Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן שאנחנו מחפשים להחליף את הפוקוס הישנה של ההורים שלי. אומנם היא עדיין נוסעת יפה, ואני בטוח שהיא תגיע גם ל300 אלף (כרגע 200) אם יטפלו בה, אבל אוטו ישן זה אוטו ישן, ואתה לא יודע מה יכול מחר להתחרבן בו. אמא שלי גם כרגע נכה 100 אחוז (לא משנה כרגע למה), ולא יכולה להתנייד בתחבורה ציבורית, אז היא חייבת שיהיה לה אוטו זמין.

התקציב שהוגדר היה באיזור 50-70 אש"ח. הדרישות - אוטומט (לא רובוטי), משפחתי (למרות שאפשר היה להתגמש לכיוון הסופר מיני), עם תנוחת ישיבה גבוהה (כדי שיהיה קל להיכנס ולצאת), אמין (כי אחרת אין טעם להחליף את הפוקוס), לא צרפתי/גרמני/פיאט/פורד/שברולט (כי כמה שאני מקובע על יפני בגלל המרורים שאכלתי מיורוטראש למינהו, אז אצל הוריי בני 50+ זה פי כמה), וחשוב - לראות טוב את הכביש.

בהתחלה לקחתי את אמא שלי לסוכנות דאצ'יה (כי אומנם צרפתי, אבל חדש עם אחריות, ועדיין הייתי עם המונדאו, ולא הכל היה רע, ועדיין הייתי מוכן לתת צ'אנס לשיקצע צרפתי-רומני). זה התברר כטעות, (אמ;לק גיר רובוטי זוועתי), והוחלט שעדיף בתקציב הזה (מחיר סנדרו רובוטית על הכביש עם תוספות יוצא משהו כמו 83K, ולא עושים טרייד אין) לקנות משהו יותר נורמלי אפילו מיד שניה.

אחר כך בדקנו הונדה אינסייט 2013, אומנם נשאר הרבה עודף מהתקציב המוגדר, אבל התגלה שיש להם בעיה במנוע, ולהונדה הספציפית ההיא כבר פתחו מנוע והחליפו בוכנות, מה שלדעתי לא מקובל לרכב בן שלוש, ועוד הונדה. אחר כך בדקנו ג'אז היברידית, ואפילו שמנו מקדמה על הרכב, אבל גם ירדנו ממנה בגלל שזה גם יותר יקר מהאינסייט, גם אותם גיר/מנוע, וגם חוסר התלהבות כללי מצד הוריי מהרכב.

עשינו סיבוב בסוכנויות סוזוקי, יונדאי, מיצובישי, טויוטה, ניסן, הונדה. בכל הרכבים שהיו פחות או יותר בתקציב עד 100K וקצת מעבר (אפילו יונדאי טוסון), הייתה את אותה בעיה - אפילו שהמושב ממוקם גבוה, ומעלים אותו עד הסוף, אתה מטפס לתוכו, וקורס למטה, ואז רואים את הדשבורד/מכסה מנוע ולא הכביש, בעיה לאדם נמוך (אמא שלי בגובה 1.60). הרכב היחיד שהיא התלהבה ממנו זה טויוטה פריוס, אבל כל הפריוסים שראינו במצב סביר לא היו בתקציב של 70K (תקציב שהוגדר לרכב יד שניה).

לטויוטה היה את אייגו, ששם תנוחת הישיבה הייתה בסדר, אבל האוטו היה מסכן בכללי - מכונית מיני, גיר רובוטי, בגאז' פצפון, פח חשוף בסלון (אולי מתאים ללאדה שנת 75, אבל לא מקובל בשנת 2017, תחשבו איך זה יהיה ב40 מעלות חום בקיץ).

בינתיים נמאס לי סופית מהמונדאו, וקניתי את הקורולה 2013, וגם שם הייתה לאמא שלי את אותה בעיה (ישיבה נמוכה, קשה להיכנס ולצאת).

