Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
זה רק אני? הדגם הזה עולה החל מ-199 אלף. לפני הנחות כמובן...

איך 250K? יש שם תוספות מיוחדות?

זאת סה"כ A קלאס עם בגאז'. נראית יותר טוב כמובן.

זאת רמת כניסה, אין מה לצפות יותר מידי, בסכומים כאלה אפשר לקנות רכבים כמה רמות מעל.

אבל, למי שסמל עושה את זה (לא מעט אנשים) הם קונים מרצדס חדשה שנראית מצוין ב-200 אלף, לא רע.

בנוגע ל-C קלאס מול CLA, אין מה להשוות בכלל...

המחיר מתחיל מ-199 לדגם ידני שאין בו אפילו את הסאנרוף.

לתיבה אוטומטית עם רמת איבזור מביכה (ג׳אנט 16) תשלם עוד שלושים אלף שקל והרכב שהחברים האדיבים זכו בו לנסיעת מבחן ה-urban עולה כבר בסביבות ה-250k.

מה לעשות שבמחיר כזה אפשר לקבל ב.מ.וו שלוש ובאמת שלא נעים להתחיל להשוות בינהם - זה לא אותו סגמנט.

לגופו של שרשור, בעשר שנים האחרונות אני נוהג על מרצדס c.

מסיבות כאלה ואחרות, הייתי צריך להחליף את הרכב לרכב חדש בסביבות התקציב שמדובר כאן פחות או יותר.

כחובב מרצדס מושבע, רציתי להישאר עם המותג שאני מעריץ.

עשיתי מחקר מקיף בנושא ולצערי, הספיקה לי נסיעת מבחן של שעה וחצי כדי להבין שזה פשוט לא זה.

הרכב מפיל לסתות ללא ספק, אבל הנסיעה בו נוקשה על גבול הלא נעימה (לרכב שעולה רבע מיליון שקל), הוא צפוף מאחור ולמרות שהעיצוב הפנימי יפיפה, אם נוגעים קצת בחומרים מרגישים יותר מדי פלסטיק שלא הולם מרצדס.

בנוגע לנסיעה לא רק אני הרגשתי ככה, כמה חברים מכובדים כאן שנסעו ברכב הרגישו ככה וגם כמעט כל חוות דעת של כל מגזין רכב ציינה את זה.

על ה-c לא אומרים שום דבר כזה.

בכל העולם ה-c מתומחרת כמו השלוש או אולי קצת יותר.

פה החליטה מרצדס שהדגם הבסיסי של ה-c יעלה 295k עשרות אלפי שקלים מעל 3 התחלתית אז על איזה תמורה למחיר מדובר כאן?

בארצות הברית cla 250 בסיסית עולה 29k דולר, ב.מ.וו 320 מתחילה מבערך 32k דולר.

ופה בארץ בימר מתחילה מ-277k שהיה עד לא מזמן מבצע למאה שנה לחברה ב-249 וה-cla עולה בסביבות ה-320k (!!!)

אז עם כל הרצון הטוב התמורה למחיר של ה-cla מלבד המראה החיצוני המדהים (לדעתי) נמוכה בלשון המעטה ואני אישית שמח שלא נפלתי למלכודת היופי הזו ובחרתי בסופו של דבר בב.מ.וו 320.

אעלה סקירה מפורטת עם קבלת הרכב אבל באמת שהנסיעות מבחן שביצעתי ה-cla לא קרובה אליה בשום פרמטר מלבד המראה החיצוני ומבחינתי לפחות זה ממש לא מספיק.

כולי תקווה שזו חוות דעת מספיק מלומדת דיה על מנת שתינתן לי האפשרות להגיב בנושא.

עריכה אחרונה על ידי hdal
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Leston אני בניגוד אליך לא טענתי שיכולת כלכלית היא הגורם שמאפשר לי לשפוט או לא לשפוט רכבים. או לשפוט רכבים שרק נמצאים בהישג ידי. אני קונה רכב בהלוואה מבחירה, למרות שיש בידי את הסכום. למה ? כי לטעמי זה חכם יותר.

לא שמת לה להבדל בין סי קלאס לרכב שלך? הסיבה היחידה לכך היא שאתה כבר עשית את

הבחירה שלך ועכשיו אתה מנסה לשכנע את עצמך שהרכב כה נפלא. שוב פעם, הרכב הוא לא רע. איכות טובה עיצוב נחמד ומנועים סבירים. אבל בין זה לבין ״מרצדס״ וכל מה שמסביב (איכות, כוח ואף הפוזה) יש מרחק עצום.

