Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סקירה יפה ובהחלט העברת את התחושות. הייתי ממש רוצה לנסות את הרכב הזה גם.

אתמול אגב ראיתי חדשה אפורה כזאת ביגאל אלון, ת"א.

פורסם
מתנצל מראש, זה קצת ארוך.

לאחרונה התמזל מזלי ויצא לי לבצע סיבוב קצר על המיאטה החדשה.

קטונתי מלהיות בוחן-על ולנסות להבין את הרכב על שלל מכלוליו, וגם כבר יצא לי לחוש את פנים הרכב (איכות חומרים והרכבה וכו') בתערוכת פרנקפורט, ועל כן כל מה שהתרכזתי בו בנהיגה היה, ובכן, הנהיגה. בעיקר ההנאה שבהנעה.

לצערי אין תמונות ממספר סיבות, ביניהן העובדה שהרכב נראה כמו כל מיאטה שרואים בתמונות בגוגל רק עם לוחית ישראלית וגם היה לילה אז התמונות גם ככה לא היו יוצאות מי-יודע-מה.

אני גם לא ארחיב על עניין העיצוב כי כל אחד וטעמו שלו. גם על עניין תפעול המערכות לא אכתוב כי זה פשוט לא עניין אותי באותו הרגע.

לעניינינו.

הרכב

צבע אדום-בורדו מדהים, והוא פשוט נראה מעולה. איך שרואים אותו, במיוחד כשאתה יודע שאתה הולך לנהוג על הדבר הזה, דפיקות הלב מתחילות. לא פחות.

נכנסים, או יותר נכון מתרסקים לתוך הרכב (הוא ממש נמוך) ומיד מרגישים שהכל קטן וצפוף. כן, אין מה לעשות, זה לא רכב למשפחות, זה רכב לנהג. הכל במרחק נגיעה, זמין באופן מיידי.

כיוון זריז של כיסא/מראות ויוצאים לדרך.

נוחות

בנסיעה המנהלתית עד לכביש היעד בו ניתן יהיה לבדוק באמת איך הרכב זה מתנהג, בודקים את הנוחות היומיומית בכבישי ישראל המשובחים.

האמת? הופתעתי. הרכב לא מתרסק על כל בור. נכון, הוא לא מגהץ את הכביש כמו הסופרב עליה נהגתי לא מזמן וכן מרגישים את הכביש אבל בהתחשב בייעוד הרכב והיכולות הדינאמיות שלו (כבר נגיע לזה), בסך הכל ממש לא נורא. שיבושים קשים כן מורגשים ונותנים מכה נחמדה ישירות לגב. לי זה לא כל כך הפריע כי כאמור זה רכב לנהג וכשנוסעים ברכב כזה יודעים מראש למה נכנסים. בסעיף הנוחות השורה התחתונה היא - לא הכי נוח, אבל ממש לא נורא.

לשם השוואה (מבחינת נוחות נטו), בנסיעה על הRS3 החדשה (נסיעה, לא נהיגה, לצערי) הRS הייתה הרבה יותר קשיחה - כל שיבוש בכביש מורגש באופן ישיר ושיבוש רציני נותן מכה חזקה יותר משמעותית מהמיאטה ישירות לגב.

מנוע

מתחת למכסה המנוע שוכן לב בעל 2 ליטר, אטמוספרי כמובן, אשר מנפק 155 סוסים יפנים ב-6000 סל"ד, ו-20.4 קג"מ ב-4600 סל"ד. הרכב מושך קדימה בצורה מעוררת השראה ולמנוע הזה פשוט אין שום בעיה לטפס לסל"ד הנדרש על מנת לספק את מלוא כוחו לטובת גחמותיו של הנהג. נתון משקל נמוך של קצת מעל טון כמובן עוזר למנוע הזה להציג יכולות מרשימות בתאוצה. התחושה היא של מנוע שפשוט רק מחכה לקבל קצת דלק מהול באוויר.

קצת כמו נרקומן בגמילה, הוא רק רוצה את המנה שלו.

התנהגות

מגיעים לכביש הנכון והמצערת נפתחת לרווחה, העיקולים מתחילים.

וואו איזה הגה! הטרן-אין פשוט מיידי, חד ומהיר. כ2.5 סיבובים מנעילה לנעילה, מצוין לתקיפת פיתולים. ההיגוי כל כך מהיר ומיידי שצריך ממש להתרגל לזה. אתה מפנה מעט את ההגה, והרכב פשוט עף הצידה. כיף ומדהים ברמות שקשה לתאר וצריך להרגיש, אבל בהחלט משהו שצריך להתרגל אליו.