לפני שבוע, לקחתי את הקורולה לטיפול במורשה טויוטה בחדרה. הטיפול התעכב בגלל עומס של יום שישי, וביקשתי מאימי להגיע לאסוף אותי. היא הגיע, עשינו קניות בעיר, וכשחזרנו, והלכתי לשלם על הטיפול ולאסוף את הקורולה, אמא שלי ראתה בחוץ פריוס אפורה עם שלט "טויוטה סלקט".

הפריוס המדוברת מודל 2011 עם 150K ק"מ. הבדיקות יצאו תקינות, ולאחר מיקוח הסכימו לתת לנו 5K על הפוקוס (כן, אני יודע שבחוץ אפשר לקבל יותר, אבל יחסית לטרייד אין זה סבבה). בסופו של דבר התענוג עלה 65K פלוס הפוקוס.

קיבלנו את הרכב עם טסט לשנה ולאחר טיפול 150K. היו ריג'קטים קטנים (חסר וילון בגאז', דיסק תקוע במערכת, פגם בצבע), תיקנו לנו אותם בלי להתווכח. בנוסף קיבלנו אחריות לשנתיים על גיר, מנוע ומערכת היברידית.

אז מה בעצם אפשר לקבל במחיר של סוזוקי סלריו רובוטית חדשה?

כניסה והתנעה. הפריוס מצויידת בהנעה ללא מפתח. המפתח נשאר בכיס, אתה נוגע בידית של הדלת של הנהג, הנעילה נפתחת, אתה מקיש קוד, לוחץ על בלם עד הסוף, לוחץ START, הדשבורד נדלק והנורות נכבות. המנוע בנזין יכול להתניע, יכול שלא (אם הסוללה מלאה). בלם חניה ממוקם משום מה בתור דוושה שמאלית, כמו באוטו אמריקאי. למה - לא ברור.

איבזור. יש ארבע חלונות אוטומטיים, כניסה והנעה ללא מפתח, בקרת שיוט, בקרת אקלים, מולטימדיה זוועתית בהתקנה מקומית עם אייגו 8 שעודכן פעם אחרונה בתקופת הצלבנים. אם היה מדובר ברכב פרטי שלי, היא הייתה כנראה עפה לפח. לא מאמין שמישהו שילם בשביל להתקין את זה. יש חיבורים לUSB ואייפוד, לפחות משהו.

בגאז'. בגלל ריפודים בהירים הוא נראה קטן, אבל הוא לא. יש גם "מרתף", שאפשר להכניס לתוכו את הדברים שבד"כ זרוקים בבגאז', ככה שהבגאז' נשאר ריק. יש גלגל ספייר בגודל מלא. המושבים האחוריים מתקפלים למצב שבו נוצרת רצפה שטוחה.

מושבים. ישיבה גבוהה במושב נהג, יחד עם תא מנוע קצר, יוצרים תחושה של מיניוואן. המושבים, גם מאחורה, רכים נוחים. למושב נהג יש כיוון גובה, גב, מרחק מההגה, ותמיכת גב (משום מה חשמלי).

דשבורד. אין מחוגים וכאלה. יש מסך LCD באמצע הדשבורד, שמראה לך כמה דלק נשאר, מהירות וצריכת דלק מיידית. מצד ימין אפשר להגדיר להציג את פעולת המערכת ההיברידית, צריכת דלק ממוצעת, עוד כמה דברים.

נסיעה. אם אתה מאוד עדין עם הגז, הוא נוסע כמה שיותר על חשמל. בעצם במצב ECO התחלת הנסיעה היא על חשמל. יש גם את מצב EV, שבו עד 50 קמ"ש נוסעים רק על חשמל, עד שהסוללה נגמרת. המצב PWR, הוא פחות חסכוני, ונוסע כמו קורולה בערך, אם כי קורולה עדיין מאיצה יותר טוב. בכללי, למי שמחפש ביצועים מטורפים, פריוס זה לא המקום, אבל זה גם לא המהות של האוטו הזה. ברכב הזה צריך די ללמוד לנהוג מחדש, כי אם תסע בו כמו שאתה רגיל מהקורולה, אתה תקבל בעיקר רעש.

