Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מטבחים - איפה למה וכמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תובנות חשובות של אלכס.

גם אני השארתי פינות עיוורות, למרות שמניסיון בדירה קודמת הפינה העיוורת יכולה להיות מנוצלת לכלים ששימושיותם נמוכה. מכל מקום, קרוסלות למיניהן יקרות ולא יעילות, בהחלט מסכים שכדאילהמנע מהן.

המרווח מול המקרר צריך להיות מספיק גדול כדי שתוכל לפתוח את הדלת עד הסוף, וגם להוציא את המקרר על מנת לנקות מאחוריו. הני החלפתי את המקרר שהיה לי בדירה הקודמת למקרר חדש בעל אותם גובה ורוחב אבל יותר עמוק (תוספת של קרוב ל-200 ליטר) - כיוון שהוא SBS אין בהיה קשה עם הפתיחה, אבל כאשר צריך להזיז אותו זה סיפור לא פשוט, מה גם שבמבנה של המטבח שלי ברגע שהמקרר מחוץ לנישה אי אפשר לעבור אותו (יש דלפק הנשען על עמוד תומך).

לגבי מגירות - אכן פתרון מצויין לארונות התחתונים. אצלי הן יושבות על מנגנונים של בלום (אאל,ט) שמאפשרים שליפת המגירה במשיכה והחזרתה למקום בדחיפה, יותר נוח מהמנגנונים הסטנדרטיים שמצריכים "השחלת" המגירה למסילה בזוית, שלא תמיד תופסים אותה במקום. העניין הוא שהפרזול הוא רכיב יקר. כיון שפות"ש רוצה מטבח זול ההמלצה על פרזול איכותי בעייתית.

פות"ש - האם מדובר בדירה שבה אתה מתעדת לגור לטווח ארוך ,או שזה משהו לשנים ספורות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נצלש:

גם אצלנו המחליטה החליטה שארונות המטבח יוחלפו ללא הזזת חשמל, אינסטלציה או החלפת ריצוף או חיפוי (טעות?)

כיוון שרוצים שהמטבח יהיה פונקציונלי ונוח ולא יתפרק, אנחנו מוכנים להשקיע קצת (ממוצע ומעלה), אבל לא הולכים להתפרע.

תשובות למעלה באדום.

בנוסף, כמה הערות לגבי הסקיצה:

א. אם יש קיר ליד הכיריים אז חובה להרחיק אותן ולכן ארון של 60 לא מתאים. פלוס תשקול להגדיל את הכיריים מעבר ל-60 הסטנדרטי. הרבה יותר נוח כשיש מקום לשני סירים בגודל נורמלי ולא רק באלכסון.

ג. תשקול לוותר על הארון הפינתי (להשאיר מה שנקרא פינה עיוורת). מנגנוני הפינה יקרים מאוד ובפועל מנצלים אחוז מאוד קטן מהשטח.ד. 73 ס"מ זה מרווח די קטן מול המקרר. לא ניתן יהיה לעבור בזמן שמישהו פותח את המקרר. אבל אם אין ברירה אז אין ברירה.

תובנות חשובות של אלכס.

לגבי מגירות - אכן פתרון מצויין לארונות התחתונים. אצלי הן יושבות על מנגנונים של בלום (אאל,ט) שמאפשרים שליפת המגירה במשיכה והחזרתה למקום בדחיפה, יותר נוח מהמנגנונים הסטנדרטיים שמצריכים "השחלת" המגירה למסילה בזוית, שלא תמיד תופסים אותה במקום. העניין הוא שהפרזול הוא רכיב יקר. כיון שפות"ש רוצה מטבח זול ההמלצה על פרזול איכותי בעייתית.

תודה לשניכם! התכנון הוא של המטבח הנוכחי ולכן כבר יודעים איזה כלים ישבו בפינה של העונש. הפתח הצר זו הכניסה למטבח :cry: הגודל הזה כבר מנע ממני לקנות את המקרר שרציתי.

אכן ההשקעה הגדולה (אצלנו) תהיה בפרזול.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
נצלש:

גם אצלנו המחליטה החליטה שארונות המטבח יוחלפו ללא הזזת חשמל, אינסטלציה או החלפת ריצוף או חיפוי (טעות?)

כיוון שרוצים שהמטבח יהיה פונקציונלי ונוח ולא יתפרק, אנחנו מוכנים להשקיע קצת (ממוצע ומעלה), אבל לא הולכים להתפרע.

כיוון שהתכנון הנוכחי טוב לה (מטבח קבלן מידות סטנדרטיות), היא מתכוונת להשאיר את התכנון ולהתקדם בעצוב ובמיוחד בפרזול – מנגנוני נוחות וכו'.

