Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

גיליתי שאימא שלי במשך שמונה חודשים משלמת מחיר מחירון לחברת רמי לוי, במקום תשלום חודשי של 60 ש"ח היא משלמת כיום 270 ש"ח. בתום תקופת השנה אף אחד לא יצר איתה קשר או עדכן אותה לגבי השינוי במחיר, האם החברות יכולות על דעת עצמן להמשיך את החיוב למרות שהחוזה כביכול הסתיים?

אני רותח מעצבים, גנבו מאימא שלי 1680 ש"ח על כלום ושום דבר, פשוט בושה!

האם מבחינה משפטית אפשר לעשות משהו או שהכסף הלך לעזעזל?

לא שלחו מכתב או התקשרו, כל החשבוניות נשלחות לכתובת אימייל שאימא שלי בכלל לא נכנסת אליה.

עצבים!!!

עריכה אחרונה על ידי Acejin
  • תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הם כניראה לא עשו את זה על דעת עצמם, אלא כניראה נגמר לוזה והם לא טרחו ליידע אף אחד.

הם חארות, אבל לא חושב שיש משהו לעשות בנידון. לפעם הבאה תקפידו יותר לבדוק חשבונות

פורסם

הם חייבים להודיע על סיום ה"מבצע" - יש ברשיון שלהם דרישות מדוייקות - אבל ההודעה בדרך כלל מוצנעת בחשבון, ואם אמא שלך לא מתיחסת ל-SMS שבד"כ נשלח אין הרבה מה לעשות.

אישית אני מקפיד לרשום ביומן מתי עלי להתקשר לחברת התקשורת על מנת לחדש את ה"מבצע". בדומה לביטוחים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות"ש :

בערך חודשיים-שלושה לפני תום החוזה, הם כותבים בחשבונית התראה לגבי זה (נכון, זה נבלע בשאר המלל - אבל צריך לבדוק).

אם הבנתי נכון את דבריך - החוזה הישן הסתיים ביוני 2016 (עברו 8 חודשים).

לגבי משלוח הודעת התראה בסמס - החובה הזאת נכנסה לתוקף בתחילת יוני, אך לא הייתה רלוונטית לגבי אמא שלך (רק למי שהחוזה שלו הסתיים ביולי 2016 והלאה, התקיימה החובה לשלוח התראה בסמס).

אין שום בעיה עם כך שחייבו את אמא שלך - בחוזה רשום כי המחיר החודשי במשך שנה ראשונה הוא 60 ש"ח (מחיר מבצע/ נמוך), ובתום השנה המחיר החודשי יהיה 270 ש"ח.

זה שאמא שלך נתנה כתובת אימייל למשלוח חשבוניות, והיא לא טורחת לקרוא מה שולחים לה - זאת אשמתה בלבד. אף אחד לא צריך להתקשר אליה וליידע אותה שהחוזה עומד להסתיים.

פורסם (נערך)

למגן הסדרתי על חברות הגנבים למיניהן, שלום.

זו לא הפעם הראשונה שאתה מצדיק התנהלות חוקית אבל לא מוסרית או בשפה נמוכה, כשר אבל מסריח.

אתה כמובן כל כך מאורגן ושיטתי, שמעולם לא שילמת יותר מכפי שהתכוונת לשלם ואם כן, אז האשמת רק את עצמך.

יכולת לפחות לסגנן את ההסבר הצדקני שלך באופן יותר חברי ואוהד.

עדיין לא מאוחר.

ביהדות מקובל שאפילו על ערש המוות ניתן לחזור בתשובה, אז האופציה קיימת.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

בהחלט חוקי ובהחלט מסריח. ה"מבמע" מייצג 80 אחוז הנחה! וברור שתמיד יש מבצע חדש ישן שונה אבל יש מבצעים. אם המחיר הרגיל היה 100 שקלים לחודש אני מאמין שפות"ש היה מתבאס אך משלים עם התשלומין הגבוהים שבוצעו בלי להתלונן יותר מדי הפער ףה בין מחיר המחירון למחיר הרגיל מגוחך.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

פורסם

יוסי - זה מגעיל אבל חוקי, והנוהל מקובל בכל חברות התקשורת (לפחות אלה שאני מכיר), וגם בתחומים אחרים.

