Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

בהמשך לשרשור הזה הוחלט לוותר על ליסינג מהעבודה וללכת על קניית רכב חדש.

המתמודדות היו קליאו, סוויפט ופיג'ו 208

הסוויפט נשרה (אולי לא בצדק, אבל אני לא כ"כ מחבב את העיצוב שלה) והבנתי שהפיג'ו עוברת מתיחת פנים וכדאי להמתין או לרכוש רכב אחר. לצערי, להמתין עם הרכישה אני לא ממש יכול..

אז מה חשוב לי מהרכב? עיצוב\אבזור, סחירות בעוד כמה שנים וביצועים - בסדר הזה.

לבינתיים התווספו מועמדות חדשות. סיאט איביזה, קיה ריו ופורד פיאסטה.

לגבי הפיאסטה - די הפחידו אותי כאן עם סיפורי זוועה לגבי הגיר שלה.

לגבי הקליאו - נראית מעולה על הנייר ובינתיים מובילה על המתמודדות. קבעתי נסיעת מבחן אבל אני קצת חושש. כל מי ששוחחתי איתו אמר לי להתרחק מהצרפתיות. הביקורות אמנם מהללות, וייתכן ואני מדמיין - אבל היום ביליתי על הכביש כמעט שעה וחצי וזיהיתי קליאו אחת בלבד. הייתכן?

בנוסף, הביקורות לגבי קרסו גם די מעוררות דאגה..

קיה ריו - קבעתי נסיעת מבחן. אין תובנות לבינתיים.

האם מישהו יכול לעשות קצת סדר בבלאגן מהנסיון שלו?

תודה רבה:)

פורסם

גם אני הייתי פוסל את הפיאסטה מהסיבה הזאת.

הקליאו מעולה,מאוד אהבתי אותה ובנתיים לא נשמעות בעיות לגבי אמינות.

הריו מרווחת מהקליאו אבל חלשה יותר ולדעתי איכות נסיעה פחות טובה.

ממש עוד מעט תחל להימכר המזדה 2 כך ששווה לבדוק גם אותה.

הפיגו מאוד נוחה עם מושבים מעולים,המנוע מרגיש מעט עצל לעומת הקליאו וחבל שאתה לא יכול לחכות למתיחת פנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם סוויפט אמורה להיות מוחלפת עוד כמה חודשים,

הקליאו בנתיים מציגה אמינות טובה, ותשכח את כל מה שהכרת מהגירים של פעם ומבעיות החשמל, באופן אישי יש לי קליאו בת 3+ ואין שום בעית חשמל, הכול פיקס, גם מבחינה מכאנית אין משהו חריג. והרכב שלי נסע עד לא מזמן 100 ק"מ ביום.

בנתיים הגיר והמנוע של הקליאו רץ בהרבה רכבים של רנו וגם בחלק מדגמי ניסאן ולא נרשמו בעיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אם אלה הקריטריונים שלך אז הייתי הולך על הריו.. אישית אהבתי את העיצוב (אני לא בטוח ב100 אחוז על האבזור אז לא רוצה להטעות), הסחירות של קיה בכללי היא גבוה והמחירונים שומרים על עצמם, ומבחינת כח - הרכב חזק ונעים לנסיעה..

עריכה -

פתאום אני קולט שכתבת שאתה קבעת מבחן נסיעה עליה.. אז מה אני מקשקש..

נסעת עליה כבר? יש רשמים?

עריכה אחרונה על ידי Eitan Katz
הוספה
פורסם

גם לדעתי מאזדה 2 מאוד מסקרנת. אגב לא הייתי פוסל את ה-208, מתיחת הפנים נוגעת רק לדגם האוטומטי עם שינוי קוסמטי זניח לגריל הקדמי. כך שאם אתה רוצה ידני מתיחת הפנים לא רלוונטית.

פורסם

אז יש כאן סיפור בהמשכים..ואני מעריך את העזרה עד כה :)

אז הגעתי לנסיעת מבחן ברנו. אחרי שביררתי בטלפון וציינתי שאני חושק בדגם האקספרסיון הבסיסי ביותר (המאובזר בצורה מעולה, יש לומר) - קבעתי נסיעת מבחן. כמובן שאחרי שהגעתי למקום הם טרחו לומר שאין את הדגם הבסיסי, ויש אך ורק את האקספרסיון pack plus במלאי ואין כלל את הדגם הבסיסי בארץ "כי זה לא משתלם וכולם לוקחים את השדרוג". מקצועי? לא ממש.

נהיגת המבחן הייתה מעולה, הרכב מגיב מצויין, לא איכזב בשום פרמטר ובאמת שאין מה לומר על האבזור..

