Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

במסע החיפושים אחר רכב חדש, הייתי בסוכנויות של יונדאי, קיה, סיאט,

רנו, ניסאן, סיטרואן, מיציבושי, פורד, פיג'ו, דאצ'יה.

בנוסף הייתי ויצרתי קשר עם חברות ליסינג על מנת לברר מחירים של 0 ק"מ.

חברים, לדעתי ומנסיוני האישי, מדובר בעסקה לא משתלמת.

ברוב הסוכנויות אחרי מיקוח לא קשה, קיבלתי הנחה שלפעמים הוצגה כמבצע

ולפעמים פשוט הורדה במחיר, שפשוט הפכה את עסקאות ה0 קילומטר ללא רלוונטיות.

הקונה צריך לשאול את עצמו, האם אני רוצה להיות היד השנייה, אחרי חברת

ליסינג, בשביל 3000 שקלים בערך? כי זה ההפרש בין הקנייה מהיבואן לבין

קנייה מחברת ליסינג 0 ק"מ.

אסכם את הנושא הזה ואומר, לא להתעצל, ללכת פיזית לסוכנויות, לברר מחירים (אחרי

מיקוח או מבצעים), ורק אז לברר עם חברת הליסינג.

לפעמים עסקת ה0 ק"מ יכולה להשתלם, לפעמים לא.

ערב טוב :wink:

פורסם

כדאי גם לשים לב לכך שלא תמיד מדובר בדיוק באותו רכב אלא ברמת איבזור שונה

או דגם קודם, לעיתים יש גם שוני בשנות האחריות שניתנות לרכב.

בנוסף, כדאי לשים לב מתי עלה הרכב לכביש - דבר שיתבטא במחיר המחירון כאשר

תחליטו למכור.

עם זאת, לא כדאי לפסול את אפשרות ה"יד שנייה מליסינג" על הסף, בטח ובטח

אם יש תכנון להחזיק ברכב יותר משנים בודדות.

פורסם

ה"חסכון" יתגלה כהפסד של הרבה יותר כסף בעת המכירה (במקרה של הנחה של 3000 ש"ח) לעשות סקר שוק - זה תמיד נכון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
3000 שקל זה גם כסף. בטח ובטח אם אתה מדבר על רכבים בסגנון של פיקנטו, שם זה כמעט 5% מהמחיר.

לא אזלזל לעולם בשקל. על אחת כמה וכמה ב3000 שקלים.

השאלה שצריכה להשאל - מה החיסרון בחיסכון של 3000 שקלים במעמד קניית רכב חדש 0 ק"מ?

* היד הראשונה הייתה חברת ליסינג, עקב כך אפסיד אחוזים מהמחירון.

* אחרי הכל, ברישיון אני היד השנייה.

* כשארצה למכור את הרכב, למי יהיה יותר כושר מיקוח ורכב יותר אטרקטיבי (בהנחה

ששני הרכבים זהים מבחינה חיצונית ומכנית). לי (שקניתי 0 ק"מ) או לאדם שהוא יד ראשונה

פרטית.

שוב, זה לא נושא שחור או לבן.

פשוט אני מציע לעשות סקר שוק כמו שצריך בין הסוכנויות, ורק אז לקחת החלטה.

אני מכיר אנשים שהלכו על עסקאות 0 ק"מ, במחשבה שהם הצליחו להוזיל את עלות הקנייה

ב10,000 לפחות. אך למעשה ההוזלה הייתה לכל היותר ב5000.

פורסם

אני יכול לתת דוגמה על עצמי.

שנה שעברה רכשתי להורים i20 משלמה סיקסט, דרך אתר motori. שילמתי על האוטו 81000 שח כולל רישוי, קודן, חיישנים ועוד איזה שטות.

המחיר הכי זול שנתנו לי ביונדאי היה 95000 שח לפני רישוי וגם זה אחרי ויכוחים, ככה שחסכתי פה 15000 שקל לפחות.

להורים שלי זה התאים כי מכירה עתידית לא מעניינת אותם. האוטו שלהם עד לפני שנה היה גטס 2008 שהיתה בהשכרה ונמכרה כמעט באותו מחיר שנקנתה , אחרי 3 שנות שימוש.