הגברת חתמה ברצון חופשי על חוזה המחייב את שני הצדדים, סביר שתקופת ה"הנחה" מופיעה בדף תקציר החוזה שהוא הדף הראשון בו. מי שחותם על חוזה ולא שם לב לפרטים מהותיים - ואלה הפרטים המופיעים באותו דף תקציר - נמצא בבעיה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא חלקתי על החוקיות. מאד לא מתחבר להעדר המוסריות.

לא כולם שולטים בעברית ולא החיים של כולם סוגים בשושנים. תחת לחץ וריבוי משימות דברים נשכחים.

מישהו בעולם מאמין שהאם רצתה לדמם סכום הזוי לחודש?

לו ניתן צריך היה לגלגל בזפת ובנוצות את רמי לוי סלולר.

ושום הסבר על כך שזה מופיע בחשבון לא יצדיק את ההתנהלות הזו של החברה.

ולגבי זה שזו הנורמה, נראה מתי קצין משטרה יפטור מישהו שנסע 150 כי רבים נוהגים כך.

יוסי

פורסם

ההבדל הוא שה-150 קמ"שלא חוקי. ההסכם חוקי, ואני מניח שעבר אישור משהת"ק אם לא בית הדין לחוזים אחידים.

הגברת לא אמורה לחתום על חוזה שאינה מבינה. אני מניח שחתמה אחרי קבלת הסבר, אם על ידי נציג המכירות ואם על ידי בן משפחה שתרגם. אם לא ניתן לה הסבר בדרך מניחה את דעת אולי אפשר לטעון נגד היותו הסכמה מרצון, אבל לך תלחם על כך לגבי סכום של 1700 ש"ח. המשפט יעלה הרבה יור, וההצלחה לא מובטחת, במיוחד אם נציג המכירות תעד תרגום (אם היה נחוץ).

מעבר לכך, היא אמורה לעקוב אחר החשבוניות. אם אינה עושה זאת זב"שה. מדוע נותנת כתובת מייל שאינה בשימוש? טוב שהטפשות עלתה רק קצת כסף, ולא בבריאות.

פורסם (נערך)

הגברת חתמה ברצון חופשי על חוזה המחייב את שני הצדדים, סביר שתקופת ה"הנחה" מופיעה בדף תקציר החוזה שהוא הדף הראשון בו. מי שחותם על חוזה ולא שם לב לפרטים מהותיים - ואלה הפרטים המופיעים באותו דף תקציר - נמצא בבעיה.

הטיעון של "חתם מרצונו החפשי" מתאים למצב בו שני אנשים חותמים על חוזה ביניהם שמתאר את ההסכמות שהגיעו אליהם. זה לא מתאים למצב בו אזרח נזקק לשירות בסיסי מחברת ענק שפועלת בשוק ריכוזי מאד שבו המדינה מאפשרת בכח למספר מצומצם של חברות לתת את השירות ובכך נותנת להם כח עצום.

לידיעתך גם בינך לבין חברת החשמל יש חוזה, שאם המדינה לא הייתה מקפידה על התנאים שבו, חברת החשמל הייתה עושקת אותך בשמחה רבה תחת אותו חוזה ש"נחתם מרצונך החפשי"

עם זאת, אני לא מבין למה הגברת לא בודקת את פירוט האשראי שלה כל חודש. היא הייתה עולה על התרמית מיידית. במערב הפרוע הכלכלי שמאפשרת מדינת ישראל, חייבים להקפיד לבדוק את כרטיס האשראי כל חודש

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם (נערך)

גם החוזים של חברות הסלולר נתונים לפיקוח, דומני של משהת"ק. תעבור קצת על ההיסטוריה של מעללי החברות ותראה שלכל תעלול באה תגובה, אם כי לעתים בהשהיה כזו או אחרת. ויש חוקים לגבי חוזים אחידים ולגבי היחס בין גופים גדולים כמו חברות התקשורת לבין ה"אזרח הקטן"

אם תנאי העסקה הוסברו לגברת בלשון מובנת הרי שהיא חתמה מרצונה - בניגוד לחברת החשמל היא יכולה לבחור מבין עוד חצי תריסר חברות סלולר את זו שהתנאים אותם היא מציעה מתאימים לה יותר. מכל מקום, בכל חוזה שאני מכיר תקופת החוזה ברורה וגם מוסברת על ידי נציג המכירות. יש לי, למשל, תזכורות בטלפון לסיום החוזים עם yes, פרטנר ודומיהן - תאריכים שהוקלדו על ידי מיד בסיום החתימה על החוזה ועם קצת "שפיל" כדי שיהיה לי זמן להתקשר למוקד החברה ולחדש את החוזה בתנאים סבירים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
ההבדל הוא שה-150 קמ"שלא חוקי. ההסכם חוקי, ואני מניח שעבר אישור משהת"ק אם לא בית הדין לחוזים אחידים.