מחיר סופי לעת עתה - 105K

נסיעת מבחן בקיה ריו - באמת שאין מה להשוות בין הקליאו והריו, הקליאו הרבה יותר זריזה ומשום מה נראה כאילו הריו תקועה בשנות ה80 מבחינת עיצוב הפנים וה"לחצנים" של המיזוג, למשל. אבל זה כבר עניין של טעם אני מניח. אני לא מבין גדול ברכבים אבל היה נראה שהיא קצת "לא סוחבת". בכל מקרה, היה סביר והמחיר 100K.

היום ביררתי לגבי ליסינג תפעולי (כולל ביטוח, תחזוקה, טיפולים. לא כולל אגרות רישוי. אחרי 36 חודשים מחזירים את הרכב) בשלמה סיקסט. הפלא ופלא, יש רנו קליאו בגרסתה הבסיסית. אבל מה, המחיר בשמיים. 8900 מקדמה, 1675x36.

בנוסף, ביררתי לגבי ליסינג יבש באלבר (מחזירים את האוטו לאחר 30 חודשים ולא מוסיפים את היתרה, לא מתעסקים במכירה וכו'. העסקה לא כוללת שום ביטוח או תחזוקה). גם כאן, המחירים בשמיים. סה"כ ל30 חודשים 46,300. (עם 40K מקדמה). כנראה בגלל שירידת הערך של רנו גדולה יותר ו\או כי הם מפחדים שלא יצליחו למכור אותו במחיר טוב.

משום מה אני מרגיש הרבה יותר "בטוח" לעשות עסקת ליסינג כלשהי מאשר ללכת ליבואן ולרכוש רכב במחיר מלא. אולי בגלל שהייתי עד כה עם ליסינג מהעבודה, אולי בגלל שזאת פעם ראשונה שלי. ייתכן וזה אפילו משתלם במידה ואני רוצה רכב חדש כל שלוש שנים. הבעיה? אין את הדגם שאני רוצה במחיר סביר

ועכשיו, לשאלות:

1) אם אכן חשקה נפשי בעסקת ליסינג יבש, האופציות המתומחרות בצורה סבירה הן יאריס, קיה ריו וג'אז. במה לבחור?

2) מה לגבי איביזה AM5? (ואגב, הייתכן שאין שקע USB ברכב 2015??)

3) כמו שחיים הכט היה שואל: מה *אתם* הייתם עושים?

פורסם

מבחינת דגמים:

עיצוב\אבזור, סחירות בעוד כמה שנים וביצועים

משאיר לדעתי את הקליאו והאיביזה, אם אתה לא מוכן להמתין ל208 (מה גם שלדעתי ה208 היא מה שנקרא בשפה גבוהה 'מכוערת תחת' אז אולי היא נופלת מראש? תלוי בטעם שלך).

מבחינת עיצוב זה עניין סובייקטיבי, לדעתי אין כאן תחרות אמיתית לקליאו, מה גם שהאיביזה כל כך שכיחה שאפילו הקווים היפים שלה כבר איבדו את החן (כמו מזדה 3 בזמנו).

רנו אינו מותג שידוע בסחירותו, ועם זאת הקליאו החדשה יפייפיה אמיתית ומציעה חבילה טובה מאוד, וייתכן שבבוא הזמן תהיה סחירה מספיק.

בביצועים אני לא סגור על המובילה, אז ממליץ לך לקבוע נסיעת מבחן גם על האיביזה ולהחליט.

יש עוד פקטור חשוב: אמינות, וכאן יש לך מותג עם שם מפוקפק אבל דיווחים אוהדים מחד, ומותג עם שם יציב ודיווחים בעייתיים (DSG+TSI) מאידך.

בשורה התחתונה, אני חושב שהקליאו מהווה חבילה טובה יותר, ואם הייתי צריך לבחור - הייתי בוחר בה.

למרות שכמובן, אם אני הייתי צריך לבחור סופר מיני בתקציב הזה, הייתי מעיף את שתי האופציות לפח ולוקח אבראת' איבו יד2 D:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה - גם אני חיבבתי מאוד את הקליאו אבל עדיין קשה לי להתחייב.. (ראה תגובה #6).

אגב, למישהו יש נסיון עם ליסינג יבש ויכול להמליץ?

פורסם

באמת ששום דבר.. (חוץ מהמחיר היקר)

כפי שציינתי, אני נוטה לחפש עסקאות ליסינג (רצוי עסקאות בהן אני מחזיר את הרכב ללא רכישה בסוף תקופה) - ומזדה 2 החדשה עדיין לא הגיעה לחברות הליסינג.

פורסם

אם אתה לא יכול לחכות ל-208 לך על מאזדה 2. ואם אתה לוקח את ה-2 בליסינג, יש מצב שיצא לך אותו מחיר כמו בקליאו, בגלל שמבחינת חברות הליסינג הדגם צפוי לאבד פחות מערכו ביחס לקליאו.

• תוכן חדש...