Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שרשום בכותרת, הגה מושך קצת, ממש קצת שמאלה אבל עדיין זה מפריע לי!

וקצת נתונים כי אני יודע שישאלו אז ככה:

הרכב - מזדה 3 שנת 2007.

צמיגים חדשים שהרגע נקנו - Falken ze914 טריים מאוד. מידה (205.55.16)

כל הדרך הביתה (40K) ההגה מושך שמאלה בקטנה! ושאלתי את עצמי האם זה הגיוני?

הרי הרגע עשיתי כיוון פרונט שעלה לי 250 ש"ח

בזמן הנסיעה בעודי בוחן כל הזמן את הרכב, שמא אולי זה רק בראש שלי :shock: נזכרתי שיש מצב שאולי הלחץ אוויר שהצמיגאי מילא לי לא ממש מדויק, ואכן צדקתי.

עצרתי בתחנת דלק הסמוכה לביתי וההבדל היה משמעותי בין הלחץ אוויר שהופיע על הצג לבין הלחץ אוויר התקין שאמור להיות לפי הוראות יצרן.

40 + - בכל הצמיגים! לעומת 32 קדמי ו 33 אחורי לפי הוראות יצרן.

אז אחרי שטיפלתי בעניין הלחץ אוויר חשבתי שזה יסתדר אבל לא! עדיין מושך מעט שמאלה.

נראה לי שאחזור מחר למוסך ואבקש שיבדוקו את העניין ואם צריך שיעשו שוב איזון על חשבונם.

מה אתם אומרים?

פורסם

לפעמים קורה שגם אחרי כיוון פרונט יש בעיה בכיוון וצריך לחזור על כך. מרגיז מאוד שכן זה זוויות היגוי ולא כיף להתעסק בזה כל שני וחמישי.

תניע את הרכב ותיישר גלגלים, האם ההגה שלך נוטה שמאלה\ימינה?

אפשר להציץ גם בדף של הפרונט (אני תמיד מקפיד לבקש את הדף) ולהסתכל האם הכל ירוק ובתקן של הכיוונים של היצרן.

אבל אתה בטוח שלא הייתה משיכה לפני כן ?

פורסם

כן מעצבן לחזור שוב, כל הדרך חשבתי לפרסס אבל לא הייתי סגור על זה.

לא קיבלתי שום תרשים של התוצאות וגם לא ידעתי שאני אומר לקבל את זה אף פעם, בקטנה...

כשאני מניע את הרכב ההגה נשאר באמצע אבל בתחילת נסיעה אפילו איטית ההגה נוטה טיפה שמאלה..

אני בטוח ב 100% שלפני כן ההגה היה ישר, אני כן שם לב לדברים האלה וזה מחרפן אותי.

כנראה שאחזור לשם מחר,

תודה על ההתייחסות :)

פורסם

בבקשה.

והדף של התוצאות מאוד חשוב מכיוון שהוא מראה את הנתונים של היצרן והסטיות המותרות, שלילי חיובי, ובד"כ יש גם את מה שהיה לפני הכיוון שזה טוב לדעת לטעמי.

אני תמיד מקפיד על כך, גם אם אתה לא מבין בזה, מספיק שתעלה לכאן ויהיו מספיק שיבינו.

אם זה לא התחיל לפני כן אז כנראה יש קשר לפרונט, ושלא יסבן אותך.

פורסם

חזרתי לעדכן:

אז ככה, חזרתי שוב למוסך, סיפרתי לו על הבעיה,

דבר ראשון שהוא עשה זה להצליב את שני הגלגלים הקדמיים ושלח אותי לבדוק שוב אם יש סטייה הפעם לכיוון ההפוך - זתומרת לצד ימין, וטען שאם כך יהיה הדבר אז יש לי בעיה עם הצמיגים או בעיה ברכב.

נסעתי, בדקתי, וההגה המשיך למשוך שמאלה.