שאלות לאחר מחקר קצר וחיפוש (מוודא שהכול רלוונטי) :

1. גוף סנדוויץ' אדום עדיין הכי מומלץ?
  2. מה החומר המומלץ לדלתות? היא מתלבטת בין שני עיצובים שונים "דמוי שיש" או "דמוי עץ טבעי".
  3. פרזול: פה נרצה להשקיע הבנתי שהחברות המומלצות הן בלום, הטיש, גראס ואולי גם DTC? אבל לכל אחת מהחברות יש סדרות איכות שונות. איפה מוצאים מידע על הסדרות השונות וההבדלים ביניהן?
    אנחנו רוצים שכל הארונות התחתיים יהיו בעצם מגירות כדי לא להתכופף וזה דורש פרזול איכותי שנושא משקל כבד.
  4. היכן לקנות? איקאה והום סנטר עלו פה (גם בשרשור הזה), אבל רק בהקשר של מטבחים תקציביים?
    יש המלצות לחברות או נגרים באזור ירושלים? לי אישית אין בעיה לקפוץ למרכז (ראשון?) אבל למחליטה יהיה יותר קשה.
  5. עצות, תובנות, אזהרות יתקבלו בשמחה.

מצורפת סקיצה של המטבח הנוכחי

היום יש נטיה לבילט אין לדוגמא 2 היח שלך ליד המקרר, ולהשאיר את הקיר של החלון נקי עם שני מדפים ליופי.

אני הורדתי ארונות עליונים ועשיתי בילט אין ומזווה ליד.

לגבי הפינה, אני מוצא אותה שימושית לכלים לפסח עוד מכשירים שלאא נכנסים למגירות.

הגוף סנדוויץ אדום זה אומר אוקומה. שים לב שיש סוגים שונים של לבידים ובסוף יכולים לשים לך טווין ולא אוקומה כי לא תשים לב.

לגבי הפרזול כולם אותו הדבר כמעט וההבדל בעיקר המחיר, זה מנסיון.

לגבי המחיר בהום סנטר ואיקאה והמחירים יותר נוחים לעומת אביבי, אניס והשאר עם מחירים בשמיים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הייתי באיקאה

בעיצוב שרציתי יצא באיזור ה14 כולל התקנה והובלה.

המטבח כולל אי שלא תכננתי בהתחלה.

לדעתי ההצעה סבירה,אך הם נותנים mdf צבוע בתנור.

זה טוב? לא טוב?

2300 שח לאבן קיסר 2.9 מטר זה סביר?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

צבע בתנור רגיש מאוד (מאוד!) לשריטות ומכות. באמת שעדיף פורמייקה.

לגבי המשטח, זה תלוי איזו סדרה. לאבן קיסר יש סדרות של 700 שקל למטר ויש של מעל אלפיים.

פורסם
לדעתי זה נראה טוב רק בקטלוג בתור חדש, אחרי כמה חודשים כבר נראה הרבה פחות טוב.

לי יש בוצ'ר כזה בנישה בתור ספסל מתחת חלון. האיכות שלו בינונית מאוד.

בתור משטח עבודה רטוב לא נראה שהוא יחזיק מעמד יותר מדי.

לך על שיש.

עכשיו באה השאלה - איך אתה מטפל בו?

לרוב הם מגיעים בלי Stain וצריך לשים עליו אחד מבוסס שמן (כמה שכבות בהפרש של שעות / ימים) לפני שמתחילים להשתמש בו בכלל ואז לחזור על זה כל כמה חודשים.

(יש לי אחד בצד - לא משמש כמשטח רטוב - באיכות לא רעה - נראה אש)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הייתי באיקאה

בעיצוב שרציתי יצא באיזור ה14 כולל התקנה והובלה.

המטבח כולל אי שלא תכננתי בהתחלה.

לדעתי ההצעה סבירה,אך הם נותנים mdf צבוע בתנור.

זה טוב? לא טוב?

2300 שח לאבן קיסר 2.9 מטר זה סביר?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

הדלת mdf - הגוף לא.

אם הדלתות נפגעות אתה יכול להחליף בגרושים.

הם מהזולים לאבן קיסר שיש.

פורסם
עכשיו באה השאלה - איך אתה מטפל בו?

לרוב הם מגיעים בלי Stain וצריך לשים עליו אחד מבוסס שמן (כמה שכבות בהפרש של שעות / ימים) לפני שמתחילים להשתמש בו בכלל ואז לחזור על זה כל כמה חודשים.

(יש לי אחד בצד - לא משמש כמשטח רטוב - באיכות לא רעה - נראה אש)

3 שכבות של יאכט ורניש גרמני. חזק כמו ברזל אחרי היבוש. הבינוניות של המשטח מתבטאת בחיבורים בין הפיסות עץ ובמין "גליות", המשטח לא ישר פלס.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...