Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי ניסאן מיקרה, ביום חמישי עוברים ה 14 ימי עסקים שבהם הרכב אמור להימסר לי וכרגע זה נראה שהרכב לא יסופק עד אז והתחושה הזאת נובעת מהנציג מכירות שממנו נרכש הרכב (אולם תצוגה בהרצליה), הנציג פשוט מעט מורח אותי מבלי לתת לי הערכה לגבי התקדמות התהליך שהרכב עובר ולגבי ההגעה של הרכב.

מה שמוזר זה שהרכב נמצא במלאי קיים בארץ, הרכב לא אמור לעבור תוספות כלשהם כגון קודן ושאר השטויות שמוסיפים.

אני בד''כ לא לחוץ ודיי קליל בכל הדברים אך בגלל הנסיבות שאשתי ילדה ואנחנו חייבים רכב זה דיי קריטי אפילו לאותו יום בגלל כל מיני מנהלות שדחיתי למועד קבלת הרכב (כמובן שזה לא אמור לעניין אותם)

האם ניתן לדרוש רכב חלופי במידה ותאריך ההספקה יעבור? מה הסיכוי שבאמת יתנו לי? איזה עוד אופציות יעמדו לרשותי? הרי זה סוג של הפרת חוזה.

אגב בכללי קיבלתי יחס מעולה והכל טוב ויפה, כמו כן כל עוד לא הגענו ליום חמישי אז באמת שהכל תקין אך למשהו אני פשוט רוצה לדעת מה קורה במידה וזה יקרה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל יש לך חוזה - תקרא מה קורה לפי החוזה במקרה של איחור.

בנוסף, הייתי מרים טלפון לסוכן ומסביר לו ממש כמו שכתבת לנו, שאתה בדרך כלל קליל בדברים האלה - אבל יש נסיבות מסביב וחשוב לך רכב ובמידה והוא לא יכול לספק את הרכב בזמן אולי הוא יוכל לעזור לך עם רכב שכור/חלופי לתקופה של הכמה ימים מרגע האיחור עד להספקת הרכב שלך

פורסם

היום כבר אשתי שוחחה עימו שהיא מעט יותר תוקפנית ממני והיא גם זאת שילדה בעצם ;-) אך בנתיים אין לנו קייס רק על פי תחושת בטן.

אני לא חושב שבחוזה שלי מצויין מה קורה במקרה של איחור, מחר אתעמק בזה אל מול החוזה.

מחר נדע בוודאות אם יהיה איחור או לא, הוא אמר לנו לשוחח איתו בסביבות 10 בבוקר. ואמר שאכן יום חמישי זה היום האחרון.

האמת אני גם לא מבין מה כבר יכול לעכב את זה, מילא הייתי לוקח תוספות אבל כלום, נאדה.... בזמן הזה כבר אפשר לעשות פחחות וצבע לכל הרכב אחרי שהוא נפל מגרר ולספק אותו בזמן ;-)

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אחד הגורמים העיקריים לעיכוב במסירה הוא המתנה של היבואן לשחרור המכוניות ממכס (מאות מכוניות, לא רק שלך) מתוך תקווה לשחררם בשערי מטבע נמוכים יותר (חסכון של כמה מאות ש"ח על כל מכונית X מאות או אלפי מכוניות = הרבה מאוד כסף).

מקובל שבעת עיכוב במסירה, היבואן נותן ללקוח רכב מטעמו (לרוב דרך חברת השכרה שיש ליבואן הסכם התקשרות איתו בדיוק למצבים כאלה או דומים, כמו טיפול ארוך ברכב במוסך).

במקרה של עסקת טרייד אין, הרכב שלך הישן נשאר אצלך עד מסירת הרכב החדש, כך שהנפגע העיקרי הוא היבואן (שסופג את ירידת המחירון, כי מחיר הרכב כבר שולם).

פורסם
אחד הגורמים העיקריים לעיכוב במסירה הוא המתנה של היבואן לשחרור המכוניות ממכס (מאות מכוניות, לא רק שלך) מתוך תקווה לשחררם בשערי מטבע נמוכים יותר (חסכון של כמה מאות ש"ח על כל מכונית X מאות או אלפי מכוניות = הרבה מאוד כסף).

גם אם נשים רגע בצד את עניין שערי המטבע., שחרור ממכס, רישוי ועוד כל מיני פרוצדורות, לוקחות זמן.

ובדיוק כמו ש GoRide כתב, יש מאות מכוניות בנוסף לרכב שלך.

לא הייתי ממהר להסיק מסקנות לגבי פחחות.

יכול להיות שבעקבות עומס, הנציג "שיחרר" את הרכב לעבודה רק כמה ימים לאחר קבלת התשלום המלא. (אך מבחינתך זה לא משנה את 14 ימי העסקים).

דברים כאלה קורים.

חכה עד הצהריים ואז תתחיל עם דרישות פיצוי.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אני רק מכין את עצמי למצב, עוד מעט אתקשר לנציג כמו שהוא אמר לי על מנת לבדוק את העניין.

