Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלון עולה לאט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

החלון נהג אצלי התחיל לעשות בעיות לפני כמה זמן, כשהוא היה סגור הייתי לוחץ להוריד אותו והוא היה עושה את הטיק שמסמן שהמנגנון הגיע לסוף ובדר"כ אחרי כמה לחיצות היה משתחרר עד שבסוף לא ירד יותר בכלל.

בכל הזמן הזה החלון תפקד בצורה איטית ובנעילה כשהחלונות עולים אוטומטית החלון נהג היה עולה קצת ונעצר (לא נסגר עד הסוף).

לקחתי מנגנון אחר משומש וכשפירקתי את המנגנון הישן הרמתי והורדתי את החלון עם היד והוא גם לא זז כל כך חלק, הרגיש שיש יותר מדי התנגדות, הרכבתי את המנגנון החדש-משומש והחלון חזר לתפקד טוב אבל שוב איטי ושוב בנעילה לא עולה עד הסוף. שימנתי עם wd40 ואולי עזר ממש קצת.

מה לדעתכם הבעיה? המנגנון הזה גם עייף או שיש בעיה נוספת שם שמקשה עליו?

(הרכב זה הפונטו שלי)

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

בס"ד

קודם כל לבדוק את המפסק, לראות שאין שיתוך או פיח, תקין?

לעבור הלאה...

תנסה לבדוק אדמות של המנוע, או לחילופין לתת למנוע 12V חיצונית ולראות איך החלון מתפקד, תקין?

לעבור הלאה...

לבדוק גומיות, מובילים, מרימי השמשה.

שיהי'ה בהצלחה.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

הורד למטה את החלון ואז רסס את המסילות שלו בדלת עם תרסיס (ספריי) סיליקון להחלקה.

אז העלה והורד החלון וראה אם חל שיפור.

כדי לבדוק אם החלון נע בקלות צריך לנתקו מהמנגנון הפעלה ואז ידנית לראות אם הוא נע חופשי.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה על התשובות,

רפי זה מה שהתכוונתי, כשניתקתי את החלון מהמנגנון העלתי והורדתי לבד עם היד והוא לא זז חלק, אם אני משאיר אותו בחצי למשל הוא לא מחליק למטה - זה לא תקין נכון? מה שאומר שכנראה לנקות את המסילות יהיה הפתרון?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

ראשית נקה ושמן המסילות בתרסיס הסיליקון, כשהחלון למטה ויתכן שיש המשך למסילה גם בתוך הדלת.

ברכב עם 2 דלתות, אז כל דלת הנה גדולה יותר ועם חלון גדול וכבד יותר מאשר אותו רכב עם 4 דלתות.

בהצלחה ובברכה - רפי לין

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שוב פירקתי הכל, שמתי שוב מנגנון אחר, ניקיתי את המסילות כמה שאפשר ונשאר אותו דבר.

עדיין עולה לאט וגם עם היד כשהחלון לא מחובר למנגנון קשה להזיז את החלון למעלה ולמטה. (מרגיש שיש איזשהי נקודה ספציפית שהוא נתקע בה בעיקר)

ספריי סיליקון לא ניסיתי כי הwd40 למרות שהוא פחות מתאים אבל גם אמור להחליק, גם לא עוזר אז נראה לי חבל סתם לקנות.

מה עוד נשאר לי לעשות?

וזה גם לא המפסק לדעתי כי בהרמת שמשות בנעילה אותו עניין.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם
כנראה שהבעיה הנה במסילות החלון והפתרון ימצא אצל זגג רכב.

בברכה - רפי לין

מה זגג יוכל לעשות? הוצאתי את המסילות הפנימיות וניקיתי אותם והם כנראה לא הבעיה ואם צריך להחליף משהו לא נראה לי שיהיה לו לפונטו 3 דלתות.

נסה לנקות את מסילות החלון בעזרת קיסמי אוזניים . זאת פעולה נחוצה לפני ריסוס בסיליקון .

עברתי על הכל עם מברג דק עטוף במגבון. כמובן יצא הרבה שחור אבל לא משהו מעבר.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

בס"ד

יכולה להיות היצרות של המסילות עקב מעיכה או משהו יותר עדין שאינו ניכר לעין כלכך.

נסה לבדוק שהמרווח של המסילות שווה לאורך כל הדרך.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תוכן חדש...