Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו שלחיצת היד הייתה בשלישי, את החוזה קבלתי אתמול, והיינו אמורים להגיע לחתום מחר, האלטרנטיבה קפצה היום, עוד מעט אני הולך לראות אותה, וברגע שזה זה, מחר בבוקר הוא מקבל הודעה\שיחה על הביטול, לא מנסה למרוח אף אחד.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק שלא תצא קרח מכאן ומכאן.

תשמע, חוץ מבקרת נזקים אין כאן מה לעשות - תתנצל יפה וזה יישכח מהר.

בפעם הבאה תהיה יותר זהיר וזהו, החיים לא מושלמים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אל דאגה אף אחד לא יתבע אותך על הפרה של חוזה לשכירת דירה 'שנחתם' בלחיצת בלחיצת יד או חיבוק של דוב למרות שהיו מקרים ששופטים ראו בלחיצת יד כשווה ערך לחתימת חוזה.

תמשיך הלאה.

איזה כייף לי :)

פורסם
ובגלל שעוד לא חתמתי הרי שאני לא חייב שום דבר, אבל כבר נתתי "מילה" ולחצנו ידיים.

אני מבין שזה לא הכי נעים אבל אני לא חושב שאני מחוייב לחתום רק בגלל "אי נעימות", נכון?

אתה טועה, חוקית הסכמתם על הכל ונותרה רק הפרוצדורה של החתימה.

שומדבר בתנאי העסקה לא השתנה, לכן אי חתימה היא הפרת חוזה והתנהגות שלא בתום לב.

אם יחליט בעל הנכס לדרוש ממך פיצוי בערכאות זה עניין אחר, אבל אתה מחוייב.

עד כאן החוק.

מה זאת אומרת "לא חייב לו כלום", התחייבת!

נתת מילה, לחצת יד. המילה שלך שווה אפס?

לפחות אל תצא שקרן, תגיד את האמת, ותציע פיצוי.

אולי אתה לא מייחס לביטוי "מילה של גבר" חשיבות, אבל אתה עוד יכול להתנהג כמו אחד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איזה פיצוי את מציע ?

בחיים משכירי דירות לא הציעו לי פיצוי על ביטול של חוזה גם במקרה שהיה זכרון דברים כתוב בכתב יד וחתום על שני הצדדים.

אני לא פוסל את האפשרות של פיצוי כדרך של התנהלות נכונה בין אנשים ולאו דווקא במקרה של כריתת חוזה.

איזה כייף לי :)

פורסם

קרה לי משהו דומה לא מזמן, מהצד של המוכר. פירסמתי את הוולוו שלי למכירה, ביום שני קונה א' שנשמע מאד רציני, סגר איתי מחיר בטלפון בהנחה והכל בסדר, ואמר שהוא מגיע לראות ביום רביעי בבוקר (מהמרכז לחיפה).

בשלישי בלילה הוא הודיע שלא מסתדר לו, וקבענו בשישי. ביום רביעי התקשר קונה ב', מהאיזור ובא לראות את האוטו במיידי.

התלהב, סגרנו על מחיר (טיפה מעל המחיר של קונה א'), אמרתי לו שיש מישהו רציני שאמור להגיע בשישי.

הוא אמר לי לבטל אותו, שסגרנו, לחצנו יד, הוא צילם את הרישיון רכב כדי לסדר מימון.

הודעתי לקונה א' שהרכב כרגע לא רלוונטי ואם יהיה שינוי אני אעדכן.

אחרי כמה ימים של מריחות - קונה ב' התחיל עם סיפורים שאין לו זמן להתעסק עם הבנק, ואין לו כסף ובלה בלה, בקיצור - שלח אותי לחפש וחסם אותי בוואטסאפ. חזרתי לקונה א' - הודיע לי שכבר קנה רכב אחר.

כמה ימים אחרי הגיע קונה ג' שבא וסגר גם בלחיצת יד...ולקח את הרכב.

מה יכולתי לעשות? ללכת לתבוע את ההוא שדפק לי ברז ודפק לי עוד קונה? אין מה לעשות. הייתי צריך לקחת ממנו מקדמה ולעשות וזכרון דברים, על לחיצת יד אין מה לסמוך בימינו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מילה של גבר ? לחיצת יד?

כולה עסקים. מצא עסקה טובה יותר? מעולה.

גם אם השוכר היה מוצא משכיר ביקר יותר הוא היה מפר את לחיצת היד מבלי לחשוב פעמיים.

הרי כולנו מחליפים חברות סלולר כמו גרביים אחרי יומיים בגלל שגולן מציעים חבילה ב 2 שקל זול יותר. איך פה זה שונה? כי לא לחצתי את היד של נציג השירות?

פורסם

אני בתור משכיר לא מבטל סיכום עם מישהו בגלל שמישהו אחר הציע יותר כסף. לא רק זה, אפילו כשאני מראה את הדירה ואוסף רשימת מתעניינים אני לא נותן עדיפות לכאלה שהציעו לשלם יותר וגם לא מבקש מקבל את ההצעה לשלם יותר גם אם במקרה נסגר הסכם עם אלה שהציעו.

אבל זה רק אני.

מצד שני, בתור שוכר אני גם לא מבטיח שום דבר מחייב למשכיר עד שלא עברתי על החוזה וכל התנאים מוסכמים.

פורסם

נראה שפגעת ברגשות חברי הפורום שמשכירים דירות.