עניין הפחחות נכתב רק בגלל כל מיני כתבות שקראתי ונכתב בצחוק, אני כמובן אבדוק את הרכב בעת הקבלה כאילו זה רכב שעבר 10 ידיים בגלל מקרים של אנשים שקיבלו רכב חדש ולאחר מכן הבחינו בפאקים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אני רק מכין את עצמי למצב, עוד מעט אתקשר לנציג כמו שהוא אמר לי על מנת לבדוק את העניין.

עניין הפחחות נכתב רק בגלל כל מיני כתבות שקראתי ונכתב בצחוק, אני כמובן אבדוק את הרכב בעת הקבלה כאילו זה רכב שעבר 10 ידיים בגלל מקרים של אנשים שקיבלו רכב חדש ולאחר מכן הבחינו בפאקים.

טוב מאוד לדבר עם הנציג (בנימוס, בכבוד) ולהראות לו שאתם "בעיניינים ועוקבים". במידה ולא עשית טרייד אין, תוכל לומר לו שכבר מכרת את הרכב שלך ואתה למעשה בלי רכב.

חשוב מאוד לבדוק את הרכב, ולא רק את הרכב עצמו. בדוק שיש לך את כל כלי הנהג, הגלגל הרזרבי, המסמכים, מדבקת רישוי וכו'. שאתה מבין מה כל כפתור עושה. לפעמים אנשים משקיעים המון מאמץ לבדוק אם אין שריטות על הג'אנט ויוצאים מהמסירה בלי גלגל רזרבי (כי בדיוק היה חסר ברכב אחר והעבירו ולא השלימו).

חוץ מזה, תמיד טוב לזכור שאין דבר כזה מושלם. הרכב לא מגיע באריזת וואקום ועושה מסע ארוך מאוד מהמפעל אי שם ועד אליך, והסיכוי שיגיע מבריק כאילו אתה עומד בקצה פס היצור הוא אפסי. בגלל זה, החוק מגבה את היבואן ומאפשר לו לא לדווח על נזק עד 5% מערך הרכב (אם זכרוני אינו מטעני).

פורסם

קראתי את החוקים לגבי השקיפות והדיווח והתעדכנתי על מנת לדעת את החוק.

ברור לי שהרכב עובר דרך ארוכה, אני לא חי בסרט שעכשיו ירד מהפס ייצור כמובן.

הנציג מודע לכך שמכרתי את הרכב כבר (תכלס לא אמור לעניין אותו ולא אמור להיות אכפת לו) ולא מדובר בעסקת טרייד אין.

בוודאי שאדבר בנימוס, שוב כמובן שנכון להרגע הכל טוב.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בהנחה שהזמנת ביום חמישי ב-2/7.

ימי עסקים לא כוללים שישי ושבת.

ככה שהצפי לקבלה לפי החוזה אמור להיות ברביעי הבא.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

דווקא לי יש ניסיון טוב בנושא עם קרסו. כאשר הקליאו שלנו התעכבה במעל לחודש - קיבלנו רכב חלופי ממש חדש ( עם 200 ק"מ על השעון ). את הרכב החלופי קיבלנו ביום שבו הובטח לנו במעמד העסקה שנקבל את הרכב.

פורסם

הרכב שולם ב 29/6 ב 10 בבוקר.

גם הנציג מסר שמחר זה היום האחרון בשיחה עם אשתי אתמול....

נחיה ונראה.

דניאל מעודד לשמוע!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

שוחחתי עם הנציג, אמר שבעקרון אמור להגיע מחר אלא אם תהיה איזה פאשלה של המוביל ושזה כבר קרה פעם בעבר (דווקא שמח על הכנות).

לשאלתי במידה והרכב לא יגיע האם אני מקבל רכב חלופי אמר לי שיהיה בסדר, השבתי שלא מעניין אותי אם יהיה בסדר ורק מעניין אותי שאם הרכב לא יגיע בסוף שינתן לי רכב חלופי כי נעשו כבר תוכניות בהסתמך על כך שהרכב יגיע....

אמר שיעדכן אותי ברגע שהרכב יגיע.

כמובן כל מהלך השיחה אני מדבר בנחמדות ובהבנה שהדברים לא באמת תלויים בו בעניין הכנת והובלת הרכב אך במידה ויווצר איחור אני מצפה ליחס הולם.

נראה מחר...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
שוחחתי עם הנציג, אמר שבעקרון אמור להגיע מחר אלא אם תהיה איזה פאשלה של המוביל ושזה כבר קרה פעם בעבר (דווקא שמח על הכנות).

לשאלתי במידה והרכב לא יגיע האם אני מקבל רכב חלופי אמר לי שיהיה בסדר, השבתי שלא מעניין אותי אם יהיה בסדר ורק מעניין אותי שאם הרכב לא יגיע בסוף שינתן לי רכב חלופי כי נעשו כבר תוכניות בהסתמך על כך שהרכב יגיע....

אמר שיעדכן אותי ברגע שהרכב יגיע.

כמובן כל מהלך השיחה אני מדבר בנחמדות ובהבנה שהדברים לא באמת תלויים בו בעניין הכנת והובלת הרכב אך במידה ויווצר איחור אני מצפה ליחס הולם.

נראה מחר...

נו?...אני סקרן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...