Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חייב להודות, כבר מאסתי.

אני בן 30, עובד בהיי-טק והחלפתי כמה וכמה משרות בעשור האחרון. כל פעם שאני מגיע לעבודה חדשה, מגיע ה"יועץ" של חברת הביטוח שעובד עם החברה שבא אני נמצא, שמוכן להשבע באחותו שדופקים אותי והוא יכול לעשות יותר טוב.

בהתחלה הייתי נאיבי (מי היה מאמין) וסמכתי עליהם; היום אני בסיטואציה שיש לי 24512347 ביטוחי מנהלים ומי יודע כמה קרנות פנסיה, ביטוחי חיים, ביטוחי בריאות ויש מצב אפילו איזה ביטוח אשכים איפהשהוא.

עכשיו היה לי "פגישת עדכון" שבה שוב היה אדם (נחמד מאד) שנשבע שדופקים אותי.

ניסיתי להבין יותר טוב בנושא, אבל צריך דוקטורט, כל החברות האלה עושות הכל כדי שיהיה מסובך, שאנשים פשוטים לא יבינו, פה יש מקדם, שם יש ככה, עמלה כזאת, הפרשה כזאת - אני כבר מפריש קיא מהשטויות האלה.

אני במצב שבו אני מוכן להשקיע כמה אלפי שקלים ביעוץ אובייקטיבי, אבל חייב להודות שאני כל כך סקפטי שיהיה מישהו אובייקטיבי שאני לא יודע מה לעשות.

אם מישהו בפורום הוא יועץ פנסיוני או מכיר יועץ פנסיוני שלא יגזור עלי קופון ויעזור לי לקבל החלטות חכמות אני אשמח לשמוע. לא אכפת לי שזה יעלה כסף, אבל אני צריך מישהו מומחה שיעזור (ולא יהיה שכיר חרב של החברות ביטוח / קרנות פנסיה שרק גונבות אותי).

עכשיו שפרקתי את התסכול שלי, תודה ושבוע נעים לכולם 8)

נ.ב

לפי מה שהיועץ הנוכחי אומר, בפוליסת ביטוח המנהלים שלי אני משלם 1.05% מהצבירה + 4% מההפקדות. מה שהוא מציע זה 0.5% מהצבירה ו1% מההפקדות (גם היום וגם בעתיד אין מקדם קצבה קבוע).

עריכה אחרונה על ידי FunkyP
גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

יכול להעביר לך טלפון של סוכן ביטוח שאני מכיר כמה שנים, רק היום אני בתהליך מעבר אליו ועשיתי איתו פגישת ייעוץ.

בפגישה התרשמתי שהוא נטו לטובת הלקוח ולא לטובת חברות הביטוח, והצעדים שהוא המליץ לי לעשות יגרמו לו להרוויח פחות.

עם כל התסבוכת אני קצת מבין בזה וגם מקשיב באדיקות למה שאומרים לי ולכן מפעיל common sense

יכול כן להגיד שאני מבין את התסכול ושכל אחד אומר משהו אחר. הוא לדוגמא אומר משהו אחר לגמרי ממה שאמר הסוכן ביטוח הנוכחי שלי (שלצערי מכר את התיק שלו ולכן אני כבר לא יכול לדבר איתי ולנגח בין 2 הגישות ).

בכל מקרה, בסופו של דבר אתה צריך לשאוף ללמוד את התחום עד כמה שאפשר כדי שתהיה לך הבנה כלשהיא כמסבירים לך, בדיוק כמו שלומדים איך לקחת משכנתא, או איך לנהל משא ומתן עם הבנק, צריך להבין קצת בתחום הזה, מה השינויים שהיו, ולקחת ניחוש מה העתיד צופן לנו ועל פי זה לקחת החלטה, פנסיה או ביטוח מנהלים (עם מקדם כמובן).

פורסם

סוכן ביטוח הוא אף פעם לא לטובת הלקוח אל לטובת הכיס שלו (הוא מקבל עמלה מחברת הביטוח שליה הוא מפנה את הלקוח). רק יועץ פנסיוני עצמאי אשר אינו סוכן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
רק יועץ פנסיוני עצמאי אשר אינו סוכן.

להדגיש - יועץ שאיננו סוכן. כזה שיקבל תשלום עבור היעוץ, וכל החלטות ושינויים שיעשו בחסכונות שלך יבוצעו על ידיך באמצעות סוכן ביטוח לא קשור.

:turn-l:
פורסם

אני מאיזור המרכז (גר בתל אביב אבל נייד לכל מקום).

מה שמטריד ביועצים ה"עצמאיים" זה שהם בפוטנציאל גם מקבלים גמול מחברות הביטוח על הפניות.

