Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

מאז שיש לי את הרכב, מאוד קשה למצוא צמיג סביר במידה שלו. 145/80/R13. קטן מדי למכונית נורמלית, גדול מדי לאופניים (אין ברוזן-מינץ, בדקתי גם שם).

כבר שנים שאני עם הפאלקן SN807, שהוא צמיג בסדר, אבל רועש מאוד.

הגיע הזמן לזוג חדש במקום הקדמיים שהתפגרו, ואני לא מוצא את הסוס המנצח לכן פניתי להתייעץ. את החיפושים כבר עשיתי (אם מישהו יאיר את עיני למשהו שהחמצתי זה כמובן יהיה נהדר).

אז ככה:

יש את הפאלקן, אבל רציתי משהו טוב יותר, לפחות בגזרת הרעש. מיוצר ביפן. (ברצינות! בטח נפוץ בגזרת ה- KCAR)

ראיתי בחיפוש הזה שקיים דנלופ SP10 ומקסיס MA701, אני לא מכיר אותם. היה לי נסיון רע עם דנלופ שלא ממש נפוצים באירופה (490SP הידוע לשמצה ואני פוחד שה-10 הוא באותו סגנון...)

קונטיננטל, קלבר ומישלין, גם אם הם אופציה למרות מחירם (לקונטי הזה יש דירוג גרוע יחסית) - אף פעם אין אותם במלאי. (יד2 כנראה פשוט העתיקו את הדאטאבייס מהאתר של טייר4יו ולא בדקו מלאים).

ויקינג שעל הנייר אמור להיות טוב יותר מהפאלקן במחיר זהה - "אין אותו ולא יהיה". באסה, דווקא מדובר בחברה שעושה רושם רצינית, שייכת לקונטיננטל ובצמיגי חורף מקבלת יופי של ביקורות.

ואחרון, אך ראשון בסדר העדיפויות הזמין על הנייר -

אצל iTire מצאתי Debica Passio2 במחיר הגיוני. להבנתי מהאתר של Debica זה לא ה-Passio2 אלא ה Passio (ה-2 לא מיוצר במידה הזו - ירון להתייחסותך אודה). על הנייר הנתונים שלו טובים או זהים לפאלקן בהכל. בגלל שהוא צמיג פולני הוא מתאים לי כי אני נוסע בעיקר בלילה והצמיגים באוטו ממוקמים יחסית בפינות (חושך, פינה, פולני...) אבל אין לי שום נסיון עם מוצרי החברה.

תודה לכל מי שיעזור!

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

למה דילגת ב-Yad2Tires על הקונטי אקו 3? הוא מופיע גם באתר טיירדיל (ראיתי איזכור בעבר להנחה קלה שמגיעה לחברי הפורום גם שם).

גם בארום ברילנטיס 2 עשוי להתגלות כצמיג סביר למידה.

ובכלל, האם בדקת לגבי מידות נוספות שניתן לשים על הסטארלט?

נדמה לי שמידה 165/70R13 למשל מאושרת.

פורסם

אז ככה

1. ניתן אך אין לי שום סיבה להעלות מידה, האחוריים במצב סביר מאוד ואני לא מרגיש שחסרה אחיזה כשהצמיגים תקינים.

2. הבארום יקר יותר משמעותית מכל השאר. הוא רועש יותר, אותה אחיזה ברטוב וטיפה עדיף בדלק מהDEBICA, ולדעתי לא שווה עוד 50% ממחירו של הפולני.

3. הקונטי כן מופיע לי בחיפוש של יד 2. הוא סתם יקר. הדירוג שלו זה B באחיזה ו-F צריכת דלק, אותם 70 דציבל גם פה, וכשבדקתי עם הפנצ'ריה שלי הוא אמר שאין אותם (אבל הוא לא מת על היבואן שלהם...).

ממה שעלה עד כה הנטייה שלי זה להמר על הפולני, בבחינת ה- VFM הוא נראה ממש טוב (ואני כן רוצה לקנות מירון, בכל זאת נתן לי פליז :) ) אבל אם אשמע דעה ששוללת אותו לחלוטין ארד ממנו.

