Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אענה לשאלה בכותרת.

כי אנחנו יותר טובים.

לפני שיקפצו עליי עם חרב הגזענות, נזכיר שהיחס בין אוכלוסית העולם ליהודים, אנחנו פרומיל. היחס בין זוכי פרס נובל היהודים לכל השאר, חסר פרופורציה לחלוטין.

אוף טופיק קטן, מי שראה הפמליה מבין שהוליווד נשלטת באופן מוחלט על ידי יהודים.

עכשיו תאר לך מצב שאתה בחדר עם עוד 100 איש ויש בחדר ילד אחד, בן 12 עם אוזניים גדולות, אף ארוך וקרניים. הילד הוא הכי עשיר בחדר, הכי חכם בחדר ויש לו את המפתח.

ברור מעבר לכל ספק שלא תאהב אותו מעצם חטא קדמון של הקנאה.

אנחנו פשוט יותר טובים.

טוב אז בספורט לא ממש.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה בסדר, גם [ובעיקר] המקצועות המדעיים ה"מדידים" ביותר נתונים בשינוי מתמיד,

מתיקוני מדידות הכפופים להתקדמות טכנולוגית דרך שינויים מהותיים בתיאוריות

ועד קריסת פרדיגמות שלמות ומחיקה של תחומים "מדעיים" ש"נמדדו".

למעשה, תחומים הכפופים לתובנות הדעת, רעיונות השכל ותבונת הדורות,

ניסיונם של חכמים וניסוחיהם של חוקרים, כל אלו נרבדים לא רע, עוברים התפתחות

ולא מחזורי הכחדות והמצאה מחדש, נגישים ונהירים לבני האדם,

ובעיקר נצברים ונשארים רלוונטיים ברובם :

קראתי לא מזמן שוב את 'היקום האלגנטי' של בריאן גרין שפורסם ב-1999

והוא סוג של קלאסיקה אבל לא מעט מתוכנו השתנה [שלא לציין את ההיגס בוזון הפעוט],

וכך גם ספרו 'מארג היקום' [טוב בהרבה] ראוי לעדכון מהותי [2006],

קראתי לא מזמן את 'אבולוציה בארבעה מימדים' [קלאסיקה אבל לחפרנים] של חוה יבלונקה ועוד גברת

שעוסק בגנטיקה באופן מרתק אבל מאז פרסומו ב 2005 התחום עבר עדכון ניכר ++ -

ולעומת זאת קח סופר קלאסיקו כמו 'הגן האנוכי' של דוקינס שלצד הפן הטכני עוסק

בעיקר בתפיסות והנה לך ספר משנת ...78 ? שעומד איתן.

קיצר לא הייתי מגדיר דווקא את התחום המדעי כ'עמיד' בעיקר בהצגה מול תחומים לא מדעיים,

שבחלקם עמידים עוד טרם תקופת התנ"ך : כשפליניוס כתב את ספרי המדע-טבע שלו

נכתבו במקביל גם חיבורים בנושאים הומניים. רבים מאלו שרדו ועומדים בתוקף :)

The first one to get angry loses

פורסם

היתרון של מדעים מדויקים זה היכולת היחסית למדוד תיאוריות בהישגים אמפיריים.

במדעי הרוח עיקר העיסוק הוא מן הסתם סביב פרשנויות, ובהתאם התעצבו גם הגישות המחקריות בעשורים האחרונים.

זה לא אומר שגם בתחום הזה אין דברים מבוססים יותר ומבוססים פחות.

יש הבדל תהומי בין "אני מסיק מהאירוע X את המסקנה Y, או מפרש אותו בצורה Z", לבין "אני מתעלם מאירוע X, או לא מכיר אותו, ולכן חושב Y".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ייאמר שהיכולת הפיזית להוכיח אמפירית את התאוריות העדכניות נראית טיפה רחוקה,

CERN זה כלי המדידה המתקדם ביותר, נניח,

ובשביל להתקדם ממנו צריך אולי לרתום איזה חור שחור :)

או פריצת דרך רעיונית, כמו איינשטיין ששוטט ביקום כולו.

לא זוכר היכן הובעה הדעה שהתקופה שתקרא בעתיד "עידן המחשב" טרם התחילה,

והיא תתחיל כשיכולת החישוב הנגישה תקביל לכח המוח האנושי, בערך.

