Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שהבנתי הגירסה של 4 כוכבים לא נמצאת בארץ

אולי יביאו אבל בטח מנסים להסתיר זאת.

בקיצור השאלה אם לקנות רכב יפני בשנת 2017 עם 3 כוכבי ריסוק בכיסוי של מובילאיי, עדיין לא נפתרה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פתחתי את דפני ה-EuroNCAP של שני הדגמים.

קודם כל, קשה להשוות, כיון שהקליו נבחנה לפי במבחנים של 2012, ואילו הבלנו במבחני 2016 שבהם הדרישות יותר גבוהות.

מבחינת הצבעים על הבובות במבחני הריסוק - דווקא הבאלנו עדיפה על הקליו, למרות שהציון המסכם שלה נמוך יותר (80% לבאלנו ו-88% לקליו). מבולבלים? גם אני.

מבחינת ציוד הבטיחות בבאלנו כלל אין התיחסות ל-ESP, בעוד שהקליו מקבלת עליו ניקוד. לא ברור לי מדוע, כנראה מדובר בשינויים בתקן האירופי.

בקו התחתון - אם אני מפרש נכון מבחינת מבחן הריסוק הבאלנו אינה נחותה מהקליו, אלא שנבחנה לפי מבחן אחר, שבו יותר קשה לקבל ניקוד. אבל זה פירוש של הדיוט, ולצערנו, בגלל השינויים בדרכי בחינה ומתן הניקוד, לא ניתן לבצע השואה ישירה מתוך אתר ה-NCAP.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלום

היום ראיתי שלרכב מוקה המאוד מאובזר יש גם 6 כוכבי בטיחות של משרד התחבורה והוא משופע באביזרי בטיחות

אז מה בדיוק קובע פה ועל מה כדאי לסמוך או לשקול לפי זה או לפי מבחני הריסוק

פורסם

כוכבי הריסוק יותר אמינים ובלבד שאתה מדבר על רמת הגימור הנבחנת (או לכל הפחות אבזור בטיחות זהה)

לאופל מוקה יש 6 כובכבי בטיחות הודות למערכת מובילאיי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נראה לי שיש פה בלבול

יש את הכוכבי בטיחות בריסוק של אירגון הEURONCAP בה בודקים ריסוק של הרכב ומערכות בטיחות שבו

יש את הדירוג מערכות בטיחות מתקדמות שיש ברכב ,זה משהו שהוא יחסית חדש שנוסף ע"י משרד התחבורה,מדובר במערכות שכרגע אינן חובה בכל רכב בארץ ומדרג את כמות המערכות באותו דגם ולפי זה נותן ציון,מדובר בשני ציונים שונים שניתנים ע"י שני ארגונים שונים לגמרי

אכן כמו שנאמר במבחן ריסוק בחול הרכב נבחן לרוב עם כל המערכות בטיחות האפשריות של היצרן, לא בהכרח המערכות יגיעו עם הרכב בארץ או שיהיו חלק מדגם מסויים יקר יותר לרוב,ראו דוגמא פג'ו 3008 החדשה

לדעתי המבחן בחול הוא מדד חשוב מאוד במיוחד לרכבים חדשים מ2015 ומעלה שנבחנו הרי שאז המבחן הותאם לכלול את המערכות בטיחות המתקדמות כגון בקרת שיוט אדפטיבית,מערכת שמירה על נתיב,בלימה אוטונומית במהירות עירונית ולא עירונית וכו

יקח עוד זמן ללקוחות לקלוט במה מדובר וגם ליבואנים להביא את המערכות שמותקנות במפעל כי הרי מדובר לרוב במערכות בטיחות אקטיביות

מובילאיי היא מערכת פסיבית מה שאומר שהתפקיד שלה הוא להתריע בלבד היא לא מתערבת בתפקוד הרכב וזה החסרון האדיר שבה בהשוואה למערכת מקורית של היצרן

לשים ברכב מובילאיי והלגיד שהוא דרגה 6 במדד משרד התחבורה זה פשוט עבודה בעיניים,עוד קומבינה ישראלית

פורסם

קוברה - קבל תיקון. ב-EuroNCAP בוחנים רכבים בדרגת הגימור המינימלית מבחינת אבזרי בטיחות המשווקת באירופה (כלומר, אם יש מדינה בה יש דגם "ערום" במיוחד - זה הדגם שייבחן). החל מהחודשים האחרונים יש גם אפשרות למבחן בשתי דרגות גימור, והבאלנו היא הסנונית הראשונה בשיטה זו. לכן יש לה שני דירוגים - 3 כוכבים ללא בלימה אוטונומית ו-4 עם מערכת בלימה אוטונומית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי בוחר בקליאו למרות האבזור הדליל יותר, אמנם יש לה 4 כריות אוויר כמו שאמרת, אבל לפי הסבר שקיבלתי, הן שוות ערך לרכב עם 6 כריות אוויר, מכיוון שכריות האוויר נפתחות גם לחלק האחורי. (כנראה עניין של חסכון בעלויות ייצור או משהו כזה)

נכון שהאבזור די מבאס, אבל יחידת כוח מתקדמת יותר, חזקה בהרבה, בשידוך לגיר רובוטי שמציג בנתיים אמינות טובה (כבר 5-6 שנים), לא נראה לי כמו נפילה. למעשה אני חושב שב80 אלף ש"ח זאת עסקה טובה למדי. אם חסר אבזור אז תשלים.

אני הייתי בודק אם יש אפשרות לקבל את ה208 במחיר מבצע של 80 אלף ש"ח (שהיה עד לא מזמן), גם שם מדובר בדגם הבסיסי, אבל יש לה גיר אוטומטי 6 הילוכים במקום גיר רובוטי והיא בלי כתם של יד שניה 0 ק"מ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אחרי העליית המחיר לא חושב שהם יורידו את המחיר מ99 לאזור ה80.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הם רוצים 99 אלף ש"ח על הדגם הבסיסי? אם זה אותו דגם שהיה בעבר עם 2 חלונות חשמל ומראות ידניות זה יקר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...