Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יגאל, גם שדרוג לעסקים או לתיירים פלוס זה נחמד בהחלט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שיגאל כתב, כרטיסי "בונוס" הם לרב ממש לא אטרקטיביים. במרץ האחרון לקחתי את הבן שלי לברצלונה לסופ"ש. אני חבר במועדון הנוסע המתמיד של סטאר אליינס (לופטנהזה) ולאחר בדיקה זריזה רכשתי כרטיסים באתר Expedia (הלוך דרך פרנקפורט וחזור דרך ציריך) בפער של $30 בלבד מכרטיסי ה"חינם".

אני שומר את המיילים שלי לשדרוגים ל-business.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אוקיי, אז בהנחה ואני זונח את הרעיון של "כרטיסים" חינם ומבסס את הבחירה על "חווית" טיסה (נוחות, בידור, אפשרויות שדרוג וכדומה) וכן על זמינות (תדירות, יעדים וזמן טיסה), האם יש הבדל בין בריטיש, יונייטד ודלתא?

מבדיקה קצרה ל-3 יעדים (ניו יורק, פלורידה וסן פרנסיסקו) עושה רושם שבריטיש לרוב מציעים את העסקה הטובה ביותר (מערכת בידור מצוינת, אפשרות לשדרג למחלקת תיירים פלוס לכיוון אחד באותו המחיר של מחלקת תיירים ב-2 החברות האחרות), וכן חלוקה יותר נוחה (לטעמי) של הטיסה כאשר לא מדובר בחוף המזרחי.

החסרון העיקרי של בריטיש הוא זמן טיסה ארוך יותר (לרוב), במיוחד בטיסות לחוף המזרחי, בהן ל-2 החברות האחרות יש טיסות ישירות.

דלתא ויונייטד די דומות מבחינת מחירים, זמינות וזמן טיסה (שהוא לעתים קצר יותר ביונייטד), אבל לפי האתרים לדלתא תמיד יש מערכת בידור מקיפה ואישית, בעוד שביונייטד זה לא משהו שמצוין באתר.

פורסם

לא מסכים לגבי כרטיסי הבונוס. מי שמנוסה עם המערכות האלה ועובד מספיק זמן מראש או ברגע האחרון יכול להוציא בובה של כרטיסים.

אמנם לא רשום באתר, אבל ביונייטד בינלאומי תמיד יש מערכת בידור מצויינת ואישית. בטיסות פנים יש לרוב, אבל בתשלום נוסף.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אכן יונייטד בינלאומי אחלה מערכת בידור.

סה״כ אין הבדל גדול ביניהן כשלדלתא יש כנראה את האינטרנט היותר טוב.

(טסתי מעט יחסית אבל עם בריטיש בשנים האחרונות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מתעלק על השרשור.

יש לי למעלה מ-90K מיילים נצברים. כיוון שעברתי למועדון של יונייטד, מעכשיו אצבור את המיילים לסטאטוס שם (תודה לאל, ביי לפוטהנזה!). ניסתי לבדוק איזה כרטיס טיסה אני יכול לקנות עבור המיילים האלה וראיתי שזה בלוף, בצורת הנחה מצחיקה ומעליבה לטיסה שלהם לפרנקפורט או מינכן.

בדקתי היום אופציית שדרוג בטיסת יונייטד הקרובה שלי והתבקשתי כמובן לרכוש קלאס Y או B, בתוספת של 800 דולר לכיוון (בנוסף ל- 50K מיילים כיוון אחד לשדרוג ביזנס ו-35K מיילים לשדרוג plus כי אין לי 100K בצבירה).

ויתרתי על התענוג לשלם 1600 דולר לטיסת עבודה.

מה עוד אני מפספס עם המיילים הנצברים האלה? איפה באמת אפשר ל"בזבז" אותם?

תודה.

פורסם

נשמע מעפן....

בAward savers בטיסות אני מוצא תמיד דברים דיי שווים.

טסנו כל המשפחה פעמיים לחופשות משפחתיות בתוך ארה״ב ב12.5 אלף מיילים לכרטיס לכיוון (כפול 3 בזמנו) + 9 דולר בוקינג.

טסתי לבקר את אחי בחוף המערבי עבור 25 אלף מייל (הלוך וחזור - סה״כ) + 12 דולר בוקינג.

ואת רוב המיילים אני מקבל מהכרטיס אשראי ובונוסי חתימה.