היירפין ראשון, מרחיב את הקו מעט כדי להיכנס לקו הפנימי ביציאה מהפנייה, הפנייה של ההגה והופ התחת בחוץ. מה?! אבל לא עשיתי כלום! הבקרות מחוברות, הצמיגים חדשים, הרכב חדש לחלוטין, לא עשיתי שום פרובוקציה. מה הולך פה?! אוקיי, נבדוק בהיירפין הבא.

העיקול הבא מתקרב, בלימה חזקה, הורדת הילוך או שניים, מרחיב את הקו, מפנה את ההגה לתוך העיקול, בום, תחת בחוץ. WTF!

הדבר הזה פשוט רוצה להיות על הצד. מה שמדהים פה, זה השליטה של הנהג במה שקורה.

כאמור ההגה מצוין, למעט בסעיף התקשורת. זה לא שהוא לא מתקשר, הוא פשוט מתקשר פחות ממה שציפיתי. אולי אני הבעיה, כי ממיאטה ציפיתי לתקשורת ממש טובה, אבל למען הגילוי הנאות אציין שזו המיאטה הראשונה שנהגתי בה בחיי כך שאין לי כל כך איך להשוות לדורות הקודמים. אז אולי הבעיה היא הציפיה שלי ולא הרכב. בכל מקרה, ולמען הסר ספק, יש תקשורת, פשוט לא מטורפת.

השלדה לעומת זאת זה משהו אחר. כל החלקה, כל פנייה, כל הפניה של ההגה מיד מורגשת בתחת (של הנהג כן?), אבל מיד. התקשורת מהשלדה הייתה כל טובה, שפשוט ידעתי מה קורה בכל רגע נתון. אני לא איזה נהג-על, אני לא מתנייד ביום-יום ברכב קיצון (הבראבו היא כמובן מרכבת אלים כך שמי שנוהג בה זה בעצם יופיטר והנהג רק שם בשביל התפאורה), אבל אני לא זר לרכבי הנעה אחורית, אפילו כאלה אשר חזקים פי 2 מהמיאטה. הרכב הזה אפשר לי לצאת להחלקות, בין אם מכוונות ובין אם לא, ולתקן בעצמי טרם התערבות הבקרות. הכל בשליטה מוחלטת של הנהג.

הכביש ממשיך להתעקל, מסתער על כל פנייה יותר ויותר מהר, מנסה ללמוד מעט את הרכב בזמן הקצר שניתן לי.

לאורך כל הנהיגה, אני פשוט מחייך, מגחך וצוחק כמו ילד קטן. שאלוהים יעזור לי הדבר הזה פשוט כיף. אני לא מצליח למחוק את החיוך מהפנים שלי ומרגיש את הלב דופק יותר ויותר מהר מרוב אושר. בחיי שאני לא זוכר מתי נהניתי ככה מרכב.

בקרת יציבות

למה לעזאזל אני כותב פסקה שלמה על בקרת היציבות שכל כך מפריעה להרבה נהגים? כי רוב הנהגים הם כמוני. יודעים לנהוג, אבל לא נהגים מקצועיים ולא גרזני כבישים מהוללים. אנחנו בסך הכל יודעים לנהוג יותר טוב מהנהג הממוצע, אבל ממש לא נהגים מקצועיים ואנחנו בסך הכל רוצים להרגיש את הרכב וליהנות ממנו.

אז כן, בקרת היציבות ברכב הזה ראויה לפסקה משל עצמה. לעניות דעתי, ברכב שמטרתו הנאה מנהיגה, בקרה ליברלית היא נדרשת, ומאזדה עשו פה עבודה נפלאה. הבקרה אינה פרנואידית, נותנת לזנב לשחק לא מעט טרם ההתערבות. כאילו היא אומרת לך "אל תדאג, אני פה. תעשה מה שבא לך, אם תפשל אני אציל אותך".

ההחלקות, שחלקן היו מכוונות (רובן) וחלקן לא, תוקנו על ידי עם היגוי נגדי או עזיבה של דוושת הגז, ובאמת שרק מעט מהן על ידי המחשב (קשה לפספס את נורית הבקרה המהבהבת, הרכב כל כך קטן שלוח המכוונים נמצא בתוך הפרצוף של הנהג). הרכב מאפשר להשתולל וליהנות ורק אם הוא מרגיש שאתה ממש עומד לאבד את זה הוא מתערב. לפחות לפי דעתי הבלתי מקצועית, זה לא פחות מפנטסטי ברכב מהסוג הזה, שכל כך פונה לבלוטות הרגש והפאן.

