Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, אשמח לעזרה.. מדובר על פורד פוקוס 2008.

שמתי לב לפני שבועיים (אולי היה קיים גם קודם) שיש רעש מאזור הטיימינג, סוג של פעימות כאלה אולי אפילו יבבה אפשר להגיד.

ביצעתי טיימינג לפני 4 חודשיים ו 6K קמ, הטיימינג בוצע לא במוסך הקבוע שלי עקב חוסר זמנים לקבל אותי בזמן שלי הייתה נזילת במשאבת מים, לכן החלטתי לא לקחת סיכון וניגשתי למוסך שיש עליו הרבה המלצות באינטרנט אך לא אציין את שמו בשלב זה.

מפה לשם אחרי ששמעתי את הרעש נסעתי למוסכניק שלי שאמר לי שאכן הרעש בא מכיוון הטיימינג ואמר לחזור למוסך שבו ביצעו את הטיימינג, נסעתי לשמה ובעל המוסך אמר לי בהתחלה שהוא לא שומע שום רעש ולאחר התעקשות מצידי שיקשיב יותר טוב אמר שאכן קיים איזה רעש אבל הוא חושב שזה בכלל מהמנוע ולא מהטיימינג, פה כבר קלטתי שהוא מחרטט אותי ואמרתי לו שוב שזה מהטיימינג, הוא אמר לי שזה לא, ולטענתו בכל מקרה נגמרה האחריות של השלושה חודשים אבל אם אכן תהיה בעיה והרעש יחריף אז לחזור אליו אפילו עד שנה מיום הטיפול.

תשובתו לא באמת סיפקה אותי כי אם באמת קיימת בעיה בטיימינג אז הוא פשוט יקרע בשלב כזה או אחר כך שהתוצאה תיהיה דיי כואבת, כבר עכשיו ברור שיש בעיה אז למה לנפנף אותי ?!.

במשך אותו השבוע ביקרתי בשלושה מוסכים אחרים ואף רציתי להחליף את הטיימינג, אבל כולם אמרו לי שהרעש נובע בגלל שהרצועה מתוחה קצת יותר מידי ולכן הרעש מגיע מכיוון המותחן, לדעתם זה בזבוז כסף להחליף ( קבעתי אף יום להחלפה במוסך שהמליצו לי עליו אבל לפני תחילת העבודה שלושה עובדי המוסך אמרו לי שזה ממש שטויות וחבל על הכסף, לטענתם הרעש לא חריג וקיים במלא רכבים...בסופו של יום שכנעו אותי וביטלתי בסוף).

יכול להיות שאני קצת מגזים אבל הרעש לי לא נראה סטנדרטי ובכמעט שנתיים שהרכב אצלי כנראה שהייתי שם לב אליו לפני אם היה קיים תמיד, הרכב תמיד מטופל כמו שעון ולא נחסך עליו שקל, קשה לי להאמין שפספסתי את הרעש הזה.. אשמח שתקשיבו לסרטון שבקישור המצורף.

תודה !

פורסם

כן יכול להיות שאתה צודק, בכל מקרה זה רעש רקע כזה צריך לשמוע פעמיים בשביל לקלוט על מה אני מדבר, בדקתי עכשיו דרך הטלפון ואפשר לשמוע את הרעש בצורה יחסית טובה מהשנייה ה23.

פורסם

הרעש בוודאות נשמע מהאזור של המותחן של הטיימינג, בגלל זה גם העדפתי לצלם מאזור הגלגל הימני ולא עם מכסה מנוע פתוח... השאלה אם זה רעש חריג של שנובע מהמתוחן? אם יש פה בעלי פוקוס אשמח אם מישהו יכול להאזין ולבדוק אם קיים אצלו אותו הרעש שמגיע בגלים כאלה.

פורסם
הרעש בוודאות נשמע מהאזור של המותחן של הטיימינג, בגלל זה גם העדפתי לצלם מאזור הגלגל הימני ולא עם מכסה מנוע פתוח... השאלה אם זה רעש חריג של שנובע מהמתוחן? אם יש פה בעלי פוקוס אשמח אם מישהו יכול להאזין ולבדוק אם קיים אצלו אותו הרעש שמגיע בגלים כאלה.

לי יש 2007 ועשיתי טימינג, לפני זה ואחרי לא היה לי רעש כזה

פורסם

יתכן וגלגלת /פולי לא תקינים /זקוקים לאיזון/החלפה.

ממליץ לגשת למוסך,שעשה את הטיימינג ולטפל בתקלה כדי שלא יקרה מצב בו בגלל שגלגלת איזון/פולי לא תקינים קופצת /קופצות רצועות- במקרה הטוב אלו רצועות אביזרים ואז יגרם נזק לאלטרנטור ובמקרה הרע ,אם זו גלגלת של הטיימינג-ראש המנוע עלול להיפגע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

עדכון: אכן הבעיה הייתה במותחן של הטיימינג, הסרנו את כל הרצועות במוסך מלבד הטיימינג וניתן היה לראות שהלשונית של המתוחן שאצלי ברכב הוא הידרואלי נמצאת במצב סטטי ובכלל לא זזה בגלל שהרצועה פשוט מתוחה יותר מידי, הורידו את המותחן ונשמעים קליקים ממנו,ולכן הוחלט על החלפת מותחן ורצועת טיימינג.

במוסך שמו לב בתחילת הטיפול טרם הוצאות הרצועת שבעת כיבוי המנוע הוא כאילו הופך כיוון ועובד הפוך לשנייה שתיים, עובד המוסך אמר לי שזה דטונציה במנוע, אני באופן אישי לא ממש הבנתי על מה הוא מדבר אבל אכן שמעתי גרגור כזה מהמנוע בעת הכיבוי וראיתי רעידה די אגרסיבית אחורה של המנוע עצמו, כאילו נתנו משיכה/ דחפו אותו אל אזור תא הנוסעים.

לאחר שהבעלים של המוסך הגיע ושניהם עבדו ביחד על הרכב הוא אמר לי שפעם קודמת הרסו את כל התזמון והלבישו את הרצועה לא טוב ובגלל זה גם יש את הדטונציה.

לאחר סיום הטיפול היבבה שהייתה נעלמה וגם התופעה שהתרחשה בעת כיבוי הרכב גם נעלמה. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי קצת יותר על מה שתיארתי.

דבר נוסף, יש מה לתבוע בתביעות קטנות את המוסך שביצע את העבודה הקודמת? רוצה לציין שהגעתי אליו שבוע אחרי תום האחריות של השלושה חודשים. שמרתי את הרצועה הקודמת ואת המותחן התקול אצלי.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי car1997
  • תוכן חדש...