הגברת לא אמורה לחתום על חוזה שאינה מבינה. אני מניח שחתמה אחרי קבלת הסבר, אם על ידי נציג המכירות ואם על ידי בן משפחה שתרגם. אם לא ניתן לה הסבר בדרך מניחה את דעת אולי אפשר לטעון נגד היותו הסכמה מרצון, אבל לך תלחם על כך לגבי סכום של 1700 ש"ח. המשפט יעלה הרבה יור, וההצלחה לא מובטחת, במיוחד אם נציג המכירות תעד תרגום (אם היה נחוץ).

מעבר לכך, היא אמורה לעקוב אחר החשבוניות. אם אינה עושה זאת זב"שה. מדוע נותנת כתובת מייל שאינה בשימוש? טוב שהטפשות עלתה רק קצת כסף, ולא בבריאות.

נו באמת, הכי קל להאשים את הקרבן. וכמה כיף להרביץ ביקורת ולהרגיש עליון.

החברות מאד אוהבות את השימוש באימייל, זה חשוף הרבה יותר לטעויות, ותמיד אפשר לטעון ש "שלחנו לך אימייל איך לא ראית" ואם אתה מתעקש שאתה תמיד קורא אימיילים הטענה הבאה תהיה "טוב כנראה יש אצלך תקלה כי אנחנו שלחנו" לך תוודא מה קרה למייל שהיה אמור להגיע אליך.

וגם מי שבודק אימילים ושם תזכורות ביומן, זה לא תמיד עוזר כמו שקרה לי אישית מול סלקום כשהתקשרתי יומיים לפני תום מבצע כדי לעבור למבצע אחר ולא לשלם את החיובים הגבוהים ללא מבצע. נציג השירות אמר לי שאני חייב להתקשר רק ביום שהמבצע נגמר, "אבל זה יוצא שבת ואחריו יש חג, אז עדיין תמשיכו לחייב אותי על הימים האלה ?" כן אומר לי הנציג אתה תחוייב בחודש במחיר הגבוה בגלל שאצלינו תחילת חודש חיוב מתחיל ב 12 לחודש ...

הבנת את הפטנטים שלהם ? 60 שקל מחיר מבצע, ומחיר רגיל 30000 שקל, ואתה אף פעם לא תצליח להתחמק מלשלם את המחיר הרגיל בתום המבצע.

והכל כשר בהשגחת משרד התקשורת.

ראינו איזה יופי עובדת שיטת ההשגחה של משרדי ממשלה על הגופים תחתם, זה עבד יופי בתחום של בתי האבות

פורסם

דיברתי עם נציג שירות לקוחות של רמי לוי, מה אני אגיד, לא נתקלתי ברמת שירות כ"כ ביזיונית ולא מתחשבת אצל אף חברת תקשורת אחרת, אני עדיין בהלם מהיחס המזלזל של הנציג שדיברתי איתו.

כמה ציטוטים מהשיחה כדי שתבינו איזה חיות עונים לטלפון:

"לא תקבל זיכוי אף פעם, זאת בעיה שלך", "חבל לך על הזמן, אתה לא יכול לעשות כלום", "תתבע אותנו אם אתה רוצה, זה לא יעזור לך", "הכסף הזה לא יחזור, אין לך מה לדבר עם מנהל", ועוד כל מיני משפטים מבריקים מהסוג הזה.

אני חייב לציין שהשיחה התנהלה בצורה רגועה, אבל זה הרגיש כאילו המטרה של הנציג הייתה לזרוע מלח על הפצעים ותו לא! זאת הפעם הראשונה שאני נתקל ביחסי אנוש כ"כ גרועים, מחיר זול שווה שירות עוד יותר זול!

חברה דוחה עם שירות מזוויע, נספוג את הקנס הכספי ונמשיך הלאה.

חוץ מזה, רמי לוי בטוח צריך את הכסף יותר מאימא שלי.

