Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי את היסטוריית הטיפולים המלאה

אני מקווה שיש לך תדפיס סיכום של הסטוריית הרכב ממוסך מורשה יבואן כי אם הייתה למוכר תקלה בגיר, הוא לא רוצה שתדע עליה ואתה רוצה לקבל/לראות קבלות על הסטוריית הרכב, הוא יכול לא אמסור לך את הקבלה בנוגע לתקלה בגיר ואתה לא תדע עליה.

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפתח בתמונה המשמחת הזו:

IMG_20160809_105705.jpg

חיכיתי לביצוע נסיעת מבחן עם סורק תקלות לפני יציאה בהצהרה שה"תקלה" נפתרה.

השורה התחתונה היא שלמעשה לא הייתה ולא קיימת כל תקלה בגיר. בהודעה #32 העלתי את גרף התנהגות הגיר ונקודות העברת ההילוכים וגם נקודת הנעילה של הממיר.

לי היה ברור שהגרף הזה שגוי ולא הגיוני, לא יתכן שנקודת הנעילה של הממיר תהיה רק ב 120 קמ"ש עם 80%~ דוושה לחוצה, זה נוגד את כל העקרון שלשמו קיימת נעילת ממיר המומנט (שבכל רכב נורמלי מתרחשת סביב ה 80 קמ"ש ומיועדת לחסכון בדלק בשיוט רגוע).

בהודעה #113 כספי חזר והעלה נקודה בנוגע לגרף והחלטתי לבדוק את הטענה הזו. עשיתי נסיעת מבחן ובאמת בעת הגעה ל 120~ קמ"ש הרגשתי את הנעילה וזהיתי את הירידה המיוחלת במד הסל"ד :shock::evil:

כמו שעיניכם רואות היום ביצעתי נסיעת מבחן עם הסורק וזו החותמת הסופית על הפרשה.

אני לא מוצא את המילים לתאר את המוח המעוות של מי שעומד מאחורי זה, אין כאן טיפת הגיון. זה פאקינג טנדר, הוא לא מיועד לשיוט באוטוסטרדות במהירויות האלה, לא נוח לו שם, הוא הרבה פחות יציב וזו לחלוטין לא מהירות שיוט מומלצת לנסיעה ארוכה.

בדקתי את שאר הדגמים של ססאנגיאנג ומצאתי שבכולם ללא יוצא מין הכלל מתבצעת נעילה במהירויות הגיוניות הרבה יותר, אין אף דגם אחר של היצרן שמתנהג ככה.

אז מה המסקנות שלי מכלללל התהליך עד היום? הנה הן בכמה שורות:

1. אין תחליף לסריקת תקלות בסורק מקורי. במקרה הנ"ל הוכח שגם סורקים מקצועיים (ועל אנג'י וחבריו אני בכלל לא מדבר) לא איתרו תקלות שאיתר סורק מקורי.

2. ספרות יצרן היא דבר חובה לכל מי שמתעסק לבד עם רכבו, אבל יש לקחת בחשבון שיש בה לא מעט טעויות ולא כל מה שכתוב שם נכון ומדוייק. יותר מזה, יש תקלות שאין להן פתרון בספרות היצרן וגם פרוצדורות הבדיקה לעיתים לקויות או לא מספקות.

3. אבחון תקלות מצריך הרבה ידע, זמן והתעסקות, חיבור מחשב זה לא פתרון קסמים.

4. מאוד שימח וחימם לי את הלב לפגוש בעלי מקצוע שבאמת ניסו לעזור לי, לא גבו כסף על בדיקות ולגמריי גרמו לי להרגיש כמו קולגה ולא כמו לקוח. אני מעריך את זה מאוד. אני רוצה להודות תודה מיוחדת למתניה מ"מוסך אקספרס" בפתח תקווה (מורשה ססאנגיאנג ודייהטסו) על שהעמיד לרשותי סורק מקורי מתי שביקשתי.

5. וכמובן תודה לכל מי שלקח חלק בשרשור הזה, העלה השערות, רעיונות וקונספירציות.

כולי תקווה שעכשיו ולאחר שנפטרו כל הבעיות אזכה ממנו לקצת שקט מכני 8)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ואין אפשרות להתאים את הגיר שינעל ממיר ממונט מוקדם יותר?

(אני בור מוחלט בנושא הזה, אני שואל מסקרנות).

פורסם

או לחילופין לרכוש עגלה עם מיכל דלק גדול...

או אולי תחנת תדלוק שלמה.

פורסם

מעניין שגם מוסך מורשה שמכיר את הרכב לא ידע שהממיר ננעל רק ב -120 קמ"ש.

ברקסטון הנעילה היתה סביב ה 80 קמ"ש והגיר די דומה... באמת מוזר.

אם ככה זה רק עניין של תוכנה.

