך שהיה עליו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה שבמים יש כל מיני חלקיקי כלור, חנקן ואבנית וכאשר שפכתי על המכסה מנוע קצת מים (עושה רושם שאין עליו בכלל ציפוי לכה לכן אני צריך לשלוח את כל החלק הזה לצביעה) הוא היה חם מאוד, וכמו שכתב כאן RON זה פשוט בושל על הפח וזאת התוצאה.... אעדכן לאחר שיצבעו לי את החלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...