בזמנו כמעט קבעתי כרטיסים ניו יורק ישראל תמורת 45 אלף מייל לכיוון בתיירים (סה״כ 90 אלף מייל).

(הכל ביונייטד - אני עובר אבל לדלתא בעיקר בימינו)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
מתעלק על השרשור.

יש לי למעלה מ-90K מיילים נצברים. כיוון שעברתי למועדון של יונייטד, מעכשיו אצבור את המיילים לסטאטוס שם (תודה לאל, ביי לפוטהנזה!). ניסתי לבדוק איזה כרטיס טיסה אני יכול לקנות עבור המיילים האלה וראיתי שזה בלוף, בצורת הנחה מצחיקה ומעליבה לטיסה שלהם לפרנקפורט או מינכן.

בדקתי היום אופציית שדרוג בטיסת יונייטד הקרובה שלי והתבקשתי כמובן לרכוש קלאס Y או B, בתוספת של 800 דולר לכיוון (בנוסף ל- 50K מיילים כיוון אחד לשדרוג ביזנס ו-35K מיילים לשדרוג plus כי אין לי 100K בצבירה).

ויתרתי על התענוג לשלם 1600 דולר לטיסת עבודה.

מה עוד אני מפספס עם המיילים הנצברים האלה? איפה באמת אפשר ל"בזבז" אותם?

תודה.

אם עברת ליונייטד עם 90 אלף מיילים, לא הוענק לך גם סטטוס פרימיום על הדרך (פלטינום לצורך העניין)?

אם כן, אז למיטב זכרוני אתה יכול לקבל שדרוג לאקונומי פלוס ישר לאחר ביצוע ההזמנה, ללא עלות (כל עוד אתה לא רוכש את הקלאס הכי נמוך באקונומי).

לגבי המיילים - אני אישית מנצל אותם לרכישת מוצרי אלקרוניקה וכדומה (דרך ה-Mileage Plus), למשל אוזניות Boss QC 25 בכ-50 אלף מיילים.

הקאץ' הוא שהמוצרים הללו נשלחים רק בתחומי ארה"ב (ולוקח להם כשבוע להגיע), אז אם יש לך לאן לשלוח אותם (ואפשרות לאסוף אותם לאחר מכן) אז אתה מסודר.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

^תודה על הקישור.

gadik6, אין אפשרות לשנע מיילים בין מועדון אחד (לופטהנזה) לבין מועדון אחר (במקרה זה יונייטד) בתוך קבוצת ה star alliance.

עברתי ליונייטד או יותר נכון, פתחתי חשבון חדש מאפס ביונייטד והשארתי אחרי חשבון פעיל בלופטהנזה עם 90K מיילים מצטברים.

כמובן שאת יונייטד זה לא מענין לשינוי סטאטוס אלא הטיסות שאעשה איתם וחשבון המיילים שלהם, לכן גם אופציות השדרוג לא קיימות עבורי ביונייטד.

בדקתי עם לופטהנזה אולי כדאי לי לטוס איתם לארה"ב ולנצל אז את המיילים- הם דרשו ממני קלאס S ומעלה שגם הוא דורש תוספת מחיר לא קטנה רק בשביל האפשרות לשדרג מקום תמורת מיילים.

ליביו, עד כמה שהצלחתי להבין, האפשרויות ניצול מילים של יונייטד הם פי כמה וכמה נורמלים והוגנים מאשר בלופטהנזה.

בכלל, אם משווים את כל השותפות ב alliance, אז לופטהנזה הם הכי "קשים".

קולגות בחברה שלי ניצלו את המיילים של יונייטד להזמנת טיסות ונהנו מזה. אני הטמבל היחיד בחברה שהלך עם לופטהנזה :?

אני עדיין לא מצאתי שום טיסה או דיל נורמלי לשימוש בלופטהנזה.

מישהו יודע אם ואיך אני יכול לרכוש מוצרים מהקטלוג של לופטהנהזה (עם מיילים) שלא דורש ממני ממש לטוס בטיסה שלהם לצורך הרכישה?

פורסם (נערך)

אם אתה רוצה סטאר אליינס - תבדוק את Aegean airlines. המועדון הכי משתלם בברית כנראה, במיוחד לישראלי.

