Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גלאקסי דור 4, קשיש חביב.

לאחרונה, מדי פעם הוא החליט שהוא מתחמם, וחיי הסוללה מתקצרים. לרוב, כיבוי והפעלה מחדש עזרו.

אתמול, הסוללה עברה ממצב "100% טעינה" ל"דחוף לי ת'כבל כבר יא קמצן" בתוך פחות משעתיים (!) ללא שום שימוש. כיביתי, ניקיתי עם אלכוהול את המגעים, הרכבתי מחדש, הטענתי, ושוב הסיפור חזר על עצמו.

נשמע קלאסי סוללה גמורה, נכון?

אז"ש.

בעקבות המקרה, נרכשה סוללה חדשה לחלוטין (מקורית) והוחלפה לאחר כבוד בשח-רחוק-אינטיליגנטי הישיש.

הוא שוב התחיל להתחמם וחיי הסוללה לא מחזיקים זמן רב.

לא הותקנה שום תכנה חדשה בחודש פלוס האחרונים. כן עודכנו מספר תוכנות מתוצרת סמסונג (הדרעק הזה שאי אפשר למחוק מהטלפון כמו טריפ אדוויזר וכו').

מה יכולה להיות הבעייה? האם עליי להתחדש עכשיו במודל חדיש יותר? אציין שאני מרוצה מאד מהמכשיר שלי ולא מעוניין "סתם כך" לרכוש אחד חדש. יותר מדיי כאב ראש, וסתם מעצבן את הכיס.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הייתי ממליץ לגבות את הנתונים ולפנק את המכשיר בWipe מלא , מנסיוני במכשירים של גלקסי אחת לתקופה ארוכה לבצע FULL RESET הוא כמו להחיות את המתים :p .

מצרף לך סרטון (תקפוץ ישר ל-1:25)

פורסם

נשמע קלאסי סוללה גמורה, נכון?

אז"ש.

בעקבות המקרה, נרכשה סוללה חדשה לחלוטין (מקורית) והוחלפה לאחר כבוד בשח-רחוק-אינטיליגנטי הישיש.

הוא שוב התחיל להתחמם וחיי הסוללה לא מחזיקים זמן רב.

ספר לי איפה רכשת סוללה מקורית ל-S4 ? זה שכתוב על הסוללה סמסונג באנגלית זה לא אומר שהיא מקורית.

בפעם האחרונה שראיתי סוללה מקורית היה במכשיר חדש שקניתי.

לדעתי הבעיה בסוללה מזוייפת ולא תקינה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפני ביצוע צעדים דרסטיים, ברר איזו תוכנה התחילה להשתגע. איפה שהוא בתפריטים של צריכת סוללה / אפליקציות.

אצלי הייתי בטוח שהסוללה ב-g3 נפחה את נשמתה (חימום ואיבוד כמעט כל המיץ תוך שעתיים) - לבסוף התברר שאחת האפליקציות של dji החליטה שהיא מטגנת לי את הטלפון ברקע. לא עזר כיבוי והדלקה, כל עוד האפליקציה הייתה מותקנת, הסוללה התחסלה. אחרי ההסרה - הכול תקין.

חשוב לציין - זה קרה עקב עדכון אפליקציה אוטומטי ברקע, לא התקנה!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם אצלי הייתה בעיה כזאת, אחת האפליקציות קיבלה איזה עדכון וטחנה CPU והטלפון רתח. ברשימה של צריכת CPU בטלפון לא היה כתוב מי זאת, היה כתוב ששירותי גוגל אשמים.

בסוף מחקתי מלא אפליקציות מיותרות, וזה הסתדר, כנראה אחת האפליקציות ניסתה להפעיל אולי שירותי מיקום או משהו שגרם לתופעה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
הייתי ממליץ לגבות את הנתונים ולפנק את המכשיר בWipe מלא , מנסיוני במכשירים של גלקסי אחת לתקופה ארוכה לבצע FULL RESET הוא כמו להחיות את המתים :p .

מצרף לך סרטון (תקפוץ ישר ל-1:25)

תודה, נשמע כמו פתרון אפשרי.