אני מסכים לזה, מצחיק לראות את החללית החמודה שטסה לקצה המערכת

ולא לקחה איתה כרטיס זכרון :) כל עוד חוק מור עובד ועובד ככה כנראה שאנו בשלב

די פרימיטיבי

פורסם

קראתי רק את חלקן של התגובות,

הבעיה המרכזית (לדעתי) , זה שאין פה באמת אכיפת חוק, אין פה באמת גוף שמשליט פה סדר ולא דופק חשבון,

יש פה במדינה "עודף דמוקרטיה" ראש הממשלה והממשלה לא באמת שולטים פה, בג"צ ובית המשפט העליון שולטים פה, התקשורת שולטת פה,

הדוגמה הכי עצובה לזה זה המקרה של זועבי, בכל מדינה נורמאלית, כולל ארה"ב הנאורה שדואגת להטיף לנו ולעשות רק צרות, היו מעיפים אחת כזו מהפרלמנט, וזה המינימום, שלא נדבר על כלא, או על עונשים קיצוניים יותר.

התקשורת צלבה את ביבי במשך כל התקופה שקדמה לבחירות, ובסוף ביבי ניצח בענק כנגד כל הסקרים השקריים,

מספיק לפתוח ערוץ חדשות ישראלי בשביל להבין את ההסתה כנגד המדינה בדיווחים לא מאוזנים, יש כל כך הרבה התפרעויות של ערבים כנגד יהודים, וזה פשוט לא מפורסם,

יש דף בפייסבוק בשם 0404, שמפרסם ה-כ-ל!!! אבל מי באמת שמע עליו?

כשמישהו מחו"ל פותח ערוץ 2 ורואה חדשות של ישראל זה בשבילו כמו שאנחנו מסתכלים על ה CNN, זה מקור אמין למידע, ואם ה"פרשנים" (עאלק פרשנים) , דואגים להטות את הידיעות לרעת המדינה, ולהניח כל מיני שטויות, ולברבר ולקשקש, זה מוציא את המדינה רע מאוד,

כשיש איזה מקרה של פגיעה ביהודים, הנשיא לא מתערב, אין פרסום באתר וואלה , ובחדשות , אבל כשיש פגיעה בערבים, כולם פתאום מתעוררים, הנשיא ממהר לגנות , פרס ( שבכלל לא ברור מה התפקיד שלו) דואג להביע את דעתו הלא מעניינת, בקיצור יש הטעיה ברורה של הציבור,

דוגמה נוספת, כשהיה את ה"שנה לרצח אבו חדיר" איזה כתבה עשו עליו בוואלה , מי ישמע מינימום צדיק הדור, נעזוב לרגע את העניין שהוא הצטלם בשימחה כששמע ששלושה נערים ישראלים נחטפו ונרצחו " פלסטין הבקיעה 3 גולים בלי להשתתף במונדיאל" זה מה שהוא פרסם בפייסבוק שלו,

אבל עכשיו איזה כתבה??? כותרת ראשית בוואלה, ראיינו את המנהל בית ספר שלו, ומה לא,

הלו חברים???? מה עם 3 הנערים???

האמהות שלהן הלכו לאו"ם ובמילים עדינות בעטו אותם משם החוצה, יש לגיטימציה לא כתובה שחיי יהודים הינם הפקר ,

אין דבר כזה עם פלסטיני, זו המצאה של הערבים והתקשורת הישראלית, אי שם ב93 , הם לא ישבו פה לפני, ולפני שקמה המדינה היה פה את הישוב היהודי, המילה פלסטיני, זה בעצם על שם הכינוי שנתנו הבריטים בימי המנדט "פלסטינה ארץ ישראל"

לפני שהיו פה יהודים, לא היה בארץ ישראל שום דבר, היהודים באו לפה והפריחו את השממה,

רק הבעיה שוב, אין פה חוק , וההסברה של המדינה שווה לת*ת.

