Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עריכה: אשמח אם מישהו יעביר את זה לפורום יעוץ קניית רכב, התבלבלתי בפורום.

אהלן,

עקב מצב רפואי, מקבל הלוואה עומדת מביטוח לאומי לרכישת רכב חדש מהיבואן.

קיבלתי תנאים שהם סיוט.

אפרט את התקציב שלי ותבחרו לי רכב שלפי דעתכם יהיה מתאים לי.

מראש, תודה ענקית !

אז ככה,

מקבל קצבה של 3,000 שקלים

דמי ניידות עוד 450 שקלים

קיים חיסכון של כ25-30K שקלים לרכישת רכב , ומתוכננים להיות כמקדמה על הרכב.

הלוואה עומדת בסך 13,550 שתורד ממחיר הרכב.

כך שיוצא מצב שאני עומד על משהו באיזור ה45K לשים מקדמה, ואת שאר תשלום הרכב אני אשלם בתשלומים ל60 חודש (5 שנים)

התנאים לרכישת הרכב עומדים כך:

1. רכב שאינו עובר נפח 1.3

2. רכב קטן (מיני , סופר מיני וכו')

3. תקציב לא הכי גדול בשמיים, עומד על איזור ה60-70K

4. הרכב חייב להיות חדש מהיבואן.

אני בעצמי הייתי בשלילה לכחצי שנה, ככה שאני על תנאי לשנתיים לא לעבור מהירות ולא להיתפס על בעיות.

הבקשות האישיות שלי:

שיהיה רכב קטן, טוב. איכותי. והכי חשוב לי כרגע שיהיה עם טורבו.

אני רוצה להרגיש קצת ביצועים בנוסף ולהנות מן הרכב,

ולא רק שהרכב יספק אותי מנקודה א' לב'.

הלכתי ביום חמישי לסוכנות פולקסווגן והציעו לי את הפולו 1.2TSI במחיר של 107K (מודה שפזלתי אליה. ואני מאמין שאני יכול להגיע לתשלומים ואפילו להישאר עם קצת כסף כדי להחליף את הרכב למשהו יותר מתקדם בעוד כ3 שנים).

עוד כ3 שנים , אני מתכנן להחזיר את הרכב לחברה או למכור אותו בשוק הפרטי ולקנות פולו GTI / גולף GTI או אפילו שירוקו.

תמונה של ההצעה:

2016-11-24 10.48.10.jpg

כרגע אבא מנסה להוריד אותי לחלוטין מהפולו כדי שאקנה רכב בסגנון של סוזוקי סלריו , פיקנטו וכל הקטגוריה הזו. (רכבים חדשים באיזור ה50-60K) ,

אישית אני מרגיש שלא אהנה בכלל ברכב, מהביצועים ומחוסר תחושת ה"סחיבה" של הרכב.

מרגיש כאילו אני אשפוך מנוע בדרך לאילת או בדרך למקומות מרוחקים.

אבל הבעיה שאני נעול על הפולו, כיוון שאני רוצה רכב עם טורבו (שלאחר מכן יהיה אפשרי לשנות בו את הצנרת + לצרוב תוכנה לאחר שהשנתיים תנאי יבוטלו.).

וגם כמובן לשדרג אחרי 3 שנים לפולו GTI או שירוקו או גולף GTI.

אשמח לדעתכם המקצועית ביותר. :)

שוב תודה שקראתם את הכל ונעניתם לעזרה כמו תמיד !

עריכה אחרונה על ידי KilleRCitY

תת היגוי - כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב.
היגוי יתר - כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב.
כוחות סוס - באיזו מהירות פגעת בקיר.
מומנט - לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תרגע.

אבא שלך נשמע לי איש חכם ומבין עניין, וניסיון החיים שלו מביא אותו לחשוב מעבר ל"פזילה" שלך.

צריך להיות ריאלי. במצבך אל תתחייב להוצאות מיותרות.

כיון שסה"כ אין לך עודף כסף קנה את הרכב הקטן ביותר שיספק את צרכיך. אם זה סלריו או משהו דומה - קנה אותו. נכון שזו אינה משאת נפשך, אבל מצד שני זה מה שאתה יכול להרשות לעצמך.