לגבי לופטהנזה - הייתי באותה בעיה שלך. המרתי בזמנו מיילים שלהם לוואצ'רים לבתי מלון. היה איזה מבצע ממש שווה והמרתי לוואצ'רים של Best Western. סכום וואוצ'רים של כ-400 יורו. הספיק לי לחופשה של שבוע באירופה. התייחסו לוואוצ'רים כמו למזומן (כלומר הזמנתי באתר של המלון בתעריף טוב ובמלון שילמתי איתם). הפלוס איתם זה שהם גם לא מוגבלים בזמן, ומהרגע שהנפקת אותם אתה יכול להשתמש בהם גם אחרי שנים.

עריכה אחרונה על ידי garicho
פורסם

תודה.

בלופטהנזה גם הaward נשמרים ללא הגבלת זמן ככה שאין בעיה לניצול עתידי.

מכיר את aegean, אכן נותנים תנאים טובים, אך הרבה פחות רלוונטי עבורי כיוון שרוב הטיסות שלי הם בקו לארה"ב (ולכן יונייטד כדאי לי יותר).

אבדוק לגבי הזמנת וואוצרים למלון, אולי זה הפתרון העדיף (מאשר טיסה בהנחה עלובה).

פורסם

BMW

למה אתה מאוכזב מלופטהנזה ? תוכל לפרט ?

אני עם ELITE PLUS של טורקיש, ושוקל עכשיו לבקש דרך הסוכנת שלנו להפוך אותו לגולד של לופטהנזה.

אני נוסע למזרח בערך 10 פעמים בשנה.

מה רע בהם ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

היי,

אני בעיקר מאוכזב מלופטהנזה בכל הקשור לתנאי הסטאטוס והמדרגות שלהם.

הסילבר שלהם דורש 35K מיילים שנתי כאשר יונייטד דורשים 25K , טורקיש ואיגן דורשים אפילו פחות..

ה Senator שלהם (גולד) דורש 100K שנתי, מול 50K ביונייטד למשל.

אפשרויות ה- upgrade הבסיסיות ביונייטד טובות משמעותית מול ה"אין שום אפשרויות" בסילבר המקביל של לופטהנהזה.

אני משווה אותי לקולגות בעבודה שטסים המון (כמעט כולנו בסטאר אליינס בגלל שהם נמנים עם מירב הלקוחות שלנו) ואלו שטסים ביונייטד נהנים פעם אחר פעם משדרוגים לתיירים פלוס, מגיעים מהר לגולד שנותן להם למשל lounge או 2 מזוודות וכו'.

בלופטהנהזה אם אתה לא גולד, אתה בערך כלום. ואתה נשאר כלום גם אם טסת 99999 מיילים וחסר לך מייל אחד לסטאטוס.

בנוסף-

האפליקציה והשימושיות לטרום טיסה ביונייטד טובים משמעותית מלופטהנזה.

הבנתי שטורקיש הם בין המפנקים הגדולים במועדון שלהם (גם הם לקוחות שלנו) , אך אישית אני מעדיף לעשות את הטיסות שלי לארה"ב לא איתם.

עד כמה שאני יודע, אין לך שום אפשרות לעשות משהו (קרי להעביר או לצרף) נקודות סטאטוס מחברה אחת לחברה אחרת, אפילו שהן ביחד ב alliance.

דיי בטוח שהסוכנת שלך לא תוכל להפוך אותך לגולד בלופטהנזה. (אם כן, אשמח אם תעדכן).

פורסם

לגבי להפוך סטטוס - אפשר לקבל מה שנקרא Status challenge - ובו מקבלים סטטוס זמני ל3-6 חודשים וחייבים לקיים מספר טיסות מסוים בזמן הזה כדי להפוך אותו לקבוע לשנה. אפשר ישירות דרך החברות תעופה - אבל לפעמים אכן סוכנים יכולים לקבל את זה יותר בקלות.

(זה מבוסס על קיום והוכחת סטטוס מקביל / גבוהה יותר בחברת תעופה אחרת שבתוקף)

לגבי המיילים למי ששאל - אין קשר בין Award miles ל Status miles כן?

לגבי המרת נקודות - שווה לשאול את הסוכן נסיעות בצורה מפורשת אם אתה יכול להחליף לUnited miles בפנים.

אכן לקבל שדרוג עם יונייטד זה דיי קל אפילו עם סילבר (בטח שלEconomy plus - זה ברמת בחירת הכיסא בחינם - אבל קיבלתי כמה דיי בקלות גם עם סילבר)

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...