בגדול, אני חושב שהבנתי למה נהגי פריוסים נוסעים לאט. זה לא הנהג, זה האוטו, צורת התגובה שלו מאלצת אותך לנהוג בצורה חסכונית, אחרת תקבל רעש וזהו.

עוד רשמים - האוטו מאוד שקט. גם עם מנוע בנזין. בידוד רעשים משמעותית יותר טוב מזה של קורולה. המתלים, מצד שני יותר קשים, וסופגים בורות פחות טוב, מצד שני זוויות גלגול כמעט ואין.

לסיכום - האוטו הזה פשוט שונה ממה שהרוב רגילים אליו. אפילו שהדור השלישי של פריוס נהיה יותר נפוץ בכבישים, זה עדיין עוף מוזר, אם כי זה לא פחות טוב מרכבים אחרים בקטגוריית משפחתיות, זה פשוט שונה, וצריך פשוט ללמוד לחיות עם זה, כי אחרי הדיזלגייט, מסתמן שהיברידי זה העתיד. עד ההייברידגייט, שללא ספק יגיע מתישהו.

תמונות - גוגל איט. מדובר בפריוס סטנדרטית לחלוטין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רכב נוראי.חסר לו כוח בעקיפות ובכללי הוא לא זז בכלל.ואת זה אומרת אשתי שלפני הזוועה הזו היתה לה דהייטסו סיריון...

Sent from my K6000 Pro using Tapatalk

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

היא ניסתה מצב PWR?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סקירה יפה אבל תסלח לי על התגובה,

65 אלף שקל על משפחתית מזדקנת בת 6 עם 150 אלף קילומטר?!(כמובן פלוס הפוקוס),

לדעתי חבר מדובר בלא פחות מטירוף - כמה כבר שווה הלוגו של טויוטה מקדימה?!, לפחות עברה הארכת אחריות של הסוללות? עברה החלפה? סוללות בנות 6 שעברו 150 אלף קילומטר נשמע גם מתכון לא מוצלח.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
היא ניסתה מצב PWR?

בוודאי.בדיעבד,לא הייתי קונה את הרכב הזה..מילא ,אני.אבל אם היא ,שנוסעת כמו זקנה בת תשעים אומרת שחסר לרכב הזה כוח ,אז המצב עגום..

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

65 אלף שקל על משפחתית מזדקנת בת 6 עם 150 אלף קילומטר?!(כמובן פלוס הפוקוס),.

מה אתה מציע לקנות בסכום הזה? מונדאו? סיטרואן? פיאט? מכונית מיני? דאצ'יה?

כבר היה לי ניסיון רע עם כל מיני "הרבה אוטו בכלום כסף". מעדיף לשלם על סמל של טויוטה, ולבוא פעם בשנה לטיפול, מאשר לחשוב מה יילך הפעם באוטו אירופאי מפואר.

פורסם

הייתי מחפש רכב שמור ומטופל עם קילומטרז נמוך יותר ללא קשר ללוגו שמוצמד לו מקדימה ובודק אותו,

כמובן בודק פה שאין מחלות ילדות או בעיות מוכרת וקונה, עדיף לדעתי מאשר לקנות רכב שנסע המון בהרבה כסף רק בגלל הלוגו מקדימה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
מה אתה מציע לקנות בסכום הזה? מונדאו? סיטרואן? פיאט? מכונית מיני? דאצ'יה?

כבר היה לי ניסיון רע עם כל מיני "הרבה אוטו בכלום כסף". מעדיף לשלם על סמל של טויוטה, ולבוא פעם בשנה לטיפול, מאשר לחשוב מה יילך הפעם באוטו אירופאי מפואר.

צודק, אין על הנסיון שלך, הוא הכי חשוב. ואם חלילה בטויוטה יתקלקל משהו תמיד תוכל להאשים את ביש המזל הפרטי ולא את היצרן שלא יודע לבנות מכוניות כי הוא מאיטליה או צרפת או משהו אחר נחשל שכזה.