בקיצור, יש כאלה שזה מתאים להם. שווה תמיד לבדוק את כל האופציות לפני כל עסקה, לא רק ברכב כמובן.

פורסם

עוד גורם חשוב שכדאי לזכור - לעתים רכב כזה הוא רכב שעמד תקופה לא קצרה ולא נמכר, וגם זה לא הכי רצוי.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

דב - פעם זה אכן היה כך. היום בד"כ מדובר במכוניות "טריות" דווקא במגרשי המשומשות של חברות הליסינג לא נדיר למצוא מכוניות שעמדו שנה ויותר - ואיפלו אף חד לא מנסה להסתיר את זה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני יכול לדבר רק על הניסיון שלי, בדקתי אפשרויות לגבי אאוטלנדר חדשה.

אאוטלנדר דגם אינסטייל, חדשה מליסינג, עלתה 151,500. תוסיפו עלות של אגרת רישוי, ועוד 350 שקל שהם לוקחים סתם כי בא להם, תגיעו ל155,000 בערך. תוסיפו עלות של איתוראן שהיצרן מחייב, תגיעו ל-159,000 בערך. ועוד לא דיברנו על חיישני רוורס וכאלה, כל מיני תוספות קטנות. הגעתם ל-160K.

בדקתי במשפחה וראיתי שיש דוד שיש לו מועדון חבר, רשמתי את האוטו על שם אמא שלי, וקיבלתי את הרכב באותו מחיר (160K) כולל איתוראן וחיישני רוורס ואגרת רישוי, בלי רישום של ליסינג וירידת ערך.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

תמיד חובה לערוך סקר שוק.

פעם כמעט קניתי פנדה מחברת בלו סקאי, בת חצי שנה, מהשכרה. רצו עליה 50 אלף ש"ח, אני חשבתי שיותר ראוי לשלם עליה 45K ודרכינו נפרדו. כשבועיים לאחר מכן היה מבצע על אותה פנדה בדיוק, חדשה לגמרי, ב-55K. אני מניח שהייתי יכול לקבל את המחיר הזה גם אחרי מיקוח קצר.

אני מרחם על מי שקנה את הפנדה ההיא (אם קנה). 5000 ש"ח הנחה לא שווים רכב משומש עם רישום השכרה, זה בטוח.

לגבי 3000 השקלים ההם - עליהם יש להוסיף עלות מימון, או עלות ההפסד שלך מכך שהכסף לא מושקע איפשהוא.

לגבי יום המכירה - אתה תתפלא לגלות שגם על רכבים פרטיים ושמורים, מורידים היום לא מעט מהמחירון. דווקא ההנחה האוטומטית שאתה יכול להעניק בגובה 3000 ש"ח שאותם חסכת במקור, יכולה להפוך את הרכב שלך ליותר אטרקטיבי.

פורסם

לא ברור לי מדוע רכב חדש "אפס קמ" שווה פחות בשלב המכירה מרכב זהה יד ראשונה. בזמן המכירה מציג בעל הרכב אישור קנייה של רכב "אפס קמ" , אבל זה לא משכנע. הביטוי ליסינג ברשיון הופך את הרכב לשווה פחות בהרבה אחוזים . הגיון אין כאן, תופעה פשוט הזויה, אלא אם פיספסתי משהו.

פורסם (נערך)

נראה שתמיד הביטוי ליסינג ("אפס קמ") ברשיון יטיב מאד עם הקונה, במיוחד אחרי 3 +שנים . מצב דומה , קניית רכב במבצעי חבר מזוכה בהנחה פלוס מינוס זהה לרכב "אפס קמ" והרכב נמכר במחיר השוק. בהקצנה , רכב מתנה שהמוכר לא שילם עליו שקל, נמכר גם כן במחיר השוק. לדעתי כל עוד הרכב תקין אין סיבה ש"אפס קמ" ימכר בפחות מרכב יד 1 זהה במצבו .

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

אם הביטוי אפס קמ ברישיון מטיב עם הקונה הראשון, למה שלא יטיב עם השני? סיבה נוספת, הביטוח יכסה אותו לפי הערך לאחר ההפחתה. סיבה שלישית, הקונה השני צריך לחשוב גם על הקונה השלישי.

• תוכן חדש...