Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

מחפש רואה חשבון טוב (בעדיפות לחבר פורום=]) לעזרה לגבי מיסים בשכר ובעיקר לגבי התנהלות מול חברת ניהול ההסדרים הפנסיונים והחברה שבה מנוהלת הפנסיה שלי(יש לי תחושה ממש רעה שעושים עלי שמה רווח יפה ולא מוצדק עקב חוסר הידע שלי).

המון תודה!

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מנצל״ש, ומבקש המלצה על רו״ח לעסק קטן (גננות), עם עדיפות לאחד שיודע להתעסק עם עצמאיים ״טכניים״- מחסן, עגלה נגררת, רכב מסחרי וכולי.

אזור המרכז (ראשון- נתניה)

תודה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

היום יש שירות חינם שהבנקים מספקים. מגיע יועץ חיצוני לאחר שאתה קובע פגישה דרך הבנק

ומסביר לך בדיוק מה מגיע לך? וכמה תקבל שתגיע לפנסיה? ומה ניתן לעשות כדי להגדיל את הפנסיה?

כאמור שירות חינם שהוא חובה.

עשיתי את זה לפני כמה חודשים וזה נתן לי להבין כמה עצוב יהיה להגיע לגיל הזה. (מבחינה כלכלית)

פורסם

לא לא לא! זה רק נראה לך שזה חינם. ברגע שאתה מקבל יעוץ פנסיוני אצלם הם מקבלים 0.25% בשנה מהצבירה עד לפרישה. זה הון תועפות.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם

שביט, אני מטפל בעסקים קטנים. אם אתה מעוניין בפגישה שלח הודעה בפרטי.

נוקנוק, אני לא מתמחה בפנסיה, אבל בוא נדבר בפרטי שאוכל להבין יותר טוב מה אתה מחפש. אם אני לא אוכל לטפל בך אקשר אותך למישהו שכן יכול.

פורסם
לא לא לא! זה רק נראה לך שזה חינם. ברגע שאתה מקבל יעוץ פנסיוני אצלם הם מקבלים 0.25% בשנה מהצבירה עד לפרישה. זה הון תועפות.

אבדוק את הסוגיה הנ"ל מחר. זה חמור בעיני.

פורסם

עופר זה החוק. אתה לא יכול לשנות את זה. יועץ פנסיוני בבנק (בעצם הבנק עצמו) מקבל 0.25 מהצבירה השנתית שלך. חוץ מזה עופר קיבלת מסמך הנמקה מהיועץ שלך אשר בו מופיעה העובדה שזאת העמלה שהבנק יקבל (ולא משנה לאיזו קרן מעבירים אותך). הדרך היחידה שלך להימנע מהתשלום הזה היא פניה עצמאית לקרנות עצמן וניהול משא ומתן. (לא בטוח שתקבל דמי ניהול טובים יותר)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

זו בדיוק הבעיה. זה פוגע פגיעה קשה מאוד ביכולת להתמקח על התנאים, כאשר כל גוף פנסיוני חייב להעביר לבנק עמלה של 0.25% עד פרישת המבוטח לפנסיה. יש להם הרבה פחות בשר.

פורסם

זה חדש לי.

מה ז"א? רק על עצם הייעוץ? ואם לא בחרתי בעצתם? ואם בחרתי בעצתם וכעבור חודש עברתי לקופה אחרת בעצת מישהו אחר/באופן עצמאי?

פורסם

זה חוק באבולוציה מתמידה משנת 2005 בערך. אין לי מושג איך ואם בכלל ניתן לבטל הסכם שכזה. אני חושב שהדרך היחידה היא אם הכסף שלך נמצא אצל גוף שאין לו הסכם הפצה עם הבנק. יש מעט שינויים ב 2014.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000945954

לדעתי עדיף פשוט לקבל ייעוץ בתשלום חד פעמי אצל יועץ עצמאי מאשר להתקרב לקן הצרעות הזה.

פורסם
זה חוק באבולוציה מתמידה משנת 2005 בערך. אין לי מושג איך ואם בכלל ניתן לבטל הסכם שכזה. אני חושב שהדרך היחידה היא אם הכסף שלך נמצא אצל גוף שאין לו הסכם הפצה עם הבנק. יש מעט שינויים ב 2014.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000945954

לדעתי עדיף פשוט לקבל ייעוץ בתשלום חד פעמי אצל יועץ עצמאי מאשר להתקרב לקן הצרעות הזה.

זה רבע אחוז בנוסף לאחוז מהצבירה שגובה הקופה?

על גבול השערורייה.

פורסם

ברור שזה בנוסף. כמובן סך הכל לא יכול לעלות מעל התקרה הקבועה בחוק. אני חושב שביטוחי מנהלים יכולים לסגור הסכם הפצה עם עמלה נמוכה יותר.

פורסם
עופר זה החוק. אתה לא יכול לשנות את זה. יועץ פנסיוני בבנק (בעצם הבנק עצמו) מקבל 0.25 מהצבירה השנתית שלך. חוץ מזה עופר קיבלת מסמך הנמקה מהיועץ שלך אשר בו מופיעה העובדה שזאת העמלה שהבנק יקבל (ולא משנה לאיזו קרן מעבירים אותך). הדרך היחידה שלך להימנע מהתשלום הזה היא פניה עצמאית לקרנות עצמן וניהול משא ומתן. (לא בטוח שתקבל דמי ניהול טובים יותר)

אחרי שיחה עם הסניף שלי (בנקאות פרטית) אכן הם לוקחים עמלה. לטענתם

הם הורידו לי את הדמי ניהול באופן רציני. ובחישוב כללי זה יוצא

לי לכאורה פחות ממה שהייתי משלם בלי לערב אותם. כמובן זה לא מספק אותי

אני רוצה לראות מספרים ולפי זה אפעל. מרגיז שהם לא יידעו אותי שאני צריך לשלם עמלה מסוימת.

אחליט על צעדי בהמשך הדרך.

צד שני הם גרמו לי לכתוב מכתב/מייל זועף לחברה שמנהלת לי את המבטחים

ולאחר פגישה עם יועץ מטעמם - הוא הוריד לי אחוזים מאוד ניכרים מדמי הניהול. (חבל שזה היה מאוחר מידי עבורי)

בקיצור לנו זה אולי כבר אבוד. לצעירים שכאן תשימו לב כמה אתם משלמים דמי ניהול לפני שהיה מאוחר.

אל תתנו לחברות ניהול הפנסיה שלכם להכניס את היד בחוצפה ישר לכיס... כי אתם לא שמים לב.

פורסם

סביר מאוד להניח שהחתימו אותך על טפסי יעוץ בהם מפרטים את העמלה הנגבית. בכל מקרה, צר לי להיות מבשר הבשורות הרעות, מקווה שאחרים לא יפלו בפח.

• תוכן חדש...