Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני צריך להשלים מספרים לכמה תעודות קצרות שיש להן שבע ושש מספרים לתשע מספרים, האם מישהו יודע אם יש אתר או משהו אחר שמקלידים את המספר הקצר ויוצא הארוך התקין?

תודה לעוזרים

פורסם

אנא הגדר מה זה קצר ומה זה ארוך ?

אם אין תשע ספרות יש שתי אופציות

או שהמספר בלי אפסים בהתחלה

או שהמספר לא כולל ספרת ביקורת

במקרה השני יש נוסחא לחישוב ספרת הביקורת, בטוח אפשר למצוא את זה בקלות בגוגל.

פורסם

יש לי מספרי ת.ז של שש ושל שבע ספרות כאמור, אלה מספרים של אנשים מבוגרים כנראה, אין לי מושג אם צריך להשלים משמאל או מימין (איך אפשר לדעת?) חפשתי ברשת מחשבון שמשלים אוטומטית את הספרות החסרות במספר הקצר לתשע ספרות ולא העלתי כלום בחכה.

פורסם

לדעתי גם לא תמצא

אי אפשר לנחש, אתה צריך לדעת אם זה כולל ספרת ביקורת או לא

לדעתי לאנשים מבוגרים (גיל 70) צריך להוסיף 2 אפסים בהתחלה

לילדים שלי שנולדו יש כבר 9 ספרות מלאות

אז אני מניח שאלו עם ה 6 ספרות לא כוללות ואלו עם ה 7 כן כוללות, אבל אי אפשר להבטיח שהתוצאה תהיה שווה משהו בניחושים.

חפש "חישוב ספרת ביקורת" יש את האלגוריתם שהוא לא מסובך בכלל, בתור ילד קטן הייתי מחשב את זה בראש

פורסם

כיום יש אנשים חיים עם מס׳ זהות של 6 ספרות וגם של 7 ספרות (שניהם כולל ביקורת).

לכן כדי לדעת איך להשלים חייב לדעת אם המספר כולל ספרת ביקורת או לא.

פורסם (נערך)

לגבי ספרת הביקורת - צריך לדעת אם היא ידועה או לא.

בתעודת הזהות הראשונה שלי (מ-1974) לא נרשמה ספרת ביקורת. היא הופיעה אי אילו שנים יותר מאוחר.

לגבי אפסים מובילים - מספרם יכול לנוע בין אפס (מספרי זהות החל מסוף שנות ה-80, מכילים 8 ספרות + ספרת ביקורת) ל-7 (אנשים שמספר הזהות שלהם הוא ספרה אחת + ספרת ביקורת).

ד"א - אורך מספר הזהות והספרה הראשונה לא מעיד לגמרי על תאריך הנפקתו, כיון שבשנים הראשונות של המדינה הונפקו סדרות רבות, שחלקן הכילו אותיות עבריות שהומרו בהמשך לספרות. גם כיום מונפקים במקביל מספרים המתחילים בספרות 2 ו-3.

לגבי חישוב ספרת הביקורת - ראה בויקיפדיה. יש במרשתת מספיק מחשבונים לצורך זה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לאבא שלי יש מספר זהות קצר ומוסיפים 3 אפסים בתחילתו, אבל כפי שנאמר כבר אתה צריך לדעת את המספר כולל או לא כולל את ס"ב.

פורסם

לא מדויק. בעשירית המספרים הספרה האחרונה תתאים לנוסחתת ספרת הביקורת . הנוסחאות מאפשרת לשלול קיום ספרת ביקורת, לא לאשש זאת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...