Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן

אני עם קיה סורנטו דיזל 2014, וחשבתי לרדת בשנתון ולקחת משהו סאב 7 מקומות יוקרתי כמו:

מרצדס GL או Q7/X5 בשנתונים 2009/2010 (אולי אפילו אסקלייד).

כמו"כ אפשרות להחליף לאקספלורר.

היתרונות של הרכבים הנ"ל מול הסורנטו הם נוחות המושבים ובידוד רעשים (הדיזל של הסורנטו רועש למדי).

השאלה היא:

האם התחזוקה של הרכבי יוקרה בשנתונים 2009/2010 תקרע לי את הכיס?

יש למישהו השוואה בין SUV רגיל ל SUV יוקרה מבחינת אחזקה?

כמו"כ מה דעתכם על המעבר מסורנטו לאקספלורר?

אני נוסע כ 10K בשנה ולא חשוב כ"כ השטח (אבל צריך 7 מקומות).

תודה.

עריכה אחרונה על ידי naty12
פורסם (נערך)

עלות ביטוח אתה יכול לברר באמצעות אתר wobi, העלות כמובן משתנה בהתאם לנתונים האישיים שלך. לרכב Q7 מודל 2009 - תחת ההנחה שמורשים רק שני נהגים מעל גיל 35 וללא תביעות - עלות הביטוח המקיף היא כ-8000 ש"ח. הרכבים האלה בדרך כלל מקבוצת שימוש 7 ולכן עלות אגרת רישוי שנתית לרכב 2009 היא כ-2300 ש"ח בעוד שלרכב 2010 היא כ-3300 ש"ח (קישור).

ישנה חשיבות גדולה לרמת התחזוקה של הרכב עד כה. רכב שלא טופל היטב יתחיל להראות סימני הזדקנות ראשוניים וזה יכול להיות יקר מאוד. רק כדי לסבר את האוזן, דגמים מסוימים של Q7 מגיעים עם בולמי אויר והחלפה של אחד כזה במוסך מורשה תעלה מעל לעשרת אלפים ש"ח. קיימים ארבעה בולמים ברכב אז תעשה את החשבון :-)

עריכה אחרונה על ידי shugiflex

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני הייתי מתרחק מהQ7, בילתי המון במחיצת הGL450 וה550, רכב מרווח ואמין, לגביי האסקלייד, אני לא יודע מה נכנס לך בתקציב ומה הם האקזמפלרים שיש בארץ, מרגיש קצת כמו טנדר אבל מפנק מאוד, אצלנו במשפחה תמיד יש סברבן שמוחלף כל כמה שנים, אח לאסקלייד, את הישן 96 מכרתי לפירוק עם מעל 700k ק"מ עם המנוע המקורי שלא שופץ מעולם, גיר ששופץ פעם אחת והרכב הניע ונסע אך פשוט עמד סתם.

haters will hate

פורסם
אהלן

היתרונות של הרכבים הנ"ל מול הסורנטו הם נוחות המושבים ובידוד רעשים (הדיזל של הסורנטו רועש למדי).

.

אני יכול לחשוב על עוד כמה יתרונות :)

בכל מקרה, לדעתי אם אתה לא מחפש יוקרה חבל ללכת על רכב יוקרה. הכל שם יקר יותר.

אקספלורר הוא אחלה רכב ומכיוון שהוא משתייך ל"פורד" העממית יותר העלויות שלו לא בשמים ובטח ובטח לא כמו של רכבי יוקרה. טיפולים שוטפים לא יקרים בהרבה ממשפחתיות, וחלפים רחוקים מהמחיר של מרצדס והשאר.

אגב, 7 מקומות יש לך גם בשברולט טרוורס שהוא זול יותר

A3

A4

פורסם

בקשר ל-Q7, שומר נפשו ירחק. הוא זול ממש ביחס לתמורה אבל לא אמין מנסיון שלי.

אמנם לא GL אבל עם ה-ML 350 היו למשפחה שלי בחו"ל 3 רכבים כאלה והם התלוננו לא מעט על חוסר אמינות. היום כולם בלקסוס. אין תלונות.

נ.ב.

אקספלורר זה פח אשפה, לא יודע איך אנשים משלמים עליו בארץ כאלה סכומים...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

צנסיון במשפחה Q7 אכבר רכב

כמובן כמו כל רכב יוקרה חלפים יקרים

מבחינת אמינות היה אצלנו מהניילון עד 60K

שום תקלה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יצא לי להתרשם מהאקספלורר לפני שנתיים בערך. אז אני מדבר על שנתון 2012-2013.

אין שם שום דבר קרוב לפרימיום. תמורה טובה לכסף אולי כמשומש אחרי צניחה חופשית במחירון.

הרכב באורך של משאית אבל הכניסה למושב האחורי לא נוחה בגלל תכנון דבילי ודלת אחורית שבקושי נפתחת לזווית נורמלית.

גם ב-EDGE בשנתון זהה יש את הבעיה הזו. ב-S-MAX, פוקוס, מונדאו למשל אין זכר לבעיה הזו.

האוטו עשה אצלי 6 ק"מ לליטר וזה עוד בלי מזגן! אתה נותן גז והאוטו לא זז, כלום! רק אוכל יותר דלק. לא איכותי ולא מרגיש יוקרתי.