עם כמה שאשמח להכנס איתך למדידת פינים על גבי הפורום על יכולת כלכלית ו/או ניסיון נהיגה בדגמים שאתה אפילו לא ישבת בהם אני אתן לך לחשוב מה שאתה רוצה. אני עדיין מחכה לשמוע מה ההבדל בין הפלסטיק בדשבורד של הc לcla. אני יכול לרכוש רכבים יקרים בהרבה, ממש לא מעניין אותי להוכיח לך שהרכב שלי טוב יותר או פחות טוב, הדבר היחיד שמרגיז אותי זה אנשים ששופטים רכבים ללא שום ביסוס.

Tesla Model 3 AWD stealth Performance

Lexus GX460 Luxury

פורסם

Leston אתה ממשיך בקו של לשפוט אנשים בלי לדעת כלום עליהם, מאיפה לך לדעת שהוא לא ישב בדגמים שאתה כן? יש לך יכולות על טבעיות?

מרגיז אותך שאנשים שופטים בלי ביסוס? כבר רשמתי שכל אחד יכול לשבת דקה ברכב ולהעביר ביקורת על איכות החומרים שלו, אז יש כאן ביסוס

פורסם
Leston אתה ממשיך בקו של לשפוט אנשים בלי לדעת כלום עליהם, מאיפה לך לדעת שהוא לא ישב בדגמים שאתה כן? יש לך יכולות על טבעיות?

מרגיז אותך שאנשים שופטים בלי ביסוס? כבר רשמתי שכל אחד יכול לשבת דקה ברכב ולהעביר ביקורת על איכות החומרים שלו, אז יש כאן ביסוס

צודק הכל טוב שיהיה יום טוב לכולם ואל תקנו מרצדס CLA ! חרא אוטו! עדיף מאזדה 3. חבל על הפיקסלים בלהתווכח עם אנשים שיודעים הכל.

Lexus GX460 Luxury

פורסם

אתה מצחיק כי אתה שופט אנשים בלי ביסוס, וטוען שאנשים אחרים שופטים רכבים בלי ביסוס. אף אחד לא משווה כלום. מצידי תהה מולטי מיליונר. אני רק טוען שאיכות החומרים בכל ליין ה-A קלאס נחותה ולא מתאימה כל כך למרצדס כמותג. ב- c הכל מרגיש נעים יותר, אפילו העור עצמו מרגיש שונה לגמרי. יתרה מכך, גם הדור הקודם מרגיש נעים יותר מה-a ליין.

ואגב, מי שהתחיל לשפוט פה מצבים כלכליים של אנשים וכו זה אתה. אם תחזור אחורה להודעות הראשונות תיווכח בכך.

ואני ממש לא צריך להיות בעלים של אחת כדי להרגיש איכות חומרים. גם סיבוב קצר בסוכנות יקנה הרגשה שאפשר לשפוט על פיה. איכות בנייה וקרקושים וכו (שאף אחד לא טען לכך אגב) זה עניין שאולי מצריך היכרות עם הרכב. אך לא מגע החומרים.

ולא משנה כמה האיכות טובה, רכב עם 122, 156 ו211 כס כל מנוע בהתאם לרמת המחיר - מאכזב.

פורסם

לא מבין את העניין הזה של להיכנס לאנשים לכיס

אם מחר אני ניגש לוסכנות BMW ומבקש נסיעת מבחן על סדרה 3 ויהיה מולי נציג מספיק משוגע שגם ייתן לי, אז אסור לי לגבש דעה על הרכב רק כי אני לא יכול להרשות לעצמי לקנות כזה?

wtf?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לסטון, תתבגר קצת. ניכר שאתה לוקה בפאנבוייזם, לא בגלל הביקורת שלך על פרמטרים הקשורים ברכב, אלא בגלל איך שאתה מבקר אנשים אחרים.

אני דווקא בצד שלך מבחינת הרכב ואיכותו (אין לי מושג מה באיכות החומרים שם הCLA "מבייש" את מרצדס / שם אותה בעמדת נחיתות מול סדרה 3, רק שאני סתם תפרן שעשה על הצמד נהיגות מבחן ותו לא) - אבל ההודעות שלך פשוט מייצרות 'אנטי' וגורמות לדעה שלך, מבוססת ככל שתהיה, לאבד ממשקלה...

take it easy

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לסטון, תתבגר קצת. ניכר שאתה לוקה בפאנבוייזם, לא בגלל הביקורת שלך על פרמטרים הקשורים ברכב, אלא בגלל איך שאתה מבקר אנשים אחרים.