פורסם

1. ההצעה להחלפת המידה היא לטובת מבחר צמיגים גדול יותר ולא שיפור אחיזה וכיוצב'. מדובר במילא בשימוש באותם החישוקים, כך שכל שנדרש הוא אישור במכון רישוי (במידה ואכן המידה מאושרת, ואולי גם קיימות אחרות).

2. מדד הרעש הוא חיצוני ואינו משקף רעש בפנים הרכב באופן ישיר (חליפה במהירות 80 קמ"ש במרחק נתיב). במבחן הזה לדוגמה במידה קצת יותר גדולה הוא משיג תוצאה טובה יותר מהדביקה פאסיו 2 (ואכן לא מצאתי במידה הנדרשת את ה-2 אלא רק את ה-1, וגם נתון הדלק אצל itire לא מדויק ומדובר ב-F ולא ב-G).

אין לי דעות לכאן או לכאן על דגמי בארום או דביקה הספציפים. יש לי נסיון סבבה עם בארום ברווריס (שהוא הדגם היותר גבוה שלהם) במידה גדולה יותר.

שווה לבדוק אם אוטודיפו מוכרים משהו במידה הזו, לפעמים יש להם תמחור סבבה לצמיגי מישלין /או לפחות בעבר גם ליונירויאל.

פורסם

בדקתי, המבחר לא משתפר משמעותית בעליית המידה, בעיקר מתווספים צמיגים סיניים (וזה אומר מבחינתי לזרוק שני צמיגים טובים שיש להם עוד שנתיים).

כיוון שהבארום עולה 300 במקום 200 ליחידה, זה הפרש מחיר משמעותי ואין לצמיג נתונים של A ו-B שיצדיקו הפרש כזה במחיר אלא C ו-E, שזה כמו הדביקה.

צדקת לגבי הדירוג של הדביקה בדלק, לא שמתי לב שהוא יותר גבוה, אני מחכה לתגובה של ירון שיבדוק מה בכלל קיים אצלו במידה הזו.

אני אבדוק מה יש לאוטודיפו, זה רעיון טוב. תודה!

פורסם

במידה הגדולה (שוב, בהנחה שכלל מאושרת):

- יוקוהמה AE01, אמור להיות בעל דירוגי C, C, 69, החל מ-230 ש"ח.

- לגודייר יש את האפישנט גריפ קומפקט עם דירוגי C, B, 69. לא מצאתי מכירה אונליינית (יש את הדורא-גריפ).

- קונטי אקו-קונטקט 3 במידה הזו עם דירוגי E, B, 70 החל מ-240 ש"ח (דירוגי C, B, 71 בתת דגם XL)

- אולי במידה הזו הווייקינג כן במלאי, ואז מדובר ברק 180 ש"ח.

- הפעם יש באמת במידה הזו פאסיו 2, עם כל הנתונים הנכונים :wink:

פורסם

אוקיי, אז יש במידה הגדולה יותר, מה שיהיה רלוונטי אם ארצה להחליף רביעייה. בכל זאת אני לא רוצה לזרוק שניים אחוריים סבירים לפח (ברכב אחר במדינה אחרת אולי הייתי שם שניים רחבים מאחורה וצרים מקדימה :roflmao:)

בכל מקרה החלטתי להזמין זוג מירון, יש עם תאריך ייצור מהשנה ואמרתי שננסה. על הנייר הוא סבבה ולא איכפת לי לנסות משהו חדש כמו שרשמתי (למרות שהעדיפות הייתה לנסות את הויקינג שכבר לא יהיה)

וכמובן תודה רבה, נראה לי שהשרשור הזה יוכל לשמש את בעלי הסטארלטים שיצטרכו צמיגים ולא יתפשרו על סיני...

פורסם

בתור גם בעל סטארלט,תוכל להגיד מה רכשת בסוף?

כמו כן,יש צמיג במידה הנוכחית הקטנה או הגדולה שנחשבה כחסכוני בדלק?

פורסם

בחרתי בזה. (PASSIO ולא PASSIO2, כמו שאני ותום פירטנו)

אני לא חושב שיש עוד, ירון אמר לי שיש 3 וקניתי 2, בהמשך אני אפרסם חוות דעת מפורטת, אבל אין ספק שהצמיג איכותי.

• תוכן חדש...