חוץ מיחס פח/מטראז' לשקל מעולה אין ברכב הזה פרימיום.

מצד שני, שמעתי הרבה אנשים בארץ אומרים על אקספלורר שהוא שיא הפאר וגם על הסורנטו אגב, אותו דבר.

אולי בגלל זה הם כל כך נפוצים פה, לך תדע...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
יצא לי להתרשם מהאקספלורר לפני שנתיים בערך. אז אני מדבר על שנתון 2012-2013.

אין שם שום דבר קרוב לפרימיום. תמורה טובה לכסף אולי כמשומש אחרי צניחה חופשית במחירון.

הרכב באורך של משאית אבל הכניסה למושב האחורי לא נוחה בגלל תכנון דבילי ודלת אחורית שבקושי נפתחת לזווית נורמלית.

גם ב-EDGE בשנתון זהה יש את הבעיה הזו. ב-S-MAX, פוקוס, מונדאו למשל אין זכר לבעיה הזו.

האוטו עשה אצלי 6 ק"מ לליטר וזה עוד בלי מזגן! אתה נותן גז והאוטו לא זז, כלום! רק אוכל יותר דלק. לא איכותי ולא מרגיש יוקרתי.

חוץ מיחס פח/מטראז' לשקל מעולה אין ברכב הזה פרימיום.

מצד שני, שמעתי הרבה אנשים בארץ אומרים על אקספלורר שהוא שיא הפאר וגם על הסורנטו אגב, אותו דבר.

אולי בגלל זה הם כל כך נפוצים פה, לך תדע...

בקיצור פסלת את כולם אז מה אתה ממליץ?

פורסם (נערך)

אין לי על מה להמליץ האמת, מצטער...

7 מקומות, פרימיום אמיתית, אמינה, אחזקה סבירה.

ועוד בתקציב שלך...

אולי תחפש לאנד-קרוזר V8. אמנם לא פרימיום אבל יש התקדמות מהסורנטו.

אמינה בצורה יוצאת דופן ושומרת על הערך שלה.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

לגבי רכבים כמו האסקלייד, האם פותח השרשור יכול לעמוד בצריכת דלק של 20 ליטר ל100ק"מ ויותר (עם יוקון בנזין 5.7 הייתה לי צריכת דלק קרובה ל30 ליטר ל100ק"מ)? גם ל10K בשנה זה לא מעט, זה כמו לנסוע על אותו דלק יותר מ20K בשנה במשפחתית הרגילה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
צנסיון במשפחה Q7 אכבר רכב

כמובן כמו כל רכב יוקרה חלפים יקרים

מבחינת אמינות היה אצלנו מהניילון עד 60K

שום תקלה

האודי טובה עד שמגיעים ל100k ק"מ.

צריך לבדוק אם VW שתלו איזה משהו במחשב רכב שאחרי כמה שנים הוא מתחיל לפגר...

מה עם מרצדס E550? למה דווקא V8? האם תפזול לכיוון של 6 צילינדר?

ואנינמסכים לגבי האקספלורר, אין דבר ברכב המיושן הזה שמרגיש פרימיום, בדגם האחרון בוצעה קפיצת מדרגה אבל הצורה הקודמת היא מתיחת פנים על מתיחת פנים.

haters will hate

פורסם (נערך)

לגבי הקיו7, לפחות מנסיון של שני חברים, לא היו תקלות

מיוחדות, והטיפולים השוטפים, כל עוד הם לא במורשה

סבירים מאוד. הבעיה היא כמו תמיד ברכבי יוקרה היא

כשיש תקלות מיוחדות, ובעיקר כאלה שאי אפשר להשיג

מקורי או oem שלא דרך היבואן.

לגבי ה X5, קח בחשבון שרוב ה 7 מקומות הגיעו

עם מנוע ה 4.8, שלמרות שאין הרבה הבדל בצריכת

הדלק בינו לבין מנוע ה 3.0, מרתיע חלק מהאנשים.

לטעמי מנוע ה 3.0 לא מספיק חזק לרכב, בטח לא

שמסיעים 7 אנשים.

טיפול ל X5 ינוע בין אלפיה ל 2500 שקל, תלוי אם צריכים

ברקסים או לא, וגם מה צריך, כלומר קדימה/אחורה עם

צלחות וכדומה.

צריכת דלק בעיר 1 ל 6 עד 7, ומחוץ לעיר 1 ל 8 עד 9.

הבעיה הכי קשה ברכבים האלה היא למצוא אחד שבאמת

שמור, ולא כזה שכתוב שטופל רק במורשה, אבל תאכלס

לא דאגו לא יותר מידי, וגם רוב הרכבים עם קילומטראז'

נושק ל 200 אלף, שזה כבר הופך את זה לפוטנציאל

גדול יותר לתקלות.

מבחינת נהיגה האיקס 5 שם את כולם בכיס הקטן. זה כמובן

בא קצת על חשבון הנוחות, אבל מי שרוצה suv שאפשר גם

לחייך שנוהגים עליו, אז האיקס הוא הרכב הנכון.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
  • תוכן חדש...