Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב רשום על שמי כי אני מקבל החזרים מהעבודה.

גם היא יוכלה לקבל החזרים מהעבודה אבל אסור שזה יהיה רכב שכבר מקבלים עליו החזרים (ביטוח וטסט).

לכן חשבתי לרשום את האופנוע על שמה. הביטוח שלו יקר כמעט כמו הרכב. הטסט זול בהרבה.

אז למה לא לרשום את האופנוע על שמי והרכב עליה? כי תקרת ההחזרים שלי גבוהה יותר ועלויות הביטוח והטסט של הרכב גבוהות יותר.

תודה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תרשום

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כלומר אפשרי?

ומה קורה אם אני מצטלם במצלמת מהירות? היא מקבלת את הדוח?

כלומר תקבל נקודות על הרשיון רכב כשהעבירה נעשתה עם אופנוע שאין לה רשיון עבורו?

משהו פה נראה לי לא הגיוני.

פורסם

אין חובה שיהיה לאשתך רישיון נהיגה (כלל) כדי לרשום כלי רכב על שמה, בהנחה שהיא בגירה.

במקרה של עבירת תנועה היא תקבל את הדו"ח ואתה תצטרך להסב אותו על שמך (או שם הרוכב), אחרת יצטרף אליו גם אישום על רכיבה ללא רישיון.

פורסם

אתה יכול לרשום רכב גם על שם מי שאין לו רשיון,

במקרה שיש קנס או נקודות בלי משפט- נרשם על שם בעל האוטו גם אם אין לו רשיון- וכשיוציא - אוטומטי נרשם על הרשיון.

לי היה רכב על שמי לפני שהוצאתי רשיון ומישהו שנסע במהירות מופרזת צולם,

הגיע אלי דוח 10 נקודות ומשפט [שעוד לא היה] ובמספר רשיון היה רשום 000000.

כל האמור- מנסיוני בלבד.

פורסם

נראה לי לא הגיוני מה שאתם כותבים.

כי אז אפשר לרשום רכב על שם מישהו שאין ולא יהיה לו רשיון, אדם מבוגר מאוד למשל. במקרה הזה אין משמעות לנקודות.

גם אישום על נהיגה ללא רשיון, במקרה של אופנוע לא בדיוק עובד. ואם נקצין עוד יותר, נניח שהוא נכה, איך ירכב על אופנוע?

כמובן שאלו שאלות תאורטיות סתם מתוך סקרנות.

אני עדיין מעוניין לרשום את האופנוע על שם אשתי למטרת החזרים.

פורסם

לא הגיוני אבל זה החוק

תפקיד משרד הרישוי הוא לבדוק האם לבעל הרכב יש רשיון ואם אין , לוודא מי נהג ועליו להפיל את הנקודות. את זה הוא לא עושה.

והכל רק באותם עבירות שמצלמה מצלמת ואין יודעים מי הנהג, או בעבירת חניה שהנהג לא ברכב.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תפקיד המשטרה לא משרד רישוי.

אבל מבחינת המשטרה והפרקליטות המצב נוח - האם יש את מי להאשים בביצוע העבירה ?

אם כן - למה להתאמץ לחפש את הנהג האמיתי ? מאשימים את בעל הרכב ונגמר הסיפור.

פורסם

הגיוני ביותר, אתה יכול להיות הבעלים נגיד של חברת משאיות ואין לך רשיון משאית ולא צריך להיות כי אתה לא מתכוון לנהוג...

הבעלות לא נותנת לך אישור לנהוג בדיוק שלא חייבים להיות הבעלים כדי לנהוג בכלי רכב.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

הרכב הוא רכוש של הבעלים, ולכן כדי לנהוג בו כל נהג צריך לבקש רשות מהבעלים. לכן כל מי שנוהג ברכב עושה זאת ברשות בעליו, ולכן אם לא ידוע מי נהג ברכב בזמן העבירה האחראי ה״אוטומטי״ לביצוע העבירה הוא בעל הרכב. זו העמדה הרשמית של החוק בישראל.

ההנחה היא שאם זה היה מישהו אחר בעל הרכב ידאג לכך שהוא יתוודה על מעשיו. אם לא הצליח - זו ״בעיה שלו״ שנתן אמון בנהג השני והרשה לו לנהוג ברכב.

עד כמה זה הוגן? זו שאלה אחרת...

פורסם

לדעתי יש פה לקונה בחוק.

רכב רשום על שם סבתא של מישהו, היא סיעודית בבית אבות ולא מסוגלת לצאת לבד מהחדר, לא כל שכן לנהוג.

הנכד נוהג ברכב ומצטלם במהירות מופרזת. הסבתא מקבלת דו"ח, ונקודות? ושלילה? על מה? הרי אין לה שום בעיה להוכיח שלא נהגה ברכב. וגם לטעון שאין לה מושג מי נהג ברכב, או שאינה זוכרת... ברור שבית משפט יקבל את טענתה שלא נהגה ברכב.

לדעתי המצב פה קצת דומה ל"קוף" שמשתמשים בו בעלי קזינו לא חוקי.

פורסם

החוק מפיל את האחריות על בעל הרכב. נקודה.

יכול בעל הרכב להפיל זאת על מי שנהג ברכב ואז מסבים את הדו"ח על אותו נהג , ובתנאי שאותו אחד יצהיר שהוא נהג ברכב.

כל עוד הצלמניה לא מצלמת פרצוף זה המצב החוקי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לדעתי יש פה לקונה בחוק.

רכב רשום על שם סבתא של מישהו, היא סיעודית בבית אבות ולא מסוגלת לצאת לבד מהחדר, לא כל שכן לנהוג.

הנכד נוהג ברכב ומצטלם במהירות מופרזת. הסבתא מקבלת דו"ח, ונקודות? ושלילה? על מה? הרי אין לה שום בעיה להוכיח שלא נהגה ברכב. וגם לטעון שאין לה מושג מי נהג ברכב, או שאינה זוכרת... ברור שבית משפט יקבל את טענתה שלא נהגה ברכב.

לדעתי המצב פה קצת דומה ל"קוף" שמשתמשים בו בעלי קזינו לא חוקי.

אם היא במצב רפואי המונע ממנה לזכור כזה דבר, צריך להיות לה אפוטרופוס חוקי, ואז הוא אחראי. אם לא, היא אחראית לרכושה (אחרת כל אחד יכול לטעון שהוא ״לא זוכר״).

• תוכן חדש...