Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב מאוד שסוגרים עוד מקלט מס לתחמנים...

אל תשכח כמובן למסות במלואו את הדלק שכל אוכלי החינם השכירים מקבלים "בחינם" במסגרת נאה דורש ונאה מקיים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשהייתי צעיר ויפה עבדתי בתחנת דלק היחידה באזור עם סולר 10PPM (שזה מה שהבהמות האלו שותות), ויצא לי לראות לא מעט כאלה על בסיס יומי. די הרבה מהבעלים שלהם סיפרו לי שהרכב בסופו של דבר יוצא הרבה יותר זול מטנדר קטן בגלל הכרה בהוצאות מהקילומטר הראשון והחזר בלו ועוד כמה שטויות שאני כבר לא זוכר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אתם במקרה קומוניסטים או סתם שכירים כל חייכם?

לא, סתם לא אוהב שאנשים מכניסים את ידם לקופסת העוגיות הציבורית ששיכת אגב גם לך.

אל תשכח כמובן למסות במלואו את הדלק שכל אוכלי החינם השכירים מקבלים "בחינם" במסגרת נאה דורש ונאה מקיים.

לא הבנתי, איזה דלק לא ממוסה?

אם אתה מתכוון לליסינג אז השכירים שכן לוקחים ליסינג משלמים שווי שימוש מספיק גבוה והמעביד מתחשבן על הדלק מול רשויות המס. את העוות הזה, למיטב ידיעתי, תקנו כבר מזמן וגם הוסיפו עוות הפוך. מי שלא נוסע מספר מינימאלי של ק"מ בשנה לא כדאי לו בכלל לקחת רכב בליסינג.

פורסם

גם אם העובד מקבל את הדלק בחינם, הוא צריך לשלם מיסים ומכסים על שווה ערך המתנה. אין כזה דבר בעולם לקבל סלי לשלם ואם יש, גם אני רוצה לקבל מהספק שלי סחורה במתנה. רק להדגים לך שצרות עין יכולה להיות לשני הצדדים ותמיד זה מכוער.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתם במקרה קומוניסטים או סתם שכירים כל חייכם?

לא, ולא.

כנראה שלא הבנת נכון את מה שניסיתי להגיד, אז אהיה יותר מדויק. אני נגד ביטול הפטור, זאת טעות. זה דפוק שעצמאי לא יכול להכיר בהוצאות הרכב במלואן אלא אם הוא קונה תפלץ כזה, ממש דפוק. ואם אני עצמאי שנותן שירותי פרטית לאוגרים ומכרסמים באזור תל אביב רבתי? למה שהוצאות הדלק על הסמארט שקניתי לא יהיו מוכרת? אני חייב לקנות כזה טנדר אמריקאי ענק כדי שהמדינה תאמין לי שאני באמת עובד עם הרכב?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה בגלל שמדינה לא סומכת על אזרחיה ולא קיים מנגנון דיווח שהיא יכולה לקבל אותו.

אחרי שסיימת לחלק אקמול לאוגרים בתל אביב, נסעת לדודה שלך לחיפה בערב. הנסיעה הזו היא לא לצורך ייצור הכנסה לעסק ולכן היא לא אמורה להיות מוכרת.

ומאחר ואי אפשר ממש להפריד ולא סומכים על הדיווח שלך, יש אנשים שנדפקים ויש אנשים שמנצלים את ההכרה לרעה.

פורסם

יש עוסקים עם שני קודנים ברכב - קודן לנסיעות פרטיות וקודן לנסיעות עבודה, וכך הם מזדכים על ההוצאות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מסכים, היה לי קודן כזה, של איתורן למיטב זכרוני, ברכב שקיבלתי מהעבודה.

נסיעות עבודה קוד אחד,נסיעות פרטיות קוד אחר, וזהו. פה זה נגמר.

פורסם

האם זה לא משהו פנימי של החברה למעקב אחרי נסיעות של עובד?

באמת על סמך הקודן הזה מזדכים על הוצאות?

מה גורם לבן אדם לא להקיש קוד של נסיעת עבודה במקום נסיעה פרטית?

פורסם
לא, ולא.

כנראה שלא הבנת נכון את מה שניסיתי להגיד, אז אהיה יותר מדויק. אני נגד ביטול הפטור, זאת טעות. זה דפוק שעצמאי לא יכול להכיר בהוצאות הרכב במלואן אלא אם הוא קונה תפלץ כזה, ממש דפוק. ואם אני עצמאי שנותן שירותי פרטית לאוגרים ומכרסמים באזור תל אביב רבתי? למה שהוצאות הדלק על הסמארט שקניתי לא יהיו מוכרת? אני חייב לקנות כזה טנדר אמריקאי ענק כדי שהמדינה תאמין לי שאני באמת עובד עם הרכב?

