Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי 5 פלאגי חימום על מנת להחליף את הקיימים ברכב, הוצאתי פלאג אחד והשוותי אותו עם הפלאג החדש שקניתי.

הפלאג שהוצאתי מהאוטו הוא תוצרת Beru ואילו הפלאגים שקיבלתי בחנות החלפים תוצרת Paddock.

על הפלאג המקורי כתוב 11.5V ואילו על הפלאגים שקיבלתי מצוין 5V, מן הסתם הפלאגים לא מתאימים ואני צריך לחזור לחנות ממנה קניתי אותם.

מאחר והמפגש הזה הוא המפגש הראשון שאני עורך עם פלאגי חימום, האם רצוי להקפיד לקנות פלאגים של BERU זהים למקוריים? או שאפשר להסתפק בכל פלאג אחר מתאים בעל אותו המתח ?

בנוסף, הבנתי שאני צריך לנקז אוויר מהמשאבה לאחר החלפת הפלאגים. עד היום כשהחליפו פילטר דלק היו מנקזים אוויר דרך הצינורות הנכנסים ויוצאים אל הפילטר. האם גם במקרה המדובר זה מספיק? או שמא יש לנקז אוויר ממשאבת הדלק ?

פורסם

אין כל צורך לנקז אויר ממע' הסולר בהחלפת מצתי חימום קדם.

יש חשיבות ליצרן המצתים ולמס' קטלוגי של מצתי החימום.

יתכן וגם מצתי "בוש" מתאימים וגם הם מקוריים.

מצתי החמום מתפקדים רק כשמנוע הרכב קר לפני ההתנעה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אין כל צורך לנקז אויר ממע' הסולר בהחלפת מצתי חימום קדם.

יש חשיבות ליצרן המצתים ולמס' קטלוגי של מצתי החימום.

יתכן וגם מצתי "בוש" מתאימים וגם הם מקוריים.

מצתי החמום מתפקדים רק כשמנוע הרכב קר לפני ההתנעה.

בברכה - רפי לין :-)

ביום ראשון אני אגש למוסך מורשה מרצדס לרכוש את הפלאגים... או לחילופין , לחפש דגם של בוש המתאים למשאית הזו בחנויות השונות, למרות שאני מאמין שלא אמצא :-/

משום מה היה תקוע לי בראש שצריך לנקז אוויר...

אגב, בעת החלפת הפילטר דלק, האם ניקוז אוויר דרך הצינורות הנכנסים אליו ויוצאים ממנו מספיק ? או שיש צורך לנקז אוויר דרך המשאבה?

פורסם

בעת החלפת פילטר סולר, יש לנפח (או ללחוץ תלוי ברכב) על הפומפה\לחצן עד אשר הוא מתקשה ולא ניתן ללחוץ עליו יותר, להתניע את הרכב לתת מעט גז למשך איזה עשרים שניות בין 1500 ל - 2500 סלד

סה טו.

אם זה לא הזרקה ישירה (CDI) אז יש צורך גם לפתוח את הבורג ניקוז עד שאתה רואה שסולר נקי זורם ללא בועות.

פורסם

בקר טוב

אני מבין שישד בעיה עם התנעה ראשונה, אם בדקתה שהמצתי חימום לא תקינים.

אני מציע להחליפם במצתי בוש.

תופעה של התנעה ראשונה קשה, יכולה להיות בעיה במערכת הדלק.

לעזר הנוספת

0522694614

בכבוד

שמעון. צ

פורסם

בקר טוב נ.ב בעת החלפת המצתים תיתכן בעיה בפתיחתם, אם בהפעלת כח סביר הם לא יפתחו,

אני מציע לפנות לאיש מקצוע, ולא לנסות להפעיל כח חזק מידי מאחר והנזק יכול להיות גדול

בכבוד רב

שמעון .צ

פורסם
בעת החלפת פילטר סולר, יש לנפח (או ללחוץ תלוי ברכב) על הפומפה\לחצן עד אשר הוא מתקשה ולא ניתן ללחוץ עליו יותר, להתניע את הרכב לתת מעט גז למשך איזה עשרים שניות בין 1500 ל - 2500 סלד

סה טו.

אם זה לא הזרקה ישירה (CDI) אז יש צורך גם לפתוח את הבורג ניקוז עד שאתה רואה שסולר נקי זורם ללא בועות.

לא מצאתי פומפה או לחצן, אך מצאתי בורג שדומני כי איתו מתבצע הניקוז, אשמח לקבל את דעתכם (תמונה מצורפת).

SAM1, האמת היא שפירקתי רק פלאג אחד, לא מצאתי טעם לפרק את כולם - הרי גם ככה אין בידי פלאגים תואמים להחלפה. הפלאג שפתחתי אכן נפתח בטיפה כוח, אך לאחר מכן המשיך להפתח חלק בסיבוב עם היד וההברגה תקינה. אני מאמין שעם טיפה WD40 הכל יפתח בקלות. אני מניח שהנזק הגדול שאזהרת אותי בפניו הוא טחינת ההברגות או שבירת פלאג.

משאבת-דלק3.jpg

פורסם

חייבת להיות פומפה או לחצן , בקרבת בית מסנן הסולר או מאחד הצינורות שהולכים אליו.

משאבה זו נקראת גם משאבת תיחול, לעיתים הסולר אוזל, ומשהו צריך להתחיל להזרים אותו מהטנק לבית הפילטר, משאבת הסולר לא תעשה זאת ביעלות רבה.

פתח ספר רכב, וחפש "משאבת תיחול"

• תוכן חדש...