Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי הרכב שלי במוסך (פיגו 206 שנת 2001 אוטומט) לאחר שהיום רביעי הרכב נתקע בכביש גררתי אותו למוסך מורשה בחיפה.

במוסך אמרו לי שהמנוע ננעל (רצועת הטיימינג תקינה) ושצריך להחליף מנוע.

הבוקר התקשרו אליי מהמוסך ואמרו שהם הרכיבו את החתקים הישנים על המנוע החדש אבל ראו שיש בעיה בגיר ושצריך לפנות למישהו שישפץ או יחליף את הגיר. אני ממש מתלבט כי כרגע התיקון עומד על 6000 שקל בערך וזה עוד לפני גיר שיכול לעלות 3 אלף ואפילו יותר.

הרכב אצלי שבוע ואני ממש מבואס שהוא פתאום מלא בבעיות.

אני מתלבט אם להמשיך בתיקון או לא. נראה לי שהמוסך רוצה לגזור עליי קופון ולהחליף דברים ברכב (אני לא מבין ברכבים ואולי הם מנצלים את זה).

בקיצור אני ממש מתלבט מה לעשות עם האוטו כי אני חייל וכל שקל חשוב לי.

מה אתם מציעים לעשות? מה האפשרויות שעומדות בפניי? האם יש אפשרות לוותר על התיקון ולמכור את הרכב או משהו? אני מוכן להשקיע אבל לא יותר מערך הרכב שעומד על 6000 וכרגע התיקונים מתחילים לעלות הרבה כסף...

תודה!

פורסם

האם הרגשת בעיות בגיר לפני שהאוטו נתקע? מה הבעיה בגיר שהמוסך מדווח עליה?

אם המנוע כרגע תקין אתה יכול להוציא משם את האוטו ולעשות חושבים כשהאוטו בבית וכמובן להתייעץ פה בפורום ברגע שתגיד לנו מה הבעיה.

ד"א מה הייתה הבעיה במנוע? מה קרה לאוטו ומה החליפו במוסך?

פורסם
האם הרגשת בעיות בגיר לפני שהאוטו נתקע? מה הבעיה בגיר שהמוסך מדווח עליה?

אם המנוע כרגע תקין אתה יכול להוציא משם את האוטו ולעשות חושבים כשהאוטו בבית וכמובן להתייעץ פה בפורום ברגע שתגיד לנו מה הבעיה.

ד"א מה הייתה הבעיה במנוע? מה קרה לאוטו ומה החליפו במוסך?

לא הרגשתי בעיות בגיר למעט אולי קצת קיקים קטנים שהאוטו העביר הילוך.. אבל זה לא נתקע והיה תקין לדעתי יחסית.

שוב, אני חייל ואני מעוניין לחסוך כמה שיותר כסף.

לגבי המנוע, חשוב לציין שלקחתי את הרכב למוסך מורשה של פיגו בחיפה אבל אני חושב שאולי הם מנשים לעשות עליי קופה.

הוא אמר שהמנוע ננעל (בחיים לא שמעתי על ביטוי כזה) ורצועת הטיימינג לא קרועה או משהו אבל היא נתקעה ולא זזה בכלל.

זה היה ככה:

נסעתי בכביש 2 מהצפון לכיוון המרכז. עצרתי בתחנת דלק סתם כדי לקנות איזה משקה ואחרי חצי שעה חזרתי לנסיעה איתו. הגעתי לנציב ההאצה ביציאה מתחנת הדלק וממש אחרי 10 מטר הרכב נדלק על מצב סטופ, המנוע כבה ונדלקה נורת התקלה במנוע.

כשניסיתי להתניע לא היה רעש של סטארטר בכלל...

הזמנתי חשמלאי רכב והוא אמר שאין בעיה בחשמל והוא חושב שאולי שן במנוע זזה ונתקעה.

הגיע הגרר והחשמלאי רכב המליץ לנסוע למוסך מורשה פיגו בחיפה.

בבוקר אחרי שהמוסך פתח בדקו את הרכב ואמרו שהמנוע ננעל ושכנראה יהיה צריך להחליף מנוע ואולי גם רדיאטור ונתנו לי הצעת מחיר של 6000 שקל כולל החלפת מנוע ורדיאטור.

הבוקר התקשרו אליי שוב מהמוסך (אני בבסיס סגור) ואמרו שהם העבירו כבר את החלקים מהמנוע הישן לחדש והם באו להרכיב אבל ראו שהגיר לא תקין ושצריך לשפץ אותו או להחליף.

אני עכשיו ייתקשר לבדוק מה יש לגיר אבל ממש חבל לי להוציא כל כך המון כסף על הרכב (שעלות התיקון כבר עברה את עלות הרכב).

אני ייעדכן פה עוד מעט מה אמרו במוסך לגבי הבעיה בגיר.

אשמח לדעת מה אתם חושבים? לתקן את הגיר? האם זה נחוץ או שאפדר להסתדר כרגע עם הגיר הזה כי הוא לא עשה לי בעיות עד היום.