עם כל הצער, אפילו רופאים היום דוחפים לך תרופות מחברות פארמה ש"משמנות" אותם בכנסים, טיסות וכו'.

אני מעריך שכמו בכל מקצוע, צריך לדעת למי ללכת ולכן אני שואל פה בפורום :)

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

אולי זה יהיה קצת יקר אבל לדעתי הכי אפקטיבי,

קבע פגישה עם יועץ/סוכן,

קח ממנו את ההצעה,

קבע פגישה נוספת עם יועץ/סוכן אחר,

תן לו להסביר לך יפה יפה מה הבעיות בהצעה, בנוסף קח ממנו הצעה שלו,

תחזור לראשון ספר לו את הבעיות בתוכנית שהוא הציע ותראה לו את התוכנית השניה,

תמשיך עם הפינג פונג עד להצעה הטובה ביותר.

בהצלחה.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

קודם כל תבדוק עם הבנק שלך. כל בנק מחייב שיהיה יועץ פנסיוני וזה ללא עלות. הם בדרך כלל מצניעים את השירות הזה כיוון שהם נותנים אותו רק עפ"י החוק והם לא מעסיקים הרבה כאלה . לפעמים קשה לקבוע איתם תור. אני בדיסקונט והייתי מרוצה מהשירות שלהם. בנוסף אולי אני נאיבי אבל נראה לי שהם לא מעייצים "מטעם" חברה או קופה מסויימת ואמורים להיות ניאוטרליים. כמו כן, אתה יכול לקבל מהם יעוץ לגבי קרן ההשתלמות שלך וגם כאן הפערים ברווחים והעמלות השונות שהקרנות לוקחות גדולים. רק אתמול היועצת התקשרה אלי ואמרה שהצליחה להוריד את העמלה על דמי ניהול ב5 פרומיל מהעמלה הגם ככה מופחת שקיבלתי עד כה בהתערבותם. זה נשמע מועט אבל לאורך זמן וייחוד אם אתה לא מושך את הקרן האחוזים הקטנים האלה בעמלות בסוף מצטברים לאלפי שקלים. בהצלחה

פורסם
קודם כל תבדוק עם הבנק שלך. כל בנק מחייב שיהיה יועץ פנסיוני וזה ללא עלות. הם בדרך כלל מצניעים את השירות הזה כיוון שהם נותנים אותו רק עפ"י החוק והם לא מעסיקים הרבה כאלה . לפעמים קשה לקבוע איתם תור. אני בדיסקונט והייתי מרוצה מהשירות שלהם. בנוסף אולי אני נאיבי אבל נראה לי שהם לא מעייצים "מטעם" חברה או קופה מסויימת ואמורים להיות ניאוטרליים. כמו כן, אתה יכול לקבל מהם יעוץ לגבי קרן ההשתלמות שלך וגם כאן הפערים ברווחים והעמלות השונות שהקרנות לוקחות גדולים. רק אתמול היועצת התקשרה אלי ואמרה שהצליחה להוריד את העמלה על דמי ניהול ב5 פרומיל מהעמלה הגם ככה מופחת שקיבלתי עד כה בהתערבותם. זה נשמע מועט אבל לאורך זמן וייחוד אם אתה לא מושך את הקרן האחוזים הקטנים האלה בעמלות בסוף מצטברים לאלפי שקלים. בהצלחה
לא לא לאאאאאאאאא!!!!

לא לגשת לייעוץ בבנק.

זה רק נראה לך ללא עלות. זה עולה הון תועפות.

עבור הייעוץ הבנק מקבל 0.25 אחוז מערך התיק.

זה אמנם לא עולה ללקוח שום דבר ישירות אבל ברור לחלוטין שזה בא על חשבון הנחה אפשרית בדמי הניהול.

פורסם

הייתי בדיוק במצבך לפני שנתיים בערך, והעלתי את הנושא בקרב קבוצת חברים. מסתבר שאח של אחד מהם הוא בעלים/שותף בסוכנות ביטוח ואני ועוד שני חבר'ה שגם היו במצב דומה הגענו אליו לקבל ייעוץ. רק הפגישה האחת הזו לימדה אותי פי 200 אלף יותר ממה שידעתי לפני זה, והיום אני עובד מולו בניהול ביטוח המנהלים שלי.

מציע בחום לדבר איתו, להיפגש, לדבר, ללמוד קצת על הנושא הבאמת סבוך יותר מ'בוש-שנות-השמונים' הזה, ולקבל החלטות. זה שווה הרבה מאוד כסף אחר כך.

קוראים לו אופיר והטלפון שלו הוא 052-309-8855. תגיד שקארספורום שלח אותך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...