Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי אתמול במכון טסטים. נכשלתי על זיהום אויר. הבוחן נכנס בעצמו לרכב ולחץ על הגז בחוזקה והגיע לערכי סל"ד שאני לעולם לא מתקרב אליהם. הערך הממוצע שהתקבל ב 4650 סל"ד היה 2.2 כשהערך המותר הוא 1.5. שאלתי את הבוחן מה עושים? אמר לי לך למוסך.

במוסך כמובן שדבר ראשון יאמרו לי לשים תוסף לדלק, אז כבר הלכתי וקניתי תוסף ורוקנתי אותו למיכל חצי מלא (קצת פחות). מאחר ואני לפני טיפול אז כבר החלפתי פילטר אויר/שמן/סולר וכמובן גם שמן חדש למנוע (בטיפול הקודם שמתי בטעות שמן 5W40 במקום 5W30 - זה יכול להסביר את העליה בערכי הבדיקה?).

אני מתלבט אם זה יספיק כדי להעביר את הבדיקה במכון או אולי צריך לבצע ניקוי שסתום EGR. החריגה בערך הזיהום אויר יחסית קטנה. בשנה שעברה הרכב עבר בקלות עם קריאה של 0.77.

אני מתכוון ללכת למכון יום ראשון ולבצע בדיקה חוזרת.

פורסם

1. תוספי דלק מומלץ לבצע עם כ 2-3 פחיות על 2-3 מיכלי דלק. הדרך הנכונה לערבב את החומר בכללי היא לרוקן פחית לרבע מיכל ולתדלק ולחזור על כך עד אשר רוקנת 2-3 פחיות לכל הפחות לפי השיטה הרגילה של רבע מיכל ותדלוק מיד לאחר מכן.

פחית אחת לרוב לא עוזרת, כתלות בכמה עבר הרכב.

2. למכון הטסטים יש להגיע לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה יחד עם השמן ונוזל הקירור וגם לאחר שהממיר הקטליטי התחמם ואם יש לך מנוע דיזל, עלייך להגיע כאשר המנוע נמצא בטמפ' עבודה וחם מאוד - פה הבעיה למעשה, למנועי דיזל לוקח להם זמן רב יחסית להגיע לטמפ' עבודה.

3. עשית את כל הפעולות הנכונות בהחלפת פילטר אוויר + החלפת השמן ופילטר שמן + סולר.

4. לתדלק בתחנות סולר גדולות קדם הגעתך לטסט לאחר שבצעת את כל שלושת הסעיפים הקודמים.

5. לפניי הגעתך לטסט, סע זמן רב, הבא את המנוע לטמפ' עבודה ולא יזיק לנסוע בסל"ד גבוה 5-10 דקות לפניי הגעתך לטסט.

פורסם

יש לך שבוע אאל"ט לתקן את הליקוי ? אם אני טועה תקן אותי.

בגדול תוסף של סולר בלבד (בשום אופן לא לשים תוסף שמתאים לבנזין) ורצוי של חברת BG , לנסוע עם הרכב לאחר מכן כאשר לפני הטסט אתה מחמם את הרכב היטב ונוסע 15-20 דקות בבינעירוני כשאתה יכול לתת כמה לחיצות בריאות כדי שהמנוע יעבוד בסל"ד גבוהה ללא מעבר המהירות המותרת בחוק כמובן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כן, יש לי שבוע. כבר שמתי תוסף שמתאים גם לסולר (גולד לייבל של ליקווי מולי). בזמן האחרון תדלקתי בתחנות של יעד ואלון (בדרך כלל אני מתדלק בסונול עם הסולר המתוסף שלהם), נראה לי שמעכשיו אני מתדלק רק בסונול.

פורסם

עשה שימוש בעוד 2 פחיות המיועדות לסולר ונסה גם את חברת BG (יש להם לסולר), רבע מיכל למלא פחית ולתדלק.

השיטה הטובה לאחר מילוי הפחיות זה לצאת לנסיעות בין עירוניות ואין בעיה להוריד הילוך-2 בכדי להיות בלס"ד גבוה של 3-4 אלף למשך כמה דקות לתת לכל מה שצריך, לעבוד.

שוב, את השלבים הכי חשובים כבר עשית והחלפת את מרבית הדברים שצריך.

נשאר לך רק להגיע לטסט עם מנוע רותח לאחר שנסעת בו הרבה זמן וכן, תוריד הילוכים ותסע בסל"ד גבוה כמה דקות טובות לפניי הגעתך לטסט.

פורסם

עדכון: היתי במכון לבדיקה חוזרת ועברתי את הבדיקה. תוצאה ממוצעת 0.73 ( מותר עד 1.5). בסופו של דבר השתמשתי רק בפחית אחת של תוסף ונסעתי איתה כ 250 ק"מ. זה בנוסף להחלפת פילטרים+ שמן ותדלוק בסונול סולר מתוסף עשו את העבודה.

• תוכן חדש...