צודק 100%, ממצב שבו עצמאי משתמש ברכב למטרות עסקיות נטו (כל או רובו המוחלט של השימוש), ההוצאות המותרות בניכוי הן רק חצי בערך, דבר מגוחך הגורם למיסוי לא צודק בעליל שכן אין ספק שכל (או 95%) ההוצאות שלך על הסמארט לדוגמה, תוכרנה במלואן כהוצאה מותרת בניכוי. מס הכנסה מאלץ אנשים לקנות מפלצות באורך של 6 מטר במקום טנדר נורמאלי (לדוגמה- נגר שעדיף לו להסתובב עם טנדר רגיל, מקסימום להוסיף נגרר קטן, ולא עם פורד שיכולה לשמש תחליף לנגמ"ש צבאי).

אז א', נכון, השיטה דפוקה אבל יש מספיק דרכים חוקיות כדי להכיר את כל הוצאות העסקיות (האמיתיות בלבד, לא המונפצות) על ידי תכנון מס נכון יותר (תלוי בגודל העסק וצורת ההתאגדות שלו- חברה/עוסק מורשה רגיל.

ב', אע"פ שהשיטה דפוקה ולעיתים לא צודקת, במידה ואתה מוכיח בראיות משכנעות שהרכב משמש אותך לשימוש עסקי- מס הכנסה יכיר לך ביותר ממה שקבוע בתקנות. (לדוגמה- שימוש בתוכנת צי רכב, קודנים שונים או אפליקציית מעקב על הרכב, כך שבכל נסיעה עסקית אתה מפעיל אותה, ובכך יש לך בסוף החודש מעקב וסכימה של כל הנסיעות החודשיות וסיכום באחוזים של שיעורי הנסיעות העסקיות מתוך זה. בצירוף הדו"ח הזה, כמו שאמרתי, ניתן להזדכות על שיעור גבוה יותר מהוצאות הרכב).

בסופו של דבר, בחישוב כולל של הוצאות ביטוח/אגרות שנתיות/דלק - לעיתים עדיף לקנות טנדר רגיל ולא להינות מ"הנחת המע"מ" ברכישת מפלצת כי הפערים זניחים, הכל כמובן לפי אופי העסק.

שלומי

פורסם
זה בגלל שמדינה לא סומכת על אזרחיה ולא קיים מנגנון דיווח שהיא יכולה לקבל אותו.

אחרי שסיימת לחלק אקמול לאוגרים בתל אביב, נסעת לדודה שלך לחיפה בערב. הנסיעה הזו היא לא לצורך ייצור הכנסה לעסק ולכן היא לא אמורה להיות מוכרת.

ומאחר ואי אפשר ממש להפריד ולא סומכים על הדיווח שלך, יש אנשים שנדפקים ויש אנשים שמנצלים את ההכרה לרעה.

מאחר ואי אפשר להפריד בין נסיעה עסקית לנסיעה פרטית הוצאות רכב מוכרות חלקית. בכתבה מדובר על ביטול האפשרות לקזז מע"מ ברכישת רכב משא כבד בתירוץ עלוב שמדובר ברכב "מפנק" עם מושבי עור ומערכת מולטימדיה. לפי היגיון של עובדי רשות המיסים עצמאי צריך לנסוע במשאית ספרטנית בלי מזגן ופלסטיק.

פורסם

מסכים איתך, זה פשוט מגוחך.. כמו להגיד למפעיל כדור פורח עם נוף יפה לשלם שווי שימוש.

מה עם המשאיות הגדולות (15 טון) שמאובזרות כמו חללית קטנה? עם כורסאות מפנקות ושלל מסכים?

שלומי

פורסם

ההטבה ממש לא זהיחה כי מעבר להזדכות ב18% הקניה במע"מ כל הוצאות על הרכב מוכרות כולל מרכיב המע"מ והבלו במחיר הדלק , קרי, מחיר ליטר סולר נמוך ביותר מחצי מהמחיר לצרכן.

תוסיפו לעובדה שהרכבים האלה מפנקים בהרבה מכל טנדר יפני שאתם מכירים וביצועים מצויינים, אין מה להתלבא בכלל. אפשר לחיות בקלות עם גרסא קצרה של סילבראדו /ראם גם ביום יום.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

• תוכן חדש...