Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אתמול הלכתי למלא דלק לרכב, הבאתי למתדלקת שטר של 200 למרות שידעתי שישאר לי עודף ואמרתי לה שתמלא מלא. המשאבה נעצרה על 160 שקלים אבל המתדלקת ניסתה לסחוט כמה שאפשר כדי שתגיע ל 200.

שאלתי אותה כמה פעמים אם זה תקין מה שהיא עושה כי איך לעזאזל המשאבה נעצרה ב 160 והיא מצליחה לסחוט ממנה עוד כל כך הרבה, היא אמרה שאין בעיה בכלל ושתמיד אפשר להוסיף עוד גם אחרי שנעצרה. הייתי די בהלם שהיא הצליחה למלא 200 במצב הדלק שהיה בטנק שלי, מההכרות שלי עם הרכב במצב כזה שיערתי שיעלה לי 150 להגיע למלא ואכן הייתי קרוב עם 160 לפי המשאבה.

בקיצור אני חושש שמה שנעשה פה הוא לא בריא לרכב, האם יש לי סיבה לחשוש?

הרכב הוא מסוג קליאו 0.9 טורבו אם זה משנה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בידית תדלוק קיים מנגנון שעוצר את התדלוק ברגע שהדלק מגיע לקצה פיית התדלוק.

ברגע שמרימים את קצה הפיה אפשר להכניס עוד.

נזק לא יגרם אבל אם המיכל מלא מדי עלול להישפך דלק מה overflow .

זה קדח שנמצא בקצה פתח מילוי הדלק ומחובר לצינורית שיורדת לתחתית הרכב.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

זו היתה טעות מצידי שלא עצרתי אותה בכח, כשאני מתדלק עצמאית אני תמיד מפסיק כשהמשאבה קופצת.

בעיקר חשוב לי לדעת שלא יכול להגרם נזק כי אם זה מצב מסוכן או בעייתי אני אנסה לסדר משהו כדי לשאוב כמה ליטרים מתא הדלק אם זה הכרחי.

פורסם

עם אובדן דלק אני יכול להתמודד. פתחתי את הנושא כי כשביררתי על כך באינטרנט עלתה לי התשובה הזו שנכתבה ע״י עובד בטסלה (כביכול):

https://www.quora.com/Can-filling-too-much-petrol-in-your-car-cause-damage-to-the-car

(תגובה ראשונה)

קצת הלחיץ אותי העניין ואני מקווה שאתם צודקים ושאין לי ממה לדאוג.

פורסם

שום נזק לא נגרם מזה, תמלא כמה שאתה רוצה.

מיכל התדלוק אטום לגמרי, שום דלק לא ישפך בסיבובים.

יום טוב גם לך

פורסם

אז למה בעצם המשאבה קופצת הרבה לפני אם אפשר למלא עוד בכמויות כמו שהיא מילאה?

אתה אומר שבעצם זה היה נכון מצידה לסחוט עוד ועוד את המשאבה כמו שעשתה?

פורסם

אתה אומר שבעצם זה היה נכון מצידה לסחוט עוד ועוד את המשאבה כמו שעשתה?

המשאבה קופצת כדי שלא ישפך דלק בתהליך המילוי. ברגע שמפלס הדלק מגיע לקצה אקדח התדלוק, התדלוק נעצר. מכיוון שיש אוויר במיכל שלא תמיד משתחרר בקלות, המנגנון לפעמים מופעל לפני הזמן, אין מה לעשות. מתדלק לא יכול לפקח על זה, לא רואים כמה דלק יש במיכל.

קורה לפעמים שמנגנון עצירה לא עובד ואז עד שמספיקים לעצור את התדלוק נשפכים כמה ליטרים של דלק, קצב זרימה שם מאוד מהיר.

כל עמדת תדלוק מלאה בדלק, צריך לשטוף, לנקות, להתנצל בפני הלקוח, לזכות אותו, לא נעים.

פורסם

בנוסף לכל מה שאמרו, זה שהידית קופצת לא אומר שטנק הדלק מלא לחלוטין. עובדה שנכסו בו עוד כמה ליטרים טובים ;)

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

פורסם

לדעתי לא ישפך.

אני ממלא עד שאני רואה את הדלק עומד ממש לפני הפקק מילוי.

לעולם לא נשפך דלק בסיבובים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אין שום נזק, ומה שכתוב בקישור זה בולשיט ופשוט לא נכון - הקארבון קאניסטר הזה בכלל לא נמצא באיזור מיכל הדלק ולא מחובר אליו.

יש קדח קטן באיזור צינור המילוי שנועד בגדול לתת לאדי דלק לצאת מהרכב כדי שלא יווצר לחץ במיכל שעלול להביא לפיצוץ וגם לתת לאוויר להיכנס למיכל ככל שמפלס הדלק יורד - כדי שלא יווצא ואקום.

בסיבובים הדלק לא ישפך, עד שתניע ותגיע לסיבוב המפלס ירד.

בכל מקרה, אחרי שהידית קופצת אפשר להכניס עוד ליטר-שניים לרוב ללא בעיה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
כדי שלא יווצר ואקום.

ואקואום! :wink:

קח גיגית ושפוך לתוכה הרבה מים במהירות: האם מפלס המים בגיגית צריך להגיע עד לשפת הגיגית כדי שסביבת הגיגית תירטב? לא.

נוזל זה דבר שמשפריץ וגועש, וככה הוא מגיע לפית המשאבה גם בטרם המיכל באמת התמלא.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...