פורסם
מה אתה מציע לקנות בסכום הזה?

יונדאי-קיה. ללא שום ספק. גם אמינות בטירוף (בטח שברמה של טויוטה רגילה,לא יודע כמה ההיברידית אמינה) וגם היית יכול לקנות שנתון גבוהה יותר וקילומטראז' הרבה יותר נמוך ובאיכות שממש לא נופלת מטויוטה.

אבל בסדר אתה כמו דוד שלי שאוהב את הסמל על גריל היאריס שלו ולא אכפת לו ששילם עליה 6 ספרות כחדשה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

ואדים, אם לאמא שלך יש נכות ניידות מביטוח הלאומי, ייתכן שהיא זכאית לקבל הנחה במכס (הלוואה עומדת) ואז בתקציב+- שלכם אפשר לקנות רכב חדש.

לגבי הפריוס, זה לא רכב לחובבי נהיגה. הרכב די מתסכל לנהיגה חובב הגה מצוי או מישהו שלא מוכן להתרגל לאופן נהיגה בהייבריד סטייל. אבל מאוד חסכוני ואמין למדי (אם כי הייתי דואג לסוללה, אבל אפשר לעשות ביטוח בטויוטה עד 10 שנים).

לגבי מחסור כוח, אני חושב שהבעיה לא במחסור אלא באופן שהרכב הזה נותן את הכוח. יחד עם זאת, זה מספיק לנהיגה רגועה (סגנון הנהיגה שרכב הזה מכוון אליו מראש). זה רכב או שאתה סובל איתו או נהנה ממנו - אין באמצע. כדי ליהנות, צריך לנהוג באופן שהרכב רוצה ולאהוב את זה. יש כאלה שאוהבים והם מקבלים צריכה פנומנאלית.

בכל אופן, תתחדשו, בחירה טובה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יונדאי-קיה. ללא שום ספק..

הצעתי לאמא שלי, לא היה לה נוח באף דגם.

ואדים, אם לאמא שלך יש נכות ניידות מביטוח הלאומי, ייתכן שהיא זכאית לקבל הנחה במכס (הלוואה עומדת) ואז בתקציב+- שלכם אפשר לקנות רכב חדש.

.

אין לה (לשמחתי).

לגבי הנהיגה, כמו שיש רכבים שמדרבנים אותך לנסוע מהר, הפריוס מדרבנת אותך למשוך כמה שאפשר על המנוע החשמלי.

פורסם

אם הרכב מתאים לצרכים שלו אז ?

בכל מקרה - טויוטה לדעתי לא מייצרים רכבים לנהג אלא רכבים לאנשים שצריכים להגיע מנקודה לנקודה שהדבר האחרון שמעניין אותם זה רכב. מיותר לציין כמה הרכבים שלהם משעממים ועגומים שלא לדבר על עגלות מתות.

יונדאי - קיה? עגלות עם לדים.. הרבה לדים.

אבל שוב - יש אנשים שזה מה שהם מחפשים ולך תסביר להם אחרת.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

בולשיט. לא עגלות ולא נעליים.

גם בשנת 2011 וגם היום הדגמים של יונדאי וקיה מספקים פייט נאה לטויוטה ולשאר המותגים ותתפלא, במקרים מסויימים הם אפילו עדיפים.

פורסם
רכב נוראי.חסר לו כוח בעקיפות ובכללי הוא לא זז בכלל.ואת זה אומרת אשתי שלפני הזוועה הזו היתה לה דהייטסו סיריון...

רכב נוראי למי שמחפש בדיוק את מה שהיה לך חסר בו.

מי שקונה פריוס מחפש את ההפך, מחפש ומוצא את החיסכון והשקט המופתי.

פורסם

מה אתם מנסים להוכיח? הוא, או יותר נכון אמא שלו, מצאה רכב שמתאים למה שהיא מחפשת. יונדאי או כל דבר אחר פשוט לא רלוונטי לסיפור.

תתחדשו.

• תוכן חדש...