אם תקח הלואה יהיה עליך לפרוע אותה. וככל שההלואה תהיה יותר גדולה הפרעון יהיה יותר קשה. וכמובן יפחית מיכולותיך הכלכליות כאשר תרצה, בעוד מספר שנים, להחליף את הרכב (ואני בכלל לא מבין על מה אתה מסתמך כאשר אתה מתכנן לרכוש GTI יקרה). שלא לדבר על כך שסביר (אבל לא מובטח) שגם האחזקה השוטפת של הפולו תהיה יותר יקרה מזו של הסלריט\פיקנטו\כל רכב אחר בקטגורית סופרמיני או סופרמיני מינוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תרגע.

אבא שלך נשמע לי איש חכם ומבין עניין, וניסיון החיים שלו מביא אותו לחשוב מעבר ל"פזילה" שלך.

צריך להיות ריאלי. במצבך אל תתחייב להוצאות מיותרות.

כיון שסה"כ אין לך עודף כסף קנה את הרכב הקטן ביותר שיספק את צרכיך. אם זה סלריו או משהו דומה - קנה אותו. נכון שזו אינה משאת נפשך, אבל מצד שני זה מה שאתה יכול להרשות לעצמך.

אם תקח הלואה יהיה עליך לפרוע אותה. וככל שההלואה תהיה יותר גדולה הפרעון יהיה יותר קשה. וכמובן יפחית מיכולותיך הכלכליות כאשר תרצה, בעוד מספר שנים, להחליף את הרכב (ואני בכלל לא מבין על מה אתה מסתמך כאשר אתה מתכנן לרכוש GTI יקרה). שלא לדבר על כך שסביר (אבל לא מובטח) שגם האחזקה השוטפת של הפולו תהיה יותר יקרה מזו של הסלריט\פיקנטו\כל רכב אחר בקטגורית סופרמיני או סופרמיני מינוס.

הקטע הוא שבכ"מ אני אקח הלוואה.

לגבי האחזקה דיברתי כבר עם המוסך והסוכנות, הם עושים את זה ב15,000 ראשונים במחיר מוזל של טיפול ראשון ב450 שקלים

אני בכוונה לא רוצה רכב שאני "אדביק" את הדוושה של הגז ולא ארגיש בכלל שהרכב זז.

אני רוצה להרגיש קצת ביצועים בנוסף ולהנות מן הרכב, ולא רק שהרכב יספק אותי מנקודה א' לב'.

תודה על התגובה חבר !

מעריך מאוד !

פורסם (נערך)

לא צריך לצטט הודעה שמעליך.

אני מבין את התחושה שלך. הסיפור של שלילת רשיון בשל עבירת מהירות רומז לכך שאתה נהנה ללחוץ במקומות הלא נכונים.

קח עצה משועל זקן (אולי אפילו יותר מאביך): אל תקח הלואה, ואם אתה לוקח - קח את הקטנה ביותר שאתה יכול. לקחת הלואה של 40-50 אש"ח נוספים במצבך זה מרשם לצרות כלכליות בהמשך דרכך. וזה בשביל סופרמיני סטנדרטית לחלוטין, לא רכב ספורטיבי. נכון שעיצוב נחמד והסמל הנכון על האף, אבל עדיין מכונית שגרתית לגמרי.

אתה במצב בו עליך לפעול מהראש, לא מהבטן. עצור, עשה חושבים ותבין למה כוונתי.

.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרפתקאות יותר מידי לא תמצא ב60-70 אלף שקל לרכב חדש הניילון

אני לפחות הייתי מציע לך לקחת רכב בן 3 שספג גם תירידת ערך הגבוהה עם טיפול בסדר ושתדאג לה יפה אחריי זה .

60-70 לרכב יד 2 מ2012-13 זה תקציב מצוין לדעתי , הפולו זריזה..אבל 107K..

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

פורסם

בצילום ההצעה יש למטה סעיף "מידע ללקוח", הוא חתוך מימין, ומאוד מסקרן אותי הנוסח המלא. יש שם ניסוח, שאם אני מפרש אותו נכון, מכסת"ח למשל נזק שהוא לא בטיחותי (למרות שלפי החוק מותר נזק של עד 5%).

פורסם

sperial , תודה רבה. אני לא מחפש עיצוב או רכב של "פוזה" , זה לא מעניין אותי בכלל אם לזה התכוונת. אבל עדיין תודה על עזרתך ותבונתך.

השאלה איזה רכב הכי טוב לתקציב שלי כרגע לקנייה.. אני מחפש את הרכב ההכי טוב שאפשרי בתקציב.

young97 תודה רבה על ההמלצה, אבל לצערי אני לא יכול לקנות רכב יד 2. אני מראש חוסך כבר הרבה כאבי ראש על תיקונים והוצאות.

