Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חמי רכש לאחרונה רכב מסוג סוזוקי ספלאש אוטומטית מבציר 2013. לרכב 6,500 ק"מ בלבד, הוא מצוי באחריות וצריך לעבור טיפול שנתי במהלך חודש נובמבר הקרוב (לא מגיע ל- 15K ק"מ בשנה).

אין לי נסיון עם מכשירי תנועה או עם סוזוקי. כמו כן, מעיון בספר הרכב, למעט מס' דברים שצריך לבדוק בטיפול ולהחליט אם להחליף, הטיפול (30K ק"מ או מס' 2) אמור לכלול שמן + פילטר שמן + נוזל בלמים (???).

אציין כי הטיפול היחיד שעשה הרכב אצל הבעלים הקודם, בוצע במוסך המרכזי בחיפה (באזור 2500 ק"מ). ע"פ החשבונית בוצע טיפול קטן (שמן + פילטר בלבד) אשר עלה 490 ש"ח. לא סכום אסטרונומי אבל ביחס לרכב וביחס למהות הטיפול נראה לי מעט יקר.

לאור כל האמור, אודה להמלצתכם למוסך מורשה יבואן באזור חיפה עם שירות ומחיר הוגנים. עיינתי באתר סוזוקי וראיתי כי ישנם סה"כ 4 מוסכים מורשי יבואן באזור חיפה:

1. המרכזי בדרך יפו.

2. שבתאי חיפה בצ'קפוסט.

3. אוטוטק חיפה בצ'קפוסט.

4. רווה חיפה ברח' ת"א.

כאמור אין לי נסיון עם היבואן (וכמובן שאעשה טל' לסקר שוק) ולכן אשמח להמלצה מבעלי נסיון עדכני במי מהמוסכם הללו, עדיף עם סוזוקי, וכמובן עדיף עם ספלאש.

בתודה מראש לעוזרים,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תודה אך הוא אינו מופיע ברשימת המורשים באתר היבואן.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

ממה שראיתי, ואני מקווה שהסתכלתי על הנכון, המוסך הנ"ל אינו מורשה יבואן.

אשמח להמלצות על מי מהמוסכים שציינתי.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

מתנצל על ההקפצה אבל מישהו?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם
שבתאי. למרות החלפת בעלות. בזכות בני המנהל.

תוכל חהרחיב מעט?

אתה מטפל שם בעת הנוכחית?

תודה,

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

עדכון:

שוחחתי עם 4 המוסכים שבפוסט הראשון: מדובר בטיפול שני הכולל: שמן + פילטר ונוזל בלמים + בדיקה כללית לרכב כגון: פילטר אויר וכד, (תואם את ספר הרכב).

מבחינת מחירים, כאן ההבדלים (כולם מורשי יבואן אני מזכיר):

1. מרכזי חיפה בדרך יפו:

890 ש"ח (הנחה: 10% על חלקים).

2. אוטוטק חיפה בצ'קפוסט:

890 ש"ח (הנחה: 15% עבודה + 10% חלקים) (נאמר לי שכל דבר שדורש החלפה באחריות, כולל פלסטיקה, חינם).

3. רווה חיפה ברח' ת"א:

600 ש"ח. לשאלתי בעניין כיסויי אחריות (לרכב אחריות לשנה מלאה נוספת, נאמר שאין למשל כיסוי למתג פלסטיק שהתקלף - מה שנראה לי מוזר, בטח בטל', ובטח שבמוסך אחר אמרו לי משהו אחר).

4. שבתאי חיפה בצ'קפוסט.

520 ש"ח !!!. מבחינת אחריות נמסר לי שדברים במסגרת אחריות נבדקים ומוחלפים אם יש צורך.

אז עזרתכם בהחלטה - אין לי העדפה למוסך קונקרטי (כי לא יצא לי מעולם לטפל בסוזוקי), יש הפרש במחיר, בין הגבוה לנמוך של 300 ש"ח בערך ואין לי המלצה קונקרטית לגבי מי מהמוסכים.

מה דעתכם )צריך לקבוע תור לשבוע הבא(?

תודה לעוזרים,

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

לך על הכי זול, רק תוודא שפילטר השמן מקורי ושהשמן בתקן הדרוש.

בנוסף תוודא שמבצעים ניקוז נוזל בלמים מלא מכל הגלגלים.

Stay Dirty

פורסם
לך על הכי זול.

אסף תודה על הטיפים. לוודא ניקוז מלא מכל הגלגלים ופילטר מקורי קיבלתי.

לגבי השמן: איך אני יודע מה התקן המתאים?

לגבי הפילטר: מאחר ומדובר על מורשה יבואן, אני מניח שברירת המחדל תהיה מקורי אך אם יאמר לי שלא מדובר במקורי, נניח oem או תחליפי, להתעקש?

תודה

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

בהנחה שמדובר במנוע 1.2 K12B עם 95 כ"ס,

לפי אוטודאטה שמן 5W30 בתקן SG/A3. מה שאומר שכמעט כל שמן בצמיגות הזאת יתאים.

SPLASH.pdf

לגבי פילטר השמן, גם אני מאמין שהוא יהיה מקורי.

Stay Dirty

• תוכן חדש...