Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

אי שם באמצע ינואר, אחרי סופה גדולה שמתי על השמשות ציפוי שנועד לדחות מים, למנוע מריחות וישרים (ומים בכלל) ולהקל על ניקוי החלונות ברכב.

הציפוי ששמתי הוא Gtechniq G1 ClearVision Smsart Glass

כמו שרואים בקישור, מגיע בשני בקבוקונים פיציים- אחד החומר עצמו והשני חומר שמוריד שאריות, ביחד עם פדים ליישום.

הכמות חומר שמגיעה ממש מלחיצה, כי צריך להיות סופר חסכוני, ולצערי השתמשתי בצד הלא נכון של הפדים לחלון הראשון שעשיתי והחומר לא הספיק לי לשכבה שלישית על השמשה הקדמית - הספקתי לשים שתי שכבות בקדמית ושכבה אחת על השאר.

הפדים - צד אחד גס וצד שני חלק יותר. תשתמשו בחלק.

תהליך ההכנה:

דבר ראשון- הייה צורך בפלסטלינה על כל השמשות כי זה היה אמצע החורף ובדיוק אחרי סופה, הרבה סימני מיים-

2015-01-23 12.16.08.jpg

פה אפשר לראות תמונת חצי-חצי. את העבודה עשיתי עם פלסטלינה סינית פשוטה, עשה עבודה סבבה ודי בקלות(ככה זה כשלא צריך לפחד מסוירלים ומארינג וכו' :) )

אחרי זה ניגוב של כל חלון עם אתנול "IPA" (לא זוכר את הדילול, נראה לי או 50% או פשוט השפרצתי נקי - 95-99%).

ומיד אחרי זה יישום של החומר על החלון-

2015-01-23 13.27.26.jpg

שוב תמונת חצי-חצי, חומר מרוח בצד שמאל, וחלק בלי שום דבר בצד ימין.

חשוב לעבוד בחלקים קטנים כדי לזכור איפה שמתם חומר ואיפה לא.

אחרי כמה דקות שהחומר מתייבש, מורידים אותו בעזרת חומר ההסרה (ה-G2) ומטלית (אני השתמשתי במטלית הואפל הכחולה של הקוריאני כי היא לא משאירה שערות, וגימור סופי עם הצהובה של הקוריאני).

פה אני רוצה לציין שמעבר לקמצנות הפרנואידית שצריכה להיות בזמן העבודה עם החומר, ההסרה שלו הייתה ממש קשה וגם עם החומר הסרה צריך לא להתפרע - וזו הסיבה שאני לא ממליץ להשתמש בחומר הזה. יש חומרים שאולי מחזיקים פחות זמן אבל נותנים תוצאה טובה לא פחות ובהרבה פחות מאמץ.

התוצאות:

התוצאה תלוייה בכמות הגשם, זוית החלון ומהירות הנסיעה.

כשיש טיפטוף קל והטיפות קטנות הן יוצרות בידינג עדין ולא זזות לשום מקום גם במהירות גבוהה יחסית.

טיפות גדולות יותר עפות באופן די מרשים.

החלון בסויפט שלי בזוית די כהה (קרוב לניצב) אז אני צריך מהירות קצת יותר גבוהה כדי לגרום לאפקט.

לפני הסרטונים אני רוצה לציין שבאף אחד מהם לא השתמשתי בוישרים לפני הצילום.

גשם בעוצמה בינונית

חלון הצד בגשם קל. אפשר לראות שגם בצדדים החלון מתנקה די מהר

כמה שניות אחרי שנגמר גשם יחסית קל

שתי דקות אחרי שנגמר הגשם החלון נקי לחלוטין.

המצב הזה מתאפשר רק בתנאי שאתם לא נוסעים מאחורי רכב אחר שמשפריץ ג'יפה מהכביש. במצב כזה הציפוי עוזר לא להשאיר סימנים אבל עדין צריך להשתמש בוישרים והמתזים.

תהנו :mm_yeah:

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על הסקירה ועל הסרטונים!

יישום שכבת הגנה על השמשה גורם לי ממש ליהנות בנהיגה בגשם, ואפילו אשתי מתלהבת. אני משתמש בסילנט שצריך לחדש אחת לכמה זמן, אבל נראה לי שלפחות מבחינת דחיית הטיפות במהלך גשם ההבדל לא משמעותי.

