Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אנחנו נמצאים בבירת צ׳כיה ביום מיוחד לרגל 120 שנים לחברת סקודה.

במהלך היום נעדכן מהביקור במוזיאון סקודה, נהיגה בדגמים הקלאסיים של החברה וגם נקנח באוקטביה RS וכן בזו עם המנוע 1.0 ליטר החדש.

43fa927db6115c52eeb194a8d2b256c7.jpg

תמונות ורכילות ראש בהמשך

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

באמת הייתה להם חתיכת היסטוריה. סבא שלי עוד יכול לספר שהעשירים בפולין הסתובבו בעיקר עם תוצרת שקודה וטטרה. חברות שנחשבו לאיכותיות ויוקרתיות.

אחרי זה באו הנאצים ואז הסובייטים...

פורסם

אז, על קצה המזלג לגירוי בלוטות הטעם לכתבה המלאה.

הבוקר התחיל בביקור במוזיאון סקודה. תצוגה מתחלפת ובעיקר הסיפור של החברה הזו דרך תחנות משמעותיות בחייה. מהאופניים והאופנועים ועד למכוניות הקונספט.

1d4f4e641d7121fe6ea9737e3bd899a0.jpg

53f4d758466eab2495797f52afe5051a.jpg

ce119ca1f346cbcb066d69b1143263d5.jpg

88038310d37ae38d93983a758e56363d.jpg

לאחר מכן קיבלנו גם הצצה לחדר בו מאוחסנים אבות הטיפוס לכמה מהמכוניות.

086380be6cb10f15b08bfa325cc865e3.jpg

בהמשך ארגנו לנו מפגש עם מכוניות קלאסיות של סקודה עם נציגות לכמעט כל עשור של המאה ה-20. בחלקן גם נהגנו בעצמנו.

8e896494270e7117a37e5ca7ff746a7a.jpg

בחלקן הסיעו אותנו וטוב שכך, לא הייתי מצליח לתעל אותן גם אחרי יום שלם

52c6065ad76b667be5abf7ee9c67d11a.jpg

מאלו בהן נהגנו, החביבה עלי ביותר הייתה הפליסיה

035e2ae9197bd386d6a6a92a58c89341.jpg

הטרמפ במושב האחורי של הסופרב מעניק מושג חדש למונח ״מרווח רגליים״

809d0e5e091e13f8f9d884f12e5ca4fc.jpg

למרות שגם הנהג לא מקופח

bb16ce57258f8bebcbaa138aa8e8dea0.jpg

עוד בהמשך...

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

תבלה ותהנה !

בצעירותי נהגתי באוקטביה שנת 67' שהיתה שייכת בעברה לשגרירות הצ'כית, והיא זכורה לי כמכונית די נעימה לנהיגה.

כל הכבוד לאוצרי המוזיאון על שנתנו לכם להתרשם מההיסטוריה העשירה של החברה, שבעברה לא מעט מכוניות חביבות ומעניינות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

וואוו, איזה כיף לך. נחמד שבסופרב שמרו על מרווח רגליים גם בדגם החדש.

ממתין בקוצר רוח לכתבה המלאה.

אגב, זה שקודה ולא סקודה. :)

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברחבי פראג יש מספר מכוניות כאלו, אדומות, להשכרה לסיור בעיר.

(בנוסף למכוניות שנראות כמו שילוב של אקסקליבר וחיפושית לימוזינה) לתיירים שלא מתחברים לסיורים של הסוס והכרכרה.

https://www.google.co.il/search?q=prague+old+car+tour&rlz=1CDGOYI_enIL590IL590&oq=pragh+old+car+&aqs=chrome.1.69i57j0l3.11246j0j4&hl=he&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=n-zuZaLr64E54M%3A

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יופי של חויה. מחכה לקרוא על המוזיאון והנהיגה בקשישות.

חבל שלא נתנו לכם לנהוג בסקודה ראפיד קופה של שנות השמונים; המכונית הסקסית ביותר שיצאה מהגוש המזרחי שכונתה לא אחת 911 לעניים.

אגב, זו מכונית אספנות מעניינת ולא יקרה משנתונים שכבר מותרים ליבוא.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

למרות שהיתה מכונית אפורה וחסרת ייחוד, הפייבוריט היתה ללא ספק המכונית החשובה ביותר של סקודה.

בלעדי הצלחתה ומפעל ההרכבה המודרני שהוקם לצורך ייצורה, קבוצת VAG לא היו רוכשים את סקודה, וספק גדול אם היתה מגיעה להיכן שהגיעה היום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

העלבון שספג מוכר הספרים הצ'כי שחבר למהנדס מוכשר הוליד את אחת מיצרניות הרכב הוותיקות ביותר בעולם.

אבל בניגוד לדיימלר, פיג'ו ואפילו אופל - חברותיה במועדון הזה - שגם להן סיפור חיים מעניין, הוא אפילו לא מתקרב לתהפוכות והאתגרים שאיתם התמודדה סקודה לאורך 120 שנותיה.

זה דבר אחד להכיר את הסיפור שלה, זה דבר אחר לגמרי לחוות אותו מהמושב האחורי של סופרב משנת 1938, טייפ A מ-1905 או ב-110 בת כמעט 100 שנים ששווה קרוב ל-800 אלף יורו כיום, או נהיגה בטודור 48' שבה מישהו חשב שזה יהיה רעיון טוב לשים מיכל מלא דלק צמוד למנוע חם-חם ולמצבר שמייצר ניצוץ. גורם לך לשמוח שאין חגורת בטיחות שתעכב את ההימלטות...

בנוסף, אני חוזר על ההמלצה החמה של ביקור במפעל סקודה שעלתה פה לפני מספר שבועות במקרה ואתם בפראג.

בסוף בסוף, גם טעימה מהאוקטביה עם מנוע ה-1.0 ליטר שלושה צילינדרים המוגדש.

הכל כאן בכתבה ארוכה ארוכה לסוף השבוע...

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

שקודה אכן היו ידועים בעיקר כיצרני נשק בתחילת המאה ה20.

הם יצרו את אחד משני דגמי המרגמות הכבדות שעזרו לצבא הגרמני לכבוש את המבצרים הבלגים ב-1914 (מבצרים שנחשבו לבלתי מנוצחים - ראו תיאור מצוין ב-"אוגוסט 1914" של ברברה טוכמן).

המרגמה של שקודה נגררה על ידי טרקטור שתוכנן על ידי פורשה.

כאשר הגרמנים פלשו שוב פעם לארצות השפלה ולצרפת הם נעזרו בפנצר 35, גם הוא תוצרת שקודה.

פורסם

כתבה מהנה וצבעונית.

אני רק תוהה מה ההגיון לסדר מכוניות במוזיאון כך;

IMG_8362.JPG

מי יכול להנות או להפיק משהו מחלקת התצוגה הזו, למעט מהקומה הראשונה?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

קונספט עיצובי של דגמים על מדף בחנות.

לא הייתי שם אבל אני משער שמול ה״אטריום״ אפשר לראות דרך החלל הפתוח את כל הקומות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

חשבתי שהם שמו על המדפים רכבים אמיתיים. זה דגמים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...