גיביתי לענן מה שהבנתי איך לגבות, אבל אני לא יודע איך אני מגבה את כל האפליקציות המותקנות וכדומה. אשמח להסבר או לינק לסרטון עם מדריך פשוט להבנה (אין בעייה עם אנגלית) כמו הסרטון הברור שנתת לינק אליו בהודעה.

ספר לי איפה רכשת סוללה מקורית ל-S4 ? זה שכתוב על הסוללה סמסונג באנגלית זה לא אומר שהיא מקורית.

בפעם האחרונה שראיתי סוללה מקורית היה במכשיר חדש שקניתי.

לדעתי הבעיה בסוללה מזוייפת ולא תקינה.

הראשונה שהתחממה הייתה 100% אורגינלית, הגיעה עם המכשיר :lol:

עם זאת, יש לי חשד קליל במקוריות של הסוללה החדשה, האמת. לא ראיתי עליה 2 דברים שכן כתובים על המקורית שהגיעה עם המכשיר כמו תאריך ייצור (מחשיד למדיי) ועוד משהו, לא זוכר מה זה היה.

על האריזה (ייבוא של טל טלקום, מסתבר) רשום בכמה מקומות "סוללה מקורית". גם כן מחשיד מעט. כשהסוללה מקורית, אין צורך לציין את זה...

נרכשה בחנות סלולר כלשהי באיזור מגוריי.

מצטרף להמלצה לבצע Wipe, זה עשוי לפתור הרבה בעיות. כמובן לגבות הכל קודם.

כמו ששאלתי למעלה, אני לא יודע איך לבצע גיבוי מלא ולא רק לנתונים הבסיסיים.

לפני ביצוע צעדים דרסטיים, ברר איזו תוכנה התחילה להשתגע. איפה שהוא בתפריטים של צריכת סוללה / אפליקציות.

אצלי הייתי בטוח שהסוללה ב-g3 נפחה את נשמתה (חימום ואיבוד כמעט כל המיץ תוך שעתיים) - לבסוף התברר שאחת האפליקציות של dji החליטה שהיא מטגנת לי את הטלפון ברקע. לא עזר כיבוי והדלקה, כל עוד האפליקציה הייתה מותקנת, הסוללה התחסלה. אחרי ההסרה - הכול תקין.

חשוב לציין - זה קרה עקב עדכון אפליקציה אוטומטי ברקע, לא התקנה!

נשמע דומה להחשיד למצב שלי. כשזה יקרה שוב (ספויילר, כנראה שזה יקרה, כבר היה לי היום שוב) אבדוק, תודה רבה.

גם אצלי הייתה בעיה כזאת, אחת האפליקציות קיבלה איזה עדכון וטחנה CPU והטלפון רתח. ברשימה של צריכת CPU בטלפון לא היה כתוב מי זאת, היה כתוב ששירותי גוגל אשמים.

בסוף מחקתי מלא אפליקציות מיותרות, וזה הסתדר, כנראה אחת האפליקציות ניסתה להפעיל אולי שירותי מיקום או משהו שגרם לתופעה.

דווקא רוקנתי הרבה מיותרות לפני כמה חודשים, וכמעט לא התקנתי דבר מאז. רוב האפליקציות שלי מוגדרות על עדכון ידני בלבד, למעט הדרעק שמגיע אורגינל עם המכשיר ואי אפשר להעיף את זה.

אפרופו, אם מישהו יודע איך, בלי להתחיל לעשות ROOT למכשיר, אשמח להסבר- תודה.

פורסם

דווקא רוקנתי הרבה מיותרות לפני כמה חודשים, וכמעט לא התקנתי דבר מאז. רוב האפליקציות שלי מוגדרות על עדכון ידני בלבד, למעט הדרעק שמגיע אורגינל עם המכשיר ואי אפשר להעיף את זה.

אפרופו, אם מישהו יודע איך, בלי להתחיל לעשות ROOT למכשיר, אשמח להסבר- תודה.

א) חלק מהזבל כן ניתן למחיקה בלי רוט.

ב) מה שלא ניתן למחוק, תעשה לו disable. עדיין יתפוס מקום, אבל לפחות לא ירוץ ברקע ולא יגזול משאבים.

יכול להיות גם שהיה עדכון FOTA שגרם לזה. לי זה קרה עם גלקסי נוט 2 בזמנו - עד אנדרואיד 4.4.2 כולל המכשיר תפקד בסדר גמור, כיאה למכשיר דגל, ואחרי עדכון שהוציאו גם כן ל4.4.2, הפך לנבלה איטית ומתחממת.

