Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום.

אני צריך התייעצות למקרה סבוך, ששורבבתי אליו שלא באשמתי.

1. אחי הצעיר נהג ברכב של אמא שלי ועשה תאונה.

2. כשעשה את התאונה לא מצא את הרישיונות רכב ברכב, לכן נסע לבית ומצא רישיון רכב אחר של אבא שלי (מאזדה 626), ראה שכתוב עליו מאזדה - והביא לנפגע אותו. בעת התאונה אני הייתי בעל הפוליסה ברכב זה (מאזדה 626).

3. חברת הביטוח שלחה לי מסמך לאשר תביעה, ואני הגבתי שלא היה ולא נברא, ומדובר ברכב של אמא שלי. אי לך הם תבעו את הרכב שלה. מתברר שלא היה לאחי ביטוח לנהג חדש על הרכב הזה, ולכן חברת הביטוח מסרבת לאשר את התביעה.

4. עקב ויכוח בין אחי לנפגע מי אשם בתאונה, ומו"מ שניהלו בניהם על הנזקים שנעשו לרכבים, בעל הרכב הנפגע תבע את הביטוח שלו ותיקן את הרכב.

5. אתמול קיבלתי מכתב תביעה מבית משפט לתביעות קטנות. מתברר שבעל הרכב הנפגע תובע אותי ע"ס 10,000 ש"ח על נזקים שונים כגון: עליית מחיר הביטוח שלו לשלש שנים, ירידת ערך, שכר שמאי שלא קיבל, עגמת נפש וטרטור, ריביות ששילם בגלל שתיקן ולא קיבל את הכסף ועוד.

6. חשוב להדגיש, שבכתב התביעה ששלח לי אין תביעה על הנזק שנעשה לרכב שלו, כי זה חברת הביטוח שלו שילמה לו. מכיוון שכך מסתבר שאני עלול להיתבע גם על הנזק ע"י חברת הביטוח שלו למרות שאני לא קשור. האם אני צודק?

7. התקשרתי לתובע, והוא התחיל לטעון שאני בעל הרכב, שאני עבריין שנתתי לאחי לנהוג ללא ביטוח, שאם היה יכול הוא יושיב אותי בכלא, ועוד איומים שונים. כל ניסיונתיי להסביר לו שהוא טועה והוא עלול להיחשף לתביעה מצידי על הוצאות, עלו בתוהו.

8. נכון להיום, אני הוא בעל הרכב הפוגע (מלפני כחודש - עקב סיבות שונות), אבל בשעת התאונה, ברכב שעשה את התאונה:

אני לא הייתי בעל הרכב (אלא אמא שלי). אני לא הייתי בעל הפוליסה (אלא אמא שלי). אני לא הייתי הנהג (אחי הצעיר היה הנהג).

המשפט נקבע לעוד כחצי שנה, ואני צריך להגיש לבית משפט כתב הגנה תוך 9 ימים מהיום. מה אני עושה?

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי chaimb
פורסם

נתחיל מהפרוצדורה

אתה אמור להגיש כתב הגנה תוך 15 יום מיום קבלת כתב התביעה , קיבלת אתמול, לכן יש לך עוד 14 יום להגשה, לא כולל היום שבו קיבלת, כלומר ביום שישי 23.12

כיוון שיום שישי זה לא יום עבודה אז להגיש עד יום ראשון 25.12

עכשיו למהות

בכתב התביעה בוודאי נכתב מספר הרכב "שלך" שהיה של אמא שלך בעת התאונה.

לכן קל יהיה לך להוכיח כי הרכב היה בבעלות אימך.

אם נכתב מספר הרכב של אבא שלך שבו אתה היית בעל הפוליסה ( למה אתה ולא אביך ) סיפור אחר.

בכל מקרה בסופו של יום תוגש התביעה נגדך או נגד אימך או נגד אביך.

האם זה עושה הבדל מבחינתך?

לגבי גובה הנזק

ברור שיש כאן הפרזה

מה הם רכיבי הנזק וסכום של כל אחד מהם?

שנה וסוג של הרכב הנפגע?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אוהד

זה אח שלו והוא יגיש לאמא שלו או לאבא שלו.

מה הועילו חכמים בתקנתם?

בהנחה שהיחסים במשפחה תקינים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

הוא שלח תביעה גם נגדי וגם נגד אח שלי הצעיר שנהג ברכב בעת התאונה. לשנינו הגיע דואר רשום.

אמלא את כתב ההגנה ואשלח להם. אני חושב לכתוב שבעת התאונה הרכב לא היה בבעלותי, ולצרף לכך אסמכתא שאוציא ביום ראשון מהמחשב בסופר פארם שרשום שם ממתי זה בבעלותי.

לא רשום בתביעה את מספר הרכב שבגינו התביעה, אבל יש מסמך שצרף לתביעה מחברת הביטוח שומרה, "הודעת דחייה" שבו רשום מספר הרכב שהיה של אמא שלי בעת התאונה (והיום הוא שלי).

