Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז לאחרונה עלה לי התקציב פלאים והחיפושים אחרי רכב השתנו קצת.

מחפש רכב :

1.אוטומט

2.שלא יהיה קטן מידי מעבר לזה הגודל לא מפריע ממש (שיהיה משפחתי כזה שיהיה אפשר להכניס אליו 4 מבוגרים ולמלא את הבגאז בקניות).

4.אמין

5.בטיחותי

6.כמובן חסכוני יחסית.

רכבים שחשבתי עליהם היו הניסן טידה שאני לא ממש יודע עליה הרבה והמזדה 3 שהיא לא ממש חסכונית בדלק מהידוע לי,מה דעתכם?

פורסם
אם גיר רובוטי חד מצמדי לא מפריע לך, הייתי בודק פיאט בראבו, חזקה, חסכונית ודי בטיחותית.

איך מבחינת אמינות?

לא יצא לי לנהוג על רובוטי ואני לא ממש מבין בגירים הרובוטיים (הזדמנות טובה להעשיר לי את הידע).

פורסם

גיר רובוטי בנוי כמו גיר ידני אבל יש רובוט או שניים שמעבירים את ההילוכים בשבילך. פעם רוב הגירים היו בעלי קלאץ׳ אחד, ממש כמו גיר ידני, היום התיבות כבר יותר מתוחכמות ורובן כוונות זוג קלאצ׳ים (אחד להילוכים זוגיים ואחד לאי זוגיים, הרעיון הוא שכשאתה נוסע בהילוך, נניח שלישי, המצמד השני כבר ״מחזיק את ההילוך הרביעי וכשתעבור או התחשב יעבור להילוך רביעי ההעברה תהייה קצרה ומהירה). גיר רובוטי עם קלאץ׳ יחיד פחות נעים לשימוש עירוני (וגם בין עירוני, אבל שם זה פחות מפריע), נוטה לטלטל את הרכב בהעברת הילוך (קצת כמו תלמיד נהיגה לא מנוסה מידי), ותקווה שיש מערכת למניעת הידרדרות בעלייה, אבל לרוב הוא אמין מגיר בעל זוג מצמדים (ראה ערך DSG ופאוארשיפט, וגם זול יותר לאחזקה כי הוא פשוט יותר ומחליפים רק מצמד אחד ולא שניים), ושניהם חסכוניים לרוב מגיר אוטומטי רגיל (״פלנטרי״) בגלל היעדרו של ממיר מומנט (אין כזה בתיבה ידנית).

גיר רובוטי חד מצמדי לא פעם מאופיין במסילת הילוכים שונה (אין P, ומדי פעם מצב D משנה אות ל-A, יש מצב ידני ומדי פעם משוטים להעברת הילוכים מאחורי ההגה), בניגוד לכזה דו מצמדי שבמרבית הפעמים לו מסילת הילוכים דומה (מצב חנייה, הילוך אחורי, ניוטרל, דרייב ואז כל מה שבא אחריו בין אם מצב ידני/ספורט וכו׳).

פורסם
גיר רובוטי בנוי כמו גיר ידני אבל יש רובוט או שניים שמעבירים את ההילוכים בשבילך. פעם רוב הגירים היו בעלי קלאץ׳ אחד, ממש כמו גיר ידני, היום התיבות כבר יותר מתוחכמות ורובן כוונות זוג קלאצ׳ים (אחד להילוכים זוגיים ואחד לאי זוגיים, הרעיון הוא שכשאתה נוסע בהילוך, נניח שלישי, המצמד השני כבר ״מחזיק את ההילוך הרביעי וכשתעבור או התחשב יעבור להילוך רביעי ההעברה תהייה קצרה ומהירה). גיר רובוטי עם קלאץ׳ יחיד פחות נעים לשימוש עירוני (וגם בין עירוני, אבל שם זה פחות מפריע), נוטה לטלטל את הרכב בהעברת הילוך (קצת כמו תלמיד נהיגה לא מנוסה מידי), ותקווה שיש מערכת למניעת הידרדרות בעלייה, אבל לרוב הוא אמין מגיר בעל זוג מצמדים (ראה ערך DSG ופאוארשיפט, וגם זול יותר לאחזקה כי הוא פשוט יותר ומחליפים רק מצמד אחד ולא שניים), ושניהם חסכוניים לרוב מגיר אוטומטי רגיל (״פלנטרי״) בגלל היעדרו של ממיר מומנט (אין כזה בתיבה ידנית).