גיר

ידית ההילוכים בעלת מהלך קצר ומדויק, אולי מדויק מידי. בקלות ניתן להעביר להילוך הלא נכון, וזה אף קרה לי פעם-פעמיים. אני לא בטוח שהרכב הוא האשם, כי לא נהגתי על רכב ידני כבר כמה שנים טובות כך שמאוד יכול להיות שאדם שרגיל לנהיגה בידני ביום-יום לא יפספס כמוני. כמובן שיכול להיות שככה הרכב והאשמה אינה שלי, אך בגלל שזה בכל זאת קרה, חשבתי שכדאי לציין זאת. לזכותי ייאמר שלקראת סוף הנהיגה זה כבר הפסיק לקרות, אז התחושה שלי היא שהבעיה הייתה אצלי ולא ברכב.

כאמור מהלך הידית קצר, והידית נכנסת לאן שכיוונת אותה (אם לא פספסת) בקלות מרשימה ביותר.

גם לקלאץ' לקח לי קצת זמן להתרגל, אבל מהר מאוד גיליתי את הנקודה שלו והוא היה שותף נפלא למסע.

בלמים

האמת שלא כל כך הקשיתי עליהם, שכן הנהיגה בוצעה בכביש מפותל אמנם, אך הוא בעלייה כך שהבלימה קלה יותר. מלבד זאת כמובן שחלק מהבלימה מבוצעת על ידי הורדת הילוך(ים) כך שהבלמים צריכים לעבוד קצת פחות קשה בכל מקרה. בכל זאת, הם עדיין עבדו לא מעט. הם חזקים, יודעים לנטוע את הרכב במקום ולא הראו סימני עייפות, אבל קצת ריח כן היה שם. צריך כמובן לקחת את זה בעירבון מוגבל כי כמו שכתבתי, הם לא באמת עבדו *כל כך* קשה.

תחושות

לאורך כל הנהיגה אתה מקבל מהרכב תחושה של עוד. הוא רוצה עוד גז, עוד החלקה, עוד פנייה, עוד ועוד ועוד. הוא פשוט מוכן להכל ורק רוצה לשחק איתך. בערך כמו כלב משועמם שלא ראה את בעליו שבועיים - רק תן לו כדור לרדוף אחריו.

לצערי הנסיעה הגיעה לסיומה ונאלצתי להחזיר את הרכב. הלב דופק, האדרנלין זורם ותחושת ה"סעמק ערס למה לעזאזל זה נגמר?!" לא עוזבת אותי. תמיד ידעתי שאני מעדיף הנעה אחורית על כל דבר אחר בערך, ושהגעה מנקודה נקודה צריכה להיות כיפית ולא מהירה, אבל לזה לא הייתי מוכן. פשוט נוקאאוט לבלוטת הפאן.

סיכום

הרכב הזה כיף. כיף כיף כיף כיף כיף. אי אפשר לכתוב את זה מספיק פעמים, אין דרך אחרת לתאר אותו. לא רק שהוא כיף, הוא מתנהג נפלא.

יחד איתי ברכב היה אדם שבעברו רכבים לא חלשים בלשון המעטה (למשל - V10 עם מעל ל500 סוסים והנעה אחורית) ואפילו הוא התלהב מהרכב כמו ילד קטן.

מדבר עם חבר שהיה במקום, מספר לו בהתלהבות, אומר לו שהרכב הזה הוא פשוט אורגזמה ויותר טוב מס#ס. הוא שואל - "סיבוב נוסף על המיאטה, או לילה עם ג'נה ג'יימסון?". התשובה כמובן הייתה מיאטה, פשוט כי אני לא חושב שג'נה תשמח שאני אחליק את התחת שלה על אספלט.

נכנס לבראבו ונוסע הבייתה. נסיעה רגועה, שקטה, שלווה. הנה כיכר. איזה בעסה שאני לא במיאטה.

הנה העיקולים שאני כל כך אוהב בדרך הבייתה, ואני אפילו לא מנסה. סתם עובר אותם כאילו רכב ונהיגה זה פרט שולי ולא מעניין בחיי היום-יום שלי.

מגיע הבייתה, נכנס למיטה והלב פשוט מסרב להירגע. חופר לזוגתי שתחיה על כמה הרכב הזה פשוט מייצר כיף. איך הוא מתנהג, כמה הוא לוחץ על כל המקומות הנכונים לחולה הגה. גם עכשיו, יום שלם אחר כך, אני כותב את הסקירה הזאת ופשוט חושב עליה.

היא מסרבת לצאת לי מהראש, וזה רבותיי, לדעתי, המהות של רכב מהנה לנהיגה.

מצטער על החפירה ואני מקווה שהצלחתי להעביר בכתיבה את מה שאני הרגשתי, ולו במעט.

סקירה טובה, נהנתי לקרוא אם כי אני מניח שהייתי בוחר בג'נה ג'מסון, בכל זאת, לא כל יום נופלת לך מלכת פורנו בין הרגליים.