חזרתי שוב למוסך וסיפרתי לו על הדברים ואז הוא הסכים לעשות לי כיוון פרונט נוסף.

לאחר הכיוון שוב יצאתי לנסיעת מבחן ושוב ההגה משך שמאלה ואפילו יותר מהפעם הראשונה.

פה כבר הבנתי שיש לי עסק עם מקום לא מקצועי וביקשתי את הכסף חזרה, קיבלתי ונפרדנו לשלום ללא וויכוחים.

לאחר מכן בדרך חזור הביתה דיברתי עם חבר שהמליץ לי על מקום והבטיח שהוא מקצועי וכך היה.

הגעתי למוסך וביקשתי לטפל בבעיה לאחר שהסברתי לבעל המוסך בדיוק מה עבר עליי באותו יום כדי שיבין שאני כבר מתוסכל וצריך לעשות עבודה רצינית ומקצועית כדי לטפל בזה.

המכשירים שהיו לו שם היו מדהימים (לא שאני מבין אבל לעומת הקודם אין מה לדבר בכלל).

הוא היה בהלם מכמות אחוזי הסטייה שיש לי ולא האמין שעשיתי שתי כיווני פרונט לפניו.

הוא הראה לי בדיוק איך הוא עושה ולמה הוא עושה ואיך זה משפיע, ממש היה הכי כנה איתי.

לאחר הרבה כיוונים הורדנו את הרכב מהליפט ובוחן מטעם החברה עשה איתי נסיעת מבחן ואישר שעכשיו באמת הכל מאוזן.

גם אני בדקתי לאחר מכן בעצמי ואין מה להגיד, אני מרוצה מאוד! הרכב יושב טוב ולא זז מילימטר מהאמצע.

אז זהו סיימתי עם הסאגה הזאת. תודה לכל העוזרים.

אושריקו לצערי יש לי רק את הבדיקה מהמוסך הראשון ואלה הם התוצאות:

fmzgnrik2zyj.jpg

לצערי שכחתי לבקש הדפס של הבדיקה האחרונה אבל בשבילי לפחות זה לא חשוב, ראיתי במחשב וגם הרכב באמת מאוזן כמו שצריך :)

יום טוב :)

פורסם

רק לגבי לחת האויר שמילאת.

לאחר נסיעה הצמיגים מתחממים וכתוצאה לחץ האויר בתוך הצמיג עולה. לכן בודקים וממלאים אויר רק בצמיגים קרים.

יכול להיות שהלחחץ שניפחו לך תקין או קרוב אליו ובמהלך הנסיעה הצמיג התחמם והלחץ עלה.

מציע לך לבדוק שוב לחץ אויר בגלגלים כשהצמיגים קרים ומקסימום לאחר נסיעה קצרה (2-3 קילומטרים).

פורסם

רק לחדד, לחץ גבוה\נמוך בתנאי שעל כל סרן יש אותו לחץ ב 2 הגלגלים לא יגרום למשיכות לכיוון כלשהו.

אז זה שהלחץ היה גבוה ממה שהיצרן הגדיר לא אומר שבגלל זה יהיו משיכות, יהיו השלכות אחרות אבל לא משיכות.

פורסם

תשתף לפחות לגבי המקום המקצועי שעשה עבודה טובה.. שנדע לאן כן כדאי ללכת.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם (נערך)

אז ככה צמיגים קניתי אצל "צמיגי אנטון חנניה" שנמצא ברחוב יצירה 6 רחובות.

אחלה שירות והתקנה מהירה ומקצועית. והכי חשוב המחיר - קניתי סט של 4 צמיגים Falken ze914 במחיר של 290 ש"ח לצמיג!

טלפון: 08-946-7227

כיון פרונט עשיתי ב"מוסך הצומת" בית שמש,

שדרות יגאל אלון 24

עשו אחלה עבודה במקצועיות. ויצאתי משם מאוד מרוצה!

טלפון: 02-991-6520

עריכה אחרונה על ידי n0am001
  • תוכן חדש...