אני יכול להגיד לך שיצא לאחותי להסכים בעל פה עם משכיר דירה מחיפה. רק נשאר לתאם מועד חתימת חוזה. למחרת סינן. אחרי יומיים סינן. אחרי 3 ימים מתקשר "מופתע" ומודיע שהדירה לא רלוונטית. אז בוא, את משחקי ה"נודר באמא שלי מילה" נשאיר לסאבלימינל וחבריו. תעשה מה שטוב לך. כל עוד אתה כן ולא מורח אף אחד אני לא רואה שום בעיה מוסרית עם מה שתיארת. בטוח שהמשכיר ישרוד בלעדיך ואתה בלעדיו.

את האופציה המשפטית הייתי בודק היטב, אבל בטח שלא הייתי חותם על דירה שאני לא מעוניין בה אם לא התחייבתי אליה (ולבקש לראות חוזה, כדי לוודא שהוא מתאים לשני הצדדים, זו לא התחייבות).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אז הוא ספציפית נבלה סרוחה אם אלה היו פני הדברים. לא הבנתי איך זה קשור לרגשותיהם של, חברי הפורום.

לגבי הסיכונים המשפטיים - הם כבר פורטו. הרוב כנראה לא יעשו כלום, אבל במקרה שהמשכיר קיבל אמביציה הוא בהחלט עלול לתבוע את עלבונו בבית המשפט במידה וסוכם לחתום על החוזה שנשלח.

נ.ב.

הטענה שזה לא נורא לנהל מולו מו"מ בחוסר תום לב כי גם הצד השני היה עושה אותו דבר לו היה מגיע שוכר אחר שמציע לשלם יותר כסף מקבילה לתירוץ של פוגע ברכב חונה שלא משאיר פרטים כי בטח בעליו של אותו רכב גם לא היה משאיר פרטים, עובדה, פגעו ברכב של דודה של סבתא ולא השאירו פרטים.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

בתור בעל דירה לא הייתי רוצה אותך כשוכר במידה ומצאת משהו שיותר מוצא חן בעיניך. או במילים אחרות לא הייתי אוכף את ההסכמה בע"פ\לחיצת היד.

מעדיף לסגור עם מישהו שנעול שהנכס שלי הוא מה שהוא רוצה ולא שום דבר אחר.

הייתי מתבאס עליך קצת אבל מתקדם הלאה. באופן כללי אני מאמין במשפט - Money talks - הראשון שמשלם לי אני מוכר/משכיר לו, עד אז הנכס פנוי להשכרה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

כולה עסקים. מצא עסקה טובה יותר? מעולה.

גם אם השוכר היה מוצא משכיר ביקר יותר הוא היה מפר את לחיצת היד מבלי לחשוב פעמיים.

זה לא נכון, זה לא נכון חוקית וזה לא נכון בעסקים, וזה לא נכון שכך מתנהגים כולם.

לא מכבר הכרתי בין חבר שמחפש וילה לאחר שמוכר, שהיה בתוך מו"מ לא סגור, והוא גם במקרה עו"ד. החבר הקונה הציע סכום גדול יותר (ומדובר על כסף גדול), אבל החבר המוכר נאלץ לבסוף לסרב לו, כי בתהליך המו"מ הקונה המיועד הסכים לכל הדרישות האחרונות שהמוכר העלה.

זה בגלל שהוא עו"ד ומבין שני דברים, (1) הוא יכול להתבע על חוסר תום לב ו-(2) היושרה שלו בתור עו"ד מוטלת על הכף, והוא לא יכול לתנהל כמו אחרון הבאסטיונרים.

וכן, יש צריך להיות בעיני משמעות לעניין "המילה", בעצם בלי קשר לאם אתה גבר או אישה. האינטגריטי שלך והמשמעות של ההתחייבות שלך מגדירים איזה מין בנאדם אתה.

בסופו של דבר, אם מזקקים את זה, זה מה שמבדיל בהתנהגות בני אדם את המוץ מהתבן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל אישית אם נתתי מילה והכל תקין אני חותם גם אם נדפקתי (וכבר קרה לי שנדפקתי בעשרות אלפי דולרים על הזמנת מכונה שבועיים אחרי שסגרתי וחצי שנה לפני שקיבלתי אותה).

במקרה הזה אם החלטת לא ללכת על העיסקה תרים טלפון, תגיד שאחרי מעבר על החוזה יש הרבה מאוד סעיפים שלא מקובלים ולכן בגלל הפער הגדול מידי בתפיסה של השכירות אין טעם להמשיך ואתה יורד מזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השאלה היא כזאת - החוזה לא מתאים לך, אבל במידה וישופר לטובתך כן תחתום? או שאתה הולך על משהו אחר וזהו?

לפי מה שתיארת זאת האפשרות השניה. במקרה הזה הייתי מתקשר לבעל הדירה ואומר לו בפשטות שבגלל שהמצב השתנה לא תוכל לחתום ואתה מידע ברגע שידעת בעצמך, מתנצל וזה הכל.

הערה אישית שלי, "מילה" בארץ היא לא באמת הבטחה לכלום. אני מוכר כרגע קלנועית של אבא שלי וסגרתי עם יותר מבן אחד על מחיר סופי אחרי שבאו וראו, ובשיחה האחרונה כבר הוסכם שהם הולכים לחפש מוביל.

נחש מה?

הקלנועית עדיין למכירה :)

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...