אם משהו בהודעה לא תואם את חוקי הפורום (למרות שלא נראה לי ) אז מנהלים נא לערוך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ייאמר שהיכולת הפיזית להוכיח אמפירית את התאוריות העדכניות נראית טיפה רחוקה

כן, זה גם נכון :)

בסוף כולם מנסים למצוא "אמת" כלשהי מכיוונים שונים. היתרון היחסי של מדע מדויק הוא שיותר קל להדגים שם שנעים בכיוון הנכון, גם אם זה לא עובד עם תיאוריות מורכבות יותר. בחקר היסטורי, פילוסופיה או חקר הספרות, אתה לא תמצא את החוק השלישי של ניוטון או כל דבר דומה.

בהקשר של ויקיפדיה, אני גם לא לגמרי בטוח כמה מי שכותב את הערכים המתאימים שם בלל מבין או יודע להסביר טוב מספיק את הדברים האלו, שזו גם בעיה בפני עצמה.

פורסם
עם כל הכבוד, האתר של רוטר הוא לא בדיוק מקור אמין. עד שלא שומעים את הצד השני לא יודעים בכלל מה קרה פה.

לא מדובר פה על מישהו בעילום שם, מדובר על פרופסור חתן פרס נובל!

מה גם שרוטר הוא בסה"כ צינור במקרה הזה, הכתבה המקורית התפרסמה במקור אחר.

חוץ מזה, יש גם תופעות חיוביות. למשל- 2 פרופסורים להסטוריה (אילן פפה, זאב מעוז) שהם ישראלים אבל בטוחים שהערבים תמיד צודקים וישראל תמיד לא בסדר, עברו ללמד בחו"ל לאחר שלימדו במשך שנים בארץ ונפלטו. יהודי אמריקאי, נורמן פינקלשטיין, שהוא אנטישמי ושונא ישראל, לא מצליח למצוא עבודה בהוראה בשום אוניברסיטה אמריקאית.

כל הפרו ערבים בויקיפדיה מאמינים בכך. זאת לא הצגה מבחינתם. אבסורד

יהודה

אכן חיובי, אבל זה קצה הקרחון רק.

מצד שני זה לא חיובי לגמרי כל עוד אין נתונים לגבי ציוניים שמקבלים משרות מחקר, יש יותר? יש פחות?

אולי הקיצוניים ביותר נזרקים, הציוניים נזרקים והאנטי-ציוניים ה"מתונים" יותר מקבלים הרבה יותר?

רק שזה לא ישמע כזלזול במקצועות לא מדעיים, ללא הדעות הנכונות המדע לא יתקדם.

לא הבנתי את המשפט הזה אבל מעניין אותי להבין אותו, אתה יכול להסביר?

יש הבדל תהומי בין "אני מסיק מהאירוע X את המסקנה Y, או מפרש אותו בצורה Z", לבין "אני מתעלם מאירוע X, או לא מכיר אותו, ולכן חושב Y".

אתה הרמת להנחתה אז אני אנצל את הבמה - כמו למשל הזונדרווג שטרחת להתווכח איתי עליו?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי את המשפט הזה אבל מעניין אותי להבין אותו, אתה יכול להסביר?

הכוונה שתחומים כמו אמנות, ספרות ופילוסופיה חיוניים להתפתחות המדע.

אי אפשר להמציא דברים חדשים בלי לדמיין אותם לפני.

בימי הביניים כל יצירה או מחשבה שלא משוייכת לנצרות נחשבה ככפירה והמין האנושי לא התקדם לאף מקום בכל התקופה הזאת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבנתי 8)

צירוף המילים "הדעות הנכונות" גרם לי להרים גבה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעבר לכל הדברים הנכונים שכתבתם, אנטישמיות, שנאת ישראל, חוסר בהסברה ועוד ועוד סיבות נכונות ומוצדקות, הבעיה הגדולה ביותר שגם רוב הישראלים וגם הממשלה הישראלית לא השכילה להבין היא שהאנושות הולכת ומשתנה סטנדרטים ומוסכמות משתנות והעולם כיום פשוט לא מוכן לקבל עם אחד שכובש עם אחד.

לא מעניין ההסברים, לא התירוצים, לא אנחנו היינו פה קודם, לא אלוהים הבטיח לנו ולא שום הסבר לא יהיה מקובל אל מול אשה שיולדתת במחסום כי לא נותנים לה לעבור או זקן שחוטף מכות מעשרה מגבניקים.