לא ברור לי מדוע אני הייתי בעל הפוליסה ברכב של אבא שלי. ייתכן, מכיוון שאני מטפל בענייני הרכבים של ההורים אז הסוכן עשה זאת על שמי. אבל אני חושב שזה לא רלוונטי לתביעה.

ברור שאני מעדיף שלא תהיה לי תביעה על שמי או על אחד ההורים, אלא על אחי בלבד. מבחינתי שיסתדר עם התאונה שעשה, ויריב עם הנפגע מי אשם מפה ועד מחר, אבל שלא יפגע באף אחד אחר. היחסים בנינו תקינים מאוד, וברור לי שאם אחי יצטרך לשלם את הסכום אז ההורים ואולי אני אפילו נעזור לו אם ירצה. אבל אני רוצה להימנע מבאלגן.

התביעה שלו היא 10 אלף שקל לפי הפירוט הבא:

השתתפות עצמית: 888.

ירידת ערך 1.5% - 1,800.

עליית מחיר הפוליסה ל 3 שנים - 1000 לשנה - 3000

שמאי - 512

פיצוי בגין עוגמת נפש - 3,800. כלשונו "בזבוז זמן יקר וריצות אינסופיות למוסכים וכו' בנוסף צ'קים שירדו מחשבונו וגרמו ללחץ בחשבון וריביות מיותרות.

הרכב הוא יונדאי וולוסטר 2014. לפי דוח שמאי ששלח ערכו 117 אלף שקל. לפי לוי יצחק ששלח 107 אלף שקל. הנזק הוא כ 11,000 ש"ח - פגיעה בפגוש אחורי חישוק וצמיג ועוד כל מיני.

פורסם

האם הוא צירף מסמכים כלשהם לביסוס הנזקים שלו כמו

ששילם השתתפות עצמית בסכום 888 ש"ח

ירידת ערך היה צריך לקבל מחברת הביטוח שלו, לא קיבל זאת אומרת היא לא מכירה בכך שיתבע אותם

כנ"ל לגבי עלות השמאי

האם הסביר /הביא מסמך לגבי עליית מחיר הפרמיה?

כמובן ש 3800 קשקוש , ועל זה יש לכתוב נזק שלא הוכח כלל.

כאמור להראות שהרכב היה של אמא שלך , ובקשה לבטל את התביעה כנגדך, סבבה, אבל אז יבקש לתקן את כתב התביעה ולהגיש אותה גם כנגד אימך.

לכן לדעתי עדיף כדי לא להטריח את אימך, להשאיר זאת כך, ולסגור את הסיפור כמה שיותר בזול.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הוא צירף מסמכים על תשלום לשמאי, מסמך מהביטוח שלו, כתב סירוב מהביטוח של אמא שלי, חשבונית תיקון במוסך, ועוד תיעוד התכתבות שהיה לו עם אחי הצעיר בוואטסאפ, ששולח אותו לקנות חלפים באינטרנט, שזה לכאורה הודאה שלו בתאונה.

הוא תובע:

1. השתתפות עצמית - 888 ש"ח שילם לחברת הביטוח שלו. יש לכך תיעוד.

2. עלות שמאי - חברת הביטוח שלו לא שילמה לו את כל עלות השמאי בגלל שקיזזה לו את המע"מ כי השמאי הוא חברה בע"מ הרשאית להתקזז על הוצאות, לכן תובע ממני את ההפרש שלא קיבל ע"ס 512 ש"ח. יש לכך תיעוד.

3. ירידת הערך שנקבעה לו ע"פ דו"ח שמאי היא 2 אחוז - אבל יש השתתפות עצמית שלו בירידת ערך של 1.5% שקיזזו לו מסכום התביעה - לכן תובע אותם ממני - 1,800 ש"ח. יש לכך תיעוד.

4. עלות פוליסת הביטוח 1,000 ש"ח בשנה * 3 שנים - 3,000 ש"ח - אין לכך מסמך הוכחה בתביעה.

5. פיצוי 3,800 ש"ח - בגין עגמת נפש ריצות אינסופיות שלטענתו אחי ואבא שלי (שניסה לעזור לאחי) טרטרו אותו במשך תקופה ארוכה, ברגע שידעו שאחי היה נהג חדש וללא ביטוח.

מלבד זאת, נניח שבית המשפט יאשים את אחי בתאונה, האם חברת הביטוח של הנפגע תתבע אותו גם על עלות התיקון בסך 11,000 ש"ח? זה דבר שחשוב לי מאוד לדעת.

פורסם

אם אחיך אשם בתאונה מדוע לא דווח לחברת הביטוח על התאונה? האם היה מורשה לנהוג ברכב של אמך? האם היה מורשה לנהוג רכב של אביך?

אין ספק שמסירת פרטי פוליסה שגויים גרמו להטעיית צד ג' ולא ברור מדוע לא תוקנה הטעות הזו, אלא אם הדבר נעשה בכוונה תחילה.

בית המשפט לתביעות קטנות לא דן בעבירה של נהיגה ללא ביטוח שעשה אחיך אלא עוסק רק בתביעת נזיקין.

