Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מחפש הסבר מדעי למה במעליות אסור לדבר בטלפון.

להבנתי, מעלית היא סוג של כלוב פאראדיי ולכן הקרינה שהטלפון משתמש בה מוגברת על מנת לצאת\להכנס מהמעלית מה שמגדיל את הסיכון לקרינה שפוגעת בגוף האדם.

השאלה שלי היא כזאת:

נכון כאשר מדברים בטלפון, כנראה שהטלפון מקרין הרבה יותר (תקשורת קבוע עם אנטנה קרובה), אבל מה קורה כשאר לא מדברים? הרי גם אז הטלפון עדיין מתקשר עם האנטנה, לא ככה?

ומה עם סמארטפונים שנמצאים אונליין 24\7, הלא זה אותו הדבר כמו לדבר בטלפון במעלית?

תודה!

פורסם

https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/radiation/cell-phones-fact-sheet#q3

Radiofrequency energy, unlike ionizing radiation, does not cause DNA damage that can lead to cancer. Its only consistently observed biological effect in humans is tissue heating. In animal studies, it has not been found to cause cancer or to enhance the cancer-causing effects of known chemical carcinogens (68). The National Toxicology Program (NTP), a federal interagency program headquartered at the National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS), which is part of the National Institutes of Health (NIH), recently completed a series of large-scale studies in rodents of exposure to radiofrequency energy (the type used in cell phones). This investigation was conducted in highly specialized labs that can specify and control sources of radiation and measure their effects.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם
Dittohead

זה לא עונה לי על השאלה :(

טלפון סלולרי פולט קרינה לא-מייננת, כלומר קרינה שאין לה השפעה בריאותית.

כאשר אתה נמצא בתוך מעלית, הטלפון פולט קרינה יותר חזקה בכדי לתקשר עם התא הסלולרי, אך עדיין *זאת קרינה שאיננה מסוכנת לבריאות*.

(זה, פחות או יותר תרגום לציטוט שהוא הביא - וזה מאוד עונה לשאלתך)

ההשפעה היחידה היא התחממות של האיברים שאליהם הטלפון צמוד - דבר שגורם לחוסר נוחות עד כדי כוויה (אם תמשיך להצמיד את הטלפון לאוזן למרות חוסר הנוחות שנגרם לך מחימום האזור)

כל הנושא של סכנות מקרינה של טלפון נובע מחוסר הבנה ו/או מאידיאולוגיה מסויימת.

פורסם

עוד אין הסכמה מדעית על הנושא הזה.

לא מתווכח לגבי הקרינה המייננת/לא מייננת.

אישית בשיחה מעל דקה עם טלפון צמוד לאוזן אני מרגיש סוג של התחממות/כאב/מטרד די משמעותי בראש שלא קשור לחום ישיר כמו מתנור למשל. דווקא לכאב רגיל של חתכים/כוויות וכו' לא רגיש ברמה קיצונית.

http://www.drdannywolf.co.il/

פורסם

אתה צודק שהטלפון מתקשר עם האנטנה (base station) גם כשאיש לא נוגע בו. ההבדל הוא בכמות המידע המועברת, כלומר זמני הפתיחה של המשדר. ככל שכמות המידע המועברת גדולה יותר כך המשדר פתוח לזמן ארוך יותר וכמות הקרינה הנפלטת לאורך זמן גדולה יותר.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

קודם כל - אתה מרגיש חום אמיתי. הטלפון מתחמם - הזרם שעובר בסוללה ובמעגלים מחמם, הלדים המאירים את המסך מחממים, וזו סיבה טובה לתחושה שלך.

שנית - למרות מחקרים רבים אין הוכחות לכך שהקרינה הסלולרית מזיקה בריאותית. כלומר - אין ספק שהטלפון מזיק בריאותית, למשל גורם לתאונות דרכים (ומצד שני מאפשר הזעקה מהירה של שירותי החרום לתאונות המתרחשות), אבל מדובר בעיקר בהסחת הדעת, לא בקרינה. אבל, כמו בנושא החיסונים, יש הרבה מאד בעלי רעיונות אחרים. כמו הקפה, שמשך שנים רבות נעשו ניסיונות להוכיח שהוא מזיק, אבל בסופו של דבר המסקנה היא שאינו מזיק, אולי אפילו מועיל לבריאות.

דרך אגב, ההגדרה של הקרינה הסלולרית כ"מחולל סרטן אפשרי" בעייתית מאד. עד כמה שאני זוכר רשימת התופעות והחומרים המוגדרים ככאלה שאינם גורמי סרטן קצרה מאד, כיון שקשה להוכיח זאת. אז משתמשים בכל מיני דרגות ביניים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שלום.