רואים את זה מצויין בסיום של כל סבב בעזה שהעולם בכלל לא מתעניין ברקטות שעפות על הדרום תוך רציונליזציה של "אתם שמים אותם בסגר, חונקים אותם ואח"כ באים לילל שיורים עליכם רקטות?"

למי שזוכר, היו קולות זהים (גם בארץ) כאשר ה IRA פוצצו אוטובוסים במרכז לונדון.

לי למשל, אין שום ספק איך הסיתואציה הזו תגיע לפתרונה וזה יעשה אך ורק ע"י סנקציות ואמברגו ובכפיה, משהוא בסגנון דרום אפריקה ובדיוק באותו עניין, חדשות טריות טריות מעכשיו:

הצעה באיחוד האירופי: הגבלות על בנקים בישראל שישקיעו ביו"ש

חדשות רעות לישראל: מסמך המלצות לאיחוד האירופי שהגיע לידי סוכנות רויטרס כולל הגבלות על סחר והשקעות בהתנחלויות. לפי ההמלצה, אירופה תחייב בנקים ישראליים לדווח. עוד מציעים לא להכיר בתעודות אקדמיות של מוסדות ביהודה ושומרון

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4682912,00.html

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הבעיה הגדולה ביותר שגם רוב הישראלים

... די נשבר להם מהמדינה, מהתנהלותה, מהחיים תחת אש, מהציניות,

מאי תחושת רווחה או בטחון בעתיד, מהכתבות החוזרות ונשנות של

'ישראל במקום הראשון\שני בעלות ה-", "תל-אביב במקום הראשון\שני בעולם בעלות של-",

"ישראל מקום לפני אחרון ב-לימודים כלשהם', חלאס. בעיקר נמאס מהערסים,

יש לנו עירוב בין תרבות כוחנית לתרבות מנומסת ובמצב כזה רוב המנומסים נאנסים,

מגבניק שנתן מכות בחיזמה יוריד לך כאפה גם בהרצליה. הימין הפוליטי בישראל,

בדיוק כמו השמאל הפוליטי בישראל, מטומטם לגמרי, והפרלמנט המטומטם שלנו משקף

יופי את האוכלוסיה שבחלק ניכר פשוט מטומטמת לגמרי, חסרת מסורת תרבותית,

מה לעשות, עם של מהגרים.

לו למשל אחד מחברי הפורום שגר באירופה\ארה"ב היה מציע עבודה טובה בחו"ל,

שמאפשרת מעבר מסודר ומתוכנן למשפחה והכל, פףףף, היו כאן אי אילו קופצים.

מעייפת המדינה, כמה שהיא נהדרת ואהובה, היא שוחקת גם אותנו, את כולם,

ותיכף מלחמה [כל כמה שנים יש מלחמה אז תיכף שוב הזמן].

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התכוונת כמעט כל קיץ, לא כל כמה שנים.

פורסם

בגירה, בסוף זה יתפוצץ, אני גם די בטוח לצערי.

סיוויק, המדינה הזו היא ניסוי חברתי רדיקלי. חלק מהתוצאות מרשימות, וחלק נראות כמו התחנה המרכזית החדשה בתל אביב, או יצירות ברוטאליסטיות בנגד - גוש גדול של צואה.

המדינה מעייפת, אכן. החוצפה הישראלית, שהיא תולדה של אופי המדינה, מעייפת וגם לא משווקת אותנו מדי בחוץ.

עוד לפני שבכלל הולכים לשווק את המדינה כגוף, לא נראה לי שאנחנו יכולים לשווק את עצמנו טוב מדי כבני אדם, ולא במקרה צצות תמונות מדי פעם, כמו המצגת ההיא של אינטל, בה מסבירים איך להתנהל עם ישראלים (ולא, זהלא מחמיא לנו).

פורסם
פרס ( שבכלל לא ברור מה התפקיד שלו)

התפקיד שלו זה להשאר בחיים, לנצח.

מכיר את התאוריה שאומרת שאם תתרחש שואה גרעינית כל העולם יימחק ורק הג'וקים יישרדו?

אז זה הם ושמעון פרס.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פרס הרג את הכפילים שלו בכל היקומים המקבילים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...