Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, נהיה לי קרע קטן בצינור המים העליון (מהרדיאטור למנוע) ומים השפריצו החוצה. האוטו לא התחמם למזלי... בגלל שהייתי באמצע שום מקום לא הייתה ברירה חוץ מלהוסיף מים ירוקים (הסוג הזול של התחנות דלק - american eagle) בסופו של דבר הוספתי כ-2 ליטר. הנוזל המקורי ברדיאטור היה אדום zerox asian. השאלה שלי היא עד כמה הדבר בעייתי? על מה זה משפיע? (רק יוצר חלודה עם הזמן או שגם ישפיע על יכולת הקירור) האם כדאי לי עכשיו לרוקן את הכל ולמלא זירוקס מחדש? עוד פעולות שכדאי לעשות אחרי מקרה כזה? שאלה נוספת - האם מישהו יכול להביא לי בבקשה את המק"ט של הצינור? (אצרף תמונה יותר מאוחר אם יש צורך, אי אפשר מהטלפון) תודה

פורסם

חלודה זה הכי גרוע. אם כי כנראה לא ייצור חלודה. אבל קשה לדעת איך שני נוזלים יגיבו אחד לשני.

ממליץ לרוקן הכל, לשטוף את המערכת ולמלא את הנוזל הנכון.

פורסם

מצטרף לבוקי. להבא במקרה כזה- עדיף להוסיף מים רגילים/מזוקקים ולא נוזל קירור מסוג שונה.

פורסם (נערך)

ישנם נוזלי קירור על בסיס סיליקטים (מלחים) ישנם אורגנים וישנם היברידים. חל איסור לערבב בין סוגי נוזלי הקירור. התוצאה של ערבוב בין נוזלי הקירור תביא לתגובה כימית בינהם שתייצר אבקה שתסתום את הרדיאטור ומעברי הקירור הדקים כמו רדיאטור החימום הפנימי.

נ.ב הנוזלים הזולים בשוק מבוססים בד"כ על סיליקטים.

בברכה,

אופיר רודניצקי

עריכה אחרונה על ידי ToSToS

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים!

לא מילאתי מים כי כאמור הייתי באמצע שומקום... הדבר היחיד שהיה בנמצא זה חצי מיכל נוזל ירוק שנשכח שנים בבגאז'...

חלודה זה הכי גרוע. אם כי כנראה לא ייצור חלודה. אבל קשה לדעת איך שני נוזלים יגיבו אחד לשני.

ממליץ לרוקן הכל, לשטוף את המערכת ולמלא את הנוזל הנכון.

איך שוטפים? אפשר עם מים רגילים או שצריך לשטוף עם נוזל איכותי שאני גם ממלא בסוף?

מה התהליך? ממלאים ומרוקנים כמה פעמים? לתת למנוע לרוץ קצת (לצורך סירקולציה) ואז לרוקן?

כמו כן, מה הסיכוי שעשיתי נזק כלשהו למנוע??

במהלך הנסיעה הראשונית, עד לגילוי, החום לא עלה. אחרי שגיליתי וסגרתי את החור (כן, ניחשתם, עם מסקנטייפ :) ) והוספתי את המים הירוקים נסעתי עוד טיפה (5-10 דקות) ואז החום התחיל לעלות - הגיע קצת מעל לחצי ועצרתי מיד. (יצאתי טמבל, הוספתי מים אבל לא ניקזתי אוויר, כנראה בגלל זה התחיל לעלות)

פורסם

איך שוטפים? אפשר עם מים רגילים או שצריך לשטוף עם נוזל איכותי שאני גם ממלא בסוף?

מה התהליך? ממלאים ומרוקנים כמה פעמים? לתת למנוע לרוץ קצת (לצורך סירקולציה) ואז לרוקן?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=5030591

פורסם

יכול לומר מנסיון שלאחר הוספה של נוזל קירור פרסטון לנוזל קירור עלום שם שהיה לי במיצובישי ישנה הרדיאטור הפסיק לעבוד, וזה קרה בדיוק באותה נסיעה.. יכול להיות שיש קשר.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...