ושתביא חברות.

למה חבר לא יכול לפרגן ולתת לך גם את המיאטה וגם את הגברת בשסן אחד בנס הרים רינג, כולל דיון על מכסה המנוע החמים .

כתיבה נאה שהעבירה את התחושות של ליל אהבה. אור גז מה(לך)

מי שרוצה יכול לקרוא את ההודעה החוויתית שלך כאילו מדובר בנסיעת מבחן על ג'נה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מיאטה - אייקון מוטורי.

תודה - תזכורת נחמדה, למרות שקשה לשכוח, שכל פעם שמתלבטים על מכונית נהיגה - צריך לעשות עליה סבוב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כתיבה יפה, גוסטי. נהניתי מאוד לקרוא, אין ספק שעשית לי חשק לעשות עליה סיבוב.

אה, וגם על המיאטה :D

עכשיו צריך רק ספר, סליחה, חבר עם מיאטה ND, למרות שאין סיכוי שאני קונה דבר כזה בעשור או שניים הקרובים.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
לגבי ההגה ב ND, הוא פחות מתקשר כי זה הגה חשמלי - לראשונה במיאטה.

תיארתי לעצמי שהבעיה נובעת משם. סך הכל מאוד הגיוני.

אמ... I beg to differ.

נשמע כמו חוויה מדהימה, חרא עלי שאין רכב הדגמה...

אם תהית לגבי ההצלחה בהעברת התחושות מהנסיעה, אתה יכול להסיר דאגה מלבך, העברת אותן מעולה. תענוג לקרוא, עוד יותר תענוג שעדיין מייצרים מכונות טהורות כאלה, אבל על זה אתה לא תיקח את הקרדיט. :lol:

חפרת לזוגתך שלא באה איתך? אני מקווה שיש לה תירוץ טוב מאוד, כמו לפחות מוות. לא על הרבה פחות מזה אפשר להבליג.

גם הנהיגה ברכב שלך הייתה לפני די הרבה זמן, וגם היא לא הייתה נהיגה "מבצעית". אתה מוזמן לבוא צפונה ולשנות את זה :twisted:

SPIRE, הוא רשם שהוא נהג ביחד עם חבר, ולמרות שזוגתו מאוד קומפקטית, אני לא רואה אותה נכנסת לבגאז' של מיאטה.

גוסטי, עכשיו אתה חייב לנהוג בדור הקודם כדי להשוות את הקפיצה. ויש לי תחושה שזה יקרה בקרוב :-)

דיברתי איתה, היא מוכנה לנסות. ולגבי נהיגה בדור הקודם, אני ממש אשמח אם זה יקרה בקרוב. כל עוד החוויה בחדשה עדיין טרייה בראש.

מדהים. אחרי תיאור שכזה כל הדיון על התמחור הופך למשני ביותר, שכן מי יכולה להציע לך עוד פאן שכזה?

מי עוד מציעה פאן כזה? הבימריות הקטנות, לא באותה רמת פאן כי הם עדיין רכבי משפחה ליום-יום אבל מספקים המון פאן, חלקם אפילו זולים יותר. אבל אף אחד מהם הוא לא פאן טהור כמו המיאטה.

לגבי הגיר, זה לגמרי אתה :)

כן, כנראה.

אחרי כתיבה כזאת אין פטור מלשאול... מתי אתה רוכש כזו?!

כזו כנראה שלא כי אין כסף, אבל המחשבות על רכישה של אחת ישנה יותר הרגו אותי.

ישה ועידן, לכו לעמוד בפינה, עם הפנים לקיר, ותכבו את האור. חצופים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אחלה של סיכום!

הדבר הנפלא ברכב הזה הוא שגם אחרי שלוש שנים של שימוש יומיומי אותה תחושה נשארת, אתה תמיד רוצה לגנוב עוד נסיעה קצרה כדי לסגור את היום רגוע יותר.

המיאטה היא באמת מתנה של מאזדה לחובבי הנהיגה בעולם, התנהגות קרובה למושלמת, אמינות ומחיר רכישה זול (כל עוד אתה לא בארץ). למרות שעדיין לא ראיתי את ה-ND במציאות אני מאוד מקווה שיהיו גם NE, NF, NI וכן הלאה, לנצח :)

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

אחלה סקירה, מעבירה את התחושות. גם אני נהגתי ב-ND אך מספר ק"מ (בערך 10) מועטים.

עם ההתקדמות המהירה של המכוניות החשמליות, אני מניח ש-NE תהיה חשמלית (N-Electric) :wink:

ו-NH- תהיה היברידית

NF - תהיה לרוב לשוק הפיני

:wink:

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...