ברור שהיותך בעל הפוליסה ברכב של אביך הוא רלוונטי לתביעה, מכיוון שאחיך מסר את פרטי הפוליסה הזו לצד ג'. עליך להוכיח כי הרכב המעורב לא היה הרכב שאתה בעל הפוליסה שלו.

לגבי תביעתו של צד ג' לעגמת נפש, בית המשפט לתביעות קטנות לא ממהר לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק. לגבי אבדן היעדר תביעות, עליו להביא הוכחה שדמי הפוליסה אכן עלו בשיעור כזה.

אין ספק שלחברת הביטוח של צד ג' יש עילה לתביעה נגד אחיך ונגד בעל הרכב. מכיוון שחברת הביטוח לא צורפה לתביעה, זה יהיה הליך נפרד, אם וכאשר תחליט חברת הביטוח לעשות זאת.

פורסם

1. חברת הביטוח תנסה להפיל אחריות על אח שלך ועל בעל הרכב. במידה ובמשפט הקרוב יוחלט כי אח שלך אשם בתאונה - חברת הביטוח תשתמש בזה כדי לתבוע אותם על סכום הנזק (לשפות אותה בגין נזקיה).

2. חלק מההוצאות שהוא תובע, די מוצדקים. חלקם לא.

מוצדקים : השתתפות עצמית, ירידת ערך, תוספת לעלות פוליסת ביטוח (יצטרך להסביר/להוכיח כיצד הגיע לסכום הזה). פיצוי - תלוי במה שקרה בדיוק. לפי התיאור, כנראה שתאלצו לשלם פיצוי כלשהו.

לא מוצדקים : עלות שמאי. זאת בעיה בינו לבין חברת הביטוח שלו.

3. למרות שאין מתחים ובעיות במשפחה, אני ממליץ כי תשקול להעביר את כתב התביעה לאמא שלך (כפי שישה הסביר בהודעה #7) מאחר ויש גם השפעה עתידית (למשך 3 שנים הבאות) על נושא הביטוח (תירשם תביעה לחובתך) + התמודדות עם התביעה העתידית של חברת הביטוח (עוד ריצות לבימ"ש והפסד ימי עבודה).

פורסם

יש ויכוח בין אחי לנפגע מי אשם בתאונה שהתחרשה בכיכר. כל צד מאשים את השני.

בעת התאונה אחי העביר לצד ג' פרטי רכב שגויים בטעות ובחוסר יודעין, ואני דיברתי עם חברת הביטוח והסברתי להם את הטעות, והם העבירו את התביעה על הרכב של אמא שלי שבו התרחשה התאונה, ואנחנו טענו שהצד ג' אשם בתאונה.

עקב טענותינו לאשמתו ועקב העובדה שהיה לו רישיון פחות משנה, חברת הביטוח שלנו דחתה את התביעה.

בכתב התביעה שהוא שלח יש תמונה של הרכב של אמא שלי בשעת התאונה, עם מספר חלקי של הרכב, וברור שזה ישמש כעדות לכך שברכב זה התרחשה התאונה.

בכל מקרה למען הסדר והיושר, אני דוחה את התביעה ממני ומעביר את התביעה על שם אמא שלי.

במובן מסוים, לדעתי עדיף לגמור את התביעה ללא בית משפט, מכיוון שאם יש סיכוי שהוא יפסוק כנגד אחי למרות טענותיו זה כבר לא כדאי, מכיוון שהוא ואמא שלי עלולים להיחשף לתביעה מצד הביטוח של הפוגע ולהגדיל את הנזק.

אנסה להגיע להסדר עם התובע, למרות שכרגע הוא לא משתף פעולה אבל יש לי סבלנות.

מה דעתכם?

פורסם

בוא נתחיל מההתחלה

תוכל להסביר כיצד קרתה התאונה אולי תעלה את הכיכר המדוברת כדי שנבין קצת יותר טוב.

מה הנזק שנגרם לרכב של אמך?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)
בכל מקרה, אתם תהיו חשופים לתביעה מצד חברת הביטוח.

הבוקר התבשרתי שחברת הביטוח של הנפגע תובעת את אחי ואימי. השאלה היא לפי מה חברת הביטוח תחליט מי אשם בתאונה? הרי יש פה 2 גרסאות.

הנזק לרכב של אימי הוא טמבון, פנס, כנף, מנורת איתות. אבל כל הרכב כולו שווה 6,000 ש"ח.

אני מעדיף כרגע להימנע מהעלאת שרטוטים, מה גם שאיני חזק בזה.

פורסם

חברת הביטוח של הרכב האחר כבר החליטה שאחיך / אימך אשמים.

חברת הביטוח שלך תבקש את הסכמתך לשלם לרכב האחר את הנזק

תסרב

ילך למשפט או סביר שיחליטו חברות הביטוח ביניהן כי האחריות לנזק חלה על שני הצדדים, כך יקבלו משניכם השתתפות עצמית ועליה בפרמיה.

אתם כמובן יכולים לבקש ללכת לתביעה כנגד הרכב האחר, וסביר שיאחדו את שני התיקים והם יישמעו במאוחד.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...