פורסם

דיברתי עם המוסך ואמרו לי שהטורבינה של הגיר נדפקה בגלל שהמנוע ננעל. או שהגיר דפק את המנוע או ההפך אבל זאת התוצאה.

המוסכניק יישלח את הגיר לחברת גיראומטיק ונקבל הצעת מחיר בקרוב.

מה אתם אומרים?? אשמח לקצת ייעוץ והכוונה כי אני חדד בתחום וחבל לי על כל שקל שהולך סתם.

פורסם

אין לך הרבה אופציות כרגע, הגיר מפורק ונשלח לאבחון...חכה לאבחון ולהצעת מחיר.

בכל מקרה לדעתי 6000 ש"ח בשביל לשפץ מנוע בשביל רכב כזה זה המון.

נקווה שתצא יותר בזול בעניין הגיר.

פורסם

אם אתה שואל אותי השוק של הרכב הזה גם ככה בריצפה ולך תדע מהי איכות התיקון שאתה הולך לשלם עליו כל כך הרבה כסף! 6000 שח זה המון ואני אפילו מציע לומר למוסך שאין לך את הכסף לשלם אפילו לא את ה 6000 שח שישאירו להם אותו אני מבטיח לך שרכב כזה בשנתון כזה אתה יכול למצוא גם ב 2000-3000 שח. פשוט חבל על הכיס שלך שהולך להקרע לחלוטין!

פורסם

^מה שהוא אמר

פוטנציאל תיקון של ₪9,000 בשביל 206 בת 15?

רכב שלם כשתקין עולה חצי מזה.

תמכור לברזל ותקנה משהו אחר, אין ברירה. לתקן גיר ומנוע ב9 אלף באוטו שלא שווה 9 אלף זה לא חכם בלשון המעטה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

גם ללא שיפוץ הגיר לא היה שווה לתקן את הרכב . ברגע שקיבלת אבחנה שצריך להחליף מנוע, היית צריך להשבית את הרכב ולמכור לברזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

השאלה האם אני יכול לבטל עכשיו את הכל ולהגיד למוסך שאני לא מעוניין בכלום??

תאמת שאין לי ממש גרוש ואני לא רוצה לקחת מההורים כלום.

יש אפשרות ל"פרוש" מהתיקון ולא לשלם כלום? אפילו להשאיר את האוטו אצלם אין לי בעיה העיקר לא להיתקע עם זה שאני יהיה חייב לתקן כי אין לי כסף לתיקון בכלל והחלטתי שאני יחסוך עוד כסף וייקנה בעתיד רכב יותר רציני.

אשמח לעצות. האם מותר לי לבטל את התיקון ולא לשלם או משהו מועט? שילמתי מקדמה של 1800 שקל.

תודה

פורסם

על העבודה של החלפת מנוע כן תצטרך לשלם. אבל לא על המנוע עצמו.

תדבר איתם, תנסה למזער נזקים כמה שיותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תגיד להם שאין לך כסף לשלם על התיקון חד וחלק! שהם יחליטו מה הם רוצים לעשות! הוצאה לפועל לא ישלחו אליך אל תידאג. בגג אתה תפסיד את ה 1800 שח אבל תתעקש גם אותם לקבל חזרה.

פורסם
על העבודה של החלפת מנוע כן תצטרך לשלם. אבל לא על המנוע עצמו.

תדבר איתם, תנסה למזער נזקים כמה שיותר.

כמה זה כבר עבודה?? הפקדתי אצלם 1800 ואין לי ממש כסף להביא להם כי לא חשבתי שזה יגיע לזה. פשוט להתקדר ולהגיד להם שאני לא רוצה את התיקון ולא את האוטו?

תגיד להם שאין לך כסף לשלם על התיקון חד וחלק! שהם יחליטו מה הם רוצים לעשות! הוצאה לפועל לא ישלחו אליך אל תידאג. בגג אתה תפסיד את ה 1800 שח אבל תתעקש גם אותם לקבל חזרה.

פשוט להתקדר ולהגיד שאני לא רוצה לתקן את הרכב ולא רוצה לשלם עוד כסף?? תכלס אולי על עבודה יהיה הוגן לשלם להם אבל 1800 אמורים להספיק לזה.

מה אתה אומר? איך לעשות את זה? אני מפחד שאני לא יישלם להם עוד כסף שהם רוצים ואז יתחילו לעשות לי בעיות.

פורסם

עם עצות כאלה אתה לא תגיע רחוק, הופתעתי מההצעה של מאור.

תגיע לשם ודבר כמו שאתה כותב בפורום, כנראה שיבינו אותך . נ.ב חייל מסכן נוסע באוטובוס ולא ברכב פרטי.

נ.ב 2

מי שאין לו כסף לשלם קודם כל שואל "כמה עולה" ,ואחר כך מתעסק במי מה מו .

דבר עם מנהל העבודה, תסביר לו איפה אתה עומד . ותקווה לטוב ליבו.

• תוכן חדש...