אני דווקא בצד שלך מבחינת הרכב ואיכותו (אין לי מושג מה באיכות החומרים שם הCLA "מבייש" את מרצדס / שם אותה בעמדת נחיתות מול סדרה 3, רק שאני סתם תפרן שעשה על הצמד נהיגות מבחן ותו לא) - אבל ההודעות שלך פשוט מייצרות 'אנטי' וגורמות לדעה שלך, מבוססת ככל שתהיה, לאבד ממשקלה...

take it easy

אני אסביר את עצמי קצת יותר טוב.. אני לא פאנבוי של מרצדס וגם סביר להניח שזו האחרונה שאני קונה. לי יש גישה ונקודת מבט אישית על מי הוא מקור מידע אמין ומי לא. אני חושב שמי שנוהג ביום יום ברכבים מאותו הסגמנט או יותר גבוה ויש לו ניסיון, יכול להביע דעה כי הוא היו סביב המכוניות האלה מספיק זמן כדי לגבש דעה מגובה בעובדות. תסתכל רגע מהצד ותחשוב איך יראה פה שרשור של ״מתלבט בין s class לסדרה 7 החדשה״ ואז תבין למה אני מתכוון. (״ חבר של דודה של הכלב שלי הריח פעם את העור באולם תצוגה ולטעמי האישי הוא יותר איכותי בבמוו ״ , ״ שמע תכלס עשיתי סיבוב של 10 דק שהוא הגיע לשטיפת רכבים שאני עובד בה ולא היה לו הרבה כוח ״ ככה זה נראה לי לפחות.)

Lexus GX460 Luxury

פורסם

אבל שים לב שלחלק מהמגיבים אותם אתה מקטרג אין מרצדס, אבל גם יש נסיון קצת יותר עתיר מאשר סיבוב בשטיפומט. לקטול חבר פורום על בסיס זה שאתה לא מסכים עם הדעה שלו, אך אין לך מידע נוסף לגביו, זה גם לא נכון וגם לא מנומס.

כאמור, בדיון הזה אני ואתה חולקים דעות די דומות בנוגע לרכב המדובר, ועם זאת אני לא רואה לנכון לחטוף עצבים על מי שרושם שזה סתם "רכב צעצוע לערסים" או וואטאבר למרות שאני ממש לא מסכים איתו.

בנוגע לרכב עצמו, יש את ההתרשמות שלי כאן, ואני בניגוד להרבה אחרים כאן לא רואה שום סיבה לומר שהרכב הזה הוא בושה למרצדס. הרכב הזה הרשים אותי הרבה, הרבה יותר מאשר ה320 וA4, בכל הנוגע לעיצוב חוץ ופנים.

מבחינת איכות חומרים אין לי מושג על מה המהומה כאן, במקרה אני ממש זוכר איך 'ליטפתי' את הפלסטיק/עור והתרשמתי. אני לא אטען שמדובר בחומרים טובים יותר(/פחות) מהסיבה שכנראה זה חצה את רף הגרנולריות ממנה הכל מרגיש לי די אותו דבר. ההקצנה כאן לרעת המרצדס בעיקר משעשעת בעיני, לגמרי ייתכן שהיא נחותה מהבימר/אודי, אבל להשוות אותה לרכבים מסגמנטים אחרים...? תמוה.

מבחינת ניהוג וכוח, הרכב בהחלט אוברפרייסד רצח.

מבחינת נוחות - הרכב, לדעתי, בזיון.

אך האם יש לו הצדקה? בטח. ה WOW-FACTOR של המרצדס שם את ה3 והA4 בכיס הקטן (שוב, לדעתי). יש אנשים שמוכנים לשלם על כך הרבה כסף, זכותם.

האם אני הייתי שוקל אותו? בחיים לא. היתרונות של הרכב הזה לא תואמים כמעט לחלוטין את ההעדפות הפרטניות שלי. הייתי לוקח סופרב L&K בלי למצמץ פעמיים.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
הרכב החלופי שלי כשיש לי פאנצ׳ר או משהו בסגנון הוא c קלאס חדשה, החומרים אותם חומרים חוץ מהדמוי עץ (אם פלסטיק זה מה שקונה אותך שיהיה לך לבריאות). לגבי השורה האחרונה, אני גר בארהב והמחיר לגרסא שיש לי בארהב הוא סביב ה45 אלף דולר (אם זה מעניין אותך אחפש את הסטיקר). אגב אם אינני טועה אדוני גר בארץ ישראל איפה שכולם חיים על האשראי של הבנקים, אם אתה לוקח הלוואה בשביל האוטו אין לך כסף לקנות אותו ולכן גם לך אין זכות לבחון אותו. לדעתי האנשים שמרשים לעצמם לקטול רכב מנסיעה של דקה וחצי על הדגם בסיס זה אנשים שלא מבינים שום דבר ברכב, אלה הם אנשים שרוצים להראות את ה״ידע״ שלהם על גבי הפורום כי הם לקחו סיבוב על אוטו שהם לא יכולים לקנות. לעומת זאת, יש פה אנשים שחיים עם האוטו (יכולתי לקנות גם c קלאס אם זה נורא מעניין אותך ויש לי ניסיון יום יומי איתה) שאומרים אחרת, אבל אין מה לעשות ככה זה כשיש פה קהילת רכב של אנשים שאוהבים יותר ללכלך על רכבים מאשר להגיב בצורה מלומדת.

