Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

יש לי רעש בלתי נסבל ברכב כול מוסך אומר משהו אחר .

אחד אומר הגיר אד אור מיסב כלשהו בציריות .

אחד אומר הספדומטר .

עוצמת הרעש עולה ככול שהמהירות עולה .

שאל אם כאשר לוחצים קלאץ עד הסוף ואין שום הילוך משולב זה אומר שהגיר מפסיק להסתובב ?

כי עשיתי את זה והרעש לא מפסיק

אודה לתשובה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם זה ממשיך גם כשהקלאץ' לחוץ זה כנראה לא מהגיר. יכול להיות מיסב של אחד הגלגלים. לא סיפור יקר (ברוב המכוניות)

איך זה נשמע?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הרכב במקרה 4x4?

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

בדיוק מה שקרה לי לפני שנה-שנתיים.

שמעתי רעש ששיגע אותי, התגבר עם המהירות, לא היה רעש במהירות נמוכה.

חשדתי בעיקר במיסב כלשהו אבל גם בגיר/דיפרנציאל (4X4).

לא רציתי להחליף סתם מיסב ובסוף יתברר שזה לא זה, הלכתי למוסכים שיבדקו, 2 מוסכים אמרו שזה מהצמיגים (אין מצב, 4 צמיגים חדשים בני כמה חודשים), 2 צמיגאים אמרו לי שהצמיגים חדשים.

בבדיקה עצמית שלי לא מצאתי מיסב מרעיש/חופשי, לכן החלטתי לחכות עם זה כי אם זה מיסב - המצב רק ילך ויחמיר ואז יש אפשרות לאבחן את המיסב.

חיכיתי חודש-חודשיים, עד שהרעש התחזק, הרמתי את הרכב ובדקתי גלגל גלגל עד שמצאתי שהמיסב הקדמי-שמאלי הלך.

החלפתי אותו והרעש נעלם כלא היה! (אצלי זה בא מיסב+נאבה, מחיר מקורי 570 ש"ח, "חליפי" 470, החליפי זה בעצם אותו יצרן כמו המקורי רק בלי הסמל של סובארו)

אצלך ברכב, לדעתי המיסב הקדמי לא בא מיסב+נאבה יחד אלא יש צורך לחלוץ אותו מהנאבה ולהחליף רק את המיסב (מעריך שיעלה כ-400 ש"ח במוסך).

שלומי

פורסם

צריך להרים את הרכב באויר ולשחזר את הרעש אפילו לנסות לסובב את הגלגלים עם היד לשמוע אם הוא קיים. ייתכן מאוד ומדובר במייסב גלגל ובתיקווה והבעיה לא נובעת מהדיפרנציאל עצמו!

פורסם

רוב הסיכויים שמדובר במיסב באחד הגלגלים. קרה לי לפני כשנה וחצי.

אם אתה אומר שזה מתגבר עם מהירות הרכב, זה כנראה זה. תעשה בדיקה פשוטה - לך למגרש חנייה ריק או מקום פתוח אחר, ובמהירות נמוכה תעביר לניוטרל ותלחץ גז. אם הרעש שאתה מדבר עליו הולך ונחלש עם האטת הרכב (בניגוד לרעש במנוע שעולה עם הסל"ד), זה כנראה מיסב. לא בשמיים, עניין של כמה מאות ש"ח כולל עבודה.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
רוב הסיכויים שמדובר במיסב באחד הגלגלים. קרה לי לפני כשנה וחצי.

אם אתה אומר שזה מתגבר עם מהירות הרכב, זה כנראה זה. תעשה בדיקה פשוטה - לך למגרש חנייה ריק או מקום פתוח אחר, ובמהירות נמוכה תעביר לניוטרל ותלחץ גז. אם הרעש שאתה מדבר עליו הולך ונחלש עם האטת הרכב (בניגוד לרעש במנוע שעולה עם הסל"ד), זה כנראה מיסב. לא בשמיים, עניין של כמה מאות ש"ח כולל עבודה.

לא מבין מה עומד מאחורי רעיון כזה של הבדיקה שהצעת...?! ומה הקשר להשוואה בין רעש של מיסב מול רעש המנוע?

פורסם

הרעיון שלי היה שאם מדובר באיזשהו חלק במנוע, הרעש היה מתגבר עם הגברת הסל"ד. מאחר וזה לא קרה, הנחתי שזה משהו מהגלגלים. בדיקה במוסך איששה את ההנחות שלי :wink:

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

לך לכיוון של מיסב גמור (שכיח יותר) ולאחר מכן לגיר/דיפרנציאל, הרם גלגל גלגל, סובב את הגלגל עם היד ונסה לשמוע רעש חיכוך/גרגור, בנוסף כשהגלגל באוויר, סובב אותו ושים יש על קפיץ הבולם ושים לב אם יש רעידות, מה שיצביע על מיסב בעייתי.

בנוסף, שים ידיים על שעה 3 ו 9 בגלגל ונסה לשחק איתו ותראה אם יש לו חופש. אחכ תבצע בדיוק אותו דבר רק עם ידיים על שעות 12 ו 6

שלומי

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הרעיון שלי היה שאם מדובר באיזשהו חלק במנוע, הרעש היה מתגבר עם הגברת הסל"ד. מאחר וזה לא קרה, הנחתי שזה משהו מהגלגלים. בדיקה במוסך איששה את ההנחות שלי :wink:

הוא כבר בדק את זה בלחיצה על הקלאץ' וניוטרל כשהרעש מופיע והרכב בנסיעה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...