גיר רובוטי חד מצמדי לא פעם מאופיין במסילת הילוכים שונה (אין P, ומדי פעם מצב D משנה אות ל-A, יש מצב ידני ומדי פעם משוטים להעברת הילוכים מאחורי ההגה), בניגוד לכזה דו מצמדי שבמרבית הפעמים לו מסילת הילוכים דומה (מצב חנייה, הילוך אחורי, ניוטרל, דרייב ואז כל מה שבא אחריו בין אם מצב ידני/ספורט וכו׳).

תודה על ההסבר

פורסם

מציע לך לנסות פורד פוקוס מ-2008, הדגם שאחרי מתיחת הפנים.

אמין, מרווח ועם 5 כוכבי בטיחות בזמנו, 6 כריות אויר ובקרת יציבות.

האבל מגיע בסעיף החיסכון בדלק, הפוקוס לא חסכונית. מה הנסועה השנתית שלך שחיסכון בדלק נמצא בחשיבות כל כך גבוה?

פורסם
מציע לך לנסות פורד פוקוס מ-2008, הדגם שאחרי מתיחת הפנים.

אמין, מרווח ועם 5 כוכבי בטיחות בזמנו, 6 כריות אויר ובקרת יציבות.

האבל מגיע בסעיף החיסכון בדלק, הפוקוס לא חסכונית. מה הנסועה השנתית שלך שחיסכון בדלק נמצא בחשיבות כל כך גבוה?

עד כמה היא אוכלת? אני מעדיף תחזוקה במחיר סביר ואמינות ובטיחות על דלק כל עוד לא מוגזם.

אני יסע בממוצע 550 קילומטר בשבוע.

פורסם

C4 היא הקנייה הטובה ביותר היום ועונה על כל ההגדרות שלך (החיסכון בדלק יבוא עם שינוי הרגלי נהיגה).

רק לקנות רכב סופר שמור.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
C4 היא הקנייה הטובה ביותר היום ועונה על כל ההגדרות שלך (החיסכון בדלק יבוא עם שינוי הרגלי נהיגה).

רק לקנות רכב סופר שמור.

אני אשקול את זה למרות שכרגע אני די משוכנע על הפוקוס ואולי מחפש גם מזדה 3 לא שחוטה באיזור שלי מה שלא כל כך נראה לי שיש

פורסם
ניסאן טידה תתאים לך מאוד, יותר ממזדה 3,

מרווחת ובגאז ענק,

חסכונית ואמינה.

הבאג'ז פחות חשוב כי זה משפחה מבוגרת אין בה ילדים.

מה שכן אני יותר אוהב את המזדה אבל קשה למצוא אחת שלא קרוע באיזור שלי ובתקציב אז אני די מוותר עליה

פורסם
עד כמה היא אוכלת? אני מעדיף תחזוקה במחיר סביר ואמינות ובטיחות על דלק כל עוד לא מוגזם.

אני יסע בממוצע 550 קילומטר בשבוע.

צריכת הדלק מאוד תלויה בתוואי הנסיעה ובאופי של הנהג.

אתה נוסע בעיקר בעיר? או מחוץ לעיר? עם מטען ונוסעים? או ללא? משייט ב-80 בנתיב הימני או 120 בנתיב השמאלי ועם הרבה עקיפות?

לכל אלה יש השפעה מהותית על צריכת הדלק.

פורסם
צריכת הדלק מאוד תלויה בתוואי הנסיעה ובאופי של הנהג.

אתה נוסע בעיקר בעיר? או מחוץ לעיר? עם מטען ונוסעים? או ללא? משייט ב-80 בנתיב הימני או 120 בנתיב השמאלי ועם הרבה עקיפות?

לכל אלה יש השפעה מהותית על צריכת הדלק.

רוב הנסיעות הם בין עירוניות,לרוב שתי נוסעים ולא הרבה דברים בבגאז אני נוהג רגוע על הנתיב הימיני לא עוקף לא ממהר

פורסם

אם ככה ואין הרבה פקקים אתה יכול לצפות למשהו שבין 10 ל-12 ק"מ לליטר.

שוב, לא חסכונית במיוחד אבל עונה היטב לשאר הדרישות שלך.

פורסם

הי. אנחנו מחזיקים טויוטה אוונסיס כבר 7 שנים. שנת 2004 מנוע 2000. צריכת דלק עירונית 1 לעשר, בינעירוני 1 ל 13. אמין באופן מטורף, נוח מאוד, בטיחותי מאוד וטיפולים בעלות מגוככת. כחדש עלה 190 אלף. ומידה ותרצה. שלנו למכירה בעודף מ 18 אלף.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

• תוכן חדש...