אני מחפש הסבר מדעי למה במעליות אסור לדבר בטלפון.

התשובה הכי הגיונית שאני יכול לתת לך היא, "כי זה מפריע לשכנים".

השנייה הכי הגיונית היא, שהקליטה לא להיט בתוך מעליות - לדעתי זה השתנה בעשור האחרון וכיום אין בעייה.

השלישית היא פשוטה- אותו קו היגיון מעוות שהוביל לסיפורים של "אזניות עם חוט זה מסוכן פי 10 כי זה מוביל את הקרינה ישירות למח עם הכבל". מצטער, אין לי לינק לתת לך, כי תודה לאל הסיפור הזה חלף מהעולם כבר לפני כמה שנים. לצערי זה מקרה אמיתי לחלוטין, שפורסם בשלל אמצעי התשקורת הנפוצים וכיום אין לו אף אזכור בגוגל... לפחות לא אחד שאני הצלחתי למצוא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא בטוח אם זה מה שברווז התכוון מעלי, אבל אתה לא אמור לדבר בטלפון הסלולרי במעלית פשוט כי זה לא מנומס.

האם יש היבטים בריאותיים לשימוש בטלפון במעלית - אין מידע מוצק על כך.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אגב,

אם תגלוש באינטרנט במעלית(במיוחד אם תפעיל דברים כבדים כמו יוטיוב וכו') הקרינה תהיה גבוהה יותר אפילו משיחה - לכן האלה שפשוט גולשים באינטרנט במעלית יוצרים לא פחות נזק.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
התשובה הכי הגיונית שאני יכול לתת לך היא, "כי זה מפריע לשכנים".

השנייה הכי הגיונית היא, שהקליטה לא להיט בתוך מעליות - לדעתי זה השתנה בעשור האחרון וכיום אין בעייה.

השלישית היא פשוטה- אותו קו היגיון מעוות שהוביל לסיפורים של "אזניות עם חוט זה מסוכן פי 10 כי זה מוביל את הקרינה ישירות למח עם הכבל". מצטער, אין לי לינק לתת לך, כי תודה לאל הסיפור הזה חלף מהעולם כבר לפני כמה שנים. לצערי זה מקרה אמיתי לחלוטין, שפורסם בשלל אמצעי התשקורת הנפוצים וכיום אין לו אף אזכור בגוגל... לפחות לא אחד שאני הצלחתי למצוא.

תלוי באיזו מעלית אתה נמצא.

בבניין מגורים שבו פיר המעלית הוא יציקת בטון מזויינת וכתלות בגודל או עובי הקירות עצמם ומבנה הבניין, תהיה קליטה גרועה עד לא קיימת.

במקומות שבהם פירי המעלית הם שקופים בכל מיני בנייני משרדים או פירי מעלית שמאוד קרובים לקירות חיצוניים, תהיה אולי קליטה סבירה.

פשוט יש בנייני מגורים שבהם פירי המעלית "עטופים" בדירות סביבם מלבד זאת שהפיר יצוק בטון מזויין וכו', מה שלא תורם בכלל לאיכות הקליטה.

אבל מסכים עם דבר אחד חשוב, לרדת במעלית בבוקר או להיות במעלית עם אדם שנכנס ומקשקש בטלפון או צועק (תכונה טבעית כי לא שומעים באוזן אחת) ואני צריך להיות עד לשיחות שלו, זה מפריע מאוד ומציק.

במיוחד אם זה איזו מעלית עם קליטה סבירה ואתה עולה עם הבן אדם 10 קומות באיזה בניין משרדים או הכי מצחיק, כשיש איזה 3 אנשים שמדברים בו זמנית, הזוי ואמיתי לגמריי (קרה לי).

זה בדיוק כמו שמישהו יתיישב לידך במטוס וידבר בטלפון - שניכם זכאים לשימוש ושילמתם אבל זה פשוט לא מנומס או מקובל כל כך.

פורסם

תודה רבה!

לגבי "מפריע לשכנים",

אני הבן אדם האחרון שאגיד שלא אכפת לי מאנשים שמדברים בטלפון במעלית או באוטובוס. לי אישית מפריע אנשים שמדברים בטלפון שאוטובוס\מעלית וכדומה, אבל מצד שני אני לא מצליח להבין במה זה שונה אם שתי אנשים או יותר גרוע, קבוצה של אנשים מדברים באותה מעלית או אוטובוס. מה לעשות עם ישראל הוא עם רועש ולא יכול לנסוע באוטובוס או מעלית בהיותו שקוע במחשבות שלא או חלילה קריאת ספר.

• תוכן חדש...