פורסם

מרטינס - אני מצטער, לא מדובר ב"קרבן". כל אחד אחראי למעשיו, ואם הגברת היתה טורחת לבדוק את המיילים ואת חיובי האשראי\חשבון הבנק שלה היא היתה מזהה את הבעיה לפני כמה חודשים. אבל היא בחרה להתעלם מהחשבונות וכנראה גם לא עקבה אחר חיובי חשבון הבנק\אשראי, וזה המחיר שהיא משלמת.

יודע מה - לפני שבוע בדקתי את חשבון הבנק של אמי (ושיהיה לך ברור, היא עוקבת אחריו באופן מסודר), ומצאתי חיוב של למעלה מ-200 ש"חלטובת 012 מובייל, כאשר החיוב הרגיל הוא סביב 40 ש"ח. לפני שהתקשרתי אליהם דיברתי אתה, התברר כי היא ביצעה שיחה ארוכה לטלפון נייד בחו"ל, ולא היתה מודעת להבדל בין שיחות לנייד לשיחות לנייח (לא זכרה מה שהסברתי לה בעניין לפני מספר חודשים) מעבר לכך שמדובר בשיחה חריגה ביותר. העניין הוא שמיד אחרי סיום השיחה היא קיבלה פניה מציג פרטנר\012 שהסביר לה את החיוב החריג, אפילו לפני שהופיע בחשבון. לא עלה בדעתה להתלונן על כך ש"רימו אותה".

פורסם
גם החוזים של חברות הסלולר נתונים לפיקוח, דומני של משהת"ק. תעבור קצת על ההיסטוריה של מעללי החברות ותראה שלכל תעלול באה תגובה, אם כי לעתים בהשינה כזו או אחרת. ויש חוקים לגבי חוזים אחידים ולגבי היחס בין גופים גדולים כמו חברות התקשורת לבין ה"אזרח הקטן"

אם תנאי העסקה הוסברו לגברת בלשון מובנת הרי שהיא חתמה מרצונה - בניגוד לחברת החשמל היא יכולה לבחור מבין עוד חצי תריסר חברות סלולר את זו שהתנאים אותם היא מציעה מתאימים לה יותר. מכל מקום, בכל חוזה שאני מכיר תקופת החוזה ברורה וגם מוסברת על ידי נציג המכירות. יש לי, למשל, תזכורות בטלפון לסיום החוזים עם yes, פרטנר ודומיהן - תאריכים שהוקלדו על ידי מיד בסיום החתימה על החוזה ועם קצת "שפיל" כדי שיהיה לי זמן להתקשר למוקד החברה ולחדש את החוזה בתנאים סבירים.

חצי תריסר זה 6 !, למה אתה לא כותב ברור ? שש. כמה פשוט. יש רק 6 חברות ששלוש מהן נוצרו רק בארבע השנים האחרונות אחרי שכמה עשורים שלטו 3 חברות בלבד שהיו ידועות בשם חברות ה אפ"ס (אורנג' פלאפון סלקום) והם פיתחו יופי של שיטות להתחמק מלתת לך לקרא את החוזה.

ואתה באמת סומך על ה"הסברים" של נציגי החברות בלי לקרא את החוזה עצמו ? השקרנים הכי גדולים הם החברות והנציגים שלהן, זה מופיע כמעט בכל תכנית של כלבוטק, שומר מסך וכו.

סתם דוגמה אישית , עוד אחת מיני רבות

רציתי לצרף את אבי למסלול של אורנ'ג אבל ביקשתי לקרא את החוזה, את הדף שאני אמור למלא עם פרטי האשראי והחתימה שלחו לי במייל, אבל התברר שאת החוזה עצמו אני לא יכול לקבל במייל, למה ? ככה !. אז איך אני יכול לקרא על מה אני חותם ?

"יגיע אליך שליח על קטנוע עם כרטיס הסים והוא יביא לך את החוזה לחתום" . מה אורך החוזה ? 8 דפים. אני יכול לקחת הבייתה לקרא לפני שאני חותם ? לא. אתה לא תוכל לקבל את הסים לפני שתחתום. אז תשלחו לי בדואר ? לא, אי אפשר.

כאן התחילה סאגה של 3 ימים של שיחות הלוך ושוב בין נציגים שונים עד שבסוף ניאותו לשלוח לי במייל PDF עם החוזה עצמו.

• תוכן חדש...