עכשיו צריך ליצור קשר עם היצרן ולראות איך אפשר להוריד את מהירות הנעילה.

אגב - בדקת את הנעילה של ההילוך השלישי?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני חושב שיש תכנות של יחידת הבקרה של הגיר, כדי שהממיר מומנט ינעל בתחום יותר הגיוני.

שווה לברר אולי עם המוסך המורשה הקרוב אליך או המרכזי.

פורסם

הבעיה היא לא ממש בצריכת הדלק אלא שהכלים האלה כלל לא נועדו לשיוט ב 120 ולא מרגישים נעים באזורים האלה.

גם אצלי במוסו, הממיר ננעל באזור ה 85 קמ"ש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

איתמר, וכולם:

השרשור הזה הוא אחד החזקים שנתקלתי בו.

מחכה גם לתשובה לשאלה האם ניתן לתכנת אחרת את התיבה.

ממש מעניין,

בברכת שקט מכאני, חשמלי, דיאגנוסטי, שלדי ופחחי.

פורסם

אם זה אפשרי? כנראה שכן. השאלה איך.

כרגע אני פועל בשני מישורים:

א. מצאתי בפורום רוסי בחור מסנט פטרסבורג שמתעסק בשיפורים לרכבי סאנגיאנג. בסדנא שהוא עובד בה יש עדכון תוכנה מתאים לרכב שלי. אני בהליכי תרגום המייל (ותודה לבוקי) עם כמה שאלות ואני מקווה שהוא יחזור אלי.

ב. פניתי למהנדס השירות של ססאנגיאנג בארץ וגם שלחתי מייל לשירות הלקוחות העולמי. בינתיים אף אחד לא חזר אלי. עם זאת ועם קמצוץ של אופטימיות, הוגנבה שמועה לאוזני שקיים עדכון תוכנה מקורי לגיר, אני מקווה לאמת את זה במהלך שבוע הבא.

מעניין שגם מוסך מורשה שמכיר את הרכב לא ידע שהממיר ננעל רק ב -120 קמ"ש.

ולא מדובר במוסך מורשה אחד, ביקרתי בשלושה מוסכים מורשים.

אך עם זאת אני לא ממש יכול להאשים אף אחד. מי שאינו חובב רכב בכלל לא יודע לאבחן ממיר שלא ננעל, ואני גם בכלל לא בטוח שכל חובבי הרכב היו מצליחים לאבחן זאת בנסיעה. אני שמתי לב לזה מיד לאחר רכישת הרכב.

אני גם לא ממש יכול לבוא בתלונות כלפי בעלי מקצוע שלא ראו הרבה רכבים כאלה בחיים שלהם, כמה טנדרים כאלה כבר נמכרו לאורך השנים? כמה עשרות?

אגב - בדקת את הנעילה של ההילוך השלישי?

בהילוך שלישי לא מתקיימת כל נעילה, בשום מהירות ובשום מצב דוושה וזה גם לא מופיע בגרף. הזוי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כן, זו המידה המקורית של הרכב והרביעייה הוחלפה לפני חודש (וגם לפני היו צמיגים במידה המקורית).

פורסם

עדכון סופי ואחרון לגבי תיבת ההילוכים.

כמו שרשמתי בהודעה #129 הוגנבה שמועה לאוזני שקיים עדכון תוכנה לתיבה.

אתמול נסעתי למוסך המרכזי. תפסתי שיחה עם המנהל הטכני שהיה מאוד סובלני ונחמד, אך הוא טען שהוא לא מכיר עדכון תוכנה כזה.

בלילה הפכתי את גוגל והגעתי למאגר בולטינים רשמי של ססאנגיאנג. מסתבר שבאפריל 2008 אכן יצא עדכון תוכנה לתיבת ההילוכים הנ"ל. הבולטין לא מפרט מה בדיוק העדכון עושה, הוא רק מפרט שהגיעו תלונות מלקוחות על "העברות חזקות" בתיבה והעדכון תוכנה הזה משפר אותן. דבר נוסף הוא שהעדכון תוכנה מיועד לתיבות המשודכות לגרסת הג'יפ עם מנוע הבנזין בלבד ולא לגרסת הדיזל.

אני חושב שהממצא האחרון סוגר סופית את פרשיית התיבה הזו. מאיזו סיבה ככה היצרן תכנן אותה ולא ראה לנכון לעשות עדכון תוכנה. לציין אגב שבמתיחת הפנים של 2009 הוחלפה תיבת ה 4 הילוכים בתיבת 6 הילוכים שנועלת ממיר מומנט בכל ששת ההילוכים :shock:

Bulletin.jpg

פורסם

ומה לגבי שכתוב תכנה עצמאי?

בהנחה וזה ניתן לתכנות מחשב ולא דורש התערבות מעבר לכך.

כל הכבוד לך על השאיפה לתקינות גם ברכב לא שגרתי.

• תוכן חדש...