Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי,

יש לי בעיה ברכב שמורגשת מיד בנסיעה כולל נורת מנוע דלוקה.

כשהלכתי למוסך הם אמרו שהבעיה היא ככה וככה טיפלו וזה עלה כמה שזה עלה נניח X ש"ח (לתת סדר גודל אז כמה אלפים לא זול בכלל לטיפול מוסך).

עכשיו שבוע אחרי הבעיה חזרה בדיוק כמו מקודם.

אלא אם כן יש פה צירוף מקרים נדיר, זה אומר שהמוסך לא זיהה את הבעיה המקורית ועשה תיקון סתם.

מה האפשרויות העומדות בפני מבחינה צרכנית? (תלונה לאיגוד המוסכים/המועצה לצרכנות)

מבחינתי, הם צריכים לאתר את הבעיה האמיתית, לטפל בה, ואני צריך לשלם את ההפרש ממה שכבר שילמתי (X). כולל האפשרות שתיקון הבעיה האמיתית זול מ-X והם צריכים לתת לי החזר.

[וזאת בגלל שכל הדיאגנוזה נעשית היום עם תוכנת PC שמתחברת לשקע דיאגנוסטיקה ובאחריות היצרן. אני לא יכול להוריד את התוכנה ולוודא את המוסך וגם אפפ כמו אנג'י נותנות את הקוד הכללי בלבד]

תודה,

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם

ככה זה בכל מוסך.

ככה זה תמיד היה ולא נראה שזה יישתנה בקרוב.

אין מעשה קסם, חלק מתהליך פתרון הבעיה זה ביצוע ניסוי וטעייה, עם ניחושים מושכלים - אין 100%, אפילו לא קרוב לזה - אגב בכל תחום, כולל רפואה, לא רק ברכב.

מישהו צריך לספוג את הזמן שמתעסקים לך ברכב - וזה לא יהיה המוסך.

צודק ? הוגן ? נכון ? לא.

נראה אותך מוכיח שלא היו צריכים להחליף בכל מקרה, שזה, ככל הנראה תיהיה הטענה של המוסך.

פורסם

אני רוצה לקחת את זה לכיוון המקרה הכללי של מה הכלים שלי מול המועצה לצרכנות וכו'. הפרטים הטכניים פחות רלוונטיים (אני אדאג הפעם ששורש הבעיה יזוהה נכון)

פורסם (נערך)
ככה זה בכל מוסך.

ככה זה תמיד היה ולא נראה שזה יישתנה בקרוב.

אין מעשה קסם, חלק מתהליך פתרון הבעיה זה ביצוע ניסוי וטעייה, עם ניחושים מושכלים - אין 100%, אפילו לא קרוב לזה - אגב בכל תחום, כולל רפואה, לא רק ברכב.

מישהו צריך לספוג את הזמן שמתעסקים לך ברכב - וזה לא יהיה המוסך.

צודק ? הוגן ? נכון ? לא.

נראה אותך מוכיח שלא היו צריכים להחליף בכל מקרה, שזה, ככל הנראה תיהיה הטענה של המוסך.

אני מסכים איתך ב-100%! אבל וזה חשוב!

לפני 10 שנים כשהגעתי למוסך עם הרכב שבזמנו לא היה מצויד במחשב דרך - המוסכניק קרא לי לבפנים, הראה מה תקול, יכלתי להסתכל, להתרשם, ובסוף לקבל החלטה.

היום כשיש מחשב דרך+שקע OBD+מחשב דיאגנוסיקטה זה מצב של קופסא שחורה ומה שהמוסך אומר לא ניתן לשיקול דעת, על כל משפט שתגיד תקבל "זה מה שהמחשב אומר".

וזה גם חרב הפיפיות של המוסך - כל ההיסטוריה רשומה, אפשר יהיה בדיוק לברר על סמך מה הוחלט מה שהוחלט וכו' - ולכן מבחינתי תלונה לאיגוד המוסכים או למועצה לצרכנות יכולה להיות מועילה.

בתור אחד שמכיר את הפרוטוקולים של ה- OBD והדיאגנוסטיקה ויצא לו לעבוד בתור מהנדס תוכנה מול היצרניות בהטמעה שלהם, אני יכול להעיד ממקור ראשון שזה נדיר מאוד שהתוכנה לא יודעת למקד את הבעיה לתת רכיב של התת רכיב כך שהסיכוי לניסוי וטעיה שייך לעולם המוסכים של שנת 2005 אם יודעים להתשמש בתוכנה כמו שצריך. [אני מזכיר שחיבור כבל ל- OBD במוסך זה 300 ש"ח]

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם

לא יודע מהו הרקע שלך המדוייק ומאיפה את מביא את "הידע" שלך, אבל ברוב המקרים קודי תקלות לא מצביעות על רכיב כזה או אחר שהוא לא תקין ולפעמים כלל לא מצביעים על מערכת אחד בלבד שהיא תקולה ולפעמים קוד תקלה מסויים מצביע על רכיב אחר לא תקין, שכלל לא הוזכר בנוהל האבחון.

הסורק תקלות או המחשב אבחון לא עושה או מסכם את האבחון, אלא הוא כלי שאיתו נעזרים לבצע אבחון, הוא ממקד לכוון מסויים אבל לרוב לא מציע פתרון חד ערכי.

אדם שאומר לך "שזה מה שרשום במחשב" הוא פשוט לא איש דיאגנוסטיקה רציני או מקצועי או שרק מנסה להסביר לקוח ההידיוט בצורה שיבין, שזה מה שצריך להחליף.

בנוסף שיש לציין כי ניסוי וטעייה היא לפעמים הדרך היחידה שנותרה להתקדם באבחון, במיוחד במקרים כאלו שכל הבדיקות שביצעת מראות על חלק תקול, אתה מחליף אותו והתקלה לא נפתרת.

מי סופג את הניסיון הכושל? רצוי שזה יהיה מסוכם בין הלקוח למוסך לפני ביצוע אישור העבודה.

• תוכן חדש...