לא יודע אם אפל מוציאים עדכונים שמאטים מכשירים ישנים בכוונה, או שמדובר באגדה אורבנית, אבל נראה שסמסונג באמת עושים את ככה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
התופעה שאתה מתאר קשורה לסוללה דפוקה. איפוס המכשיר להגדרות הייצרן לא יעזור במאומה.

סוללה דפוקה שגם מתחממת זה סוללה שמקצרת מבפנים.

נשמע לי לא סביר בעליל שפות"ש מחזיק ביד שתי סוללות, אחת מהן חדשה לגמרי (גם אם ממקור לא ידוע), ושתיהן מקצרות.

יום טוב גם לך

פורסם

נשמע לי לא סביר בעליל שפות"ש מחזיק ביד שתי סוללות, אחת מהן חדשה לגמרי (גם אם ממקור לא ידוע), ושתיהן מקצרות.

זה נקרא ביש מזל.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
התופעה שאתה מתאר קשורה לסוללה דפוקה. איפוס המכשיר להגדרות הייצרן לא יעזור במאומה.

2 ברצף?

זו הייתה המחשבה הראשונה שלי, וכמו שכתבתי, אחת חדשה לגמרי לא שינתה כלום במצב.

אם משהו היה משתנה- לא מתחמם כלל, לא מתחמם לאותה רמה או לא גומר את הסוללה מהר, אז אוקיי, זו הסוללה 100%.

אבל התופעה חזרה על עצמה במדוייק, אחד לאחד. זה אומר לי שזו לא הסוללה.

א) חלק מהזבל כן ניתן למחיקה בלי רוט.

ב) מה שלא ניתן למחוק, תעשה לו disable. עדיין יתפוס מקום, אבל לפחות לא ירוץ ברקע ולא יגזול משאבים.

איך עושים את זה ברשותך?

לא יודע אם אפל מוציאים עדכונים שמאטים מכשירים ישנים בכוונה, או שמדובר באגדה אורבנית, אבל נראה שסמסונג באמת עושים את ככה.

דווקא לא נתקלתי בזה. לא בהאטה בכל פעם שיצא דגם חדש ולא בבעיות אחרות. להזכירך, מכשיר בן קרוב ל-4, שרק התחיל לעשות בעיות לאחרונה.

סוללה דפוקה שגם מתחממת זה סוללה שמקצרת מבפנים.

"ביש מזל", אה? :lol:

אולי.

הכל אפשרי.

יש מצב שהקארמה שלי עדיין צמודה לתקרה, בפינה של הקיר, ומוציאה קולות של ערפד. מצב טוב אפילו. החיים רק היתדרדרו מאז שפתחתי את השירשורים האלו :cry:

עדכון קל.

לפני כמה חודשים טובים הורדתי אפליקצייה בשם SHUTT APP שנועדה לסגור אפליקציות פעילות ברקע ולשמור על הסוללה. בעקבות השירשור הזה, החלטתי לבדוק כמה כל אפליקציה מותקנת שלי צורכת. מסתבר שהיא צורכת 36% מהסוללה... הועפה לפח לאחר כבוד.

בינתיים התופעה לא חזרה על עצמה.

אם יהיו שינויים, אחזור לעדכן בשירשור הזה.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

אם אתה משתמש בTouchwiz launcher - כמו מחיקה של אפליקציה. אם לאונצ׳ר אחר - גוררים את הסימן של אפליקציה ל-App Info, ולוחצים על disable.

אגב כל ה-app killerים זה בולשיט אחד גדול - זה אומנם סוגר את האפליקציות שרצות ברקע, אבל אחר כך הן עולות לבד ובזמן בעליה גוזלות משאבי מעבד וסוללה.

עדיף לתת לאנדרואיד לנהל את הזיכרון לבד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא נלחמים באש עם אש.

איזה בואש?!

ואדים, תודה רבה. אתה תותח, עזרת לי מאד.

השבתתי כמה וכמה שטויות שהגיעו עם המכשיר שמעולם לא השתמשתי בהם- בזכותך. :mm_yeah:

• תוכן חדש...