Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ועדת שיינין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד ועדה... אז מה ???

השר שיט (רית) הרי לא רואה ביעודו להיות שר התחבורה. זה "שר למזרחיים" כמו שהיה שר הדואר בזמנו. הועדה תתכנס, תחשוב, תדון ובסופו של דבר תגיע למסקנות כואבות שדורשות "מהפכה".

שר תחבורה יעמיד מסיבת עיתונאים ויכריז שהמסקנות ייושמו מאל"ף ועד תף....ואז יקרה משהו מעניין, השר יראה שהצעדים שהוא יבצע ישאו פרי רק עוד חמש,שש ושבע שנים. הוא הרי מתכוון להיות אז שר האוצר ולא שר התחבורה, הרי שר התחבורה הוא שר זוטר והוא שואף לתיק בכיר...

ודו"ח הועדה יישאר בדיונים במשרד, ויעלה אבק על מדפי הארכיון... ועוד שנה שנתיים נשכח מהי ועדת שיינין ומה בדיוק השר שיטרית רצה לעשות.

והשר הבא יעמיד גם איזה ועדה של מומחים ... וחוזר חלילה... ואף אחד לא יעמיד פה מערכת חינוך ראויה, איכות סביבה, ופתרון לבעיות הרווחה...... ואהה כן גם פתרון לבעיות התחבורה בישראל.

את נראית לי לחוצה קצת. אני גר קרוב רוצה לקפוץ לחרבן?

פורסם

אני מוחה. :yum:

עוד ועדה... אז מה ???

השר שיט (רית) הרי לא רואה ביעודו להיות שר התחבורה. זה "שר למזרחיים" כמו שהיה שר הדואר בזמנו. הועדה תתכנס, תחשוב, תדון ובסופו של דבר תגיע למסקנות כואבות שדורשות "מהפכה".

שר תחבורה יעמיד מסיבת עיתונאים ויכריז שהמסקנות ייושמו מאל"ף ועד תף....ואז יקרה משהו מעניין, השר יראה שהצעדים שהוא יבצע ישאו פרי רק עוד חמש,שש ושבע שנים. הוא הרי מתכוון להיות אז שר האוצר ולא שר התחבורה, הרי שר התחבורה הוא שר זוטר והוא שואף לתיק בכיר...

ודו"ח הועדה יישאר בדיונים במשרד, ויעלה אבק על מדפי הארכיון... ועוד שנה שנתיים נשכח מהי ועדת שיינין ומה בדיוק השר שיטרית רצה לעשות.

והשר הבא יעמיד גם איזה ועדה של מומחים ... וחוזר חלילה... ואף אחד לא יעמיד פה מערכת חינוך ראויה, איכות סביבה, ופתרון לבעיות הרווחה...... ואהה כן גם פתרון לבעיות התחבורה בישראל.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
אני מוחה. :yum:

מוחה על מה ?

אני לא צודק ? פסימי אבל צודק.

את נראית לי לחוצה קצת. אני גר קרוב רוצה לקפוץ לחרבן?

פורסם
מוחה על מה ?

אני לא צודק ? פסימי אבל צודק.

בעיקרון זוהי הבעייתיות בנושא.

כל שר תחבורה ומפכ"ל משטרה לא מזיזים את עצמם בגלל שהתוכניות הן תוכניות

שאמורות להיות מיושמות לאורך זמן, ולא כמו מבצעי אכיפה וחוקים לא רלוונטיים

שמפנים את תשומת לב התקשורת וכדומה באותו הרגע.

הם צריכים פעולות שיביאו להם פרסום וקול.

הרי עוד 10 שנים אף אחד לא ייזכור מי היה שר התחבורה שהנהיג למשל תוכנית לאומית

למלחמה בתאונות הדרכים.

ולכן כל השיקולים פה הם פוליטיים. המשכי קדנציה חשובים יותר.

מה יהיה הסוף...?

אולי רק באמת כשנגיע לנקודה שאין ממנה חזור...