פורסם

לך על הפיקנטו ספורט. רכב זריז מאוד שאתה מרגיש אותו לא רע בלחיצה על הגז וגם במחיר הוא יירחם עליך גם בערך שלו וגם בעלויות טיפולים שהרבה יותר זולות מהפולו!

פורסם

הפיקנטו "ספורט" ידנית.

אני מניח שנכה זקוק למכונית אוטומטית\רובוטית.

פורסם

הבעיה שהפיקנטו "ספורט" , אין בכלל הבדל בין הפיקנטו הרגילה לבין ה"ספורט" חוץ מתוספות כמו גג נפתח ושאר השטויות שמתווספות, ומנוע 1.2.. ככה שאין הבדל חוץ מ200 סמ"ק , הורדה של 3 דלתות

sperial , הספורט מגיעה גם באוטומט.. תתפלא חחחחחח גם אני לא הבנתי מה הקטע.

פורסם

לא מבין איזו GTI אתה תרצה לקנות בעתיד אבל שיהיה בהצלחה עם זה. בנוגע לשאלה שלך, בדקת מה המחיר עבור סיאט איביזה היום?

וכמובן שאני מציע לך להקשיב לאבא :)

פורסם

סיאט איביזה חדשה מהיבואן ב85k

קצת מעל התקציב (אבל לא 107k של הפולו)

מנוע טורבו,קטן נפח,שנותן אחלה ביצועים ומורגש טוב מאוד בלחיצה על הדוושה במיוחד בהשוואה לכול המיניות צנועות הנפח ב70k

בנוסף נראה טוב מאוד (טעם אישי) + די חסכוני :)

פורסם

daniel , למה שלא? הכל עניין של שאיפה בחיים.. אני שואף לGTI בעוד כ3 שנים..

adab5 + daniel , בדקתי על איביזה, לא משתלם לקנות איביזה חדשה מהחברה אם היא לא ברמת גימור FR , רמת הגימור FR עולה כ120K+- משוערך.. בדקתי את זה עם הסוכן של פולקסווגן..

כיוון שגם היא מוצפת בשוק, וגם נשמע שהיא לא "סוחבת" בכלל ברמת גימור הבסיסית שלה

פורסם

1. לפי מה שאתה כותב יש לך כ-50% מוגבלות בניידות, אני צודק?

2. אין הבגלת על נפח המנוע של הרכב אותו תרכוש עם הלוואה עומדת.

3. הרכב המייצג שלך הוא יונדאי i10 נפח 1250 רמת גימור supreme אם תקנה רכב זול ממנו ההלוואה העומדת עשויה להיות קטנה יותר שכן היא מבוססת על 50% מהמיסים או 13550 הנמוך מבין השניים.

4. לו אני במקומך - לא בטוח שההיתי רץ לקנות רכב חדש - ההלוואה העומדת ברמת שלך היא די מצומצמת יחסית למגבלות שהיא מטילה עליך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אני מציע לך מניסיון לנשום עמוק,

ולא לעשות את הטעות שאני עשיתי ומצר על כך עד היום.

ראשית תבדוק היטב אם רכישת רכב בהלואה עומדת פוגעת בקצבת ניידות.

אם כן אזי ההטבה איננה כדאית בכלל.

בדוק עם איש מקצוע שמבין בתחום או בכתב​ למח' ניידות. שמור את העותק והחוזה.

אם רכישה אינה פוגעת בקצבה אזי בדוק הסרת שיעבוד ותעשה את השיקולים שלך גם

לטווח רחוק.

אחרי 5 שנים מכרתי ונדרשתי לשחרר שיעבוד מביטוח לאומי נידרשתי לשלם 11K ש''ח

לצורך העיניין קיבלתי 15K ש''ח הלואה עומדת,ואני מזכיר שקוצצה הקצבת ניידות ילד בחצי,

יצא שהפסדתי המון שנאמר ''יצא שכרינו בהפסדינו''.

תבדוק כדאיות רכישה לפני כדאיות רכב,יתכן שזה לא רלוונטי לגביך אבל שלא תהיינה לך הפתעות

לא נעימות.

הצלחה רבה לך ידידי.

1.

4. לו אני במקומך - לא בטוח שההיתי רץ לקנות רכב חדש - ההלוואה העומדת ברמת שלך היא די מצומצמת יחסית למגבלות שהיא מטילה עליך.

מסכים איתך לחלוטין

עריכה אחרונה על ידי yossy

• תוכן חדש...