מעניין אותי לגבי הקושי בהסרה שהתרשמת ממנו - האם קראת לפני היישום ביקורות/מדריכים שגם דיווחו על הקושי הזה?

אולי שמת יותר מדי חומר? מהתרשמות שלי, זאת סיבה מס' 1 לקשיי הסרה גם עם וקסים שהם פחות סלחניים למשתמש הראשוני.

מכל מקום, נראה מגניב לגמרי. כמה זמן אמורה השכבה להחזיק?

פורסם

תודה.

ראיתי כל מיני סרטונים ומדריכים אבל אני לא שמעתי משהו לגבי ההסרה. והשתדלתי למרוח ממש מעט.

יכול להיות שבגלל שהשתמשתי בצד הלא נכון של הפד עם החומר הסרה ובזבזתי יותר מידי ממנו התקמצנתי עליו יותר מידי והייתי צריך לשים יותר ממנו כדי שההסרה תהיה קלה יותר. אבל גם אז המרווח לטעות קטן וההסרה בכל מקרה נראה לי תהיה קשה.

פורסם

כלומר בעיר שהמהירות די נמוכה הוא לא אפקטיבי?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הבנתי,אתה עדיין צריך להפעיל וישרים כי הטיפות לא "עפות" במהירות נמוכה?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם אני ממליץ על הציפוי הנ"ל.

גם בסופות האחרונות שירד גשם זלעפות, הייתי על המהירות הראשונה של הווישרים.

שום לכלוך לא נדבק לשמשות, וקל מאוד לנקות אותם.

היישום של החומר לא הכי קל, קשה לראות איפה לא מרחת מספיק חומר,לקח לי בערך שעה לעשות את כל הרכב.

הכמות הספיקה לי בדיוק( 3 שכבות שמשה קדמית ושכבה אחת על כל השאר)

עכשיו נותר לראות כמה זמן יחזיק.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

באמת מעניין,תעדכנו.

פורסם

לי גם יש ציפוי כזה, שנעשה בחורף שעבר. אני יכול להגיד שאחרי כשנה האפקט נחלש,

לדעתי ב 30% לפחות. מה שכן, שנוסעים בגשם במהירות מעל 70-80 זה כיף שהטיפות

מחליקות על השמשה. מצד שני, לפחות מבחינת לכלוך שנדבק, לא הבחנתי באיזו ירידה

משמעותית. היתושים, ושאר נפלאות הטינופת באוויר נדבקים כמו גדולים לשמשה.

פורסם

אחלה של סיקור, תודה על ההשקעה!

קניתי מוצר דומה בשם PROKLEAR, עלה בדיוק 35 ש"ח והגיע גם עם חומר דוחה אדים (לא משהו).

אבל החומר הנ"ל זול מאוד, ומחזיק לי כבר מאוגוסט שעבר, המים עדיין מחליקים במהירות של 70-80 בערך ומעלה שזה החסרון היחיד שצריך מהירות יחסית גבוהה.

אגב אפילו אחרי שטיפות אגרסיביות של CITRUS להוריד ווקס, לא פסחתי על שום חלק ברכב.

נ.ב - יש חומר שאומרים שהוא טוב יותר ונקרא GLACO של חברת SOFT99, עולה מחיר דומה, כמות קצת יותר גדולה והחוות דעת ברשת ממליצות מאוד, זה יהיה החומר הבא שלי לנסיון לחורף הקרוב (אגב שם החברה אומרת שבמהירות של כ 50 קמש הטיפות מחליקות)

Opel Adam S 2017

פורסם

בכיף :)

אני קניתי את החומר הזה בגלל ההבטחה לעמידות יותר מהתוצאה.

רוב החומרים האחרים שיש בשוק עמידים משמעותית פחות (על הנייר לפחות). חשבתי שעם כל האובך וזה שנאלצים הרבה פעמים לגרור בוץ, אבק וג'יפה אחר על השמשה עם הוישרים ציפוי אחר ירד תוך זמן קצר מידי

בדיעבד זה לא מעניין כי חומר שפשוט ליישם פעם בשנה לפני החורף זה לא נורא.

• תוכן חדש...