אתה רציני?

ארה"ב המציאה את שיטת הליס החודשי ללא מקדמות וכו'.

לא סתם משבר המשכנתאות גרם את הנזק הגדול ביותר לאומת הפסים והכוכבים.

בוא נשאר עם הרגליים על הקרקע ונצמד לרכב ולא לאמונות האישיות שלנו.

ומה הקשר בין העדר היכולת הכלכלית שלי לרכוש מוצר מסוים לבין בחינה סובייקטיבית שלו על ידי?

אני לא יכול להגיד שעיצוב של תכשיט מסוים מכוער לטעמי למרות שאין לי כסף לרכוש את הסוגר שלו?

אני לא יכול להגיד שבושם מסוים מסריח בעיני אם אני לא יכול לרכוש אותו?

ויין יקר של 5000$ בקבוק? יכול לא להיות לטעמי למרות מחירו?

עידן

עריכה אחרונה על ידי edanj

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כן תנסה לעשות היום מימון לרכב בארהב ובישראל עם אותם נתונים כלכליים.. אתה תופתע.

Lexus GX460 Luxury

פורסם

איזה ערבובייאדה של דברים... בארה"ב יש את עניין ה credit history והנתונים הכלכליים גרידא הם לאו דווקא הנושא המשפיע ביותר. חברים שעשו רילוקיישן ונמצאים במקום "לא רע" כלכלית, עדיין מתקשים לקבל הלוואות מסויימות בגלל הch שאינו קיים עבורם.

בכלליות הדוגמא שלך תמוהה בגלל שבארה"ב יש ממש עידוד אקטיבי לקחת אשראי (ע"מ לשדרג מעמד בענייני הch), ולכן נראה שהביקורת שלך את "אנשי המימון הישראלים" קצת מעידה על אי הבנה כלכלית בנוגע להבדלי האשראי הבנקאי בין ארה"ב לישראל.

פורסם
אני אסביר את עצמי קצת יותר טוב.. אני לא פאנבוי של מרצדס וגם סביר להניח שזו האחרונה שאני קונה. לי יש גישה ונקודת מבט אישית על מי הוא מקור מידע אמין ומי לא. אני חושב שמי שנוהג ביום יום ברכבים מאותו הסגמנט או יותר גבוה ויש לו ניסיון, יכול להביע דעה כי הוא היו סביב המכוניות האלה מספיק זמן כדי לגבש דעה מגובה בעובדות. תסתכל רגע מהצד ותחשוב איך יראה פה שרשור של ״מתלבט בין s class לסדרה 7 החדשה״ ואז תבין למה אני מתכוון. (״ חבר של דודה של הכלב שלי הריח פעם את העור באולם תצוגה ולטעמי האישי הוא יותר איכותי בבמוו ״ , ״ שמע תכלס עשיתי סיבוב של 10 דק שהוא הגיע לשטיפת רכבים שאני עובד בה ולא היה לו הרבה כוח ״ ככה זה נראה לי לפחות.)

כל תגובה שלך רק ממחישה כמה **** אתה.

ולענייננו, יש לך גישה מי הוא מקור מידע אמין? מה אתה סוכן מוסד? מאיפה לך לדעת איזה רכב יש לי/מתכוון לקנות/מה היכולות שלי?!

לפי טענתך מישהו שנוהג על רכב ב10k אין לו זכות להביע דעה על רכב יקר יותר.. ואם אותו בנאדם יש לו פאקינג כישרון בירידה לפרטים ויכולת לאבחן דברים שאתה בכלל לא שם לב אליהם?!

אני אם אתה לא מבין חושב שהעיצוב של הרכב הוא היפה בקטגוריה שלו אבל אם ניכנס לתוך הרכב הוא נהפך הנחות בקטגוריה שלו וזו דעתי. אם אתה לא רואה הבדל בין איכות החומרים בין a4 חדשה למרצדס שלך אז הבעיה היא אצלך לא אצלי.

Oryo, יש מצב שאתה חושב שהאינטריור איכותי כי אתה נוהג על איטלקייה רוב הזמן .. ;)

• תוכן חדש...