-tPR:ReDesign

-"We Do Better at 45°"

פורסם
בעיקרון זוהי הבעייתיות בנושא.

כל שר תחבורה ומפכ"ל משטרה לא מזיזים את עצמם בגלל שהתוכניות הן תוכניות

שאמורות להיות מיושמות לאורך זמן, ולא כמו מבצעי אכיפה וחוקים לא רלוונטיים

שמפנים את תשומת לב התקשורת וכדומה באותו הרגע.

הם צריכים פעולות שיביאו להם פרסום וקול.

הרי עוד 10 שנים אף אחד לא ייזכור מי היה שר התחבורה שהנהיג למשל תוכנית לאומית

למלחמה בתאונות הדרכים.

ולכן כל השיקולים פה הם פוליטיים. המשכי קדנציה חשובים יותר.

מה יהיה הסוף...?

אולי רק באמת כשנגיע לנקודה שאין ממנה חזור...

ואפשר להיות פחות ציניים.

תשב הועדה ותמצא פתרונות, ההיקף הכולל של כלל הפתרונות יהיה 3 - 5 מיליארד ש"ח, סכום שבכדי לממן אותו יצטרכו לסגור 4 בתי חולים בישראל, להוריד 4 שעות שבועיות מתוכנית הלימודים או להעלות את המיסים בישראל בעוד 1.5%, נניח. גם אז השר אשם?

קל לראות תמונה חד ממדית, אם היו פתרונות שכל מה שצריך ליישמם זו עבודה קשה אני בטוח שהם היו מיושמים. כאשר הבעיות דורשות כבר ויתור על דברים אחרים מגלים שלמרות הכל תאונות דרכים הם נסבלות לעומת המחירים שצריך לשלם בשביל להקטינם.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

אינני יודע איך לפתור את הבעיה.

אבל אני יודע שכמו שהמערכת בנויה היום, אין לאף אחד (חוץ מלנפגעים, כמובן) אינטרס לפעול באופן שיצמצם את נזקי תאונות הדרכים.

ככלל, זוהי שאלה כלכלית, והתשובה שמפיק ה"מחשב" הזה שנקרא "מציאות" היא ש-500 תאונות הם תוצאת המשוואה.

כדי לשנות את התוצאה, צריך לשנות את המשוואה.... יש טענה ולפיה נושא המאבק בתאונות הדרכים הוא מערכת בחוג פתוח, או שיש תמריץ כלכלי שלילי לפעולה כזו.

לדעתי, טוב יהיה אם לא נשלה את עצמנו ש-13 חכמים יביאו את האור. עדיף, שהחכמים ימצאו איך לשכלל את המערכת כך שתפיק מתוך עצמה את הפעולות הנדרשות.

צריך להפסיק את זריית המלח הנקראת "נזק כלכלי למשק מתאונות דרכים" - כי אין כזה. למעשה, אולי אפילו יש רווח...

ביום שבו תאונות דרכים יגרמו נזק למשק הממשלתי (שימו לב: ממשלתי, ולא תל"ג) - ימצא שר האוצר, פקידיו, וכל מערכת מתוקצבת מתקציב המדינה את הדרך להפחית את הנזקים.

כי "אחריות" היא מושג מופרך בארץ. אבל גרעות בתקציב רשות (או המדינה...) זה כבר משהו שאי אפשר להתעלם ממנו....

(יש פה אולי כלכלן משועמן שמעוניין לתקחר את הנושא ולבנות מודל בעל תמריץ חיובי?)

פורסם

ל-scoot:

לא הייתה ציניות בדבריי.

וגם לא השלכתי את דבריי לגבי הוועדה המוזכרת לעיל.

הלוואי ולא כך ייגמר עם מסקנות/הצעות הוועדה הנ"ל.

תחשוב על שאמרתי כעל המקרים הקודמים שבה הוצעו הצעות לשיפור בעיות התחבורה והאכיפה בארץ.

אני מאמין שאלו היו הפקטורים שמנעו התפתחות והתקדמות בתחום.

-tPR:ReDesign

-"We Do Better at 45°"

• תוכן חדש...